Simdi bugun buyuk ihtimal kur - gelicek
Kur eksi geldi diyelim ama yab fonlar +da iyi gelse kurun etkisi eksi yonde dusermi M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Simdi bugun buyuk ihtimal kur - gelicek
Kur eksi geldi diyelim ama yab fonlar +da iyi gelse kurun etkisi eksi yonde dusermi M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunları takip ediyorum şimdilik. içlerinden 6 fonda geçişler yapıyorum yada ekleme/çıkarma.
Not: Yazan oranlar mk karşılığıdır.
https://i.hizliresim.com/grk4x9w.PNG
Su anki duruma gore -5 gelir gibiM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MB kuru -4,82% yabancı fonlar ortalama %4-6 arası eksi getirir
çoktan beri bu fonu almıyordum bakayım dedim baya iyi kar yazmış bu fiyattan girilirmi dostlar
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPJ
Ija mevduata para koymus.1 hafta daha tutarsa cikacagim .
bu saat oldu iş bankası dünkü kendi fon fiyatlarını yansıtmadı. bu normal midir?
Arkadaşlar mjb de stopaj varmı, varsa kaç ayrıca stopajlara nereden bakılıyor. Teşekkürler. Saygılar
Ayni durum bendede var
Fiba yla calisiyorum.is fonlari bugunku fiat hesaplara yansimamis.
Subeye fiba merkeze bildirdim ama hala duzeltme yok.yarin sabah bakicaz dediler hata kaydi acmislar.
Bu hata nerden kaynaklaniyor isbanktanmi,takasbanktanmi
Yoksa 2 gundur tefasin cokmesindenmi
Bu arada sorun isbank fonlarda yapi kredi fonlarda sorun yokM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bendede
Ipj, ıjz, ıjp, tmg. 4 fonda fiatlar guncel degilM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün iş bankasından fon alım talimatı vermiştim. Biri yabancı iki adet fonu almamışlar. Bir anlamda isabet olmuş.
Satis verseniz ne olacakti , nasil 4 gundur guncellemiyor ?
başımıza bir de bu iş yükü çıktı iyi mi ? hayret bi şey veya 2 şey... ya düzelmemişse , ya doğru fiyatı girmemişler diye her gün bunu mu takip edeceğiz ? Bildirmeseniz ne olacak ? Kendi kendine düzelecek mi ? hiç bi şey anlamadım bu işten. şimdi tek tek bugünkü fon fiyatları ile , portföyümdekileri kontrol edeceğim. offfffffffffffff
Ben kesinlikle guvenmiyorum ve gunluk hesaplamami adedi ve fiati kagit uzerinde takip ediyorum.
İki yilda 8 10 kez bu tip hatalarla karsilastim.kendim takip etmesem arada kayniyorduM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bence mantıklı davranmışlar bistte aşağı dönüş emareleri 2 gündür artıyor, yarın zaten cuma. hele şeyh para falan getirir de dolar 10 lu rakamlara dönerse bistin buralarda kalmasına imkan yok. evet oph tcd gmr gibi kazanmadık ama onlar gibi de kaybetmeyeceğiz faiz üstü getiri devam edecek. en azından görünen o. ben -1'i geçen bir kayıp olursa kaçarım ancak.
Bir sorum olacak . Cevaplarsanız sevinirim . Şimdiden teşekkür ederim .
Geçen hafta Vakıfbank Mobil Uygulama üzerinden TEFAS / İş Portföy Sağlık Şirketleri Karma Fon yatırım fonu aldım . Bugün itibariyle % 2,18 oranında yükselmiş . Bugünkü fiyatı 1,8159 TL
olmasına rağmen hesabıma kâr olarak yansımamış . Vakıfbank Mobil Uygulama üzerinden baktığımda ise fiyat fon fiyatı 1,77 TL . Bunun sebebi nedir ?
Fiba ve burgan gibi bir kaç banka daha çok butik çalışıyor. Merkezi kontrol had safhada. Misal ; önceden kullandığım ama sonra kapatmış olduğum bir ıban numarama aktiften para gönderdim. Sonra Fiba internet şb. den girince para gelmemiş diye biraz oyalandım. 1 saat geçince anladım ki kapalı hesaba eft yapmışım. Şubeyi , 444 lü tlf. bankacılığını aradım ama kapı duvar. Oysa ismim, telefonum, tc. hepsi belli. Fiba havuz hesaba düşen parayı mevcut ıbana geçecekler.
Aynı durum geçen hafta QNB de oldu. Hemen internet şubeden Q ya yazdım ve 2 dakikada kapalı ıbandan açık ıbana para geçti. Şimdi artık eft yaparken kayıtlı eft seçmiyorum. Tek tek elle giriyorum.
yani nasıl arada kaynar anlayamıyorum... olmaması lazım... şimdi bende MJB var . MJB yabancı ibaresi geçmeyen fon sepeti fonu olduğu için osbir aralığa kadar alınanlar satılırsa sitopaj yok ... Sattım diyelim , yanlışlıkla stopaj kesildi ve ben bunu fark etmemiş olayım ... geri iadesi hiç mi yapılmayacak ? bu hataları kontrol eden bir müessese yok mu ?
hata kaydı açtırmasanız nasıl arada kaynar ya bu kabul edilebilir bi şey değil. bunu birilerinin kontrol etmesi lazım. sizin hata kaydı açtırmanıza gerek olmaması lazım
aktif yönetilen ya da aktif yönetildiğine inandığımız ya da aktif yönetildiğine inanmak istediğimiz , ija , tga , ıpb , rpd gibi fonlar varken hisse yoğun fonları biriktirmenin marjinal faydası , götürüsünden çok olabilir mi acaba diye düşünmeden edemiyor insan. çünkü hisse yoğun fonları biriktirirken , piyasaya satış geldiğinde genel olarak hisse yoğun fonlar da değer kaybına uğruyor... Tamam daha düşük fiyattan daha çok adet eline geçiyor da ilk biriktirdiğin malın fiyatı yukarda kalıyor , bağladığın paranın zaman değeri de var.... O halde hisse yöğün fönları düzeltme geldiğinde gıdım gıdım biriktirmeye başlamak daha rasyonel bir tercih olabilir gibi gözüküyor mudur yani.... halbuki ija tga ıpb rpd daha esnek daha rahat hareket ediyor o halde ne bekleriz , eğer kötü trade yapmazlarsa genelde hisse yöğünlar değer kaybederken bu 4 fönün ya değer kazanmasını ya da daha az değer kaybetmesini bekleriz... neticede yaşayıp göreceğiz... 3 sene sonra haydo dayı güzel marmara ne getirmiş , tajirler tcd tkf ne getirmiş nnf ne getirmiş bu dört fon ne getirmiş... yaşayıp göreceğiz... fakat akıl bana esnek ol diyor...
Soyle sistem hatayi yapiyor.bazi durumlari manuel giriliyor.
Gecen sene sattigim fondan stopaj olmamasina ragmen sistem kesmis
Yine ben hesabi takip ediyorum.aradim soyledim.tamam duzeltcex dediler ve benim hesaba yanlisligin duzeltilip aktarilmasi 1 ay surdu.
He bu her bankada olmazdir ama fiba da bu isler cok oluyor .M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarin sabahi bekliycem artik duzelmezse
Sanki fibadan degilde is banktan kaynaklaniyor.bi arkadastada olmus
Oda vakifla calisiyorM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yuji arkadasimizin fon tablosunda
Yabancihissesenedi,fonsepeti,/,byf baslikli kisimdaki fonlar mrkz.kur ile
Getirisi belirleniyor.
Sormak istedigim bu baslik harici diger guruplardaki fonlarin mrkz kurla
Alakasi yoktur degilmi,
Su fonlar. Kub,kıs,mjb,ija,yac,ıpv,ykt
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ustad nasilsin iyimisin arada bi ugruyon
Bu dedigin tatildense bugun ykb nin fonlari guncelledi isbank guncellemedi
Boyle bi serbestilerivarmidir.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tsk.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortaya şöyle bir tartışma atayım...
Mevcut enflasyonun çok altında faiz oranlarının olduğu bir ortamda kredi çekerek bunu yatırım araçlarında (bizler için fonlarda diyelim) değerlendirmek mantıklı olabilir mi? Bir örnekle açıklayacak olursak, en rahat alınabilecek kredi türü olarak 8 aylık geri ödemeli 100.000 TL İhtiyaç kredisi çekersek (örn. Akbank, İşbankası vs.) %1.7 faizle (diğer masraflarla ve bileşik faizle aylık maliyet oranı %2.54'e denk geliyor) toplamda geri ödemesi ~110.000 TL olacaktır. Yani 100.000 TL'ye 10.000 TL faiz ödeyerek daha fazla kazanma ihtimalinizi ne görüyorsunuz?