Gecmis olsun ortak..
Printable View
QUOTE=Buço;4771679]17.00 tl yi gördüğümüz için bi şeyler yazabilirim.en son 434.sayfada 12 ağustos da 17 tl yi görene kadar yazmayacağım demistim. Y
Maratonda etaplarımız farklılaşmaya basladı.
2 yıl önce başlayan Gedza yolculugumuzda bize pawnstar olarak merhaba deyip koşunun bir maraton olduğunu bize anlatan thejackalav'a ve hicbir etapda elimizi bırakmayan , her koşulda yanimizda olup maratona devam etmemizi sağlayan Svilengrad dostumuza çok tesekkurler.
Aslında forumdaki bu güzel birliktelige dahil olmak lbir şeyler yazmak istiyorum ama Gedzamizin geri gelişlerinde Sn 34jose34 ''ün ,abi ben saat 13.00 a kadar uyumaya devam ediyorum ama , sn umk nin abi bak gudubetlik bayrağını sana veririz dediğini duyar gibiyim .
Bu sebeple bana da 22 tl ye kadar yazmamak düşer .
Not ; Yaş 50 olup bu maratonu bitireceklerden biri benim diyebilirim ..Cool
Sevgi ve saygılarımla[/QUOTE]
×××××××××××××××××××××××××××××××××
Tüm paydaslara selam ,
gedza topiginde 17tl yi gorup 22 tl ye kadar yazmayacagim dedigimde tarih 18 Eylul imiş.
22 tl yi gördügümüz icin yazabilirim bi seyler artik .
Öncelikle umk kardesimize gecmis olsun , her işin basi saglik,en kisa surede sagligina kavusmasini diliyorum , bugun gedzamizda bir jest yaparak kendisini ne kadar sevdigini gösterdi.
Bu topikde yaklasik 2 senedir sn thejackalav dan cok sey ogrendik ogreniyoruz...maratonda ne zaman düşsek sendelesek , yorulsak yani basimizda olup elini uzatip antideprasani ve enerji icecegimii verip devam ettirtiyor maratona hic bikmadan usanmadan.
sanirim maratonun icinde bi farkli maraton daha oluşdu ; bizlere de bu maratonu bitirtebilmek .
Diger tarafdan sn kocari, sn kulucka, sn 34jose34 ,sn rex ,sn t/a ve diger arkadaslar bilgi paylasimlari ile birbirimize tutunmamizi sagliyor sagolsunlar
Bu arada sn 34jose34' un uyku saatleri degistimi bilmiyorum ama senden ricam bugun ne yaptiysan ayni sekilde devam ediver en azindan maratonu tamamlayana kadar .
Bu sefer etabin daha zor ama bi o kadar hizli olacagini düşünerek 34 tl ye kadar yazmamak düşer bana.
Saygilarimla ,
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilançosunun berbat olduğunu düşünmüyorum Sn.R-E-X.Hatta önceki dönemlere göre 2 dönemdir iyileşme var esas faaliyet karında.Ancak bir şekilde net karı düşürmeyi beceriyorlar.Esas faaliyet karı ve özsermaye artsın da.Bakalım zamanla net kara da yansır.Bir zamanlar Karel de böyleydi.Süründü.Karı argeyle,finansman giderleriyle hiç ediyorlardı.Taki tam hatırlayamıyorum dönemini normalin 3-4 katı kar açıklayıncaya kadar.Ancak o kar açıklanmadan önce hisseyi 2 TL den 9 TL ye getirmişlerdi.Bakalım nasip.
Piyasa Değeri(TL)2.655.000.000 Özsermaye(TL)*738.426.442 Sermaye(TL)300.000.000 Net Kar(TL)144.039.004
Piyasa Değeri(TL)1.255.800.000 Özsermaye(TL)*736.993.312 Sermaye(TL)115.000.000 Net Kar(TL)6.062.455
çıkın sokağa yetmişini devirmiş bir bakkal amcaya ikisininde cirosunu söyleyin, yaptığı karı söyleyin
piyasa değerini söyleyin
hiç düşünmeden
sarky'u alırım der. burnumun dikine gidiyormuşum ya.
Sn buço-Yaş itibari ile buyugu oldugumdan 34jose34 un kontrolunu ustleniyorum. ): bugun tavan oldugunda on-line dersdedir izleyemiyordur diye whats up dan bildirdim,seans bitene kadar bakmadi,ben sahidim.
Tüm paydaslara selam ,
gedza topiginde 17tl yi gorup 22 tl ye kadar yazmayacagim dedigimde tarih 18 Eylul imiş.
Öncelikle umk kardesimize gecmis olsun , her işin basi saglik,en kisa surede sagligina kavusmasini diliyorum , bugun gedzamizda bir jest yaparak kendisini ne kadar sevdigini gösterdi.
Bu topikde yaklasik 2 senedir sn thejackalav dan cok sey ogrendik ogreniyoruz...maratonda ne zaman düşsek sendelesek , yorulsak yani basimizda olup elini uzatip antideprasani ve enerji icecegimii verip devam ettirtiyor maratona hic bikmadan usanmadan.
sanirim maratonun icinde bi farkli maraton daha oluşdu ; bizlere de bu maratonu bitirtebilmek .
Diger tarafdan sn kocari, sn kulucka, sn 34jose34 ,sn rex ,sn t/a ve diger arkadaslar bilgi paylasimlari ile birbirimize tutunmamizi sagliyor sagolsunlar
Bu arada sn 34jose34' un uyku saatleri degistimi bilmiyorum ama senden ricam bugun ne yaptiysan ayni sekilde devam ediver en azindan maratonu tamamlayana kadar .
Bu sefer etabin daha zor ama bi o kadar hizli olacagini düşünerek 34 tl ye kadar yazmamak düşer bana.
Saygilarimla ,
Dostum, namussus tahtacı işi biliyor, Gedza başarısını sürdürüyor ,o da gerekeni yapıyor.
Maraton hızlanacak bu etaplarda...
Eğer işi biliyorsa tahtacı, tavan serisine girmesi gerek gedzanın...
Rakamlara takılma arada gel yaz...cool:;;
Amacımız maratonu kazanmak değil bitirmek. Yolun başındayız.
Saygılar.
craps, pawnstar, svilengrad
Dostum, alıntılamamda bi karışıklık oldu...
Tüm paydaslara selam ,
Saygilarimla ,
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOTE]
Sayın Buço hoşgeldiniz
Mesajinizi okurken sesli güldüm :)
Bu aralar borsaya çok bakmıyorum , Forex kısmı daha heyecanlı geliyor orada takılıyorum bir süre daha böyle devam edeceğim :)
Sn Kuluçka haberdar ediyor beni sağolsun
"Abi bakmayim bakarsam kesin düşer" dedim bugün
Şunuda eklemek istiyorum...önemli.
Satmak isteyenlere izin verin...Bu olması gereken ancak !
Bu noktadan sonra almak isteyenlere ucuz mal vermeyin.
Dikkat edin .
Saygılar bol kazançlar
Neşemiz daim olsun arkadaşlar.
Sizin yatırımcı kimliğinize Geyik Odasında denk geldim ilk.
Bir kaç haftalık bir zaman diliminde bende oluşan kanaat;
-Çok iyi temelcisiniz.
-çok iyi hisseler telaffuz ediyorsunuz, seçiyorsunuz.
Ancak seçimleriniz, borsanın olması ve/veya uyulması gereken teamüllerine ve/veya kurallarına göre yapılmış seçimler
Sermaye, özsermaye, piyasa değeri, defter değeri, blanço, kâr, üretim, gibi gibi
Doğru olan bu, tanıdığım kadarıyla sizin "günceli/değişimi inkar etmeyen muhafazakar" yapınıza da uygun.
Bir ancak daha; ancak, benim kısa ve acemice borsa tecrübem bile, işlerin artık çok değiştiğini anlamama yetiyor. Bu değişimde gerçek anlamda yatırımcı olmak zor, kumarbazlık da size göre değil
Naçizene 1- tek kusurunuz, aceleciliğiniz/ sabırsızlığınız.
Naçizane 2 - Kendi ölçülerinize, hisse seçim kriterlerinize inanmaya devam edin ama tüm gücünüzle bir hisseye yüklenmek yerine iki-üç kağıtta dağıtılmış olarak biraz, çok değil biraz sabredin
Sağlıcakla ...
İzninizi almadan burada paylaşmakda bir sakınca görmedim çok kıymetli forumdaşım! teşekkürler
bilmukabele:)
Bu gecelik son söz
Otokar bundan böyle senede 500 milyon kar yazabilecektir
(bu sene yakın olur, önümüzdeki sene aşar)
hisse kesinlikle evlatlık hisselerdendir
evlatlık hisselerin sayısı da iki elin parmak sayısını geçmez.
Hayırsz hayta şimdi eve geldi, benİ benden sıkı takip ediyor
baba
sarky tavan
yyapı tavan
gedza tavan
silvr tavan(artık gidebilecek yeri kalmamıştır bana göre)
arçelik tavana yakın
hepsi, senin daha önce alıp sattığın yazdığın hisseler.:)
Yok uyku tutmadı otkardan ne beklediğimi yazayım, bu seneyi geçtim
seneye ilk çeyrk karı bu sene sadece 3. çeyreğin karı kadar geldiğinde
bu senenin ilk çeyreğinini x 7/8 yapmış olacak
ve aracı kurumlar, temelciler hisse forumları, sanal alem vs vs müthiş kar açıkladı deyip hisseye fiyat biçmeye başlayacaklar.
MAYIS AYINDA NE DEDİĞİM DAHA İYİ ANLAŞILACAK.
sarky da öyle.
Piyasa Değeri(TL)42.986.475.000 Özsermaye(TL)*4.773.239.000 Sermaye(TL)350.910.000 Net Kar(TL)2.267.706.000
iyi güzel hoş diyorsunda hisse pahalıda diyorsun koçari ne yapacaz?
bakmayın bana
ford oto da yıllardır hep pahalı değil mi ? seyredip duruyoruz, acemi birliğinde yoldan geçen trene el sallar gibi.
Vay arkadaş foruma girerken garip garip hatun resimleri çıkıyor:))
Bu durumu başka yaşayan varmı acaba?
Hayır ameliyat masasindan yeni kalkmışız zaten [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]
Piyasaya yeni girmek isteyen arkadaşlar var biliyorum
şimdi
borsada kazanmak öyle dışardan görüldüğü gibi kolay şey değildir
kaybederek başlayınca yerine koyması da çok zordur
şöyle komsyon falan derken
%10 kaybederseniz % 13
% 30 kaybederseniz %48
% 50 ....................%100
%75......................%300
%90......................%1000
üzeri kazanmalısınız
borsada %100 kaybedilmez
tahta kapanır firma iflas ederse ayrı şey(örnekleri çok ve bence tahtası kapanması gereken çok hisse var)
daha geçenlerde , dört beş ayda x10 üzeri yapan firmanın tahtası kapandı.
Onun için hisse alım satımına yada piyasaya girmeye karar verirken mutlaka bir yatırım danışmanına sorunuz..
bankalarda çalışanlarla olmaz söyleyeyim
aracı kurum olmalı aracı kurumun araştırma görevlisine tecrübesinide mutlaka sorun.
yeni yetme çoluk çocukla da olmaz o iş
ankarada banka müfettişinin saçmalamalarını dinledikten sonra bu düşüncem iyice pekişti
biraz çok oldu, üç dört arkadaş oturmuş çay içiyorduk, birisi iş adamı beni çok sever takdir eder
......borsa için ne düşünüyorsun dediğinde yanımızdaki arkadaşlardan birisi başladı sallamaya
xxxx hisse şöyle
yyyy hisse şöyle diye
SUSTUM.EVET SADECE SUSTUM.
BISTTE KAZANMAYA DAİR
Abi ne güzel hayatınız var ya hisseyi düşünce al yükselince sat, bedava yaşıyorsunuz anasını satayım
O iş senin bildiğin gibi olmaz
Hadi canım sende bal gibi de öyle yapıyorsunuz işte, bakıyorum hisseler gün içinde % - 5 bir süre sonra % + bilmem kaç 30 / 40 bin lira parayla hergün 2000 tl kazanırsınız
E Ne duruyorsun sende yap, gün de bir maaş
Abi bende o para yokki
Merak etme olanlarda öyle senin dediğini yapamazlar
Ya ne yapıyorsunuz abi yeme beni
Bak güzel kardeşim piyasada bir takım doneler var
Neymiş done dediğin şey
Temel analiz diyorlar adına, uzun hikaye
Uzatma abi ben senin ne yaptığını anlamadım gitti
Bak kardeş bir takım doneler diyorumya onlara bakıp, firmaları bir birbirleriyle kıyaslıyorsun
Eeeee sonra
Sonrası şu, o veriler de ucuz kaldığını düşündüğün hisseyi seçip alıyorsun
Aldın ne yapıyorsun
Diğer insanlarında senin gördüğünü görmesini bekliyorsun
Ne kadar
İşte zurnanın zırt dediği yer orası
YANİ
Yanisi şudur, bu piyasaya yön veren kişilerinde o hissenin ucuz olduğunu görmesini bekliyorsun
Ben ne kadar diyorum sen uzatıyorsun abi
Ona yatırım derler süresi de 1 ile 5 yıldır, doğru hisseyi seçmişsen çok kazanırsın
Ya abi bazen hisse senetleri bugün şu kadar kazandırdı bakıyorum % 20 ler görüyorum, adam yazmış bugün 5000 kazandım
Bakma sen onlara kaybettiklerini pek söylemez kuyruğu dik tutarlar
Abi bende borsada oynamak istiyorum
Ben yatırım diyorum sen oynamak istiyorum diyorsun, boş ver sen işine bak, zannetiğin kadar kolay olsaydı kimse işe gitmeyip yattığı yerden sefa sürerdi...
Haydi bana eyvallah....herkes işini yapsın bu işler herkesin harcı değil piyasanın kurtları bile çok zor kazanırlar, sadece sabırlı ve o paraya ihtiyacı olmayanlar kazanır, oradan para kazanarak hayatını sürdüremezsin....
Bu yazımı 4 yıl önce yazmıştım, her önemsediğim hissede paylaşıyorum
Borsayla yeni tanışan hisse almak isteyen, telefonla gelen sorular üzerine bu yazımı okumalarını istedim, daha önce okuyanlar kusura bakmasınlar.
forumda yazan herkese de itibar etmeyin
ben bir matematik öğretmeni olduğunu söyleyen kişiye bir hissede bedelli sermaye artırımında %hesabını iki hafta da anlatamadım
yazdıklarımda yalan yanlış bir şey olsa
medwig eksik olmasın
çıkar söyler, yani adamı benzetip eşekten düşmüşten beter ederler..
https://www.ensonhaber.com/gundem/ba...ride-kalmistir
"HAKİM VE SAVCI DEĞİL, FETÖ'CÜLER CEZAEVİNDE"
"'Binlerce hakim, savcı cezaevinde' diyorsunuz. Binlerce hakim cezaevinde değil, FETÖ'cü teröristler cezaevinde. PKK ile omuz omuza çalışan, FETÖ ile PKK terör örgütünün mensupları cezaevinde. Bizim onurlu hakimimize cezaevinde diyemezsiniz. Çünkü o Anayasa'ya bakar, Kandil'e bakmaz, Pensilvanya'ya bakmaz."
Gazeteci ve siyasetçi postunda olanları atlamışsınız bakanım.
https://www.ensonhaber.com/dunya/ang...-olum-uzuntusu
Şansölyelerde, başbakanlarda başkanlarda ağlar.
https://www.ensonhaber.com/gundem/fa...cretsiz-olacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizde yapılacak koronavirüs aşısının tüm vatandaşlara ücretsiz olacağını açıkladı.
https://www.ensonhaber.com/dunya/ste...ve-manken-oldu
o kadar da değil YAW.
şişe 26'yı geçerse çarşı karışır.
Otkara geçmiş olmaktan gayet memnunum
gitmeli hemde hızlı.
Benim gördüğümü piyasanın kurtlarının görmememsi mi?:)
söz sende toprağım kutlamanı yap artık:)
artık koçari mi çalarsın
erik dalı mı sana kalmış.
sarky'nun speği çok uyanık çıktı
cıty'e
deuche ye bile mal sattırdı herif.