*Aralikta canım isterse yine indiririm demiş *
*Aralikta canım isterse yine indiririm demiş *
10.9764....rekor
ekonomik terör yaratan bu zümreyi vatana ihanetten yargılanmanın yolu açılmalı.
Şu anki duruma göre dovizini yastık altına taşı herşey olabilir. Bu da benim öngörüm. Bunlar herşeyi yapar ben iyiki dibine kadar fona geçmişim.
Kredi faizleri dusmuyor ki ne anladik bu isten
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim sözlerim bilim ile çelişirse, bilimi seçin diyen Atatürk ten;
Kendi hayal aleminde, dünyadan, gerçeklerden, bilimden kopuk, ekonomi biliminin tersine hareket eden, ekonominin kitabını biz yazdık diyen bir zat.
Hakikaten nerden nereye..
Bankada çalınmasın diye tuttuğun para bir bakmışsın elinden gitmiş veya daha ucuza almışlar ne gülerim ama
@KurtogluKagan
·
10d
Merkez Bankası 100 baz puan daha faiz indirimine gitti...Garanti B.nın hisselerini daha önce 4 dolardan alan İspanyol bankası kalan hisseleri almak için hissebaşı 1.2 dolar teklif etti.Bir ülke böyle talan edilir.Yabancılar T.C.Merkez Bankasına minnettardır. Allahım bize akıl ver.
1988 de doğu Almanya 1 doları bankada bozdurduğunda 2.5 mark idi.
sokak da bozdurduğunda 20 mark idi.
cep deki 1 kuş.
daldaki 3 kuş dan iyidir.
https://youtu.be/HHtatLRI6Lk
Daha yeni basliyoruz bunlar isinma turlari[emoji2957][emoji39]
Halk şimdi napıcak, tabi ki geliri giderini ucu ucuna karşıladığı ve hatta yeni zamlarla ancak borç/kredi ile çarkını/ayı bundan sonra çevirebileceği için, harcamaları kısacak, küçük esnaf batar pozisyona gelecek. İşten çıkarılanlar, bunalımlar, intiharlar, üzülerek yazıyorum ama görünen bu.
5ve 10 yıllık 20 üzerinde tekrar.
Cds 436
Eurobondlar -1.65%
Devlet tahvileri ve bonolar 22,23 olunca girecez ki çok az kaldı
@DrSinanOgan
·
12d
Dün kömür aldım. Geçtiğimiz yıl torbasını 27-30 liraya aldığım kömürü 80 liraya aldım. Allah bu milletin yardımcısı olsun. Zor günler, çetin bir kış bizi bekliyor!
@dfikrisaglar
·
4s
84 milyonun cebindeki paranın değerine, alım gücüne, ekonomik geleceğine 1 KİŞİ karar veriyor.
İşçinin, iş insanının, çiftçinin, emeklinin cebindeki para 1 KİŞİNİN kararıyla her gün eriyor.
1 KİŞİ hepimizi fakirleştiriyor, 84 milyon sessizce izliyor. Uyan Türkiye, soyuluyorsun!
Geçen hafta 1 dolar = 9.80 Tl den yabancı 479 milyon dolarlık hisse senedi almış diyorlar:-)
Tamamda şu an kur 10.80 :-) Yabancı önünü görmediği yatırıma girermi? Yemeyin bizi Allah aşkına. Algı oyunlarınında bir sınırı olsun artık...
https://twitter.com/Merkez_Bankasi/s...917640199?s=20
Mevduatta kalan var mı hâlâ
Bahri var sanirim. Bahri keyifler nasil? Oranlar ne olur Bahri? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seçimlere kadar millet zevk almaya bakacak. En az zararla nasıl kapatırız ona bakacak. Geçmiş olsun millete
Bahri oran alinca yaziver.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kakistokrasi : En liyakatsiz üyeleri tarafından yönetilen toplumlara verilen isim.
iki satır yaşanacak dünya zamanında , meydan larousse ile ana britannica'dan mezuniyeti sığdırdık , vay be...
Bacak arasından başka bir şey düşünemeyen zavallı...
Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, "Merkez Bankası esas hedefini unutmamalı" dedi. Ülke olarak fakirleşildiğini ifade eden Kaslowski, Merkez Bankası'nın asıl görevinin enflasyonu kontrol etmek olduğunu belirtti. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun cari denge-enflasyon arasında ilişki kurması sonrasında Kaslowski, "Bugün konusu edilen cari açıkla enflasyonu kontrol etme meselesi en temel iktisadi kurallarla dahi örtüşmüyor. Geldiğimiz noktada ihracatçımız dahi kurda yaratılan bu oynaklığın ve TL'deki değer kaybının öngörülemez noktaya gelmiş olmasından zarar görüyor" diye konuştu.
Kaslowski faiz indirilmesinin uzun vadeli kredi faizlerine yansımadığını ve Merkez Bankası hamlelerinin ekonomiye olumlu yansımadığını söyledi. TÜSİAD Başkanı "Aksine bilançolar açısından çok daha maliyetli ve riskli bir süreçle karşı karşıyayız bugün" değerlendirmesinde bulundu.
Viop 'ta durum böyle. Karar günleri yaklaşıyor mu acaba? YTD.
2000 civarında tutup düşmeyecek algısı ile kurban aramak isteyebilirler. Ytd.
https://i.hizliresim.com/pw0mxy0.png
İş Yatırımın az önce yayınladığı analiz:
"Para Politikası Kurulunca alınan faiz indirim kararını iktisadi gerekçelerle açıklayamıyoruz.
Enflasyonun %20'ye ulaştığı ve büyümenin %9'u geçtiği bir ortamda üç ay içinde 400 baz puan faiz indirilmesi ve ilave 100 puan için kapının açık bırakılmasını açıklamak kolay değil."
Öngörülebilirlik kalmadi...
Ekonomik sistemi kilitlemek için büyük çaba var...
Maalesef sanırım bu ahmaklık girdabindan kurtuluş da ancak bu kitlenme ile mümkün olacak...
https://i.hizliresim.com/lrkwdyh.jpeg
Bizde kredi faizleri düşmeyeceği için aksine talep tüketim düşecek, alın size kitleme.
saraylar da yaşayan herkes ülkeyi batırmıştır.
Osmanlının son dönemlerini yaşıyoruz.
11,0582...