doğru da olabilir, biraz önce 27 dolar seviyelerinden bahsediyordu bir uzman , nasıl yapmalı acaba, birazını satıp 30 dolarlara düşerse alayım mı diyorum. hisse ve değişkenler yetmiyormuş gibi bir de bu çıktı başımıza.
Printable View
ABD yine ekside...
Eib ile ilgili bende olumsuz dusunmuyorum.. yatırımcı sayısı ve fonun büyüklügü tl bazında hala minumum seviyelerde..gecen hafta cuma günü blyct + getirmesine karşı yine bu seviyelerde - kapatmisti..yujinin paylastigi tabloyu inceleyebilirsiniz
Öz evladim gibi koruyorum eib yi
Tcd üvey evlat olsa sevilmez artık cok üzdü herkesi
daha beter! normalda CFD ler cok tehlikeli ve dikkat edilmeli
degisken fonlarda ya yonetmek bilmiyor o kadar yada bilmek istemiyorlar (yani diyorki kendin biliyorsun git yap)
petrol fonu petrolun kendi olamasi gerekiyor aslinda. dusus zamanini tahmin edip satis basip oynamaktir. petrolu alip beklemek nedir
Eib yeni bir hisse almıştır onun etkisi bence pazartesi rapor gelirse bakariz
Brentte 45 $ e gelecek dedim.cok hizli geldi.ben bu sene buyuk yukselisde beklemiyorumSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
brent %7 aşağıda nedeni bilen var mı?
Brent ile ilgili sonucta korona ile alakalı ciddi bi petrol talebinde azalma var ...ucuslar düzgün yapılamıyor..havayolları hisseleri ve havaaalanı işletmelerini yapan şirketlerin hisseleri ciddi sıkıntıda..Bloombergte bugün izledim rusyada brentin bu seviyelerinden rahatsiz degilmis ..bu seviyenin altına sarkarmı hala soru işareti..su an o kadar belirsiz bir piyasa var ki inanın ky hepsi bir cozum arayısı icinde..dünyada da para bollugu var.. fed in bi faiz indirimi yapacagı ciddi ciddi konusulmaya baslandı..normalde dün ki uzlaşma sonrası dolar/tl gevşemesi gerekirdi ve borsanın yesile dönmesi gerekirdi fakat dünya borsaları o kadar kötü performans sergiliyor ki başta amerikabu bize yansıdı..görünen o ki borsamız 108-112 bandında süreki dalganaacak bir süre
Sn Webster benim de portföyümü eritti hisse yoğunlar, hemen değiştirdim. Lakin son 2 aydır 3-4-5. sırada gezip duruyorum. Bir türlü 1. olamadım. Birinci olan arkadaş buradan mı çok merak ediyorum :)
https://i.hizliresim.com/RktBZ8.jpg
petrol fiyatlarının düşmesi en azından THY ve Pegasusu olumlu etkilemez mi?
İnsanlar turistik seyahatlerden kaciniyor....ucuslardaki doluluk oranları düstü..bir kac sehirede bilindigi üzere ucuslarını gerceklestirmiyor..thy bugün bilancoda beklentiden yüksek kar acıkladı ancak yine - de kapattı..pegasus da beklenenden daha yüksek zarar acıklandı..
Aynı soruyu birkaç defa sormuştum ama cevap alamadım. Birçok altın fonunu inceledim, hepsi bugün eksi hatta bazıları yüzde bir ekside. Sadece biri olsa içindeki kira sertifikasının fazla olmasına bağlayabiliriz ama çoğu eksi (belki hepsi). Bu konuda bilgi sahibi bir üstad yok mu? Plz....
MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bugun fon şirketini aradım. telefondan cevap veremediler yoğunuz diye. kızdım biraz. mail yazamamı istediler. ben de maille sordum. henüz cevap gelmedi.
eğer ulaşabiliyorsanız siz de aldığınız fon şirketlerini arayın mail atın. sorunun cevabını vermek zorundalar.
Ben rastgele yapı kredinin altın fonuna baktim ( bu arada tefaş degilde kap sayfasından özet bilgiler ordandan son 5 bildirimin en üstteki olana yani dağılım raporuna basıyorsunuz) kira sertifikaları %26 oranla, vadeli YP %17,12 kıymetli madenler 22,05 kalanda devlet tahvili ve hisse senetleri gorunuyor)
Gördüğüm kadarıyla altın fonlarının içeriği %100 altın değil.özel veya kamu kira sertifikası vb var.yükselişe bunlara ve sadece onsa bağlı galiba.
Tamamına yakını eksi getirmiş...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...361e599ffb.jpg
MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Onsun dolar olarak arttığını ancak doların TL karşısında değer kaybettiğini de hesaba katmak lazım.
Dolar 6,20'de 6,07'ye kadar düştü.
Yoğun olarak kıymetli madenler iceren bir fon varmıdır bilmiyorum...altın fonundansa gram altın almak satmak anlık daha mantıklı..fakat altın fonlarıda altın fiyatları sert düstümü kendini iceriginde kıymetli madenler harici yatırım enstürmanları oldugundan kendini bi nebze korumaya alıyor..Karar sizin
Ons yükselecek, dolarda yükselecek deniliyorsa alınacak olan gram altın
Ons yükselecek ama dolar düşecek deniliyorsa alınacak olan gram/ons(yani usd cinsi gram altın)
Söylemeye gerek yok ama ons düşecek dolar yükselecek deniliyorsa alınacak olan dolar.
Bunlara al sat noktaları da belirlenip sistem kapatılıp yatılacak.
Uzak durulacak olanlar ise altın fonları, aşırı oynak bir enstrüman olan onsta fon alım satımına ayak uydurmak mümkün değil, siz emir verene kadar iş işten çoktan geçmiş oluyor.
ipv iyice saçmaladı cds düşüyor getiri 0.01 cds artıyor -0.54 getirmiş,dolar kuru 1 kuruş düne göre yükseldi üstelik nedir yani bu zararın kaynağı,salı günü tüm fonlarla beraber neden satmadıysam,pazartesi sabah ilk iş satacağım eurobond falan hikaye yerinde sayıyor sadece,şurda alalı kaç gün oldu %1 üzeri zarara ulaştı.
Aşı bulunana kadar borsalara rahat nefes aldırmayacak gibi...
ocağımıza incir ağacı diken cds bugün 388 olmuş 58 puan artmış eurobond fonlar ciddi zararda,sanki korona virüsünün kaynağı türkiye anasını satayım 1 günde 50 puanlık ne oldu allah aşkına
Virüsün etkisi inanılmaz boyutlarda.
Şu anda canlı yayında Norveç'te kayakla atlama yarışları var.
Tamamen seyircisiz yapılıyor.
Yarışın yapıldığı yerdeki kaybı düşünün.En basit örnek bu.
Harbiden yukselmismi bu kadar cds ler.hangi fonda kalacaz bu bile rezil.durumdaSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aşı bulunsa bile sadece psikolojik etkisi olacak.Kısmi bir iyimserlik oluşturacak.
Onun çıkışı da Nisan sonu falan deniliyor.
Ama duran ekonominin ileriye dönük negatif yansıması bir hayli sürecek gibi.
Yani herşey duruyor yada yavaşlıyor, bazı sektörler geri dönüşsüz olarak zarar görüyor.
En basit örnek, oteller, lokantalar, sinemalar, film sektörü vs geri dönüşsüz zarardalar.
Bu gidişle çok ciddi global bir krize gireceğiz galiba.
Olumlu hiçbir şey gözükmüyor.
Borsalar bir ileri iki geri yapıp devam edecekler sanki.
Bu umarım bir ileri beş geri falan olmaz.