Sepet zaten 1450 gibi rakama doluyor, yapacağı zam da enflasyon kadar diyor..
Komik..
MI 5s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Sepet zaten 1450 gibi rakama doluyor, yapacağı zam da enflasyon kadar diyor..
Komik..
Sayın Hkm, bugüne kadar hiç alım satım falan yapmadım, dışarıdan seyirciyim şu "Avalanche" denen bir proje başında "Avax" coin adında bir blockchain var. Başında ise bir Türk bulunmak. İncelemenizi tavsiye ederim.
Saygılar.
Sn ogmilk konuya yabancı olduğumdan soruyorum. tether midir nedir dolar tl paritesini simule eden bir coin var,onu anladım dolar tl paritesine korele millet alıyor satıyor.Diğer coinler hangi parametrelerle alınıyor satılıyor,iki coin arasında isimleri dışında ne fark var,niye ona değil de buna yatırım yapılır bunun mekanizması mantığı nedir kısaca açıklarsanız sevinirim.
bunu reel parayla alıyoruz -> reel para nereye gidiyor.. kim satıyor ?
en büyük 5 alıcı/yatırımcı! dağılımı nerede.
1 nigeria
2 vietnam
3 filipinler
4 turkiye
5 peru
şuna dünya para sistemi istiyor demesekte...
reel doviz havuzlarını sanal ayağına hortumluyoruz desek ?
Kesinlikle öyle,işte o gariplerin arasında inanılmaz bir yeteneğin olacak da numunelik olarak o elit grup o adamı kendi dünyalarına taşıyacak.Distopik filmler vardı ya işte tam o atmosfer,maalesef tam da dediğiniz gibi bir dünyaya hızla gidiyoruz,ne bileyim messi,ronaldo,aziz sancar,mozart,usain bolt vs değilsen o dünyada sınıf atlamak hayal olacak.
Emekli ikramiyeleri enflasyon oraninda artırmış hangi enflasyon bu 3senelik mi bu yilin kimi su andaki Tüfe mi hangisi
Hiç coin almadigimdan bir sorum olacak TL ile hiç USD veya Euro kullanmadan coin alınabilir mi yurtdışı sitelerden burada aracılık yapanlardan vb bahsetmiyorum direk yurtdışı olarak güvenlik benim sorunum olsun mesela diye soruyorum.
en çok kripto meraklısı bulunan ülkeler :p yada geleğin para babalarının yeşereceği ülkeler. :he: :he:
adam cariden dem vuruyor
sonra oyun jetonu alıyor (mmorpg lerde çocuklar harçlık yakar durumu/pay to play)
para nerde yatırımda, yatırım nerde sanal
para geri geldi mi.. oo çok çıkacak.. (çıkıyorsa asset, para değil)
üretim karşılığı var mı ? yok(ponzi)
ama geleceğin parası..(ozaman değerinin yatay/aşağı olması gerek paranın doğası)
her beyanat/arguman çelişkili.. :he:
Sn Hkm,
Sizi en iyi bilgilendirebilecek bir video olarak YouTube kanalında "Sn Özgür Demirtaş'ın" Blockchain ve Bitcoin isimli ik tane videosunu izlemenizi tavsiye ederim, baya aydınlatacağından eminim.
Saygılar.
Almanya bizi kıskanıyor diyenlerin en büyük hayali meğersem Almanya'ya gidip dönmemekmiş:
akp'li 43 kişinin almanya'dan geri dönmemesi
https://eksisozluk.com/akpli-43-kisi...a=popular&p=22
Valla çok aydınlatıcı oldu bu videolar.Blockchain üstüne abdullah çiftçinin videosu da vardı.O da gelecek blockchainde demişti özgür hocada aynı şeyi demiş.Özgür hoca bu kriptoların yüzde 90 ı batacak demiş videoda,ikincisi devletler fazla vergi koyup da bu kripto işini öldürmemeli demiş,işin anahtarı burda bence,devletlerin tekel olduğu pek çok konuyu bu kriptolar tehdit ediyor,buna sistem izin vermez,nasıl boğacağını da zaten özgür hoca da şifreli olarak söylemiş de boğmamalı demiş iyiniyetle.Benim kriptolarda karşı olduğum şeyin cevabı elbette videoda yok,bu sistemin arkasında hesap sorabileceğin bir merci yok ve devletlerin izin verdiği noktaya kadar sistem yürür,bir anda gameover denebilir kriptolara.
Sayın hkm, çoğu coin ya da token'in nasd**'daki herhangi bir şirketten çok farkı yok aslında. Blockchain altyapısını kullanmaları dışında, borsada işlem gören ve belirli bir hedefi olan şirketler bunlar. Tabi shitcoin olarak adlandırılıp, piyasaya çıkaran dışında kimseyi zengin etmeyecek coinler bu grubun dışında. İyi örneklerden biri VIDT Datalink (VIDT) isimli proje. İbm tarafından kullanılıyor ve temel özelliği belge ve orjinal ürün doğrulama. Yeni nesil şirketler, coin ve tokenler aracılığıyla hedeflerini gerçekleştirmek için küresel düzeyde sınırlama olmadan doğrudan yatırım alabiliyorlar. Mesela VİDT'de olduğu gibi o hizmeti kullanmak istiyorsanız onların tokeni ile ödeme yapmak zorundasınız. O token kullanıldıkça da değerleniyor ve bu tip projelere yatırım yapanlar da buradan para kazanıyor.
Coin piyasasının sorunu henüz bir mantık çerçevesine oturmamış olması. Bu durum da kolay manipüle edilebilmesini sağlıyor. Adamın biri bir twit atıp bir shitcoinin fiyatını yükseltebiliyor. Blockchain nedir, private key nedir bilmeyen insanlar kuaförde, kahvede coin önerisi alıp, yatırım yapıyor. Bir miktar kazandıkça da bu sisteme daha fazla gömülüyor. Durum bundan ibaret.
Benimde aklım yatmıyor ancak bir dostum bu işi bi incelesene bi şey mi atlıyoruz dediği için izliyorum..
(zamanında cep telefonları tutmaz demiştik!)
Coin kısmı değilde , chain kısmı için şöyle bir benzetme olabilir mi ?
Eskiden haberleşme için ptt'ye gidip mektubu zarfa koyup pul yapıştırıp alıcıya gönderirdik..
Şimdi email ile haberleşiyoruz..
Sn batukara az çok sistemi anladım da asıl para sisteminin sahipleri bu bitcoin işini vergisiz bırakmaz.Mutlak vergilendirir.Vergi işi işin içine girince de bildiğin borsa sisteminden farkı olmaz.Neticede borsada da artık elimizde fiziki olarak kağıtlar yok ki,kağıtlar takasbankta saklanıyor,takasbank dediğin ne ,elbet orda kağıt falan yok,borsa sistemi uzun süredir ilk icat edilen bitcoin olarak işlem görüyor biz borsacılar olarak zaten uzun süredir o sistemin içindeyiz Misal geçen hafta az bişi doğan holding coin aldım alır almaz dayağı yedim.:))))))))
Demin peter schiff in bir videosunu seyrettim los angeles ta gelir vergisi oranı yüzde 57 ye çıkmış.E kalan yüzde 43 paradan da yaptığın her alışverişte vergi veriyorsun,amerikada vergiye kaptırılan parayı düşünebiliyormusunuz.E böyle bir dünyada bitcoini vergisiz bırakırlar mı,yakında devletler o konuyu şeeder.
[QUOTE=MedwiG;5298013]Covid beynimi yaktı sanırım bir an başka bir yer gibi geldi :yes: Güzel bir hatıra :bravo:[/QUO
Sn medwıg geçmiş olsun.Covid cidden hafızayı bozuyor.Ben can ataklıyı çok severim.Covid geçirdikten sonraki ilk videolarında inanılmaz hafıza hataları yaşıyordu,şimdi şimdi toparladı.
Mısır, geçen ay Süveyş Kanalı'nda karaya oturarak dünya ticaretine ağır darbe vuran The Ever Given isimli dev konteyner gemisinin yol açtığı zarar tazmin edilinceye dek alıkonulacağını duyurdu. Süveyş Kanal İdaresi Başkanı Usame Rabi, 6 gün boyunca deniz trafiğinin durmasına neden olan ve göller bölgesine çekilen geminin kanalı yaklaşık 1 milyar dolar zarara uğrattığını açıkladı.
Tembellikten dolayı değil
Para var diye mutlu onlar
Para niye var?
Çalıştıkları için değil
Bikaç hakim zengin aile onları uzak diyarlardaki rus kavmine karşı tampon diye besliyor diye
Yani sanal mutluluk o
Değer vermeyin
Bi anda
Nostalgia Sanalia
Şarkısı bilem vaaa
Pufff diye sonerse
Gülerim ama
Neremlen demem :)
Merhum rakifella deyvid
Ölmeden evvel itiraf ettiydi bi vidyoda vaaa
Gördüğüm hiçbişey i unutmam da aklımda kalmış
Bu yazdıklarına inanıyormusun yoksa farklı amacın mı var ...1990 yıllarda Mobil sistemi geliştirip hem altyapı hemde handset dahil dünyaya bu malı satıp çuvalla para kazanan ve hala da aktif ürün üreten Nokia o ülkenin markasıydır..Aynı zamanda en büyük rakibi ericsson da isveç markasıydı yanında volvo otomobil markasıda vardı...Turkcell in en büyük ortağı finliydi , Turkcell in yurt dışı operasyonlarının en büyük hissedarı Fintur holdingi de araştır....
At yalanı si..in***** ...
O güçte bi adam uzun video demecinde yalan söylemez dostum
Para onun pul onun
böyle bir şey yok, allah aşkına nijerya - tr - peru vs yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir piyasada en büyük oyuncu olabilir mi?
haberin orjinali burada: https://www.weforum.org/agenda/2021/...rld-heres-how/
bizim medya böyle ele almış: https://www.ntv.com.tr/ekonomi/en-co...hE2LAGgwgcK5CA
wef 1000 4000 kişi arasında saçma sapan bir anketle bu sonuca ulaşmış, bu anketin ulaştığı sonuçların gerçekle uzaktan yakından alakası yok. bu listeye göre dünyada aktif olarak en çok bitcoin kullanılabilir noktaların bulundğu japonya (baya baya listede sonuncu) ve slovenya gibi ülkeler son sıralarda.
türkiye bitcoin sahipliği (bitcoin sahibi adam sayısı değil, toplam bitcoin bakiyesi bakımından) dünyada ilk 20'ye bile giremez.
Cidden anladığım konu değil.Sn delta heavy arkadaşların dediği videolardan anladığım, aslında benim düşündüğüm kadar temelsiz değil.Ben daha önce anlattığım nedenlerle para yatırmam.Ama devletler bu işlerin belli kurallarla ve vergilendirmeyle devam edilmesine izin verebilir,asıl dıgıtal para çıkarıldığında şimdiki coinler belli kurlarla o paraya entegre olabilir(diğer tüm varlık assetleri gibi) Benim anladığım çok ilgimi çeken bir konu değil.Yatırımcılarına bol kazançlar dilerim elbet.
Petrol Zengini Venezuela Nasıl Battı.!!!!
https://m.youtube.com/watch?v=lO3gjfpiwKI