Hemencecik olacak işler değil. Dolar illa çökecek gibi bir iddiam da yok. Ortaya çıkmış bir takım veriler böyle bir ihtimalin varlığını gösteriyor. O ihtimalin varlığı da beni fiziksel değerli metal alımına yönlendiriyor. Hepsi bu kadar.
Printable View
:ok:
Benim anladığım FED dahil bütün büyük finans alemi doların güçlenmemesi yönünde ittifak kurmuş durumdalar..çünkü yatırım anlamında yıllardır bütün alınan riskler sonuçta doların güçlenmemesi yönünde(risk yoksa kazanç devam ediyor)..buna Abd tahvillerindeki faiz artışları da dahil..malum faizler artınca dolar güçleniyor..
Yarışta her zaman favoriler kazanmaz ama sen gene de favoriye oyna.
Redditciler gümüşün farkındalığını çok artırdılar.gumuse basamıyorlar.orda oyun bitti.gumuse basamadiklari bir dünyada sarı öküzü verdiler demektir.gerisi gelir.
Pazartesi gunu -3742083.669 ons silver COMEX'den cekilmis. Geiliyor gelmekte olan..
google'da 'silver stocks report - CME Group'e diye aratip exceli indirirseniz gorebilirsiniz.
Eyes Wide Shut filmini seyreden oldu mu? Filmin her saniyesi şifrelerle dolu. Film bittikten sonra yönetmeni aynı hafta içinde öldürmüşler. Yönetmen Stanley Kubrick.
https://youtu.be/pOGAvQ-2Msg
Eyes Wide Shut - analiz 2
https://youtu.be/y_hsNrMRq3M
Eyes Wide Shut - analiz 3
https://youtu.be/ZZr8jDtPgYk
Başka bir topicte de yazmıştım Altında 2050-2100 ons civarına bir tur daha beklentim var ama bakalım piyasa bozucuları izin verecek mi...
Ama gümüşü daha güçlü buluyorum malum enflasyon beklentisi nedeniyle
---------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
-----------
Erkan Öz kripto para borsası Thodex iflas edince onlarla ilişkim yok yazmış. Ulan sen pazarladın bunu millete dallama Erkan Öz. Tam bir ******ça hareket!
https://twitter.com/_ErkanOz/status/...343965697?s=20
Hem ons( ve gümüş) hem de dolar hızlı bir zıplama arefesinde gibi görünüyor. Eger öyle olursa gramı kısa sürede 550 civarında görebiliriz gibime geliyor. Yarın az daha ilave etmek lazım, geç bile kaldık. Ytd.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın alacam yarın alacam derken bugünü de pas geçtim. Çok düştü diye gittim biraz hisse aldım onun yerine :D. Bak yarın 1 kilo gümüş çakacam söz :d
Daha geçen gün yazdım bu kripto borsalarına paranızın %1'inden fazlasını emanet etmeyin hiçbirine güvenilmez çünkü denetim yok diye. TV lerde reklam vermeleri bile bence suç teşkil etmeli...
Daha çok duyarız yeni çiftlik bank vakalarını. adam yurtdışına kaçmış diyorlar
https://twitter.com/UlgenKhan/status...03487885086722
-----
"20.04.2021
17:57
İstanbul Havalimanı'ndan yurt dışına çıkış.
Artık bundan sonra çok zorlu ve uzun bir süreç başlıyor. Allah herkese sabır versin."
-Av. O.Evren Kılıç
--------
Bunların aralarında gerçekten çok dolandırıcı var. 2013'ten beri takip ediyorum bu piyasayı batıp giden, kullanıcılarını dolandıran onlarca yabancı borsa gördüm.
Türkiye'de son 6-7 senedir sadece 2-3 büyük coin borsası işlem yaptırıyorken geçen seneden itibaren sanıyorum onlarcası türedi. Bunların bir kısmı üzgünüm ki takıp kaçacak.
O zaman işte Çiftlikbank'tan beter binlerce mağdur çıkacak ortaya.
Coinciler kızıyorlar coin'e çiftlikbank muamelesi yapınca ama zannediyorlar ki herkes kendileri gibi çok bilinen borsalarda işlem yapıp işlem yapmıyorken coinleri soğuk cüzdanda tutuyor...
Öyle bir dünya yok. Kriptodaki dolandırıcılık öyle yüksek seviyede ki çoğunluğun korunması mümkün değil. Çok fazla kelle gidecek en sonunda şikayetler, intiharlar çığırından çıkınca da devlet ne biliyim doldurun sonunu kendiniz.
Televizyonda gördü diye, favori yutuber'ında reklamını gördü diye cacık borsalarda hesap açan yüzlerce insan var. Bunlara da kızamazsın şimdi siz niye bu kadar aptalsınız diye. Reklamını gördük güvenilir zannettik üye olduk diyecekler. O bahsettiğim görece güvenilir büyük borsalar da aynı reklamları veriyorlar aynı kanallara ki bunların da tüymeyeceğinin garantisi yok.
Tam 90'ların sonu ortam. :D Wild wild west.
ytd
Coin aracılarının dolandırıcıları 2000 yıllarındaki banka ve banker dolandırıcılıgına benziyor. Çok fazla küçük banka ve bankerler türemiş ve tl ye dolara en iyi faizi biz veriyoruz diye hergün tv lerde reklamları çıkıyordu. Sonrası malum, bankacılık krizi ve devlet garantisi olmayan bir çok bankanın batışı ve bankerlerin yurtdışına kaçışı.
20 sene geçti konu degişsede sonuç degişmiyor. Her devire kendini adapte edebilen zeki dolandırıcılar asla bitmiyor. Çiftlikbank türü yada coin aracılıgı gibi. Olayların ortak noktaları denetimin olmayışı ve yüksek kazanç ihtimali. Kimse aptal degil, çogu biliyordur çarpılabilecegini ama birinin riskine digerinin çekiciligi baskın geliyor ve sonuç bitcoin madeninde göçük: 1000 ölü 5000 yaralı. Bilmiyordum falan diyen olursada %90 yalan söylüyordur ben inanmam en azından. Biz enayiyiz burda 3 kuruş 5 kuruş fiziki altın alıyoruz siz 3 tuşla cepten todex gibilere üye olup 1 i 1000 yapmaya çalışırken. Oh olsun diyemiyor insan yine de ailesi çoluk çocugu vardır onlara üzülüyor yoksa oynayan kişiye zerre üzülmem.
Borsa başka bir yer, oradada dolandırıcı var ama coinle alakası yok. Zarar etme kavramı hayatın gerçegidir dükkan açarsın batarsın, yanlış şirkete yatırım yaparsın batarsın bunlar olabilir. Ama en dogru coinide seçsen yarın sabah kalktıgında paranı emanet ettigin adam sana uruguaydan el sallamaz en azından. Borsa çok uygun yerlere geldiginde yapılabilcek en iyi yatırımdır aslında. O yüzden bisti dahil edemeyecegim kusura bakma.
Doğrudur Uruguaydan el sallamaz ama ağlama duvarına dönen forumlara bakın, biryerlerden el sallayan sahibi olan yığınla kağıt var. Çimentosundan sanayisine, kimyasından gayrımenkulünden bankasına kadar. Hele iki sandalye bir masadan oluşup yirmi otuz kat yukarıdan mal kilitleyenleri saymıyorum bile.
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
grafik twitter'dan alıntıdır, yanlış olabilir, doğrusunu siz atın.
gram da ons da, 2000 yılında başlayan bir uptrend içinde. arada birkaç yıllık düzeltmeler oldu doğal olarak. bu uptrend nerede bitebilir, bunu konuşalım isterseniz arkadaşlar.
https://i.ibb.co/ThSb22Q/xau.jpg
tavsiye değildir. kelin ilacı olsa başına sürermiş.
ha bereket çıkış yakın istemeyerek sıkıntıdan malesef sattık kalanlara bol kazançlar birde şu coin olayı patlasa tam tadında olur ama coinlerde inatçı çıktı ytd...
Kırmızı Porsche'yi götürecektik ama kısmet olmadı!...
https://odatv4.com/images/2021_04/20...g?v=1619094289
Faruk Fatih Özer efendi oğlumuz kendimi intihar ettirecektim ama sizi düşününce vazgeçtim demiş!....
Alıntı:
"Artık bu durumu değiştiremeyeceğimi anladığım andan itibaren aklıma birkaç çözüm geldi. Bunlardan birisi intihar etmekti bir diğeri ise adalete teslim olup tüm olan biteni anlatmaktı......... Son olarak hayatımın hiçbir alanında konu ne olursa olsun kaçmak gibi bir planım asla olmadı. Herhangi bir sorun karşısında kaçmaktansa ölmeyi yeğledim........" https://shiftdelete.net/thodex-vurgu...asildi-silindi
Küçükleri sana elma şekeri vereceğim diyenin peşinden gitmemeleri için uyaralım
Büyükleri sana KriptoPara vereceğim diyenin peşinden gitmemeleri için uyaralım....
Her ortamda milleti uyara uyara yorulduk, bir de uyardığımız kişilerden enayi muamelesi gördük.
Madurlara zerre acıdıysam nolayım.
Insan coluguna cocuguna uzuluyor iste kac ailede huzur kalmayacak kimbilir ,insanlar birazda caresizlikten bu kripto isine sardi isi bozulupta krtiptoyla ayakta durdugunu soyleyen bi suru esnaf var
Kumarla ayakta duran zaten batıktır.
Batan insan battığını kabul edip ona göre yaşamalı. İnsanlar battığını kabul etmeyip ha kurtarırım hevesiyle daha beter batıyorlar. Bu batış sürecinde yaşam standartlarından da ödün vermiyorlar.
Hiç unutmam bir kızla konuşuyoruz. Dedim kredi kartı kullanıyor musun? Dedi kartsız geçinilmiyor ki.
Yahu sen kartla borçla geçindiğini sanıyorsan, ayağını yorganına göre uzatmayan, batışı kabul etmeyip daha büyük batmaya yelken açan birisin demektir.
Anında kestim konuşmayı.
Ben daha ilkokul yaşlarında kendi ayakkabısındaki yırtığı kendi diken bir çocuktum.
Ayrana ekmek doğrayarak öğün geçirirdik.
Ne kimseden tek kuruş borç aldık, ne de ponzilerden gelecek kumar parasına bel bağladık.
Hiç kimseye acıyamam valla. Batan kişi oturup soğan ekmek yesin. Battığını kabullensin. Egosunu biraz törpülesin.
Bence doğru karar vermiş olur.
Devlet soğan ekmek yemez de, halka yedirmeye kalkacağı kesin. :)
Valla isterse venezuela olalım artık umurumda değil.
Gemi batıyorsa, bireysel olarak elden bir şey gelmez, can yeleğine sıkı sıkı sarılmaktan başka.
Bu arada vapur vb şeylere bindiğimde ilk olarak can yeleklerinin nerede olduğuna bakarım. :)
O anda herkes aynı gemidedir ama bireysel tedbirler alan kişinin yaşama şansı daha yüksektir.
Gene nolduda caktilar bizim onsa! 1774$
% 100 demişken, çok detaya girmeyeyim ama bir miktar nakitin evde, daha fazla bir miktarın da bankada hazır bulunmasının önemini geçen hafta bir kez daha anladım.
Biçimsiz bir günde veya saatte özel hastaneye insanın işi düşünce, fiziki altın veya döviz bozacak ne yer oluyor ne de uğraşacak haliniz oluyor. Ama öte yandan hastanede attığınız her adımda para yağmur gibi gidiyor.
Evinizde veya kartınızda en basit rahatsızlık için bile minimum 15-20 (daha iyisi 50) bin "Türk Lirası" ya da iki tıkla hemen TL'ye çevrilebilecek bir şeyler bulunsun.
Hastanede mesai saati dışında cep bankacılığından gümüş bozdum ayak üstü.
Bu ülke kuruldu kurulalı Ermeni/Rum/Kürt konularını deşerek Türk halkının toprağını tartışmaya açan ne Çin ne Rusya idi hep ABD idi.. Bu ABD şimdi yüzlerce yıl baskı görmemiş kayırılmış bir etnik olan Ermenilerin devletin zayıflamasını fırsat görüp haince ayaklanmasına ve sonuçta bastırılmasına "Soykırım" diyor.. Bugün komünizm bittiğine göre ondan korunalım diye girdiğimiz ABD/NATO müttefikliğinden bir an önce çıkıp tüm yabancı üsleri kapatmalıyız. Finlandiya gibi yansız kalmalı falancanın filancanın derdi bizi gerdi diye kendimizi nükleer silahlara hedef yapmaktan vazgeçmeliyiz.. Suriye ve Irak hükümetleriyle işbirliği yaparak bu ülkelerdeki ABD peydahlaması Kürdistan tomurcuklarını dehal yoketmeliyiz.. Meclisde ABD'nin unutuldu sandığı Kızılderili soykırımını tanıyıp yüzüne çarpmalıyız.. 2.dünya savaşından beri dünyanın her yerinde hava bombardımanlarıyla sivil halkı katletmesini kınamalıyız.. Nato'ya Atlantiğe bağlılık andı içen tüm partileri lanetlemeliyiz.. Türk halkı ABD'ye teslim olmadığına göre iktidar bunları rahatlıkla yapabilir, yapamıyorsa kendisi teslim alınmış demektir..Alıntı:
"ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'un yarın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıdıklarını açıklayacaklarını duyurdu."
https://tr.sputniknews.com/abd/20210...aciklayacagiz/
Diğerlerine eyvallah da suriye ve ırakta hükümet var mı ki işbirliği yapalım.Uzun süredir o ülkeleri amerika rusya ingiltere vs konsorsiyum halinde yönetiyor diye biliyordum.Demek kararlar falan alabilen işbirliği yapılabilecek hükümetlerle yönetiliyorlar.Kaçırmışım ben demek ki.
İlki, Suriye'de hükümet var ne kadar zayıf olsa da toprağın ve nüfusun çoğunluğu ondadır.Irak'da da hükümet var ne kadar zayıf olsa da toprağın ve nüfusun çoğunluğu onda ABD'nin Barzani'sini Kerkük'den çıkaran da o hükümet..
İkincisi, bu ülkelerin bu kadar zayıflatılmasında da asıl büyük pay ABD ile işbirliği yapan Akape iktidarıdır, bu ülkelere karşı büyük yanlışlar yaptı. Şimdi onlara kayıtsız koşulsuz tam destek vererek bu pislikleri ortadan kaldırmak da ona düşer.
Tüm siyasi partiler ABD ana politikasının temsilcisi ve askeri pkk nın temsilcisi siyasi uzantıya var oluş desteği vermeden bu ulkede siyaset yapmadıkları bir noktada ülke zaten bence bağımsız filan değildir. Samimiyetsizlik diz boyu, ABD askerlerinin bizleri öldürüp yok etme hakkını demokrasi olarak lanse edilen bu ülkenin nasıl bir geleceği olabilir ki
....ABD Başkanı Biden, 1915 olaylarını "Soykırım" olarak tanımladı.........
....PKK/hdp; 24 Nisan 1915 Ermeni Soykırımının başladığı gün oldu.....
İktidar ve muhalefet partilerine tek tek soruyoruz..
Türk yurdunu kirleten ABD üsleri bugün de kapatılmayacaksa ne zaman kapatılacak?
Türk yurdunu kirleten PKK/hdp bugün de kapatılmayacaksa ne zaman kapatılacak?
Müzikdi notaydı kınamaydı teesüfdü boş işlerle uğraşmayın, somut ne yapacaksınız onu söyleyin!..