Deniz kıyodondayoö dönünce yazayım ilaçlarını
Printable View
Sn. Dimitris gerçekler bu kadar da insanın yüzüne şeedilmez ki :)
https://i.hizliresim.com/BPXU40.jpg
Başkan tatildeymiş, bir uzman olarak ben reçete edeyim ilâcı.:oleyo:
Degerli Musterimiz, TCMB tarafindan 4 Agustos tarihinde yayinlanan 2020/07 sayili Finansal Tuketicilerden Alinacak Ucretlere Iliskin Usul ve Esaslar Hakkindaki Teblige Iliskin Uygulama Talimati'nda yabanci para efektif cekimlerinden alinacak ucretlere iliskin yeni duzenlemeler getirilmistir. Bu dogrultuda nakit cekim islemlerinden 18 Agustos itibari ile uzere 10 bin usd/eur uzerinde binde 3 oraninda komisyon uygulanacaktir. Bilgilerinize sunar, saglikli gunler dileriz. 08502227878. SMS iptali icin H yazip 8154'e gonderin.
Ayhan bey, açtığın başlık bir kazaya uğramadan ( faiz artırımı vb. ) 1000 sayfayı tamamlamanı ve doları artıda kapatmanı beklerim !
Ama bugün yazdıklarına bakınca ; doları düşürme talebinin ağır bastığını sanıyorum. Tarihe dolar düşüren başkan olarak geçebilirsiniz.
Hacı Sofide bile düşmedi .
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kiracı kirayı çoktan yatırmış, bankanın cep uygulaması bildirim vermiyor.
Biz de diyoruz nerede kaldı bu para.
Ne zaman piyasada panik havası olsa aynı haltı yiyor dört yapraklı banka.
Dolar da teknik analiz kurallarının işleyeceğine ihtimal vermiyorum.
6,85 de yaptıkları mefta elektro grafiğini , 7,30-7,40 arasında da yapsınlar , yapabildikleri kadar. Şok bir artışta doları bozsak neye yatıracağız ki? Öyle bir durumda rasyonel diğer yatırım olan altın da arşa gider zaten. Faiz ve artık kumar masası olmuş bist harici , bond dan başka bi şey kalmıyor.
2 li dip , 2 li tepe , omuz baş omuz , .... dolar da işlemez bana göre.
Dolar da işleyecek şudur bence. Eğer bir şey piyasada yok ise , onun değeri ölçülemez. Doları patlatacak olan budur bence.
Çöl ortasında 1 bardak su için , belki de külçe altın versen alamayabilirsin , çünkü yok. Olmayan şeyin değeri herkesin hayal gücüne kalmış. Ülkeye sıcak , daimi yatırım için dolar gelmiyor. Kimse güvenmiyor yönetime. Hükümet gitmedikçe bunun değişeceğini de sanmam. Şahsi vadem , Azrail gelene kadar.
O kedi buraya gelecek..
Benim oğlumun adı Tayip, AKP Çekmeköy teşkilatının kurucusuyum. İstanbul Sözleşmesi, AKP'ye karşı bir hareket değildir. İstanbul Sözleşmesi milli güvencemizi tehdit ediyor.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/yete...f-aldi-1759400
Tip'e bak.
Bunun da insan hakki vardir, eminim.:(
son kamoyu araştırmalarında malum şahsa destek yine yüzde 40ların üzerinde.Ee o zaman durmak yok yola devam, bu kriz bile adamı sarsmıyorsa deveye diken insana xxx yaranıyor deyip geçebiliriz sanırım.
O yoncali bankanin degil kartini almak, onunden bile gecmem.
Bu ABD kanallarindan iki intiba edindim.
1. Asi takvimini secim takvimine gore ayarliyorlar.
2. Asi bulundu haberi, altin'i fena vuracak.
Kisisel izlenimimdir.
TCMB : Likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımları çerçevesinde, 10 milyar TL tutarında geleneksel yöntemli repo ihalesi düzenlenmiştir. Repo ihalesinin vadesi 9 Eylül 2020 olarak belirlenmiştir.
Sayın Tınaz 2 inci seçeneğiniz ile ilgili fikir beyan etmek isterim.
Altın için Aşı Haberi kötü olacak buna katılıyorum, fakat uzun vade altın yatırımcısı iseniz bundan sonra altın 2-3 yıl ralliyi bozmaz ya da bozamaz demek daha doğru;
Sebeplerine gelir isek;
** Altın ilk zıplamasını ticareti savaşlarında ABD-ÇİN üretim ve ihracat ithalat anlaşmasında veya benim gördüğüm anlaşamamasında başladı. Bu savaş bence küresel anlamda daha çok su kaldırır.
Ayrıca yarın sabah uyandığımızda her şey normale döndüğünü düşünelim, her ülke özelik ile ABD bu pandeminin faturasını birilerine kesmekte ısrarcı, kısaca bu sürecin nasıl sonlanacağına değil, sonlanacağı zaman yeni nelerin başlayacağına odaklandığımızda ilerde piyasaları bekleyen problemlerin daha net görebiliriz diye düşünüyorum.
** Tüm ülkelerin parasal genişleme kısmında biraz olayın suyunu çıkardığını düşünüyorum, ABD vatandaşı iseniz hiçbirşey yapmadan elinize işsizlik maaşı ile birlikte yaklaşık 4000 Dolar (Pandemi sürecinde) elinize para geçiyor. Bu sürdürülemez bir durum diye düşünüyorum, Ekonomistler tam tersini söylese de ben ABD ciddi bir enflasyon bekliyorum önümüzdeki yıllarda. Salınan paranın geri toplanması belki bir daha hiç bir zaman gerçekleşmeyecek ama her denemesinde hem Dolar hem de Euro piyasalar için ciddi sıkıntı çıkaracak diye okuyorum
Çok uzatmadan şahsi fikrim, Sanal Paralar, Altın, Hisse Senedi ve Sınırlı Kaynaklar ile üretilen tüm emtialar için ilerleyen zamanlarda bu günler anlatılır iken bir şeylerin yıkımının başlangıcı olarak kabul edileceğini düşünüyorum.
Şahsi fikrimdir, Sevgiler
Simdi benim sahsen bilgi sahibi oldugum Altin Royalty sirketleri var, TSX'te kote edilmis.
( Bunun gibi ; https://www.elementalroyalties.com/i...ing-royalties/ )
Bu sirketler, bir altin madeni sirketinin, mesela uretiminin %1 'ini belli bir fiyattan aliyorlar.
Yani altin cikaran sirket, isletme masraflarinin yuksek oldugu donemde, uretim hedefi 900.000 ons, bunun %1 ini su fiyattan satarim diyor, mesela.
Is'te bu royalty sirketlerinin, bir madeni degerleme yaparken, ons uretim maaliyeti 1.300 USD filan diye methederek yaziyor.
Uzatmayim, edindigim intiba, onsu 1.300 - 1.500 dolar fiyatlar iyi kabul ediliyor.
Asidan sonra zaten bir duzeltme olursa, en kotu onsu 1.500 dolar seviyesine geriler.
Aman umalim ki oralara dusmesin, bende yok ama altin alan cok dostum arkadasim var, ben daha cok bu Royalty sirketlerini alirim.
Ilgi duyanlar icin yazdim..:)
https://www.youtube.com/watch?v=PpSS...ature=youtu.be
adam iki yolunda nereye çıkacağını anlatmış..
MB, Persembe gunu faiz'i artirmazsa ve dolar 7.50 ye giderse, Bist100 kotu duser.
Herhalde cogunluk bekliyor olmali ki, yatayda takildik kaldik.
Doları indirmek için haram fayizi artırıyoruz , sonra ekonomi canlansın deyu indiriyoruz ine çıka çıka çıka batıyoruz.
dolar palası her faiz kararında dolar longlayanları patlatmıştır..!!
Erdoğan: Cuma günü tüm milletimize bir müjde vermeyi umuyoruz
Eh, dövizdeki hareket beni şaşırtmadı. Faiz kararı ertesi spekülatif atak gelmesin diye tüm kozlar oynanıyor.
7.08'e düşerse pozisyonlarımı artırabilirim. Aksi takdirde uzaktan izlerim.