banka ve aracı kurum bonoları.
Printable View
7,35 kırmızı çizgimiz. Kur 7,35’in altına indiği süreçte 184 milyar dolar ihracat hedefimiz, üretimimiz tehlikeye girer” diyen Egeli ihracatçılar, Merkez Bankası’nın döviz alım limitlerini artırarak piyasaya müdahale etmesini istiyor.
Arkadaşlar KTM de satış valörü 2 gün. İçindeki yüzde 25 hisse senedi yüzünden diye düşünüyordum. Lakin benzer yapıdaki SUC da yaklaşık aynı oranda hisse senedine sahip olmasına rağmen satış valörü 1 gün. Neye göre değişiyor valör?
Kurumlar arası fon rekabeti umarım gitgide artarsa, bu valör sürelerinde de rekabet oluşacağını ve düşeceklerini umut ediyorum.
Sonuçta artık her şey elektronik ve 1-tık ile anında gerçekleşebiliyor.
T+0 valör olması fonun likit taşıması için ciddi baskı oluşturacağından, tüm fonların T+1 valörlü olması gerektiğini düşünüyorum (PPF hariç tabii).
Hatta T+1 valörlü aktif yönetilen HSYF veya döviz bazlı fon olsun, isterse rakiplerine yenilsin (ama benchmarkını makul oranda geçebilsin) , yatırımlarımı o fonda değerlendiririm. Özellikle döviz bazlı fonlarda T+3 olması bana çok fazla ve mantıksız geliyor.
Tacirler, TPF borçlanma araçları fonunda yaklaşık %10 oranında hisse bulundurmaya başlamış ve risk değeri 6 olarak bildirilmiş.
Borçlanma araçlarında pek alışık olmayan bir durum.
Saygılar.
Bir hsyf belki de portföyünün şimdikinden 4-5 kat fazlasını likit tutmak/karşılık ayırmak zorunda kalacaktır. Hiç bir hsyf ne benchmarkını ne bist100'ü geçebilecektir bu durumda. Getirileri ciddi oranlarda azalır. Hele döviz bazlı fonların elindeki eurobondları ikinci el hızla likidite etmesi daha da zor olacağı için çok kötü fiyatlardan, çok açık spreadlerden likidite olmak zorunda olacaklardır. Öst fonları için ise, özel sektör bonolarının ikinci el piyasası neredeyse ölü olduğu için yıkım olur. Ki geçmişte bir çok örneği bu valöre rağmen oldu.
Bence fon piyasasına yapılacak en büyük kötülük olur. Hızlı hareket etmek , hızla likide olmak isteyenler için ppf eski adıyla '' likit'' fon var. Trade etmek isteyenler için ise piyasada anlık işlem gören byf'ler var. Mutual fonlar , yapısı gereği böyle olmak zorunda, hatta yurtdışı muadillerinde çok çok daha uzun süreler var. Aylık talep toplayıp, sadece ay sonu fon çıkışı yapılabilen fonlar var ve bunlar en başarılıları oluyor genelde.
Betası/volatilitesi çok yüksek bizim gibi ülkelerde, günlük %10-15'e yakın çıkış talepleri dahi oluyor. Sürekli 10 kurşun kullanabilecek bir fonun 7-8 kurşunla yarışın içine bırakılması olur.
Hatta şu anda bile bir çok yurtdışı yatırım yapan fonun benchmarklarından dayak yemesinin nedeni %20'ye yakın likit tutmaları.
Kuşlu sitede muhtemelen buradan bir arkadas olabilir, çok temiz ve güzel isler çıkarıyor. Hostad değil veri peşinde koşanlara tavsiye ederim.
@fontakip
Afedersiniz,iyice sacmaladilar.M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi bu fon sepeti fonunda. Ben fonu alıyorum ve portföy yönetim şirketine komisyon ödüyorum. Benim paramla portföy yönetim şirketi de gidip başka fonları alıyor ve benim portföy yönetim şirketim de aldığı fona fon yönetim ücreti ödüyor. (ÇİFTE KOMİSYON ÖDEME)
peki hadi buna tamam dedik ama vergi işi böyle değil bence . fonu alan gerçek kişi ise stopaj:%10 tüzel kişi ise stopaj:%0 fon yönetimi tüzel kişilik olarak fon alınca ikinci bir stopaj ödenmemesi gerekiyor. Ödenirse ÇİFTE VERGİLENDİRMEYE girer
dediklerim doğru mudur ?
saygılar.
fon_fan: Eminim ki vardır. Çeşitlilik olmasını destekliyorum, kimi fon T+1 olsun, kimisi T+X, ve yatırımcı kendi isteğine göre seçim yapsın. Sanırım zaten bu şekilde yönetilen serbest fonlar var (?). Fiyatları sadece belli aralıklarla açıklanıyor vs. Bu yöntem serbest fon dışında da uygulanabilir.
hellistheothers: Yurtdışı için dedikleriniz doğru çünkü orada bir finansal istikrar var. Fakat yaşadığımız ülkede 1 gecede MB başkanı istifa ediyor ve tüm MB yönetim stratejisi değişiyor. Dolayısıyla yatırımcı da benzer volatilite de hareket imkanına sahip olmalı. Bu yüzden T+1 'i destekliyorum. T+1 valörün uygulamada zorluk çıkaracağı fonlar var tabii ki (örnek verdiğiniz eurobondlar gibi).
Özellikle HSYF ve YSYF için şuan bu valör yükü yatırımcıya yüklenmiş durumda. Belki görece küçük kurumlar için bu volatiliteyi yönetmek zor fakat, şirketleşmiş holdingleşmiş fon yönetim kurumları valör yükünü yönetmek için yollar geliştirebilir ve kendi yönettikleri fonlarda bu valör süresini indirebilirler. Yukarıda yazdığım gibi, çeşitlilik olması taraftarıyım.
Sn hellistheothers, BYF lerin hacimleri çok düşük. Örneğin günlük hacmi 50k, 100k olan bir BYF den daha fazla miktarda, 300k-500k gibi miktarlarda trade etmek istesek, alım veya satım da sorun yaşanabilir mi? Veya aldığımı, istediğim zaman satamama (eşleşememe) gibi bir durum olur mu? BYF leri inclediğimde neredeyse işlem görmüyor denecek kadar az hacimleri olduğunu gördüm.
Selamlar. Burayı takip etmeme ragmen pek yazmıyordum. Bende fon yatırımına ilgi duyan bir yatırımcıyım. Müsadenizle kendi planımdan biraz bahsedip sizinde fikirlerinizi almak isterim.
Ben miktarı en fazla 10 adet fona böldüm. Her fon için parayi yuzde 5ten az olmamak üzere performansa gore koyuyorum. Kesin kurallarim yok. Cok buyuk trend değişiklikleri( 3-5 ay) disinda çıkmamayı dusunuyorum. Cunku ters korelasyon fonları ayni anda bulundurmanın getiriyi torpuledigini düşünüyorum. Gerci cok bilgili bu konuyu savunan üyeler var. Ama ben biraz daha agresif olucam. Gerekirse pili pirtiyi toplar topluca geçici sure borclanma araçlarına veya kıymetli madenlere geceriz.
Su an 6 hsyf bir değişken bir karma fon var. Nihai dusuncem 5 hsyf 1 degisken 1 yabancı teknoloji 1 yerli teknoloji 2 alternatif enerji dusuncem var.
Hsyf icin oph-opı-nnf-tkf-ıdh gibi düşünüyorum. Değişken icin zaten belli tcd.
Biraz bakınca;
yerli teknoloji tte-ıcz
Yabanci teknoloji aft-yay-ıtp
Alternatif enerji ıpj-aoy-gzh
Gruplandırmak mumkun. bilgili üyelerimiz bunlari değerlendirirse faydali olur diye düşünüyorum.
Mesela alternatif enerji icin aoy 100% ardour temz enerji endeksini olcut almış. Gzh ise 50% nasd** clean enerji 10% sp endeksini. Bunlar ne gibi farklılık yaratır. çok bilgim yok. Herkese iyi pazarlar.
SM-A260F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
BYF'ler hisse senedi gibi işlem görür ama ihrac edenin de Piyasa Yapıcılığı yükümlülüğü var.
Emtia fonlarında isler biraz daha çetrefilli. Ve fena da derin sayılmaz. Ama fiyat oluşumunda başka problemler olabiliyor. Fiziki yükümlülükten dolayı.
Bist Endeks fonu olan Ziraat Portfoy var sadece. İslem hacminin düşük olmasının sebebi bilinmiyor oluşu bence. Fiyat ve alim/satimda problem yaşayan olmus mudur bilmiyorum ama sanmıyorum. Forumda kendi sayflari var sorabilirsiniz.
Bana kalırsa komisyon oraniniz iyiyse TEFAS'ta endeks fonu alınacağına muadili varsa Ziraat BYF'leri daha tercih edilebilir.
Hatta altin ve gümüş için de bence düşünülebilir. Yanılmıyorsam stopaj yok.
her %3,5 luk kademede ZPBDL ve ZPLİB 100-200 lot alıp satıyorum. Hiç sıkıtı olmadı.
arada olan bir şey 9:55 ve normal seans arasında %9 luk ta satış yapıyorsunuz. tabi satışı önceden yazacaksınız . tabi bunun neyin sonucu olduğunu bilmiyorum viopla varantla alakalımıdır bilmiyorum.
Al sat makasını çok açıyorlar bazen.
16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tefaş yine kasıyor, her gün aynı terane bu saatlerde. server kapasitesinden midir nedir, umurlarında olsa keşke.
Yani şu kamu hizmetlerinden hayatımın her alanında kaçmaya çalışıyorum, yine bir yerlerden mecbur karşıma çıkıyor.
Tefaş sitesi çok ağır açılıyor. Bende mi öyle acaba?
Server yatırımı yapacak kapasiteleri yoksa bari Kuşlu sitede yayimlasinlar :)
Ziraatten bugünde osd alamadım
Merhaba,
İŞ PORTFÖY SAĞLIK ŞİRKETLERİ KARMA FON ne zaman satışa çıkacak bilginiz var mıdır?
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IKL
Is bankasinda sabahtan beri fon satisi yapamiyorum, hata veriyor.Satis yapabilen var mi acaba?
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.