Sn heval da gayet net yapilmasi gerekeni yazmış zaten...
Printable View
Sn heval da gayet net yapilmasi gerekeni yazmış zaten...
21/12 net kar 31 M
23/6 net kar 33 M
Tersten büyümüş şirket
2021 son ceyrek usd artışından gelen kar. o zaman ceyreklik 50 ml ciro 6-8 ml (kur farki haric )faaliyet kari vardi. simdi 170 ml ciro var ceyreklik 18-23 arasi baz alinabilir. Seneye 1 mr ciro getirmesi cok muhtemel hesabi buna gore yapmak daha mantıklı sanki. Ben faiz gelirleriyle beraber 130 ml civari kari bu sene bulabilecegini düşünüyorum. 2024 te bu 170-180 olabilir. ha fiyatlama nasil olur ona birsey diyemem ama balon hisselerden çıkıştan sonra tahtacilarin bu tarz sirketlere yonelecegini düşünüyorum. 2024 mayista gelecek karla son 4 ceyrek 150 civari sayarsak Fk 7 lerde oluyor. Cok ucuz degil ama yatirim hikayesiyle ucuz diyebiliriz bence. 2-3 sene vade 1.6 usd civarini gorecegine inandigim bir hisse muhtemelen ben gormem orasi ayri.
Adam 2019 dan beri tahtadakileri fena ütmüş...Bu süreçte ya malı tamamen dağıtmış ya da toplamış olması gerekiyor...Son bilançolara göre epey malı KY Fona falan kaptırmış ki Borsada ki trende ayak uyduramadı...Kendi trendi de yok gibi..Diplere yakın olduğundan yukarı yönlü hareketi daha olası geliyor...
Dİplere yakın olduğundan tahta yapıcı patron her kimse malı götürmek için bir bahaneye ihtiyacı var , güzel bir bilanço ve/ya yatırım haberi!!!!
Dİpnot:Kırımızı çizgi Halka IRZ fiyatıdır...Yatırımcısı döviz enflasyonu karşısında parasının epey kısmını silmiş...
https://i.hizliresim.com/mq65rac.png
Arkadaşlar duyanlar duymayanlara bildirsin HİSSELERİNİZE BİLOKAJ KOYDURUN KİMSE SİZİN LOTUNUZU ALIP SATARAK SIRTINIZDAN PARA KAZANMASIN. BAKIN BU HİSSE 1 AYDA NASIL ÜÇE KATLIYOR
Malesef perşembenin gelişi çarşambadan belli idi.
Alım seviyelerine yaklaşıyor, ben temel olarak çok beğeniyorum kesinlikle iyi yönetilen iyi bir şirket, bakın benim elimde senelerce yatay olan nice şirketler geldi geçti, bir gün bir patlar arkasından bakarsınız. O yüzden mutlaka elde bulundurulması, isteniyorsa al ver küçük kısımla yapılması gereken bir şirket bana göre bu seviyelerde kaldıkça.
Parası bol olan bu tür tahtalarda macera aramaya devam etsin... YKB veya bilinen en büyük bankalardan alanlar günlük %2-3 ceplerine koyuyor...Bu tür salak ne yaptığı belli olmayan hisselerden hele temettü bedelsiz gibi hiçbir kazancı paylaşmayan hisselerde sadece vurkaç yapmak daha mantıklı
KY de ucuz diye yapışıyor tahtaya :oleyo:
Aşağı fena sürdüler
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
7.25 hedeflemiş ,yakında oraya gelir...
Değim gbi borsa gibi piyasalarda zaman maliyeti ve fırsat maliyeti çok önemli...Bunun bilincinde olanlar zenginleşmeye devam ediyorlar....YKB 15-16 iken bu 8.5-9 arasıydı..YKB 20 bu 7.25 hedeflemiş geliyor...
Ben Patron şirketlerine vurkaç için girip çıkıyorum...
Onlara yatırım yapılmaz...Banka faiz bölümünde adam M2 grafiğini koymuş...Ona göre bu hisseyi bir kıyaslayın bakalım kardamısınız zarardamısınız...
bence şık harektler 7 de olur onemli degil o kulp takılır hedefe gidilir diye düşünüyorum. Biraz daha olumlu taraftayim bilanco oncesi
Bak bu hiç şık olmadi :)
sabah hedef 7,25 dediniz hedefe geldi :)
7-7.50 bandında bilanço bekleyeceğim diyordu grafik...Buralarda takılması lazım...Sonrası Yatırım haberi ve bilançoya bağlı...
Dipnot: Bunun gibi bilançosu olupta 50-60 TRY den işlem gören tahtalar var ..Burada adam malı geçen yıl dağıttığından (piyasanın bu şekilde yükseleceğini öngöremedi) hala toplayamadı...Pala bilançoyuda ona göre ayarlıyor...
Neyse haftaya cuma bilanco gelir muhtmeeln 9 aylikta 500 ml civari ciro ve 80 ml brut kar gelir bunun üstü olumlu olur bence. 22 ml pazarlama yonetim 16 ml vergi derken 42 ml kalir 38-42 arasi faiz geliri olsa 80-84 arasi bir kar beklerim. Son ceyrek ciroyuda 200-220 arasi bekliyorum. Tabi bunlarin hiçbirinin onemi yok simdilik tahtacı ne isterse oraya gideriz. Eşik atlatacak bir bilanco gormeyecegimize gore (benim tahminim) yatirimla ilgili gelismeler onemli oluyor kisa vade de o da gelir mi soru işareti. Ancak orta uzun vade bu fiyatlar bence uygun toplamaya.
Yeniden degerlemeden gelen vergi olayinin detayini bilen varsa yazabilir mi ? ne kadar ve nasil ödemesi gerektiği konusunda fikri olan? gecen bilancoda yazan verginin hepsini odemesi gerekiyor mu ? 1. ceyrek 300 500 bin vergi 2. ceyrek 8-9 ml na çıkmıştı net kari etkileyen faktorlerden biri de bu
Bilanco tahminimi biraz guncelliyim arada yazdiklarima baktim. Temmuz ayinda Sarkap tan takip ettiğim kadariyla 18 lt tenekeye %25 zam yapılmışti. Bntasta sektor olarak zam yapmistir heralde. Gecen ceyrek 170 ml ciro bu ceyrek yuzde 25 yukari bekliyorum yani 210-220 arasi bir ciro bu ceyrek gelebilir. Maliyet 2. ceyregin biraz ustu 150 ml gelse 60-70 ml brut kar, 70-75 ml civari esas faaliyet kari 8 ml da vergi gideri olsa 62-68 ml civari net kar getirebilme potansiyeli var. Boyle bir kar gelirse eşik atlatabilir ama 9 aylikta stoktu oydu buydu bilancoyla oynarlarsa 35-40 ml karla filmi izlemeye devam ederiz. Son ceyrekte sezonluk satis artışıyla 230-250 ml ciro rahatlikla gelebilir ama bu ceyrek sonrasi bakkal hesabimizi tekrar yapariz.
Bantaş Bandırma Ambalaj, Taksim Danışmanlık Hizmetlerini Tercih Etti!
İşletmenizin markalaşma ve kurumsallaşma hedeflerini desteklemek, kalite standartlarınızı yükseltmek ve sürdürülebilirlik alanında başarı sağlamak için Taksim Danışmanlık olarak her zaman yanınızdayız. [emoji457]
Birde bu haberi kaçırmışim Haziran başında danışmanlık hizmeti almaya başlamışlar bu haberde olumlu yatirimlarin hizlandirilmasi, yurt dışı satış veya yeni ürütim şekli olacaksa patent vb islerde faydasi olur bence.
Su hareketler acikcasi muhtemelen cuma gelecek bilanco icin umut vermiyor ama bekelyelim bakalim.
0.20 usd 5.64 lere gelirse tekrar alıcı olur yatarim artik üstüne. Surda kaldi yuzde 14-15 asagi potansiyeli bence. Cuma bilancoda net kar 30-40 gelse bile haftaya yukari hareket edecegini dusunuyorum.
:) Speklikte gozum tok enflasyona ezilmeyip 3-5 kazanalim yeter. Portfoyun 10 da 1 i olsun diye almaya basladigim hisse 0.20 -0.25 usd arasindan ekleyerek su an 3te 1 i oldu:) Artik akillanalim fazlasi esekligi gecer dedim trade amacli aliyorum. 0.20 ye gelirse al 0.28-30 arasi sat olur. Daha fazlasi icin cok bekleriz gibi duruyor şimdilik ama 2024 te 50 ml alti net kar zor gelir en gec 2025 te usd zirvesini gorur diye beklenti içindeyim fazlasinda gözüm yok. Seni dinleyip gecen Aralik'ta satip kurtulacaktim aslinda ama olmadi. Şu sıralar hala elim kaşınmiyor degil daha fazla potansiyeli olan bir hisseye geçiş için bilanco ve hareketine bagli olarak beklemedeyim su an.
2024 beklentilerimi tekrar edeyim bakkal hesabi 1 mr ciro ve faiz gelirleriyle beraber 200 ml civari net kar. 2024 son ceyrege bu fiyattan girersek Fk miz 4 olur. Yuksek faiz ortaminda 4-5 Fkdan işlem gormesi belki normal karsilanabilir ama enflasyonda yuksekse hele birde yatirim beklentisi varsa bence normal degil. İhracat yuzde 10-15 sektörü zaten cok fazla dış etkenlerden etkilenecek bir sektor değil. Neyse bakalım su akar yolunu bulur.
Bu arada patron dede moduna girmis ogluyla sosyal medyadan tavla, yat gezileri, gs maçından görüntüler gibi paylaşımlar yapiyor arada. İş bağlantısı o bu olur mu diye takip ediyorum ama cok o maksatli kullanmıyor sanırım hesabını.
Hayırlı olsun 53.599.153
205 hasılat 175 maliyet . Maliyetin bu kadar artmasini beklemiyordum.
maliyetler kârı torpulemeye devam ediyor bir zam daha gelir tenekeye yakında. Detaylara bakariz haftasonu.
Bu arada 40 ml kambiyo ve 11 ml faiz geliri yazmış. Neyse 50 ml ustu karlar gelmeye devam etsinde nerden geldiğini şu an onemsemiyorum. Kasada para artmaya paraya para katmaya devam ediyor.
Satış adetlerinde cok fark yok ama benim icin büyük bir supriz var. Yıllar sonra 1950 adet metal kova satışı olmus 20 kg. lik. :)) %2 kapasite ile metal kova hattimiz çalışmaya başlamış:))
Onun harici bakkal hesabi bakacak çok bişey yok ufak tefek detaylar var. umarim piyasa da iyi algilar zirveyi geçirirler.. Yok 29 brut kar var 15-16 ml ceyreklik net kar hesabi yaparlarsa bu fiyatlar normal algısı da olusturabilirler. Ama faiz gelirleri uzun bir sure yuksek gelmeye devam edecek zaten gelecek 4 ceyrek ciro ve yuzde 10-12 net kar marji üzerinden hesap yapılırsa zaten yine ucuzuz hesabi çıkıyor. Tekrar hayırlı olsun mutlu hafta sonlari. Cumhuriyetimizin 100. yılı hepimize kutlu olsun.
Gıda ambalajında yüksek teknolojiye yatırım yapmadan favök kârını yükseltemez, kambiyo ve faiz gelirleriyle kâr etmek yatırımcılar için cazip değil. BIST'te işlem gören şirketlerin çarpanlarına göre borsanın en ucuz kalan hisselerinden biri.
Kasada 270 ml nakiti var 840 ml piyasa degeri var. Sadece 3-4 senede yalnizca faizden piyasa degeri kadar para kazanır bu şirket. Ee hesaba katmayalim mi simdi bunu? Diger varliklarini saymiyorum.
Son ceyrekte bir yuzde 10-15 fazla gelir ciro 230 ml civari gelir maliyetler 195 falan olur muhtemelen 35 brut karla son ceyregi de kapatiriz. Su kambiyo karının ne olduğunu anlamadim son ceyrek gelir mi net bir yorumum yok ama yine iyi bir faiz geliri olacağını düşünüyorum.
Normal zamanda Yuzde 12 civari bir net kar marjiyla calisyor seneye en kotu 1 mr ciro 120 ml net kar olarak hesabi yapsak yine ucuz bu enflasyonda.Ben sirketin son ceyrek bilancoyu da iyi gonderip bir trende girecegini hatta Nisan da genel kurulda gostermelik temettu karari alip 25-30 kuruş vermesini bekliyorum. Yatirimlar ilgili haberler vb netlesir o zaman ve mal dağıtımı olur 2-3 sene de yatırımın bitmesi beklenir heralde. Hayırlısı bakalım benim görüşlerim bu sekilde.
Şirketin yüksek kambiyo kârı elde edecek döviz pozisyonu yok. Kambiyo kârının, tahminen yaklaşık 2 aylık stok tutma süresinde ürünlerin döviz bazlı artışını favök kârı değil de kambiyo kârı olarak göstermiş olabilir. Enflasyon muhasebesi yapılmadığından stok tutma süresi uzun olan şirketlerin favök kârı reel olmadığından, bilançolarında yüksek favök görünüyor.
Vay arkadas ya kova hattı yatırımına baktim da 2019 Kasım'da faaliyete geçmiştir diye Kap atmışlar. İlk kez bu çeyrekte satışi bilancoda gördük. Ayni Kapta metal dışı ambalaj yatırımlarından bahsediyor sanırım yeni arsaya da metal dışı benim tahnimim cam olabilir bir yatırım yapacaklar.
Bu arada bu ceyrek diger ceyreklerden farkli yüklü siparis avansi odemisler metal kova hammadde stoklari için olmasini temenni ederim. Bu kovalarin boya tiner gres gida vburinlerde kullanilmasi nedeniyle sektoru bence daha büyük. bu alanda da yer edinirse şirket bir eşik atlar bence. Boya vb sektorden büyük bir anlaşma haberide 2024 te gelirse tadindan yenmez. Tabi bunlarin hepsi iyimser ky bakış açısı. Kötümser durumda temel degil teknik bakiyorum artik 0.20-22 destekler.
Şirkete mail atip metal kova satışını sordum cevap:
Metal kova ürününden henüz çok yeni pazara girme çalışmaları yapılmakta olup süreç piyasa ve pazar koşulları çerçevesinde sürdürülecektir.
2019 da biten yatırım için biraz gec kalmış ama neyse onemli olan ilk satışlar gelmis gerisi de gelecektir bence.
Asagidakileride geçiştirmisler ama hemen dönüş yaptilar en azindan ilgilenen biri var:)
*Kambiyo kari icin kur korumali mevduat ve kur farklarindan gelen hesap dediler.
Siparis avansinin fazlalığını siparişlerin artip artmadigini sordum rutin hammadde alimlari dediler.
Faiz oranini sordum vadesi bittikce güncel orandan yapacagiz dediler.
Cok detay vermediler yeni yatirim vb konularda da.
Syn ahmet kaan ; dediğim gibi yakında tahtayı tek başına kontrol edeceksin :oleyo: Bence bu kadar para yatırdığın şirket var ve güveniyorsunuz ; ben olsam bir Bandırma bintaş saha ziyareti eder patronun bir çayını içerim..Spek olmasanda yancı taşıyıcı olursun...:kahkah:
Bence Ahmet Bey'in verdigi bilgiler cok degerli.
Iki acidan, ilki hissesini tasidigi sirketi sorgulamasi, digeri ise sirketin yatirimcisini adam yerine koyup cevap vermesi.
Pek cok sirkette bu yok.
Detay vermedi diyor ama bence cevaplar bayagi detayli.
Ben BNTAS'ta al-satci degilim.
Alir tutarim. Maaliyetim 3.26 TL.
Zeytin yagi, peynir gibi, gecmisi yuzyillara dayanan geleneksel urunlerin ambalajinda kalici ,koklu bir firma kurmuslar.
Ben alir beklerim.
Teneke fabrikasina ortagim demek hosuma gidiyor.
Şaka bir yana vakit olsa yapardim da evin yüzünü zor goruyoruz. Ozellikle oğluyla bir cay icmek isterdim sirketin gelecegi vizyonu ne durumda cocuklari ne düşünüyor. 2021 de sirketin gecmis haberleri nedeniyle ben fazla kalmam diyordum burda ucuz diye baslayan serüvenimiz 2 yildir devam ediyor:)
Allah gönlünüze göre versin...
Sizin tahta dükkanı kapatıp parayı faize yatırsa sermayesinden fazla para kaldırır da niye süründürüyorlar anlamadım.
Ben paraları biralara yatırmışım..Yarın bilançomun biri gelecek bakalım beklentileri aşacak mı?
Takibe devam
tahtaya cuma günü kısa vadeli mal çevirme şeklinde giriş yaptım bakalım bu ay ki masrafları bu tahtadan çıkarma şansım olacak mı:plc:
Aşağı 7 ye yaklaşırsa tekrar alırım , cumadan bu güne bereket versin...:oleyo: