aslında müdahale varsa eğitimsizlik ile vardır. eğitimsiz toplumlar çok geride kalıyor, kendini yönetemez duruma düşüyorlar, bunun sonucu olarak kaynakları yetersiz olmaya başlıyor. Buradaki çelişki kıt kaynaklar ile üreme kısmı.
Neyse gelelim faiz vb konulara.
Bana Eylül ayında 50 baz puan veya 100 baz puan indirim olacağı gibi gelmeye başladı son günlerde.
Öte yandan böyle bir indirimin kuru zıplatacağını düşünmüyorum. Kamu bankalarının döviz varlıkları bir miktar daha iyi. O taraftan yumuşak müdahale ile dövizin 8.50 yi geçmesi engellenir diye düşünüyorum.
MB başkanı geldiğinden bu güne kadar Naci Ağbal kadar olmasa da piyasaya bir miktar güven verdi diye görüyorum.
Eylül ve ekim aylarında enflasyon yüksek çıkar genelde. Bu nedenle MB negatif faiz vermemek adına faizi bu aylarda sabit tutar diye düşünüyorum. Aksi halde dolar hızla 9 TL civarına yükselebilir. Bu da enflasyonu yükseltir. Kasım ve Aralık aylarında minik faiz indirinleri gelir diye düşünüyorum. Ytd.
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...828649988?s=19
İthalat artışı ihracattaki artıştan hala daha yüksek...
Şu an en iyi oranlar halen ppf’lerde değil mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
31 Temmuz İtibarı ile dolar - 30 MART 2021 de bağladığım enflasyon endekli 367 gün ve 0 stopaj yüzde 20 faiziyle vadeli mevduatım için;
ayda yüzde 1,666 faizden 5 ayda net yüzde 8,33 faiz aldık.
Faiz kazancını Dolarla eşitlersek 8.27 lik dolarım şu an 9,02 e karşılık geliyor.
31 AĞUSTOS sabahı dolar 8,33 ten işlem görüyor.
Aradaki fark YÜZDE 9,06 KAR.
Arkadaşlar bugun tl ve dolar oranı alan varmı ? tşk