3 kilo civarında..
Printable View
Arkadaslar aranizda ABD de trade edilen 3x veya daha fazla kaldiracli gumus etfi bilen var mi?
Silver indexe bagli olan falan. Benim bildigim DSLV (asagidaki) var ama hacim zayif, o yuzden urkuyorum.
https://finance.yahoo.com/quote/DSLV?p=DSLV
fiziki Külçe Gümüş almak isterseniz fiyatlar 6300 - 6400 TL arası. Fiyat cazip. Daha önceki yazdığım yerlerden alabilirsiniz.
Granül fiziki Gümüş kıtlığı başlamış. sanal ve fiziki gümüş arasındaki farkın katlanarak açılması bekleniyor.
Interesting COMEX Trend: Silver Short Squeeze Appears to Be On Track
https://www.zerohedge.com/commoditie...pears-be-track
2020’nin mart ayından gelen istikrarlı yükseliş trendini kıran gümüş, yaklaşık 10 gündür 26.60/25.70 bandı arasına sıkışmış durumda. Takibimizi halen sürdürüyoruz bakalım haftaya neler olacak. Buradan da sürekli takip ediyoruz. Herkese bol kazançlar...
Tüm dünyada 2021 yılı ortalarından başlayarak 2024 yılı sonlarına kadar şu şekilde ağlayanları bol miktarda göreceksiniz;
Lanet olsun keşke bütün varlıklarımı zamanında fizikiye ve risksiz varlıklara çevirseymişim.
Acaba; Hangi ülkeler batacak? Hangi fonlar batacak? Hangi bankalar batacak? Hangi emeklilik fonları batacak? Hangi bonolar ödenemeyecek?
FİZİKİ ALTIN ve GÜMÜŞ satın almak için;
Nakit ve Havale ile ödeme yapın ki spota en yakın fiyattan satın alın. Hepsini arayıp tek tek pazarlık yapın, en ucuz fiyat verenden alın.
- NADIR Kapalıçarşı - https://www.nadirgold.com/m/iletisim.aspx
- IAR Kapalıçarşı Yenibosna ve Ankara - http://iar.com.tr/Iletisim/magazalarimiz/1
- Yaren Gümüşevi İzmir - https://yandex.com.tr/harita/org/yar...38.420691&z=17
- SafirGold Kocaeli - https://www.safiraltin.com/iletisim
- AltunGold - https://www.altungold.com/iletisim/
- Goldtakas - https://www.goldtakas.com/tr/iletisim
Külçe Gümüş 1 kg 999 Saflık Havale EFT
73 adet kalmış
6368 TL
https://www.altungold.com/nakit-fiya...9-safl%C4%B1k/
Önümüzdeki haftadan itibaren sanayiciler panik olup her fiyattan granül gümüş satın almaya başlarlar! Fiziki yokluk adamı züker üretim yaptırmaz kapatırsın fabrikayı.
Is a silver run on the banks happening right now?
https://renaissancemen.org/2021/03/2...right-now/amp/
Gümüşün gramı 6.49 iken kilosunu 6800 tl ye aldım. Gramı 6.08 kardeşime aynı fşyatı vermişler. Ya talep çok yada hafra sonu diye.
Bu hafta sonu fiyat alan oldu mu.
Aldığı fiyatı yazarsa kardeşim için biraz alım yapıcam.
Geçmişe dönük okuyorum.
2-3 tane tip var artık kimin neyin şaklabanlığını yapıyorlarsa burada. Sanki 3 vakte kadar gümüş, altın kalmayacak dünyada.
Ya insanların kanına girmeyin. 30 doları görmüş onsu. Düzeltme yapıyor. Hedef olsa olsa 38-40 dolar olur. Son bir senede hem TL hem de dolar bazında % 100 fen fazla getirmiş. Aylardır da gramı 6-6.50 arasında sürünüyor. Yok son 70 tane kalmış falan. Kimin malını gazlıyorsunuz?
Saf gibi burayı okuyup işlem yapmasın kimse.
6.30 dan gramda aldık. 6400 liradan külçe de aldık. Bi cacık olduğu yok işte. Altın onsu 1700 altında şelale olursa 15 dolarda alır soluğu. Kendi kendinizi gaza getirip durmayın...
Sakin ve akılcı olun.
İyi akşamlar...
Çok sakinim ve akılcıyım.
Bak bu sitede 1 KG lık gümüş külçe kalmamış. Türkiyenin en büyük üreticisi ve satıcısı İstanbul Altın Rafinerisi. Mayıs ayına kadar Granül gümüş yok ortada. Sonra gelir inşallah.
https://www.gramaltin.com/gram-gumus?ps=2
şaklabanlık yapan sahis hakkinda daha once bir mesaj yazmistim
bu şaklaban Hayalperest bir şaklaban 5 gram fiziki altini ile altin fiyatlari fezaya cikip bu para ile uzay mekigi alip Uzaya gitmeyi hayal eden bir şaklaban diye :)
Malum şaklaban akabinde cevap yazmis bugun 2kg daha fiziki sari kiz aldim ucucak kacicak yazdi
bende madem 2kg sarikiz aldin gercekse altina hisse.net yazip bir resim atarmisin dedim ama adi ustunde şaklaban atamadi .
Hala burda laf kalabaligi yapiyor
Sanmiyorumki bu adami okluyup yatirim yapan olsun . 1 insan 3 sefer yazar fiziki diye 5 sefer 5555 sefer bunu yaziyor altinada Numara yaziyorsa , bu şaklaban o yazdigi numaranin yancisi yada calisanidir yoksa neden buraya hergun onlarca mesaj atma gereksinimi duydun
Neymis Sitede Gumus kalmamis mis Iarin satis fiyati ne bu sitenin satis fiyati ne ? 8000 tl ye kg kulce gumus satacagim ve yok diyecegim oylemi ? boyle enayi bir esnaf varmi ? Yada 8000 tl ye kg kulce gumus alicak enayi varmi ?
8000 liradan kulce gumus alacak olan enayi varsa pazartesi istemedigi kadar teslim edebilirim :)
Internette yanlis bilinen bir sey var ornek : Turkiye finansdan insanlar sanal gumus yada altin aldiklarini saniyorlar . ve bunlarda fiziki teslimat olmadigini dusunuyorlar
Turkiye Finansdan aldiginiz gumus yada altinin fiziki teslimati var
Bankaya gidiyorsunuz Ornek hesabimdaki 1 kg altini ben 1 kg lik kulce seklinde Fiziki istiyorum diyorsunuz
bankadaki bulunan portfoyunuze gore 1.5 ile 3 tl arasinda degisen bir masraf alarak size 3 gun icerisinde fiziki kulce altininiz Subeden teslim ediliyor
Cuma gunu Fiziki Altin carsida 408 TL iken
Turkiye finans da satis rakami 404 TL idi
404+[1.5-2.5 ]masraf verdiginiz zaman bile piyasadan daha ucuza fiziki alabiliyorsunuz
Ben o arkadaşın tavsiyesi ile dediği numarayı aradım,fiziki gümüş aldım.Dediği gibi internet sitelerinde yazılan fiyatın yüzde 5 altına
aldım.Arkadaşın yazdığı konu koskoca altın gümüş piyasası,fiziki alım için verdiği tavsiye aklınıza yatmıyorsa almayın,dediklerinden sıkılıyorsanız da okumayın adamı yasaklayın.Aslında bankalardaki fonlara güveniyorum ama az bişi zaman zaman fiziki almanın da bence sakıncası yok Hiç bir karı olmadığı halde zaman ayırıp verip bilgi verdiği için aslında teşekkür etmemiz gereken bir arkadaşın kalbini kırmayın.Seviyeyi koruyalım lütfen.Ha art niyetlidir kuyumculardan komisyon alıyordur diye düşünüyorsanız yasaklayın ,adamın tuzağına düşmeyin o kadar aklınız yok mu arkadaşlar.
Şimdi ben de siz de fiziki almayalım illa sistem içinde kalalım,paramız bankalar tarafından defalarca kullanılsın diye yazıyorsunuz ,bankaların veya sistemin adamısınız diye suçlasam olur mu.Ama yazmam çünkü öyle bile olsanız önemi yok,benim aklım sonunda neye yatarsa ona göre davranırım,ne yazarsanız yazın sonunda benim aklımın süzgecinden geçer,o süzgeci geçecek kadar kuvvetli argumanlarınız varsa ben yanılmaya hazırım.
Fiziki alirken fiyatlar sizi aldatmasin Suan gram gumus 6.08 ise
Kulce gumusun normal satis fiyati sudur: 6080 + 30$ Kulce fiyati = Yani 6280 Tl gibi rakamdir
Bazilari Harem Altin dan satis fiyatina bakar uzerine 30$ koyar buda normal fiyat degildir[hemen uzaklasin ordan]
Aldiginiz yerle diyalogunuz+ miktar olarak bu 30$ kulce fiyati uzerinden indirim dahi alabilirsiniz
Investing Fiyati 6.06 iken Nadirin verdigi fiyat 6220 Tl idi Kg kulce icin
Bende yüklü olarak gümüşteyim ama şuan herkes kripto paralarla ilgileniyor, Nereye gitsem çaycısına kadar herkesin dilinde kriptolar.
Oradaki ilgi azalmadıkça buraya sermayenin akacağını düşünmüyorum. ytd
Anlamasi bu kadar zormu burda her mesajda fiziki altin alin gumus alin kiyamet kopucak yazmanin anlami ne ?
Mesajlar burada duruyor daha once ne yazdim Gumusde benim icin 2 rakam var uzerine atarsa Alirim . asagiya kayarsa alis icin uygun yer beklerim
Suan gumusun fiyati nerede o 2 rakamin ne uzerinde ne asagisinda e benim normalde beklemem lazim degilmi
Cuma Gunu bende Fiziki Altin + Bankadan gumus aldim . [Saklaban resim istersen onumuzdeki hafta atayim :) bunu bastan belirteyim Babalarin yanina gitmistim orda kuyumcu arkadaslardan aldim odemelerini yaptim bagladim onumuzdeki hafta teslimat yapicaklar ]
simdi bu fizikiyi neden aldim kiyamet kopucak sistemler cokecek diye degil
Alma sebeblerim
1: Fiziki aldim ve unuttum Yani Altin fiyatii 1 ay sonra 2500$ olsa dahi satmam benden sonraki nesillere kalir :)[Allah kimseyi muhtac etmesin]
2:Turkiyedeki gisisattan dolayi Bankada mevduat artinca rahatsiz oluyorum 3 4 ay once bir bankanin muduru emekli oldu son gun bizlere soyledigi soz Bankada mevduat bulundurmayin fazlaca heleki $ hic bulundurmayin]
Bir mudur bunu neden soyler bu soz nereye cekilmeli artik herkes kendine gore ceksin :)
kendi adima guvenmeme olayi yeni bir olay degil 2016 yilindan beri Turk bankalarinda mevduat belli bir rakamin uzerine ciktiginda rahatsiz hissediyorum kendimi
Az kaldı,üç dört ay içinde gümüş kopar.Gelen teknolojik değişimler ucuz gümüşü imkansız kılıyor.Sadece endüstri talebi bile üretimi zorlayacakken,biz bile türkiyede fiziki almayı konuşuyoruz di mi.Beş yıl önce bu konu anlamsızdı ,kimsenin aklına fiziki gümüş falan gelmezdi.Bu farkındalık bu kağıt gümüşlerin anlamsız fiyatlarını bitirecek.Yatırımcı talebi bence inanılmaz.Etf ler,bankalardaki gümüş hesapları,fiziki alımlar falan hepsi ama hepsi coştu.Bizde bile daha önce yazdım 2019 yazında GMSTR de 700 bin lot vardı,şimdi 15 milyon 700 bin lot var.Kaç kat talep olmuş.Bu talebin çoğunda gümüşteki artış henüz başlamamıştı,kim o kadar lotu durup dururken aldı.Akıllı para hep önden gider.
Arkadaşlar forumlar bilgi paylaşım yerleridir.Tamamen sevmediğiniz biri bile burda öyle bir bilgi paylaşır ki size dünyanın parasını kazandırır.Eleştirdiğiniz arkadaş çok bilgili bir arkadaş,misal buraya yazmasını engellediniz ne elinize geçecek,konuyla ilgili merak ettiğiniz bir noktayı sorabileceğiniz,size derya deniz bilgi verebilecek bir bilgi kaynağını elden kaçırmış olursunuz.O yüzden sınırı aşmayalım,forumu amacından saptırmayalım,bu forumun amacı bilgileri paylaşıp daha fazla para kazanabilmek olsun.Hepimiz biliyoruz ki bahse konu arkadaş kesinlikle kuyumcuların falan adamı değil,art niyetli de değil.
Doğrudur sn culpable,ben başka bir konuda özen gösterelim diye bazı şeyler yazmak istedim.Çok ama çok tatsız bir döneme giriyoruz,burada benzeri şeylere yatırım yapan,benzeri gelecek projeksiyonları olan insanlar olarak birbirimize bilgi veren insanlarız.Burada tekraren söylüyorum,biri bir şey yazar size bir ton para kazandırır,bilgi akımını engellemek çok ama çok sakıncalı sn culpable.
Bu bilgiler için çok teşekkürler. Benim çalıştığım bankalarda böyle bir uygulama (fiziksel teslimat) var mı bilmiyorum açıkçası. (enpara, ziraat, burgan, işbank, teb...) Hep yok diye biliyordum. Geçen bir başka banka için fiziksel teslimat sınırı 50 kilo yazmıştı birisi yanlış hatırlamıyorsam.
Bahsettiğiniz o arkadaş wallstreetsilver diye bir reddit sub'ında çok takılıyor benim anladığım. Orada gümüş ile yazılan post'ları okusanız siz de ona hak verirsiniz bence. Şu an gayet yüksek bir talep var fiziksele.
Türkiye Finans spot fiyattan mal verip minimum miktar şartı olmadan fiziksel teslimat yapaibliyorsa şahane bir olay. En kısa zamanda hesabımı açıyorum. Kuyumcularla uğraşmaya gerek yokmuş gerçekten. Yalnız bu şekilde ne kadar dayanabilirler onu kestiremiyorum işte. İnşallah kendi kendimizi gaza getiriyoruzdur dediğiniz gibi.
Sn Hkm bir onceki mesajda yazdim Babalarin yanina gitmistim Kuyumcu arkadaslarin yanina ugradim ve fiziki aldim
diye :)
O zaman onlara Fiziki gumus var mi diye sordugumda hic yabancilik cekmediler ornek olarak onume sakkadak 30 tane kulce koydular
Sadece Kulce altinlari yoktu onuda yazdim bu hafta teslim edicekler diye onun sebebide rafineri teslimati kaynakli oldugu icin [Ahlatci isterseniz daha cabuk bulunur ]
Nadirin fiyati 6250 iken 6350 istediler sonucta yerel kuyumcu ve kendine ufak bir kazanc koyuyor aslinda bu fiyatada alinabilirdi
Tanidiginiz bir kuyumcuya gidin Fiyat isteyin yaninda Nadiri arayip sizde fiyat alin uzerine 3 5 kurus kar koyarak baglayin getirtsinler fizikilerinizi
yalniz bir onceki mesajlarda sunuda yazdim
Altin icin fiyat cok uygun piyasadan 1 2 tl asagiyada gelebiliyor
Yalniz bu gumus icin oyle degil mesela TFX de Gumus 6.10 satis fiyati iken gumus aldiginizi farzedersek fiziki teslimat istiyorum dediginiz de ayni sekilde 2.5 ila 3 tl arasinda bir masraf ekleniyor 6100 olan KG fiyati fiziki teslimata donusurken 6350-6400 gibi bir rakama geliyor
Altinda cok fazla fiziki teslimat yapildigi icin Masraf oranlarini en dusuk 1.5 gorulmus[mudurun soyledigi] yalniz gumus teslimatini cok fazla kisi istemedigi icin ne kadar dusurebildiklerini tam net soylemedi [Gumus minimum 10kg teslim ediliyor bu arada ]
Geçenlerde wallstreetsilver'da gezerken şöyle bir ekran görüntüsü görmüştüm:
https://i.imgur.com/febK7Zl.png
Gümüşe yapılan bu manipulasyon değil de nedir şimdi?
Bakırın arzı gümüşten az mı? Bakırın 40 senede fiyatını 4 katına çıkarıp, gümüşün 40 sene önceki fiyatının yarısında olmasının nasıl bir açıklaması olabilir?
Tamam talep de gümüşe göre daha yüksek belki ama sonuçta yerden gökten bakır çıkıyor. Gümüşün arzı daha sınırlıyken fiyatı niye yükselmez?
Demire bakın asıl yürü be koçum. :D
Sn Patrick
Fiziki teslim almak istediginiz miktarlar su sekilde olmali
Gumus min 10kg
Altin min 100 gram
Zamanında garanti bankasında altın için fiziki teslimat işini sormuştum,istanbulda tek şubeden yapılıyor demişlerdi .İşbankta 5 kilo şartı vardı.Teb fiziki gümüş teslimatı yapmıyoruz demişti Kuveyttürk yaparız ama gümüşün nakit tesliminde havale masrafı veya başka adlı bir masraf alırız demişlerdi.Eğer cidden fiziki marj yoksa mükemmelmiş.Pazartesi türkiye finansa ben de sorayım.Ama gmstr yi aradığım zaman gmstr refineriden biz resmi fiyatın yüzde 3 üstüne anca alıyoruz bu marjı koyarak borsada satıyoruz demişti,türkiye finans gümüşte marj olmadan nasıl gümüş temin edebiliyor onu anlamadım.
Listede fiziki Gümüş teslimatı yok. Fiziki Altın her gram teslimi var, alt sınır yok. Fakat altın komisyonları yüksek gibi geldi bana.
https://www.turkiyefinans.com.tr/tr-..._R004-5055.pdf
Soyledigim rakam iste :) Gumus fiyati +30$ Kulce maliyeti
yeniden yazayim bu 30$ lik kulce gumus maliyetinden indirim yaptirabilirsiniz miktar ve diyaloga gore
Sunuda yeniden yazayim Bazi kurnazlar Harem Altin sitesinin Satis fiyati +30$ koymaya calisiyor
harem altinda makas fazla oldugu icin suan normal fiyat 6300 ise harem altin ile 6500 e geliyor
Nadirden alamiyorum diyorsan TFX 6.10dan al 2.5 tl fiziki teslimat masrafi ver olsun sana maliyet 6350 Ama nadirden Magazan alirsan o anki fiyata gore 6250 yada 6280
Ha birde bunun su iyi tarafi var Ornek TFX den fiziki teslimatli altin aldiniz daha sonra bunu satmak istediniz
gram altin alis fiyati 400 diyelim Kuyumcular ornek 395 e mi almak istedi hemen gidin TFX e fiziki teslimati onlardan aldiginiz icin 400 - 1 TL [ikinci el oldugundan] 399 a TFX e satin
Turkiye Finansi Bitim kadar sevmem bu arada :)