palanın tuşu basılı kaldı
Printable View
palanın tuşu basılı kaldı
dış minnaklar hep doları çıkarıyor... :)
Dr. Nuri Sevgen
@nurisevgen
Türev piyasalar geleceğe dair piyasa beklentisini de yansıtır. Sadece bu bile bu piyasaları izlemeyi gerektirir
Mesela...:
Yarın TCMB faiz kararını verecek
Şu an VİOP'da DOLAR/TL kontratlarına bakınca politika faizinin 100 baz puan indirileceğinin fiyatlarda olduğu görülüyor
Anlik yazmiyorlar hic :) sabah dibinden almis oluyor ertesi gun tepeden satiyor
bir film vardi eski cizgili pijamalar ile surekli gazoz icen adam sonrada o gazoz kapaklarini para gibi sayan
Simdi bunlarda dipden aldik tepeden sattik diyerek o filmi ceviriyorlar :yahoo:
Akbank Genel Müdür Yardımcısı Keler: Benim yarından beklentim faizlerin sabit bırakılması yönünde ama piyasada 100 baz puana kadar genel bir indirim beklentisi var
faiz den nemalananlar elbette düşük faiz istemez .Faizler yüksek banka karları kaymaklı kadayıf ohhhh suyundan koy...
Bankacılar derki aman faizi düşürmeyin Dolar Euro uçar gider felan fesliğan.Ekonominin başında ben olcam dolar 50 tl ye gitceğini bilsem faizi inadına düşürürüm , faizi yerlerde süründürmessem ********im.Ondan sonra dolar euroyu gör bakalım patlamış balon gibi onlarda yerlerde sürünür.
MERKEZ BANKASI YETKİLİLERİNDEN DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN EN AZ 500 BAZ PUAN FAİZ İNDİRİMİ İSTİYORUM.KORKAKLAR ASLA KAZANAMAZ. DOLAR EURO UÇAR GİDER BİR AN BİLE TEREDDÜT ETMEYİN DOLAR EURO DEDİĞİN NEDİRKİ ????? ONLARINKİ DE PARA BİZİMKİDE PARA.BİZİMKİ NAYLONDAN MI YAPILIYOR BİZİMKİDE KAĞIT VE MÜREKKEPTEN YAPILIYOR.
Yatayda mal dağıtmaya döndü iş. Bakalım vadeleleri ne. Yıl sonuna kadar bu bantlarda döndürürler kanımca
ABD Piyasalarının tekniği nasıl acaba?
Kırdırırlarsa gider daha. Sınırda duruyor
https://i.hizliresim.com/l0bgfpy.png
endeksle altın eşitlenmiş... :)
https://i.hizliresim.com/stzplya.jpg
SPOT kapanış
https://i.hizliresim.com/5of2iyt.PNG
Türev piyasalar geleceğe dair bir şey anlatmaz. Spotun üzerine USD ve TL faiz farkını koyarsın al sana vadeli fiyatı. Geleceğe dair beklenti varsa o zaten spot fiyatın içindedir. Aradaki makas açılırsa bir tarafın kafasına çakarlar illa ki, dün endeks vadelide olduğu gibi mesela. Vadeliyi trade eden adamın gelecek öngörüsü var da, spotu trade eden adam kör mü acaba? Türev piyasalar yöneticisi bir de, şaşırtıcı.
%+3.35 günlük usd artışı..yarın 11 TL?
sorumluluk almayan iktidar..
sorumlu politikacılara ceza vermeyen halk...
katılıyorum...2 gün önce vadeli spotun 8.000 puan falan üstündeydi neyi fiyatlıyordu? ertesi sabah yani dün sabah güm aşağı...geleceği fiyatlıyorsa ertesi sabah niye gümledi?
velhasıl türev piyasaların spotla ilgisi alakası yok en azından bizde öyle...PALA nasıl isterse film öyle dönüyor...gelecek falan hikaye burada...
anı yaşıyoruz...o kadar...
memlekette hayat her açıdan çok zor. enflasyonist ortam da çok sıkıntılı. buna mukabil ne yapılabilir diye uzun zamandır epey kafa yordum. bulduğumu sanıyorum. şimdi deniyorum bakalım çalışacak mı ? :plc:
geçen ay gidip konut kredisini maksimum tutardan çektim. evi aldım. aylık ödeme belli ve sonuçta aylık ödeme 10 yıl boyunca sabit kalacak. :rules:
öbür taraftan gidip temettü veren büyüyen şirketlerden ufak bir hisse portföyü oluşturdum. ama kesinlikle satılmayacak ve gelen temettülerle hisse alınacak. ne zamana kadar? portföy büyüklüğü kalan kredi miktarının tamamını kapatacak seviyeye gelene kadar.
o zamana kadar hem büyüme hem enflasyon kaynaklı olarak portföy illa büyür. 3-4 yıl bile yeterli olabilir.
sonuçta kira kalemi de bu dönemde sıfır olacak. süreç sonunda ev sahibi oluyorsun.
denenebilir bence.
bozguş,
hisseleri dolarlan mı alıyon?
bildiğin tl yi veriyon,
alıyon.
bunun neyini annamıyon? asdasdas. :he:
Normal bir ülkede, para birimi 1 günde bu kadar değer kayberderse, olağanüstü durum olur. Medya'da başlık olur, hükümet toplanır, Merkez bankası açıklama yapar. Biz de troller "yine seçeriz" diye tag açtı başka bir şey olmadı. Ve bir gün böyle geçti. Yarin 1600 puan faiz indirmeyen Merkez Bankasinin ....
Bu sidik yarışı bu şekilde devam edemez. Şey aldı başını gidiyeah
Bir sabah kalktığımda şeyi tavan görürsem şaşırmam. tez vakit bist düşmeli, aga kan istiyor
Yoksa fabrikalarını kapatırlar bacasından duman neyim tütmez. Bir gece ansızın derler ki, kapa düşen haberde falanca şirket iflas talebinde bulunmuş... inşallah olmaz da iddialaşmak iyi bişii değil
o yüzden bistti düşürün, dollarları bozdurup ucuzdan alak :)
eskiden MB, bankalara telefon ederdi.Buyurun ,bu fiyattan ben dolar vereyim, derdi.
2-3 milyar dolarla piyasaya müdahale ederdi.
ama, la kasada papel yok, olunca...durum bu.
saldım çayıra formasyonu:)
Önceden bir gecede devale olurduk..şimdi akepe yıllara yayarak yapıyor..Yıllardır alım gücü düşüyor..herkes konuşur beyaz parti yapar..
cumhuriyet 4250
1615 lerden aldığımı hatırlıyorum,
üjj sene filan önceydi sanırsam.
Garan kapanış kötü.11,94 üstüne atmazsa , 10,72 ye dönüş yolu açılacak gibi duruyor. Gerçi haberle giden kağıt şu an. Bakalım...
En kötü geride kaldı şahit abi ülke şahlandı.
Altını olan kazanıyor
Şeyi olan kazanıyor
Hissesi olan kazanıyor
Herkes kazanıyor win win win
Acaba kim kaybediyor
Bu sorunun cevabını bulursan ileriki yıllarda hangi enstrümana basıp parayı katlamayı çözersin.
Elvan bu ay bitmeden affını isterse şaşırmam
Arkamızdan it köpek havlaya havlaya yonca güzel kazandık 2 tahtamız kaf kafya kapattı bir tahta artı yonca 4 kademe eksi kapandı .Sıkıntı olmaz stoploss cebimizde bizim , stratejimiz var yarını görelim .Dışarıda yemekteyim demleniyoruz .Şimdilik düşüncem bu.Kolay gelsin cepten bu kadar
Fakirler naptınız yine
Bu forumu borsa forumu diye biliyordum. Ama ne hikmetse ekonomi-finans cahili komedyen müsveddesi de gelip yazabiliyormuş. Ne diyelim, hayırlı işler, bol güneşler.
300-500 baz puan yetmez, 1600 baz puan indirip faizi sıfırlayalım. Görün bakalım nasıl şahlanacak ülke. [emoji23][emoji23][emoji23]
çok abartmışlar 1.800 TL falan normaldi...