hisselerle uykuya devam.. çuvaliçi moddan... kulaküstü moda geçtim.. en az 10 ay uyuyacağım .. portfoyde 7 hisseden 3 ü bugün TL bazı da kâra geçti.. hayırlısı kısmet..ytd..
Printable View
hisselerle uykuya devam.. çuvaliçi moddan... kulaküstü moda geçtim.. en az 10 ay uyuyacağım .. portfoyde 7 hisseden 3 ü bugün TL bazı da kâra geçti.. hayırlısı kısmet..ytd..
ekşi de şöyle bir yoruma denk geldim
""adli tatil içerinde, duruşmasına 20 gün kala 40 yıl ile yargılanan bir kişinin serbest bırakılması ancak bizim ülkemizde görülür.""
Seçil Erzan da ardından gelecektir diye düşünüyorum. Bence çok önemli bir haber idi ondan buraya taşıdım.
Megap konkordato ilan etmiş
Kadın kara para ile mücadele de simge haline gelmiş idi. Kara para ile mücadele yurtdışı yatırım için resyonel makro ekonomik kararlar/uygulamalar dönemine geçilmesi falan filan idi işte hatırla. Hatta siyasette iki grubun çekişmesi işte falan. Şimdi serbest kaldığına göre kaldığımız yerden nas nus 100.000 dolara vatandaşlık gel gelll uygulamalarına mı geçiliyor manasında dikkate aldığım bir haber idi. Anladığım kadarı ile borsacılar arasında pek dikkate alınmamış. Tamda bugün borsa ya diplerden alım geldi. Acaba ufukda yine bir faiz indirimi buna bağlı olarak da dolar rallisi bol ve ucuz para kredi muslukları falan mı geliyor dedirtti bana bi ufakdan.
Akbank da ne var arkadaş.... Diğer bankalar a göre iki adım hep daha önde.... acaba Araplar a mı satılıyor....
İsrail az önce Hizbullah a ait silah deposunu vurdu.....
İsrail Gazze de kendi askerlerini yanlışlıkla vurdu ölü ve ağır yaralılar var....
Tokatlı shortta mısın
Kerem Serindereli
@KeremSerindere1
·
1 sa
Ana pazar hissesi #megap konkordato ilan etti. Süreci takip edeceğiz. Yatırımcılarına üzüldüm. Bu süreç sizi üzebilir bakalım nasıl seyir olacak.
Bugun badem bofası bahhattin ve şimşekle piyasaya sokulan hsbc alaattin bunlar bugun kendi aralarında topu çevirdiler , paylaştıkları tahtaların bazılarından yabancı çıkışı olmuş gibi haftaya daha net görürüz.Piyasa bizim için vurkaç çünkü yapılan teknik hareketi hacim desteklemiyor.aşağıda 2.83-2.75 beklentim devam ediyor.3.02 üzeri hacimli günlük kapanışlarda beklentim çöp olur.
gün içi düşüncem sorulmuştu düşüncelerim bu yönde.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in geçtiğimiz günlerde bacağı kırılmıştı. Yazar Abdurrahman Dilipak tarafından Özel'le ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Dilipak Özel'in bacağından silahla vurulduğunu iddia etti. CHP ise söz konusu iddiayı kesin bir dille yalanlayarak Dilipak'a tepki gösterdi.
megap..................
Şirketimiz ve şirketimiz yönetim kurulu başkanı Eda Özhan tarafından, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde 16.08.2024 tarihinde 2024/757 Esas numarası ile açılan dava sonucunda, ilgili Mahkeme tarafından 19.08.2024 tarihinde 3 ay süreyle geçici mühlet ile ihtiyati tedbirlere ilişkin karar verilmiştir.
Şirketimiz hakkında verilen konkordato başvurusu, Şirketimizin mal varlığının korunması ve alacaklılar tarafından başlatılacak haciz işlemleri sebebiyle, üretim faaliyetlerimizin aksamaması amacıyla yapılmıştır. Bu karar sonrasında, bir taraftan kararın gerekleri yerine getirilip, Şirketimiz olağan faaliyetlerine devam ederken, başta bankalar ve diğer tüm alacaklılar ile Şirketimizin mevcut borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla görüşmeler yürütülecektir.
Şirketimizin finansal yapısının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan sermaye artırım süreci halen devam etmekte olup, başvuru için gerekli olan evrakın tamamlanmasından sonra SPK'ya gerekli başvuru yapılacaktır.
Şirketimiz sermayesinin artırılması, nakit akışının düzenli hale gelmesi, finansman giderlerinin düşürülmesi, gelişen ülke ekonomisine katkı sağlanması adına ve yine Sayın Mahkemenin ve komiserlerin vereceği kararlar / yönlendirmeler doğrultusunda konkordato sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılması için gerekli çaba gösterilecektir.
Konkordato sürecinde yaşanan gelişmeler mevzuat kapsamında kamuya açıklanmaya devam edecektir.
Kamuoyuna ve ortaklarımızı duyurulur.
Saygılarımızla.
İllegal Hayatlar: Meclis | Teaser | 1 Kasım'da sinemalarda
:)))
https://www.youtube.com/watch?v=lBOmQLgIg0A
10 gün önceki açıklamaya bak ..
10 gündemi battın mk :he:
:drunk::drunk:
millet dolandırıcı olmuş dayu..
Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Avrasya Kredi Derecelendirme A.Ş. tarafından, 08.08.2024 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında, Şirketimizin kredi derecelendirme notunun aşağı yönlü revize edildiği kamuya açıklanmıştır. Söz konusu açıklamada aşağı yönlü revizenin gerekçesi olarak Şirketimiz risk raporlarına göre gecikmiş bakiyeler ve karşılıksız çek kayıtlarında görülen artış gösterilmiştir.
Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon ve enflasyonla mücadele amacıyla uygulanan sıkı para politikası, şirketler kesiminin finansmana erişimini zorlaştırmış ve maliyetlerini artırmıştır. Bu zorluklar özellikle ülkemizin lokomotif sektörlerinden olan tekstil sektörünü çok olumsuz etkilemiş, gerek satışlarının düşmesi, gerekse finansmana erişimlerinin kısıtlanması sebebiyle pek çok firma ödeme sıkıntısı içerisine girmiştir. Firmaların borçlarını ödememesi, zincirleme etki yaparak, tüm sektörü etkiler hale gelmiştir.
2018 yılından bugüne büyük yatırımları tamamladık ve Şirketimizi tekstil sektörünün önemli bir oyuncusu haline getirmeyi başardık. Yatırımlarımızı tamamlayıp, üretim tesislerimizi birer birer devreye aldığımız günlerde yaşanmaya başlanan ekonomik kriz, tüm sektörümüzü olduğu gibi şirketimizi de olumsuz etkilemiştir. Ürün sattığımız pek çok şirketin ödeme sıkıntısı içerisine girmesi ve borçlarını zamanında ödeyememesi nedeniyle, Şirketimiz tarafından düzenlenen bazı çekler de vadesinde ödenememiş ve karşı firmalar tarafından çeklerimize temerrüt kaydı düşülmüştür. Bu şekilde temerrüde düşülen sınırlı sayıdaki çeklerle ilgili olarak karşı firmalarla görüşülerek borçlarımız yeniden yapılandırılmıştır.
Bankacılık kesimi ile kredi ilişkimiz sorunsuz devam etmektedir. Ayrıca yönetim kurulumuz, Şirketimizin sermayesini güçlendirmek amacıyla 5 Ağustos 2024 tarihinde toplanarak bedelli sermaye artırım kararı almış ve sermayemizin 550 milyon TL artırılarak 825 milyon TL'ye çıkarılması için gerekli yasal süreci başlatmıştır.
Diğer taraftan, Şirketimiz yönetim kurulu başkanı ve en büyük ortağı Sayın Eda Özhan, kişisel mal varlığından Şirketimize 86 milyon TL nakit sermaye avansı koymuştur. Şirket olarak hedefimiz nakit sermaye artırım sürecini en hızlı şekilde tamamlayıp, daha güçlü bir finansal yapı ile faaliyetlerimize devam etmektir.
Değerli yatırımcılarımıza ve kamuoyuna duyurulur.
...................
https://x.com/Serhan1881/status/1825...auzoRVmRw&s=19
Twiter eseklerini dinlemeyin diye çok kez soyluyorum
ABD Dışişleri Bakanı Blinken:
İsrail'i savunmak için tamamen hazırız.
Megap polietilen firması değil mi tekstil ile ne alakası var?
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Turkish state lenders sold dollars to support the lira as the currency s gradual decline continued ahead of the central bankâ s rate meeting...
Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş. MEGA POLİETİLEN KÖPÜK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ köpük levhalar üretmekte ve teslim etmektedir. Ambalaj, ayakkabı, deniz, otomotiv, promosyon, tıbbi ürünler, spor, tekstil ve inşaat ve izolasyon sektörleri için kapalı hücre polietilen levhalar sunmaktadır.
Çin LPR Oranlarını Sabit Tuttu
Çin Halk Bankası, Ağustos ayındaki sabitlemede temel borç verme oranlarını değiştirmedi ve piyasa tahminlerini karşıladı. 1 yıllık kredi ana oranı (LPR) %3,45'te tutulurken, 5 yıllık oran %3,85'te tutuldu. Her iki oran da rekor düşük seviyelerde. Salı günkü hareket, kurulun zayıf bir ekonomiye yardımcı olmak için Temmuz ayında beklenmedik oran indirimleri yapmasının ardından geldi
Hakan Dogu...yazdı.....
Türk otomotiv sanayinde işler iyi değil ve daha iyiye gitmeyecek.
Çeşitli nedenleri var:
1-Bu yıl ve seneye Avrupa pazarında büyüme yok (ihracat pazarı)
2-Üç beş sattığımız Avrupa dışı pazarlar hızla Çin'li oluyor
3-Ülkemizde üretim ve ihracat yapan şirketlerin bağlı olduğu global şirketlerin dünya pazarlarında işi zor
4-Yeni teknolojilerle yerlileşme oranları azalıyor
5-En önemlisi tüm dünyada otomotiv ve tedarik piyasası alt üst, büyük bir belirsizlik hakim
Türkiye tüm bu olanlara hazırlıklı mı?
-Hayır, herkes gibi Türkiye'de hazırlıksız yakalandı
Ne yapmalı?
Sanayi, Ticaret, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları birlikte çalışıp:
a-Yerli piyasadaki vergi oranını kademeli düşürmeli ve AB ortalamasına getirip iç pazarı 2-2,5 M adede taşımalı
b-Teşvikleri katma değer yaratana verip yerli üretim aracı teşvik etmeli, 2,5 M gidecek pazarı bir koz olarak kullanıp yeni yatırım çekmeli
c-Türkiye'de olmayan teknolojilerin yerlileşmesi için, devletin sermayesine gireceği yüksek teknoloji şirketleri oluşturarak, artık 4 tekerlekli bilgisayar olacak araçların tedarik sanayisinin oluşturulmasının önünü açmalı
d-Otonom sürüş. bağlantılı araçlar için gerekli telekom alt yapı yatırımlarının ve düzenlemelerinin yapılması
c-Mobilite eko sistemine bütünsel bakıp, şehir içlerinde ve şehirler arasında tüm sistemleri birbirine dijitalleşme ile entegre hale getirip "Bağlantılı Araç" teknolojilerini kullanarak yeni iş modelleri geliştirmeli bu teknolojilerde dünyada köşe başını tutmalı
Mevcut durum aslında büyük fırsatlarda vad ediyor, akıllı olan ülkeler ipi göğüsleyecek"
Türkiye'ye yeni giren, servis ağı oturmamış otomobilleri alırken 2 kere düşünmek gerek. Paranız var ise sorun değil, keyfim için aldım, riske girerim diyebilirsiniz fakat ilk otomobil olarak bu araçları tercih etmek büyük risk. Serviste 4 ay ne demek.
Tesla'nın maalesef saçma sapan bir yedek parça tedarik zinciri var. Ülkelerde parça stoğu pek yok ve çoğu zaman direk ABD'den uçakla göderiyorlar.
Sadece Türkiye değil dünyanın pek çok ülkesinde bu problemleri var ve şikayetler dağ gibi
12 şirketin hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na aktarıldı
Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, aralarında Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi'nin de bulunduğu 12 şirketin Hazine'ye ait olan hisselerinin tamamı Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) aktarıldı.
Lufthansa Orta Doğu uçuş iptallerini uzattı
Alman hava yolu firması Lufthansa'nın Orta Doğu'daki gerilim nedeniyle Amman, Beyrut, Erbil, Tahran ve Tel Aviv'e yönelik uçuş iptallerinin süresini uzattığı bildirildi.
Hatay'da korkutan deprem
Koza Altın, Londra'da mukim Koza Ltd adlı iştirakinin tasfiyesine karar verdi
20/08/2024 06:20:30
Koza Altın, Londra'da mukim Koza Ltd adlı iştirakinin tasfiyesine karar verdi ve Londra Mahkemeleri nezdinde tasfiye işlemlerine başladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Sayın Kamuoyunun malumları olduğu üzere şirketimizin %99,99 oranında pay sahibi olduğu Birleşik Krallıkta mukim Koza Limited (Koza Ltd) adlı iştirakimizin yönetiminin tekrar şirketimize aidiyetinin tescili için Londra'da devam eden davalar ve hukuki başvurularımızın bulunmaktadır. Söz konusu davaların ve başvuruların safahatı hakkında şirketimiz tarafından çeşitli zamanlarda Sayın Kamuoyu bilgilendirilmiştir.
Her ne kadar bu aşamaya kadar gerek yetki meseleleri gerekse harcamaların kısıtlanması ve Koza Altın'ın onayına tabi olması ayrıca Koza Altın tarafından özel nitelikli kararlar alınabilmesinin önü açılmışsa da; dava süreçlerinin uzun ve masraflı olması, bu süreç zarfında şirketimizin ancak sınırlı bir şekilde Koza Ldt'i kontrol edebilmesi, aynı zamanda şirketimizin tüm hisselerinin (iyi niyetli pay sahipleri ve borsa yatırımcıları korunmak kaidesiyle) Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına tescil edilmiş olduğu gerekçeleri ile tüm maliyetleri asgariye indirmek ve belirsizliklerin önüne geçebilmek için Londra'da mukim Koza Ltd adlı iştirakimizin tasfiyesine karar verilmiş ve Londra Mahkemeleri nezdinde tasfiye işlemlerine 16.08.2024 tarihi itibari ile başlanmıştır.
Bir yandan Koza Ltd adlı şirketin tasfiye işlemlerine başlanmakla birlikte, diğer yandan şirketimizin, Great American Minerals Exploration Inc. ("GAME") ile 2018 tarihinde ve sonrasında zaman zaman yapılan yatırım sonucunda, Koza Ltd ve Koza Ltd'nin ABD'de kurulu bağlı şirketi Koza Inc'in ("Koza USA") vasıtasıyla Sam Alaska projesinde %70,61 oranında dolaylı pay sahibi olduğu ortak girişimdeki hisselerinin de GAME'e satılarak tasfiye edilmesine dair 16.08.2024 tarihinde özel nitelikli bir karar alınarak ilgilere tebliğ edilmiştir.
Günaydın cemaat bol kazanclar
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi