Uzun vadecilere sorsan onlarda çok memnun. Kısa vadeciler zaten memnun. Ihlas ve türevlerini almadıysan birde portföyünde banka yoksa borsa güzel aslında.
Printable View
--Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha düşük faiz oranları çağrılarını yenileyerek lirayı, dolar karşısında yeni bir rekor düşük seviyeye getirdi.
--Merkez bankası başkanına yüksek enflasyona rağmen politikayı gevşetmesi için baskı yaptı.
” Bloomberg
uluslararası basına düşmeye başladı haber...
ben kişisel olarak hisse ve viop'u tamamlayıcı olarak görüyorum.
dolar : portföyü dolar bazlı korumak için %50 civarı en az..
hisse : tl varlıkların olası bir rallisini en iyi yanstacak likit enstrüman sınıfı
viop : cash üretme.. veya kaybetme..
altınla filan uğraşmıyorum.. şimdi bu 3 enstrüman sınıfında dolar ve hisse'yi fırsat maliyeti (abd ve TR faiz oranları) ile karşılaştırırım, hatta karşılaştırmam gerekir zaten..
ama viop.. olay tamamen "fark" kavramı ve kaldıraç.. bizim için enstrüman 10 tl imiş 100 tl imiş farketmez.. 2 aylık kontratla kapitalimizi mümkün olan en verimli biçimde kullanarak cash üretmeye çalışıyoruz..evet.. bizim için ne kadar % olarak yükseldiği veya düştüğü önemli.. nominal değerler görece önemsiz..buradan cash üretebilirsek o parayla hisse ve dolar alabiliriz..yani türev üründen esas yani dayanak ürüne (dolar + hisse) döneriz..
MB başkanı diyordur. Ne güzel yazıp gidiyorduk. Geldik geleli gün yüzü göremedik. bu faiz ve dolar benim başımı er geç yiyecek.
ben bunların bazı demeçlerini hatırlıyorum..
"dünyada o kadar çok para var ki mutlaka, hatta mecbur bize gelecek başka yer mi var!!!??"
bakış açısı bu.. yani herkes sıraya girmiş bize borç vermek için sıraya girecek.. böyle bekliyorlar..ama faiz yükü abd faizi kadar olsun istiyorlar.. yani "abd de 0-1-2 gibi faiz var bizde neden 20 olsun ?" düşüncesindeler..
yabancı neden CDS sigortası için abd faizilerinin üzerine 400 küsur baz puan ödüyor ve bize ancak öyle borç veriyor diye kendilerine sormuyorlar..
CDS: credit default swap
o ifadede geçen "default" ne demek ?? iflas demek..bakalım ne zaman "one minute" ötesine geçip kelimeleri ve kavramları anlamaya başlayacaklar..
1 kg altın geçen yıl 370k idi, dün gece 535k'yı vurdu.
portföyünüz geçen yıl 100 iken şimdi 144 ise kafa kafayasınız. kar da zarar da yok. varlıklarınızı korumuş oldunuz.
veya 100 liranız 1 yılda 200 lira olduysa tebrikler. fakat reelde %100 değil %38 kar etmiş oldunuz.
yani öyle kolay değil bu ülkede yatırımcı, girişimci olmak.
Gurbetçiler boşuna sevmiyor adamı..Tamamen duygusal..:oleyo:
Ana hatlarıyla benim stratejim de bu şekilde. Farklar şöyle,
i-) %50 dolar. Bu bende %60-70 aralığında, ayrıca altındadolar bazlı bir yükseliş trendinde olduğunu düşünüyorsam, 2016 dan günümüze olduğu gibi, dolar yerine altın tutuyorum. Dolara ayrıca alerjim olduğu için, ons düşmese bile altın tutmayı tercih ederim...yani altın düşüş trendinde olmadıkça dolar yerine altın tutarım.
ii-) viop u iki kısımda kullanıyorum...orta vade sat sinyali geçerliyse, orta vade hisse portföyümü hedge etmek için...bir de kısa vadeli sinyallerle hareket ettiğim, trade kazancı sağlamaya çalıştığım pozisyon
mesela şu an portföy dağılımım..altın %70...hisse %25...%5 de viop pozisyonu.
son 2-3 yıldır ara ara tekrar ettiğim gibi, istikrarlı, az risk içeren kazanç için mutlaka hisse+viop birlikte ele alınmalı.
Dardanel , % 1.000 bedelli haberinden sonra taban olmuş.
Taban serisi bitince poz açabilirim bilancolar fena değil çok borçlu diye girmiyordum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
viop yapan kalmadı mı? önceden burası şenlikliydi. dolarcılar gelmiş, yada viopçular dolarcı olmuş. viop topiğinde poz yazan yok.
ben de yüzde 70 lerde altın dolar takılıyorum.
borsaya ayırdığım tutarı dolar altın bazlı yerinde tutmakta çok ciddi zorlanıyorum.
acemi olmasam voleyi vurmuştum pandemide battım ama paranın yüzde 30u battı pandemiden sonra 6.6 dan doas 47 den froto 30lardan pegas aldım.
sonra da zarar çıktı diye sevine sevine 9 liradan 60 liradan ve 48 liradan sattım:whistling::oleyo:
bozkurt abi diyor ya hergün para dağılıyor diye spotta bence hergün para dağılmıyor.
ama belli dönemlerde balya balya dağılıyor.
nasip varsa sökersin fakirliği.
Bence yeterince acemi değildin, acemiler kazandı bir dönem..aklı başında, borsayı bilen hiç bir kimse 5 kat çıkmış kağıtta, bekleyeyim 10 kat olunca satarım demezdi.
Ama, sanıyormusunuz ki, kazanan bu acemiler kazandıklarını kaybetmeyecek..belki %1-2 si çıkar...gerisi, yine 5-10 kat hayali ile kazandıklarını bırakacak.
Kimse inanmaz
İnanır gibi yapar pozisyonunu ayarlar
Sonra Allah yarattı demezler
Turkish Central Bank Governor Tells Investors Concerns Over Premature Policy Easing Should Be Ignored - RTRS Sources
[QUOTE=nosfecagri;5387638]Taban serisi bitince poz açabilirim bilancolar fena değil çok borçlu diye girmiyordum.
Sayın nosfecagri, ilk 2011 de aldım 2016 da takviye ettim. Hala elimde ama patron iyi kazık attı. Ekim 2020 de hisse 27 civarında iken '' hissemin değeri bu değil geri alım yapacağım''dedi.
Bu haberin gazı ile satmadım, bedelli o dönem beklenti idi. Çünkü bedelli açıklayan olumlu etkileniyordu.
Bakalım dönüş yapar mı?
Aç gözlülük yaptım sözün kısası.
merkez bankası erken gevşeme söz konusu değil dedi.
sıkı para politikasına bağlı kalıceklermiş.
bir gece ansızın görevden alma yakınmıdır acaba...
Brent petrol yükseldikçe Thyao da yükseliyo, daha önce yaşanmamış tarihi olaylar bunlar keyfini çıkarın bu dönemin...
İyi polis, kötü polis oyunu.
Piyasa ile oyun oynanınca ne olur du?
Bu arada zararına flat oldum...
sanki kimse başkanı takmadı gibi konuşurken az doalr satıp gevşettiler konuşma bitince satışta bitti ortalık eskiye döndü
1 adet short açtık duydukki pala para dağıtıyormuş😄
Yav başkan RTe nin akşam söylediği Temmuz -Agustos tarihleri ,
Merkez başkanı ne diyor son çeyreğin başı ,
sonuçta tarihler yakın aynı zamanda oynak bir doların olduğu ve elinde silahı kalmamış bir hükümetin başındaki kişi hep bunu neden yapar :) Başka birşey yazmıyacam ,
isteyen sortta acar long da acar......dolar 8lıra olacag yA....Dolar aalnlar para kazanacag ya noldı ......dolar 5tl ye dustü....:halay:
şu an %31 civarında kar ama satmadan bunu kar hanesine yazamayız sizde SHORT açınca endişelenmemek elde değil .... ::: vk:
https://i.hizliresim.com/4grsq1c.png
sürekli manipüle edilen bir piyasa var. buradan nasıl para kazanılır bilemedim. dünkü 2 saat yayın sonunda dolar 20 kuruş artmış. 2 saatte dış borca 90 milyar tl eklenmiş.
temmuzda faiz indirimi olacak diye banka senedi alsan ayrı, faiz indirimi yapmadı diye mb başkanı görevden alınsa ayrı dert.
ekside başladı, anlamsız artıya geçti, şimdi eksi.
https://youtu.be/iVXSflsz66Q
Puroçeksiyon bakımından çok değerli buldum....
Ayrıcana da Pürükselde yapılacak görüşme süresinin çok kısa olduğu söyleniyor...
BİLEMEDİM....
;Yerli yatırımcının halka arzlardan uzaklaşması devam ediyor. Tahtadan satış yapan BMSCH de bile 27 bin kişi katılmış.
Buna göre son 4 arzda bireyseller:
*BOBET:42,345
*ATATP:37,168
*BMSCH:27,002
*UNLU:20,717
Cuma 2.3 milyar ₺ toplayacak *OYYAT ve *BASGZ'a Allah kolaylık versin Yunus Kaya
https://i.hizliresim.com/17d5529.png