Değişmiyor herkesin ki aynı
Printable View
Teşekkürler Sayın BüyükPatron; Yani 2020 yi bilmiyorum ama 2019 daki değerlerle temettü sınırı 80.000 i aşarsa yarısı muaf kalanına vergi var doğrumudur ? saygılar..
Bildiğim kadarıyla, her yıl vergiden muaf olan temettü miktarı açıklanıyor. Bir kişi birden çok hisseden temettü alabilir. Aldığı toplam temettü miktarı, açıklanan düzeyi geçerse vergiye tabii olabiliyor.
İş bankası, isfin, isgyo, isyat, ismen, sise. ve tskb için 2020 sona kadar 300m tl para ayırmış. Bu hisseleri yıl sonuna kadar borsadan toplayacak..
5.847,000 adet ve 1.71 maliyetle aranizdayim , insallah tesr bisey olmasa artik 2050 yilina kadar duracak
o zaman is bankasi mi alalim ?
http://finans.mynet.com/borsa/haberd...018000019d8503
İş Bankası hisselerinde 300 milyonluk geri alım yapacak
İş Bankası borsada işlem gören bir kısım bağlı ortaklıklarının hisselerini 300 mln TL ile sınırlı olmak kaydıyla piyasadan satın alacak
26 Aralık 2019 08:53
Bankadan dün akşam saatlerinde KAP'a yapılan açıklamada Borsa İstanbul'da işlem gören bağlı ortaklıklar Şişe Cam, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Anadolu Hayat Emeklilik, İş Finansal Kiralama, İş GYO ve İş Yatırım Menkul Değerler paylarının piyasadan satın alınacağı belirtilerek şöyle denildi:
"... Alımlarla ilgili ödenecek toplam tutarın 300 milyon TL ile sınırlı olması kaydıyla şirket bazında bir sınırlama olmaksızın piyasadan satın alınması, mevcut ve yeni alınacak payların sınıflandırılması ve gerektiğinde satılması konularında karar tarihinden itibaren 2020 yıl sonuna kadar Genel Müdürlük yetkili kılınmıştır."
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yeni kanal açıldı en kısa zamanda 2 ve üstüne atması dileğiyle..
Satıcı yok tahtada, herkes sıkı sıkı oturmuş galiba sol şeritte ..
Walla böyle alış yapiliyorsa hedef illa 200 nin üstü artık..
40 krs temettuyu bu fiyatlardan yedirmezler....
Başından beri söylediğim kanal açma hareketini yine yaptı bugün ve yine dediğim gibi artık bu hareketleri doğrusal değil parabolik yapıyor. İnşallah 2 liranın üzerine attığımızı da göreceğiz.
Yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen kendi fikirlerim. Beni bağlar.
Artık ortada faiz maiz kalmadığı için isyat gibi kağıtlar altın değerinde..
O %30 iskonto oranı ve portföy değerini gecemez sacmaligini aştıktan sonra , 40 krs temettü verecek ve fiyatida 178 olan bı kağıt konumuna ulaştı..
Şu anda borsada böyle bı konumda kağıt yok...
30 40 krs temettü verecek kağıtların fiyatları en az 6 7 TL veya daha pahalı..
Bankalar temettü vermeyecekler bu sene..
İsyat i dizginlemek için zorlanıyorlar..
Kağıdı idare edenlerden bı ricam var, yaa bı kerede çıktığı yerde kalsın düşerse de 2 3 kademe düşsün.. 10 kademe dusuruyorsunuz ,ayıptır yaaa..üzmeyin bizi...sevindirin bizi sevelim sizi))))
Neyse iyidir bu karar diyelim gidelim temettuye kadar..
Herkese bol şanslar...
Zaten ne hikmetse herzaman düşük fiyatlaniyorlardi...
İsyat ta yillardir ucuz fiyatlamayla yerlerde surunuyordu..
Koskoca iş Bankasınin 40 krs temettü verecek kağıdı 1xx fiyatlarda tutması komikti...
Mal zaten ellerinde ,çeksinler yukarıya alan alır ,almayanda arkasından bakar..
Birazda ahalinin menfaatine çalışın...
Yıllarca bütün kagitlariniza iskonto uyguladiniz ,sizin kagitlariniza yatırım yapanları hep düşük kazançlara mahkum ettiniz..
Silkinin artık, 200 li fiyatlara cekinde isyat i hem siz kazanın hemde bizler biraz nefes alalım...
şimdi girdim baktım benim maliyet 42 lere düşmüş..eger bu sene 40 kuruş temettü verirse bizim maliyetler sıfırlanıyor artık bundan sonra ne alsak yüzde yüz kar..
Vay be nerelere geldik 9 ay önce 1.20 den temettü verse harika olur diyorduk şimdi 2 lira olsun birde bedelsiz versin istiyoruz. Korkmuyor değilim bu yükselişten bakalım hayırlısı temettü sonrası çok önemli olacak hissede dikkatli olmak lazım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aynı korku bende ve hemen hepimizde var sanırım. Ama ismen'e baktıkça rahatlıyorum. Aynı özelliklerdeki kağıt 4lirayı aştı...
Bı YO kağıdı gibi görmemek lazım artık kağıdı..
40 krs temettü verecek ve fiyatida 178 olan herhangi bi kağıt olarak görmek lazım..
Zaten geçen sene 18 krs temettü verirken 90 krs a ulaşmıştı..( temettü × 5 = fiyat)
Bu sene 200 krs ve üstüne ulaşması çok normal..
Mal toplu , aşağıya vurdururlarsa alıcı bulamazlar..artık temettuye kadar yukarı çekecekler..
Ayrıca bolebilirler, temettuyu 2 3 seferde verebilirler, bütün bunların hepsi kağıda yarar..
Korkuya gelince, 113 bine gelmiş borsada hala 40 krs temettü ye karşılık 178 fiyatıyla en az korkulacak kağıtların başında gelir...
Korkanlar çoktan terkettiler gemiyi...
Hisse neredeyse tavana kilitleyecek, Maşallah diyelim nazar değmesin.. Hepimizi ihya ettii
2 nin üzerine atarsa siz o zaman görün.. Kimse tutamaz o zaman..
Küçük yatırımcıyı defter değeri mevzusunda çok şahane döktüler yalnız :) Selam olsun defter değercilere koca yürekli borsa proflarına :D Umarım onlar da eğleniyorlardır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ve aleykümselam büyükpatron,mesaj bana mı bilmem ama, albarakadayım işyata vaktim çok olmuyor.Arada bakıyorum ,sizler adına çok seviniyorum.İnşallah daha çok kazanırsınız.Çok şükür albaraka bunu aratmıyor maşallah rela madrid barcelona maçı gibi,, bunun maçı o kadar heyecan vermiyor.Kağıda gelince cidden inanılmaz işler oluyor,kazancınız daim olsun.Fikir beyan etmiyeceğim kızıyorsunuz sonra,paramın olmadığı bir kağıt,bu saatden sonra param kağıtda olursa da ne yönde olacağı malum,onu da buraya yazarsam elimi belli etmiş olurum,mutlaka anlayış gösterirsiniz diye düşünüyorum.Herkesin yeni yılı kutlu olsun.
Aslında şunu öğrendim ne olursa olsun paran bir kağıtda değilse o topiğe yazmıyacaksın,ne olursa olsun hayra geçmiyor, gereksiz vakit kaybı,ve antipatik olmanın en kısa yollarından biri.Bu son işyat tartışmalarının bana verdiği ders bu oldu.Buna bundan sonra kesinlikle riayet ederim.Kime neyi niye anlatıyorsun sana ne di mi:))))))))))))
Şöyle topikte geriye doğru bir baktım. Kimler gelmiş kimler geçmiş diye alsatcısı Üstten satayım alttan alayımcisi teknikcisi temelcicisi vb vb .
Her türden yatırımcı var, ancak çoğu kısa süreli, hedef rakamlı. İşin ilginci hepsi doğru, herkes kendi doğrularında. Benim için de Nasrettin hoca fıkrasındaki gibi sende haklısın diyorum içimden. Neyse borsa böyle birşey işte hancı yolcu ilişkisi ... Bu sene maliyetim 0 ya da 0 a yakın olacak, sonrası için hedefim yok, benim için işyat perpetual income machine. Topik te hayatın içinden bir pencere ...
En çok da kalvin reise üzülüyorum ben. Adam ev alacam diye 0.90 lardan çıkmıştı hem evi alamadı hem kağıt bugün itibari ile 1.95 i gördü :) çok da çabalardı grafik falan çizerdi az bekleseydi aynı evden 2 tane alacaktı 8-9 ay sabır etseydi sadece... Kim bilir belki şubat marta 2 değil 3 ev parası olur :D
Yatırım tavsiyesi değildir. Kendi fikirlerim beni bağlar.