İngiltere, vatandaşlarının Rusya Merkez Bankası ile her türlü işlemlerini yasaklayacak-BN
Printable View
İngiltere, vatandaşlarının Rusya Merkez Bankası ile her türlü işlemlerini yasaklayacak-BN
Mantıkda değişse ruslarda o hiç olmuyor.
Bizdede var aynı mantık çizgileri.
Enflasyon ve boşa harcanan paralar
Rüşvet ve Yolsuzluklar
Onlarda da bizdede demokrasiyi bilen yok.
20/30 yıl aynı kişiler sorgulama yok ne yaptılar diye?
Denetleme yok.
ruslar ı bizden ayıran sıkıntılarda patlamaları.
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr::byr:
Akşam haberlerin birinde duydum.
rus merkez bankasının rezervlerinin yarısı avrupadaymış.
Ve dondurma kararı alınmış.
Is Bankasi tavan simdilik.
Rusya Merkez Bankası politika faizi 1050 baz puan artışla faizi %9.5'ten yüzde 20'ye çıkardı
Cuma günü sezonluk gübre ve ilaçlarını almaya Tarım Kredi Kooperatifine gittim, yaklaşık olarak fiyatları biliyordum ama fiyatların yüksekliği karşısında yine de hayret etmedim değil.
Gübrelerin en az zam gelenine bile, geçtiğimiz yıl ile bu yıl arasında minimum % 230 civarında zam gelmiş, mühendis diyor ki abi bir an önce al yeni zamlar bekleniyormuş, bende gelsin dedim çok ta önemsemedim zaten geçtiğimiz yıl attığım gübrenin ancak % 25'ini atacağımı belirttim üzüldü, üzülmene gerek yok dedim zaten zarar ediyoruz yaptığımız masraf çıkmıyor diye açıkladım, diğer çiftçiler ne yaptı diye sordum, en fazla gübresini atan geçtiğimiz yılın % 50 si kadarını alıp atıyorlarmış. Rekolte kaybı kaçınılmaz.
Bu kafa ve tarım politikası ile daha bu listenin en başlarına tırmanırsak şaşırmam, hak etmiyoruz değiliz!!!
Benzine mazota zam geldikçe şark kurnazlarının tepkisi, daha önce ben hep 50 TL'lik alıyorum dan şimdilerde depoyu full yapmaya koşuyorlar.
günaydın ..
türkiye ekonomisi 2021 yılında % 11 büyüdü...
gülümsetici bir haberle başlayalım haftaya
Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina saat 16.00'da basın toplantısı düzenleyecek
Türkiye'de GSYH 4.çeyrekte %9,1 büyüdü (Beklenti %8,5 büyüme olacağı yönündeydi)
Türkiye'de 2021'de %11,0 büyüdü (Beklenti %11,0 büyüme olacağı yönündeydi)
Sağlık bakani : 12-18 Şubat arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...debada35d8.jpg
The UK has announced a ban on transactions involving Russia's Central Bank, in the latest move to cut Moscow's financial institutions off from western markets.
The measures will also ban British financial institutions from transactions with Moscow's finance ministry and its sovereign wealth wealth fund, and officials said it would prevent Russian companies from issuing transferable securities and money market instruments in the UK.
The new sanctions also include further restrictions against Russian financial institutions, measures to strengthen trade restrictions and a move to prevent some banks from "accessing Sterling and clearing payments through the UK."
More sanctions will be announced this week, officials said.
rusya / ukrayna heyetlerinin müzakere masasına oturabilecek olmaları haberleri ile bist toparladı
USD ve YÜRO da çekilme gözleniyor..
ancak yurtdışı FTR ler ve DAX kırmız..
yurtdışı bu kadar iyimser bakmıyormu bu habere ?
Aselsan +4
Avrupa'da savaş uçakları üretici ve savaşla ilgili şirketler +8 +9
Almanya, savaş bütçesine geçiyor.
Sevişme savaş dönemine mi geçildi ?
Ukrayna -Rusya müzakeresinden bir şey çıkma ihtimali, bizim MB'nin faiz artırma ihtimalinden bile zor.
Bist'te köprüden önce son çıkış olabilir mi ?
rusya da enflasyon patlayacak.tahminim.
Ukrayna cumhurbaşkanlığı ofisi: Rusya ile müzakerelerin asıl amacı, derhal ateşkes ve rus birliklerinin geri çekilmesi
THY ukrayna da bilet fiyatlarının neden bu kadar yüksek olduğu şeklindeki soruya
bizde fiyatlar arz ve talebe göre belirlenir diye cevap vermiş
cevaba dikiz :vk:
Alman hükümeti, 2035'e kadar yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçmek istiyor
Kaynak : Anadolu Ajansı
bizde daha 2. nükleeri kime nasıl kurdururuz işindeyiz
UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKIY, RUSYA'YA KARŞI SAVAŞA KATILMAK İSTEYEN ASKERİ TECRÜBEYE SAHİP TUTUKLARI SERBEST BIRAKACAKLARINI AÇIKLADI
eeee. noldu müzakere masası ?
görüldüğü gibi tam bir komedya sürüyor..ukrayna canhavli ile batı nın desteğini almaya çalışırıken
diğer yandan silahlanma işine tam gaz devam ediyor.. eee..batı ve amArika nasıl para kazanacak, değilmi ama ?
Bakan Nebati:
- Türkiye Ekonomi Modeli ile dengeli ve istikrarlı büyüme eğilimini önümüzdeki dönemde de devam ettireceğiz
- Yatırıma, üretime ve ihracata odaklanarak, yüksek istihdam sağlayan katma değerli büyüme hedefimize ulaşacağız
Ateskes olmadi ki. Batinin verdigi silahlar hibe. ABD daha 6 milyar dolarlik yardim paketi cikardi.
Bakan Nebati:
- Makine-teçhizat yatırımları yüzde 20,5 artarak kuvvetli seyrini sürdürdü
- Çift haneli büyüme yakaladığımız bu dönemi düşük bir cari açık ile kapatırken işsizlik oranını da önemli ölçüde azalttık
A Team Of American And British Special Forces Veterans Are Preparing To jo/in Ukraine’s Fight Against Russia
The 10 NATO-trained war veterans are taking up President Volodymyr Zelensky’s offer for people to jo/in a new unit of foreign fighters for Ukraine.
https://haber.sol.org.tr/haber/kriti...li-oldu-327726
Rusya ve Ukrayna heyetleri gün içinde önemli bir görüşme gerçekleştirecek.
Sputnik'te yer alan habere göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in ofisinden yapılan açıklamada, Kiev’in, Rusya ile gerçekleştirilecek müzakerelerde ateşkes sağlanmasını ve Rusya askerlerinin Ukrayna topraklarından geri çekilmesini talep edeceği kaydedildi.
Kremlin:
- Yaptırımlar ciddi ancak Rusya'nın bunları telafi etme potansiyeli mevcut
- Yaptırımlar konusunda karşı planlarımız var ve uyguluyoruz
- (Ukrayna'ya silah tedariki) AB bize düşmanca davranıyor
- Silah tedariki tehlikeli ve istikrarı bozucu
Rusya-Ukrayna görüşmeleri başladı- IFAX
Moskova Borsası'nda hisse senetleri piyasası bugün açılmayacak
ABD, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ve onun yönetim şirketi ile işlem yapılmasını yasakladı
BİDEN YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YETKİLİ: ABD, RUSYA MERKEZ BANKASINA AYLARDIR YAPTIRIM PLANLIYOR, ŞİMDİ HAZIRIZ
şimdi herhalde daha iyi anlaşılıyor neden ABD kuduz köpek gibi girdi olaya
Rusya-Ukrayna arasında gerçekleşen görüşmelerde Ukrayna'nın Rusya'dan Kırım ve Donbass'da dahil olmak üzere tüm Rus güçlerinin geri çekilmesini talep etti- Kaynaklar
Rusya, 36 ülke hava yollarının Rus hava sahasını kullanımını yasakladı
Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina:
- Yeni yaptırımlar rezervlerimize ulaşımımızı kısıtladı-
- İthalatçıların ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız
Kaynak: Bloomberg HT
ABD, Belarus’taki Büyükelçiliğinin faaliyetlerini askıya aldığını, Moskova’daki Büyükelçilik çalışanlarının da "gönüllü" olarak ülkeden ayrılabileceklerini duyurdu.