Ne yazık ki geçen hafta borsa düşünce de eksi getirdi. Bu aralar türevi tutturamıyorlar.
Printable View
Emmim acc yi izlemekten cikardiysa ben de cikardim...
Stratejim su
Bist isterse p.tesi 98 e dussun
Umrumda olmadan
Elimdeki parayi 20 ye boluyorum
Her gun 10k tcd 10 k fid aliyorum
20 is gununde tamamliyorum
Bu surecte bistin inis cikislarindan etkilenip stratejimi bozmuyorum..
Ytd
TTE dışındaki İş Portföy ve Ziraat Portrföyün tüm hisse ve değişken fonları hafta sonunu karla kapatmış.
Derinlemesine incelemiş olmasamda
Banka kökenli portföy şirketleri daha mı hassas davranıyorlar acaba?
bir cok insanlar bist yukselisinden dolayi kac gun once tcd acc falan aldilar
malesef neler oldu
ne iyi artmadim
MKK verisi ile
ACC -0,3740%
AIS 0,1066%
EID -0,0490%
GPF 0,0707%
GTL 0,0847%
KRF -0,3862%
OPB -0,1957%
kendi fon portfoy yaninda bazi yakinlarima da destek sunuyorum
malum issiz lik is olsun diye yapiyorum bunu...
Borsa nin geri donusu nu hissedince cikmak lazim diye dusunuyorum ama bildiginiz gibi her yeni geri cekilmede de portfoy yonetimi elindeki senetleri surekli degistirir o yuzden de takip ettigimiz aylik hisse senedi listesi bize gunluk dogru degeri vermez sadece yakinlik saglar
Ben degisken senetlerde baki kalmayi dusunuyorum cunku once biraz geri cekilip ardindan kazanc sagliyorlar
ppf ler sadece gunluk fatura odemelerinde kullandigim bir grup
katilim grubu da en kotu pozitif getiri icin tutuyorum...
Hisse ve değişken fonlara 2019 yılı başından itibaren bakmak lazım
2018 istisnai bir yıl.
2018'de altın ve döviz fonları en çok kazandırmış, sonra da OKT, ANL falan geliyor.
2018'de TCD getirisi sadece %2.
Hisse ve değişken fon işi 2019 yılı başında başlamış sayılabilir.
Önceki veriler sağlıklı sonuç vermez.
3 yıllığı aç bak deme sebebim bir yıllık grafiği açınca 2018 mayıs ayını görememen sebebi ile ... bunu anlamıyor musun ? fon yatırımında bir yıl zaten kısa vade ... 2018 yılı yakın vade ... 2018 mayısından hatta daha net tarih vereyim , fon 2018 30 nisanında gördüğü fiyatın üstüne teeeeeee şubat 2019 a kadar çıkamamış ... mayıs haziran temmuz ağustos eylül ekim kasım aralık ocak yani tam 9 ay bir daha o seviyenin üzerine atamamış ?? eee fonda hiç yatırımcı kalmamış olması gerekir senin mantığına göre , bu süre içinde...aşağıdaki yazı sana ait.... bu sadece bir örnek başka fonlarda da böyle dönemler oluyor , açar tefası bakarsın....
ACC 1,978740
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ACC
OPB 1,050091
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=OPB
Tcd de olanlar.
Hafif dalmistim
Ruyamda gordum
Tcd 0.24 gibi bir arti yapmisti
Hadi sevinin...
bari tamam yanlış yazmışım de ... ne demek aylıkta ekside olman imkansız ? böyle düşünce mi olur ?
Ufak şeyleri büyütmeyelim, tek bir şey hariç.