9,22 oldu yauf maşallah...dün 10,50den lankimdi ky mı ydı acaba??
Not henüz almadım ama takipteyim alım yapacam işallah...
Printable View
9,22 oldu yauf maşallah...dün 10,50den lankimdi ky mı ydı acaba??
Not henüz almadım ama takipteyim alım yapacam işallah...
Çok fazla tepki vermedimi sizce
ASUS_Z00ED cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pazar payı en yüksek şirket bildiğim kadarı ile. İnşaat sektörüne çalışıyor dolaysıyla dönemsellik var. İlk çeyrek satış ve kar rakamları 6-9-12 dönemlerine göre daha az önemlidir. Bu dönemde ciro ve açıklanan kar-zarar hisse değerine bu denli etki etmemeli. Gelen sonuç rakamlarını kullanıyorlar.
Eee bizim çakallara gün doğdu.... Bundan iyi fırsatmı olur, şirketin en parlak dönemi bu dönem ya:) Ha bide bizim türk yatırımcısı bilançoyu tam olarak inceleme zahmetine katlanmaz direk kar/zarar hanesine bakar hemen kar mı/ zarar mı var diye!! Ben şahsım adına bilançoyu incledim, beğendim!! -200'e takılmamak lazım niye mi; Şirket en parlak bilançoları açıklayacağı bir döneme giriyor bu1, Avrupanın en büyük fabrikasını açtı üretime geçti bu 2, Stoklar göz alıcı bu 3, Karını yatırımcısıyla paylaşan dürüst bir yabancı ortağı var bu 4 daha da sayılabilir... Ben bu bilançoyu doğum sancısı olarak görüyorum gelecek parlak günlerin habercisi... Bu tabiki benim şahsi görüşümdür.. Yatırım tavsiyesi içermez....
Saygılarımla....
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4bba0b5206.jpg
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu mal stoğu gelecek için bize ümit verir mi geçen dönemki mal stoğu ne kadardı?
LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vur gözünün üstüne karakolu bulamasın:) Çakaaalll.....
Ytd
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Biraz zahmete girip kap'a baksan?
Ytd
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayın udem bu siteye nasıl girebiliriz yol gösterirseniz sevinirim tşkler***
http://www.borsaderinlik.com/derinlik/
Opera ile zahmetsiz girebilirsiniz.
Ytd..
Sn Mstf100 sorunuz özelinde genel bir beyin jimnastiği yapmak adına kendi çapımda bir tablo hazırladım.
TARİH STOK KAR
31.12.2015 55 TRİLYON 28 TRİLYON
31.03.2016 99 TRİLYON 5.5 TRİLYON
30.06.2016 96 TRİLYON 32 TRİLYON
30.09.2016 103 TRİLYON 46 TRİLYON
31.12.2016 85 TRİLYON 60 TRİLYON
31.03.2017 142 TRİLYON -200 MİLYAR
Yukarıdaki tabloda görüldüğü üzere stok miktarlarının düşmesi veya az artması kara direkt pozitif yansıyor...Şirket ilk 3 ay ölü sezonda doğrudan stoğa odaklanırken 6 aylık bilançoda tamamen kar odaklı çalışıyor.Şu anda stoklar tarihinin en yüksek seviyesinde.. Yurt içi ve yurt dışında hiçbir talep sıkıntısı çekmeyen bu şirketin bu yılı rekor karla kapatacağının en önemli göstergesi bu stoklar...Tabiki karlılıkta sadece stok kar ilişkisi yoktur.Karlılığı etkileyen başka nedenlerde vardır. Pazarlama gideri, yatırım gideri, döviz pozisyonu,global durum, ülkenin durumu v.s...Şirket bu yıl ilk 3 ayda kağıt üzerinde 200 milyar zarar yazdırıldı..zarar yazmadı yazdırıldı tekrar yazdım vurgu amacıyla..stoğu,finansal gideri,onu bunu geçtim sadece pazarlama gideri olarak geçen yılla aynı harcamayı yapsaydı reklama ıvır zıvıra gene bu yıl 5.5 trilyon kar rakamını yapacaktı..57 trilyonluk stok artışı da cabası olarak yanımıza kar kalacaktı.Spekülatör bilinçli olarak bu bilançoyu kullandı kendisi yatırım finansmandan sattığını iş yatırımdan yerine koydu...Dünyanın hiçbir yerinde yoktur ki sadece sonuç odaklı gelen kar- zarara bakıp geçen yıl aynı döneme göre 5 trilyon eksi bir bilanço geldi deyip şirketin değeri %10 düşsün...Spekülatörün tuzağına düşmeyin derim..Belki yarın 8 li fiyatlara düşürecek kağıdı ,belki artık bu şirketten bir cacık olmaz algısı yaratmaya çalışacak..Ama bilanço okumayı bilen insanlarda var bunu unutmasın.Temmuza kadar ne yapabiliyorsa yapsın elindeki 500-600 bin lotla...Ondan sonra Allah Kerim..Ben beklemeyi severim..Bekledikçe lot sayımı da arttırırım..Maliyetim yükselir sadece, onu da kara çeviririm..Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir..
9,34 ten girdim iyi mi yaptım kötümü bilmiyorum.:Sad:bugün ne olacak acaba?
Nezaman durur satis
bi el atın beyler boş durmayın hisse 9u kırmasın please
Bire ikişer alalım yeşil yansin
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2aed1b60d8.jpg
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Blanco oncesi 8.60 diplerdi.
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
8,98ide gördük hayrlı olsun:(
sizin yapcağınız işi seveyim...sankim 10tl ustü bu hisseyi alan bendim...
9 üstü kaldı inşallah iyi bit tepki gelir bu hafta
Bence yükseliş baslar artık
Gazı alındı
Geçen yıl aynı döneme gore kagit uzerinde 5 trilyon eksi bilanço geldi diye hissenin toplam değer kaybı dün %15 lere kadar çıktı.genelde spegin sağ cep sol cep al şartlarıyla geçen bu iki günde küçük yatırımcı genelde beklemede kaldı.bu durumda spegin işine gelmedi.hisseyle ilgili edindigim intiba su sekilde.spek yatirim finansman,iş yatirim,vakif yatırımdan çalışıyor.yatirim finansmanı agresif kullanıyor.yatirim finansman alıcılı kapatırsa hisse yükseliyor satıcılı kapatırsa hisse düşüyor.hisseyi oyalayacagi zamanlar yatırımdan sattıklarını vakifdan alıyor.dunde böyle oldu.vakif 4 5 gün sürekli alıcı tarafında görünüyor.dusuk maliyetle malları alıyor.sonra şirketten gelen ilk güzel haberde % 10 karla veriyor.sirketimizin sahibi Deceunink ise Belcika borsasında tarihinin en güzel anlarını yaşıyor.dunde %4 yükselerek 2.89 euro ya yükseldi fiyatı.deceuninkin cirosunun önemli bir kısmının elde ettiği karin büyük kısmının egprodan elde edildiği düşünülürse bilanço okumayı bilen deceunink yatırımcısının egpronun bilançosunu nasıl okuduğunu tahmin etmemiz için müneccim olmaya gerek yok.yatirim tavsiyesi degildir.
http://prntscr.com/f5qk2f
Günaydın herkese :)
sabah zabah pinbarı attı gitti...işallah iyiye işarettir.9un altında pek tutmak istemior...
işlem yok gibi neden kine acaba?
Dip 8.60 buralarda oyalanmasini tahmin ediyorum.asagu kirarsa sakat.bende pimas var.sizden etkileniyoz.bizide batakliga cekiyosunuz arkadaslar :))
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada hissenin spekulatoru ile sirket yönetiminin birlikte hareket ettiği gibi bir izlenim oluştu bende.ozellikle iş yatirim,yatirim finansman ve vakif yatırımdan yapılan alım ve satimlar incelenmeli.bilancoyu bu şekilde bilincli olarak zarar yazip gondermeleri de şüpheli.her yıl 10 11 mayısta gelen bilanconun bu yıl bir hafta önce gelmesi ve bilanço geldiği günün sabahı hissenin yaptığı sert hareketler incelenmeli.bir ınsider trading olayı olduğu kesin.ayrica fabrikanin açılış haberi de halen ortada yok.spekulator ne zaman haberi gönderin derse o zaman gönderecekler.su anda yeni fabrika faaliyette ama haber gizleniyor diye tahmin ediyorum .butun bunları SPK ya yazılı olarak bildirmeyi dusunuyorum.Ayrica yarin Deceunink şirketinin hissedarlar toplantısı var.son günlerde araştırmalara konu olacak şekilde güzel bir yükseliş yaşayan hissede yarin toplantıdan sürpriz bir karar çıkabilir.bakalim egpro hakkında ne diyecekler büyük patronlar.yatirim tavsiyesi degildir.
Adeta aklımı okudun dostum!! İnanırmısın bilançodan 1 gün önce 10.60'a zplatıp bastığında benzer düşünceler beynimi tırmaladı!! Bilançoyu açıkçası bu hafta bekliyordum benim içinde sürpriz oldu!! Speğin bilanço haberini bizden çok önce aldığı kesin!! Yabancı ortak da bu bahsettiğiniz durumun içindemi mesele bu!! Temettü tutumuyla takdirimizi kazanan yabancı ortak dağıtacağı karı ve fazlasını elde etmek için bu işin içindemidir? Her şeyi geçtim hepi topu %2,45'e dağıtacaksın temettüyü .. Her ne yaparsa yapsın buna "insider trading"de dahil sinekleri kaçırır.. Acı macı bize goymaz bacı:) Biz maratoncuyuz.. Selamlar saygılar..
Ytd
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlısı olsun.
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...yuyecek/68537/
Itıbar puanlarınızı bekliyorum..
verdim itibarını hayrlı olsun
85ten de alışlarım geldi..nerden yazarsam geliyor bakalım ..hayır olsun....
9,04ü geçmeden adam olmaz gibi...bugüne zor yarın belki....ytd...
KAP merkez adres değişikliği haberi gelmiş. Bakalım hisse nasıl etkilenecek
ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.