8,12'den alınacağını bildiğim için dayanamadım aldım.Aslında hiçte niyetim yoktu, baktım kurun düşeceği yok, olan oldu.:)
Bakalım neler olacak.
Printable View
Herşey çok ani gelişti.Kur gözümün önünde tıkır tıkır artmaya başlayınca ip koptu.
Yanlız bunun birde şöyle inceliği var.
10,30'a kadar emir veriseniz, o para ile ppf alınıp nemalanıyor.
10,30 sonrası emir verirseniz, talimat gene yerine getiriliyor ama para boşta blokede kalıyor.
o para bloke olduğünda tefasa gidiyor ... tefasta nemalanıyor fönü alana kadar olması lazım... mesela diyelim aracı kurumdan fönü alıyosunuz ... eee o aracı kurumun ppf si yoksa ki çoğunda yok , direkt para tefasa yollanıyor orada nemalanıyor ... yani mantıken böyle olması oluru ...
Nnf; %-1,759
sua; %-0,016
opb; %-0,863
Dow: -3,43
s&p 500: -3,53
n a s d a c: -3,73
Hayır para Tefas'a alımın gerçekleşeceği gün saat 14.30 civarı gidiyor.O da satıcıya aktarıyor.
O ana kadar bankanızda duruyor.
Bankanın durumuna göre ya PPF alıyor ya repo vs yapıyor.
Zaten Tefas aracı bir şirket, para devir teslimine aracılık etmek ve ne aldınızsa onu saklamak dışında bir fonksiyonu yok
Adı üstünde TAKAS bank.
https://www.takasbank.com.tr/documen...dba28cae1f.pdf
(4) “TEFAS Nakit Borç Kapatma Hesabıâ€nda bulunan TL tutarlar Takasbank Hazine Ekibi tarafından en iyi
gayret gösterilerek nemalandırılır. Nemalandırma, Takasbank Hazine limitleri dahilinde yapılır ve günün
piyasa koşullarına göre nakitlerin değerlendirilememesi durumunda nema ödenmez.
(5) Nemalandırma işlemi saat 15:45’deki “TEFAS Nakit Borç Kapatma Hesabı†TL bakiyesi üzerinden yapılır.
Saat 15:45’de nemalandırılacak tutar içine alınan TL tutarın, bu saatten sonra çıkışına izin verilmez. Saat
15:45’den sonra bu hesaba aktarılan TL tutarlar ise nemalandırılacak tutara ilave edilmez.
(6) Brüt nema tutarlarından BSMV ve benzeri yasal maliyetler ile “Takasbank Teminat Takip ve Nemalandırma
Ücreti†düşüldükten sonra elde edilen TL nema geliri, “TEFAS Nakit Borç Kapatma Hesabıâ€na bir sonraki
iş günü eklenir.
(7) “TEFAS Yabancı Para Nakit Borç Kapatma Hesabıâ€nda bulunan yabancı para tutarlar nemalandırılmaz.
İyi bayramlar, bugün tefaş güncellenmeyecek sanırım değil mi ?
Günaydın herkese. Arkadaşlar Çin Hindistan gibi uzakdoğu ulkelerinin piyasalarına yatırım yapan bir fon var mı? Ya da yabancı piyasalara yatırım yapan tefas fonlarından hangisi sorduğum sorunun cevabına en yakın dağılıma sahip? Bende TFF ytd yay afs ve gbc var. Ama aoy hoy guh gibi ya da bilmediğim başka fonları öğrenmek istiyorum. Kapdaki dağılımlarını bakıyorum ama sizin kadar anlamıyorum. Dagilimdaki kodlara baktığımda Google'da ya da investingte birşey bulamadığım da oluyor ya da karşıma çıkan ingilizce aciklamalari anlamıyorum. Ya da hiç bir şey çıkmıyor.
Doviz ile islem yapan yatirim fonu var mi acaba. Yani paranizi doviz olarak yatiracaksiniz, döviz olarak işlem görecek ve o şekilde geri alacaksıniz...
Is bankasinin eurobond fonu var, onu bu sekilde sandim ama anladigim kadariyla oyle degil....Parayi TL olarak yatiriyorsunuz yine TL olarak geri aliyorsunuz. Eurobond'dan kazansaniz bile gecen sure icinde TL'deki olası deger kaybi butun kazancinizi alip götürebiliyor....
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2021 yilinca gop ulkelerine yatirim yapan fonlarin ciddi bir getiri saglayabilevegini dusunuyorum.Ancak bu ulkeler icinde Turkiye'nin olmayacagini artik rahatlikla soyleyebiliriz.Bu agirlikta bir fona yatirim yaparken fonun hindistan agirligi bence cok degerli kredi notuda gayet pozitif.
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gelişen ülkeler fonu olarak afs var ama aktif yönetilmiyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolara endeksli karpuz bile alsanız TL bazinda zarar etmezsiniz.
Usd/TL 8.30
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesinlikle haklisiniz.
Ben portfoyde toplamda %30 eurobond, eurobond fonu ve yabanci byf ile devam ediyordum.
Son olaylardan sonra %50ye kadar cikarmayi dusunuyorum.
Saygilar.
Kurun artışı, kısa vadede teoride enflasyona yansıyacaktır, enflasyon orta vadede şirketlerin nominal olarak satış gelirlerini artıracak, o da uzun vadede şirketleri tl bazında değerlendirip lot başı fiyatlarını değiştireceği için, endeksin de içine girecektir, girmek zorundadır.
Kısa vadede çok olumsuz yıkıcı etkileri olsa da.
Dolar ne olursa olsun bist 100 yeni fiyatlarıyla 50 dolar ile 500 dolar arasında salındı 40 yıldır, dolar bazında yine bu değerler arasında kalacaktır.
Asla iyi oldu anlamında demiyorum ama aslında resmi enflasyon hakkında şüpheler olsa da piyasanın gerçek enflasyonu kurda kendini gösterir , er geç. Lot fiyatları da o enflasyonist etkiye eninde sonunda maruz kalırlar.
Geç bile kaldık maalesef. Kendi adıma en büyük yanılgım 22 Ekimde faiz artışı olup dövizin gevşeyeceği ve borsanın artacağı stratejisini benimsemek oldu. Yine kendi paramıza güvenerek cezalandırılmış olduk. Şimdi beklentim yurt dışı borsaların düşmesi ve teminat bulabilmek için altına satış gelmesi. Böyle bir durumda yine portföy düzenlemesi yaparım.
Döviz bazında ucuz olduğunu düşündüğünüz bir sınıf var mı? Nedenlerinizle birlikte dinlemek isterim.
Emtialar özellikle Petrol kontratları yine düşüş trendinde. "Lockdown" endişesi başı çekiyor sanırım.
TCMB'ye teşekkür ediyorum beni ve tum piyasayı kandırarak AES'ten fena olmayan bir seviyeden çıkmamı sağladı.
Böyle devam ederse petrol yine ucuz duruma gelecek. Bende 2 seferde kıramadığı 43,5 dolar a yakın yerden satmıştım aes leri.
Dolar endeksi de yukarı gideceğim diyor teknik olarak. Diğer gözümde altını takip ediyor bes portföyüm için.
Ama herhalukarda kasasında döviz olan ihracatcı şirket hisselerini kaotik günlerde almak daha iyi getiri sağlayabilir
yurtdışı etf lerinde hoş güzellikler var da wisdomtree olsun o'shares olsun vanguard olsun falan filan ... satınca işin vergi kısmı can sıkıcı ... amerkan borsası değil de irlanda borsasından falan alırsak etf i nasıl bi durum ortaya çıkar ... teferruatlı işler bu işler
Yabanci fonlarin tatil gunleri alimi nasil oluyor acaba? Ornegin dun sabah aft alimi girdim alim valoru 1 ama biz bugun kapaliyiz orda piyasa dun aksam ve su anda acik. Tefasta fiyatimizi da gormuyoruz yarin sabah alinmis olursa tcmb kuru da 8.11den almis olcak miyim? Yoksa yarin sabahki fiyat bugunku yukselisi/dususu de icerecek mi? Normalde cuma sabah alsam pazartesi sabahki fiyattan almis oluyorum ama simdi tefasta 1 gunluk fiyat eksik kalmis olmuyor mu?
Zamaninda vakifla buna benzer bir olay yasamistim. 5 gun boyunca Nemalanma olmadigi icin bana 100 tl ye mal olmustu. Fon alirken bankadan herhangi bir uyarida gelmemisti nemalanmayacak seklinde. Daha sonra mail yoluyla iletisime gectim ve asagidaki cevabi aldim.
B : Merhaba, 30 Temmuz tarihinde .... TL tutarında 2 adet fon alış talimatı verdim. Verdiğim fon alış talimatları Nemalansın seçeneğini işaretlediğim halde 5 gün boyunca nemalanmadı. ..... TL nin 5 günlük nemalanma miktarının tarafıma ödenmesini rica ederim.
V : İş günlerinde nema yapılan 6. Fon için fon stoğu 16:00'da sıfırlanıp; 16:00 - 18:00 arası sadece başka müşteriler fon bozarsa, bu bozulan adetler kadar satılabilir stok olmaktadır.
Yarım günlerde ise stok saat 11:00'da sıfırlanmakta ve 11:00 - 18:00 arası sadece başka müşteriler fon bozarsa, bu bozulan adetler kadar satılabilir stok olmaktadır.
30.07.2020 yarım gün (arefe günü) olduğu için, stok 11:00 itibariyle sıfırlanmış olup bu yüzden nema yapılmamıştır.
Bilgilerinize sunarız.
Teşekkürler Sn. black mirror bilgi için. Bu stok mantığının böyle işlediğini bilmiyordum. Denk gelmiştim ama bu şekilde işlediğini öğrenmem iyi oldu.
https://www.youtube.com/watch?v=rsO30Spwoto Turhan Bozkurt, her akşam 19:30'da piyasayı yorumluyor. Ne psikopat ölçüde muhalif, ne şakşakçı. Ne varsa onu analiz eden, derinlikli, birikimli takip ettiğim en iyi youtube kanallarından. Tavsiye ederim.
ABD, Almanya, Ingiltere endeksleri ve vadelileri artida.
Belki yarin bize de pozitif yansir.
Saygilar.