Göreceğiz 50 indirir mi indirmez mi az kaldı 25'ine :)
Printable View
Bana göre kaçacak yer yok. Faiz indirirse de resesyona çare bulamayabilir. Ve hatta resesyonun süresi dahi uzayabilir.
Örneğin %0 yerine büyüme %1 olur ama 2 yıl yerine 4 yıl süründürür.
Bu bence çok daha iyi bir yol değil.
Çekilecek bir acı var. Şiddeti yüksek olursa süresi nispeten kısalır.
Şiddet azaldıkça şiddetin etki ettiği süre artabilir.
Çekilecek sabit acı şiddetin zamana göre integralidir diyebiliriz.
Sabit acı değişmez.
son dönemde ciddi baskıladılar.. perde arkasında bir şekilde zımni anlaşma yapmış olabilirler varlıklardaki satışın üst noktalardan doların ise düşük seviyelerde oluştuğu bir ortam için..
farketmez.. bir çok arkadaşın belirttiği gibi bu kadar yuksek borç ve yeteneksizlik sürerken dolar pozların zarar yazması çok zor.. orta - uzun vade olarak elbette..
son 17 yıl tam bir anlamıyla fiyasko.. 800 milyar dolar civarında olduğu iddia edilen milli gelirin bu hayali rakamlarda uzun süre durması zor.. bir düzeltme bekliyorum.. 600 milyar dolar mertebesine..
normal şartlar altında fonlama faizini yüzde 21 nin altına çekmek çok riskli olurdu.. ancak şu anki piyasa normal değil :)
şöyle düşünün; bir yıldır döviz yerinde sayıyor hatta düşüyor, ancak resmi enflasyon rakamı bile hala yüzde 20 ye yakın...
F-35 ve SU-57 karşılaştırılması... VE Türkiye'nin hesap edilebilir zararı üzerine...
https://www.haberturk.com/son-dakika...berler-2505428
Rusya önce SU - 57 için özgün motorunu bir yapsında sonra F-35 ile kıyaslayan çok olur. 12 tane prototip üretilmiş uçağı yere göğe sığdıramadırlar.
F-35 projesinden çıkarılma süreci başlatılmış,bundan dolayı 9 milyar dolar zararımız olacağından bahsediyorlar,olsun canım bize koymaz şöyle bi eyyyyy amerika deriz olur biter
18 Temmuz Perşembe 13:56 SSB DEMİR : (F-35 KARARI) TÜRK ŞİRKETLERİ İLK BAŞTA BELİRLİ BİR KAYBA UĞRAYABİLİR -HT
belirli bir kayıp :he:
Fatih Altaylı'nın yazısından anladığım, TC Devletinin uğrayacağı 9 milyar dolar yanında, bu projeye iş yapan 10 Türk Şirketinin 11,5 milyar dolarlık da iş kaybı olacakmış...
Acıtmadı desek de...
Ciddi zarar.
ssb başkanı demir: Türkiye alternatifleri değerlendirmeye devam edecektir. Her türlü opsiyon masada - aa
18 Temmuz Perşembe 13:56 SSB DEMİR : (F-35 KARARI) TÜRK ŞİRKETLERİ İLK BAŞTA BELİRLİ BİR KAYBA UĞRAYABİLİR -HT
belirli...:)
F35'leri internette incelerken kaskının 400bin dolar olduğuyla ilgili bir yazıyı okuyordum.Uçagin etrafındaki sensörlerden bilgi alıp kaska görüş sağlayan bir sistemden bahsediyor.ABD ve Israil ortak yapımı olacakmış 2016 yılından bir haber. Ben de Fatih Altayli gibi tahmin ediyorum iyi kotu oluruz ama yine de bize urun satarlar gibi me geliyor. Alttaki 2.yorum çok iddialaymış 3 yıl önce.
https://i.resimyukle.xyz/JPIyI5.jpg
Sağol Sn uzay44...
Siz de inşallah benim gibi sağlıklı yaşlanırsınız...
Bakın o tip projelerde yüzlerce sayfa sözleşme yağılır kanımca...Ne tür yasaklar vardır bakmak lazım. Ama bir poşetin üzerinde onlarca ikaz yazan bir ABD altyapısı bana sorarsanız hiç bir şeyi eksik bırakmaz..Ensenizi bile kaşımanıza izin vermez...
Ben bizimkilerin imza etmeden önce böyle araştırıcı bir kafa yapısına sahip olduklarını düşünmüyorum.
Ayıp kabul ederler ctratecik ortağa karşı...
Hani o lütfedip bizi proceye dahil etmişkene...:)
Not: Dün gece bu başlıkta lütfedip yaş günümü kutlayan arkadaşlara teşekkür ederim. Sağolun.
ABD'li yetkililer: Erdoğan S-400'leri darbe girişimi sonrası kendi uçaklarına güvenmediği için aldı.
Reuters haber ajansının özel haberine göre Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) bazı yetkililer, Başkan Donald Trump'ın Türkiye'yi Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini almamaya ikna edememesinde 15 Temmuz darbe girişiminin etkisi olabileceğini söyledi.
Ortaklık işyapan iki kişiden biri diğerinin evine adamlarını göndermiş (PKK/FETÖ diye okuyun) malına ırzına tecavüze kalkışmış. Evsahibi ortağının adamlarını suçüstü yakalamış ise de suçlu ortak yemin billah inkarediyor haliyle ortaklık bozulacak iki taraf da maddi zararlar edecek..
Bu durumda evsahibi ortak "Herşeyi unutalım ortaklığımız bozulmasın zarar da etmeyelim" diyebilir mi diyemez, ortağının hainliğini görmüştür ve bu işi sonlandırmak zorundadır..
Biliyor musunuz kaç pilot Fetöden içeride?
Sayısını bilen var mı?
Bu olgu Hava Kuvvetlerinin gücünü ne kadar azalttı acaba?
Bunu düşman (hadi yabancı devletler diyelim) biliyor mu?
Bora abi nice mutlu ve huzurlu yaşlara...yeni gördüm.
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye'nin yerli helikopteri ATAK'ta kullanılan 20 milimetrelik burun topu artık Türkiye'de üretilecek. 30 ay içerisinde 4 prototipin tamamlanmasının ardından seri üretime geçilecek.
2,3 aylık,yani yeni bir haber bu.Burada dikkati çekmek istediğim şey 20 mm'lik topu geliştirme süresi olarak 30 ay yani yaklaşık 3 yıllık bir süreden bahsediliyor.Bu da savunma sanayiinin ne kadar zor ve zaman aldığının göstergesidir bence.Sürekli F35 ya da Su57 projelerinin arizalarından bahsedilirken yeni nesil milli savaş uçağı üreteceğimiz için yolumuzun çok uzun ve meşakkatli olduğunu düşünüyorum.
beyaz saray S-400 kararımızdan dolayı F- 35 projesinde kalmamızın imkansız olduğunu söylemiş, hani bu sarı kafa bizi tutuyodu hani biz çok cici insanlardık hani hollywood ta bile bizim gibiler yoktu, size söylüyorum size nerdesiniz troller koyunlar meler öküzler möler
Soğan, patatesi üretsek bari aç kalmayız en azından.
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...21584669315072
dolar yükseliyor ama rezerv olarak fikri olan? bunlarda mı swap?
"İngiliz Brexit müzakerecilerini çok yetenekli sanıyorduk ama zaman bitiyor ve plansızlar. 'Panik yok! Panik yok!' diyerek etrafta salak gibi koşturuyorlar."
Avrupa Komiyonu Başkan Yardımcısı Timmermans'tan Londra hükümetine sert Brexit eleştirisi.
:)
benjamin çözülemiyor,asenayı geçti yaww,,,
Yıllarca borsaya yatırım yapmış biri olarak , verilerin gerçeği yansıtmadığı , ekonomik ve siyasi belirsizliğin yoğun olduğu böyle bir ortamda borsadan kesinlikle uzak durun derim . Bu işi gerçekten iyi bilen günlük al sat yapan traderlar hariç .
Çarşıya pazara gittiğinizde gerçek enflasyonu görürsünüz .
Yıllarca binbir türlü sıkıntılarla birikim yap sonra gel " başkasının s.....yle gerdeğe gir " . Akıl işi değil bu . Hadi yaptınız bir hata . Paranın hepsiyle borsaya , Forex ' e , Viop ' a girilir mi ? hiç. Özellikle böyle bir ortamda . Yok shortmuş , yok longmuş ...