Bu seneki Genel kurulda maden ile ilgili soruya bir gelişme olursa KAP a bildireceğiz, süre uzatımı yapacağız denildi. Demekki şimdilik bir haber yok.
Bu akşam 6 aylık faaliyet raporu açıklanacak bakalım Çaycı neler yapmış?
Printable View
Bilanço bu aksam geliyor demi
[IMG]https://i.resimyukle.xyz/R2JOL9.jpg[/IMG]
Yorum yok galiba
6 milyon stok zararı yazmış.hammadde alımlarında kullandığı kısa vadeli kredilerde 4,25 puanlık faiz düşüşünün vergi öncesi kara olumlu etkisi oran başına 3 milyon toplam 12,750 milyon tl olacak. şu anki bakır hammadde fiyatlarına göre 3.çeyrekte stok zararı yazmaz .ayrıcı 12 eylülde merkez tekrar toplanacak , oradan 2 puan daha indirim gelebilir.her puan 3 milyon daha kar yazar.bunlar 9 aylık bilanço beklentisi için.6 milyon stok zararı herkesin beklentisini aşağı çekti ama beklentinin daha iyisini dokuz aylığa saklayacak.
Bastılar yine aşağıya hacim çok sığ
Beklenti alındı,
gerçekler satılıyor....
borsanın ilk kuralarından biri.:)
Ne alindiki sanki düzgün bir yükseliş mı yaptı da geri alsın hala geçen sene fiyatında nerdeyse
Arkadaşlar pasta atabilirmisiniz kim alıyor gorelim
[IMG]https://i.resimyukle.xyz/J4CbG5.jpg[/IMG]
Borsanın bu endeksinde,senedin bu harika bilançosuyla senet hala 3,40'larda sürünüyorsa,senet üzerindeki baskıyı düşünün ve aslında borsanın da ne kadar alıcısız olduğunu düşünün.İnanın ezberim bozuldu.Bu fiyatlarda nasıl durabildiğini şaşkınlık içinde seyrediyorum.
Kimseye al sat tut tavsiyem yoktur.
Sarky yerinde durunca herkes mutlu da ondan. Mal alacak adam da alıyor satacak adam da satıyor sabit para oh. Yatırım tavsiyesi değildir.
Borsa istanbulun en değerli şirketi ve şirketin değerli hissesi olan sarkuysan ;
tüm hisseler çıkarken yükselmeyerek satıp yükselenlere geçmelerini isteyen tarzı ile yine her zaman ki taktiğini uyguluyor.
Temettü dağıtmayan ama göstermelik dönemsel yüksek kar açıklayan acı ilaçlar senin benzemediğini biz biliyoruz ve köşede yıllarca bekliyoruz..
Sen
ciro=piyasa olacaksın
Yoksa senin elinden alacaklar çaycı...
Az kaldı
tayin edilen planlamış olduğun ömrün bitti.
O karları o ciroları nerede eriteceksin.
Unutma......
Yatırım tavsiyesi olmayıp kendim ile hasbihaldir.
Eğer vermek istemeseydi, istemek vermezdi.
Mektubat - 302
Şampiyon geliyor....
Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çaycının en büyük rakibi olan Kilimcilerden biri rahmetli oldu. %9.5 hisse torunlar arasında paylaşıldı.
Artık iki büyük hissedar var Çaycı ve Şükrü Kilimci. Yakında torunlar bozdurur bozdurur Havaide tatile giderler. Onlar harcar Çaycı da toplar. Koca Sabancı böyle yok olmadı mı?
Çaycı hep dört ayağının üstüne düşer... Ama azraili bilmem. bizim rıskımızı nereye götürecek?
Melih Bey,
Çaycının ölmesini istemek bize düşmez.
Biz onun kafasının arkasında hangi niyetin olduğunu bilmiyoruz.
hep benim olsun hırsının önüne geçmesini varacağı yere ulaşma mesafesini kısaltmasını bekliyoruz
yoksa biz hedef ciro=piyasa beklentine kadar buradayız.
Ey bîçareler! Bu dünya bir misafirhanedir. Her günde otuzbin şahid, cenazeleriyle "El-mevtü hak" hükmünü imza ediyorlar ve o davaya şehadet ediyorlar. Ölümü öldürebilir misiniz? Bu şahidleri tekzib edebilir misiniz? Madem edemiyorsunuz; mevt, Allah Allah dedirtir.
Mektubat - 438
Yatırım tavsiyesi değildir kendimle hasbihaldir.
Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Trabzonlu, birinin ölümünü istemek ne haddimize. asla öyle bir düşüncem yok. sade çaycıya Kul Himmetin Şarkısını hatırlatıyoruz o kadar.
Gafil gezme şaşkın bir gün ölürsün
Dünya kadar malın olsa ne fayda
Söyleyen dillerin söylemez olur
Bülbül gibi dilin olsa ne fayda
........
Sana şu konuda hak veriyorum. çaycı payını artırmak için mücadele veriyor ama şirketi ve yönetimi de ayakta tutuyor. Başka biri olsa belki de çoktan devrilirdik.
Buna da şükür diyip beklemeye devam.
"Köpeksiz köy buldu da deyneksiz geziyor" işte tam burada kullanılacak bir deyim.
Bakırın önemini,kullanıldığı alanları hepimiz biliyoruz.İçtiğim vitamin ilacının içinde bile bakır var.Borsa bunca artmasına rağmen Sarkuysanı burada tutabilmenin tek açıklaması var; alıcı yok.Gerçekte borsaya ilgi yok.Yoksa Çaycı ve avanesi senedi tutar mı bu seviyede?
ciddi bir alıcı gelse ne deynek kalır ne köy kalır. Zarrabın %1.5 alımı ile kağıt tam %100 fırlamıştı.
Ortada balık yemi olarak kullanılan çok az bir kağıt var. Bütün mesele bu boşluğu almakta.
Bu kağıtta %10 civarında kurumsal bir yatırım ve toplanma olsa ne olur? ilk etapta Piyasa değeri=1/2 ciro daha sonra 2 ciro ya gider. tabi bunu kim ister?
Belki biz bile ufak bir kıpranış olsa hepsini satar sonra da arkasından ağzı açık baka kalırız.
Borsada ben sattıktan sonra dolar basında 8-10 kat artan arkasından ağzı açık baktığım onlarca kağıt var.
Faizler hatırı sayılır düştü.Yıl sonuna kadar politika faizinin 12-12,5 aralığına düşmesi çok olası.
İç piyasanın kan ağladığı ilk 6 ayda gelen satış rakamı; 2.958.604,196 milyon TL.Geçen yıl aynı dönemden fazla.
Karı ise 73,127,979 TL. Oysa geçen yılın tamamındaki kar 91.098,734 TL.
Buna rağmen senedin hala 3,5 da durabilmesi ne emeklilik fonlarının ne de diğer orta ve büyük yatırımcının hala esaslı olarak ilgisini çekmemesi sebebiyledir.Ky zaten ortada yok denecek kadar azaldı.
İşte onun için hala durabiliyor burada.
Çok geçmez değerini bulur. 2020 ye çok iyi gireceğini düşünüyorum. Sarky yi bir geleceğe yatırım hissesi olarak görüyorum. Varsın bugün çok para kazandırmasın. Çok para olsa ne olacak sağda solda çar çur edeceğiz :) bugün az paramız çok sarky miz olsa da olur. Sarky demek para demek zaten. Çaycı da böyle düşünüyor zaar.
Hazurun cetveline bakıldığında her yıl artan şekilde 50 ye yakın yabancı fonun vekalet yoluyla ( CİTİBANK-DEUCTCHE BANK aracılığı ile) Genel kurula katıldığı görülmektedir.
ortalama 60-70 bin lotluk paylar şeklinde toplam 3.5 milyon lot yabancı sahibi durumundalar. Geçmiş yıllarla mukayese edildiğinde bu fonların her yıl düzenli olarak azar azar aldığı görülmektedir.
Bu gavurlar Çaycıyı mı çok seviyor ki milyonlarını basıyorlar?
Depreş depreş, Biz senin virgülünün düzeldiği günleri de göreceğiz. Çaycıya uzun ömürler dileriz.
Gülden terazi tutarlar
Gülü gül ile tartarlar
Gül alır gül satarlar
Çarşı pazarı güldür gül
Gülden degirmeni döner
Onun ile gül döverler
Akar arkı döner çarkı
Bendi pınarı güldür gül
Gel ha gel Seyyid Nesimi
Hak nefesi güldür gülün
Şu öten garip bülbülün
Derdi figanı güldür gül
Seyrimde bir şehre vardım
Gördüm sarayı güldür gül
Sultanının tâcı tahtı
Bağı duvarı güldür gül
Toprağı güldür, taşı gül
Kurusu güldür, yaşı gül
Has bahçenin içinde
Servi çınarı güldür gül
Al gül ile kırmızı gül
Çift yetişmiş bin bahçede
Bakışırlar hâre karşı
Hârı ezharı güldür gül
Ümmi Sinan gel vasfeyle
Gül ile bülbül derdini
Yine bu garip bülbülün
Ah u figanı güldür gül
Seyreyle güzel, kudret-i Mevlâ neler eyler!..
Allâhâ a sığın, Adl-i Teâlâ neler eyler!..
Cânâna gönül vereli ben candan usandım,
Hem düşeliden derdime dermandan usandım.
Suları şikest, meyleri kalp Hazret-i Hak tan,
Bir âne değin ettiğim isyandan usandım.
DUYRU:
Sarkuysan hissesi olup verem olan ve yanık yanık damar türkü söyleyen arkadaşları yarışmaya davet ediyoruz.
En yanık damar türküyü kim söyleyecek.?
Birinciye 1 lot sarkuysan verilecektir. yarışma başlamıştır. 10 gün sonra oylama yapılacak ve birinci seçilecektir.
Şimdi damar türkülerinizi bekliyoruz.
2 liralık sanko olmuş 4 lira .uyuz uyuz bekle .birileri seni roketler elbet.az kaldı , uzatmaları oynuyorsun
2 liralık sanko olmuş 4 lira .uyuz uyuz bekle .birileri seni roketler elbet.az kaldı , uzatmaları oynuyorsun.bu kar ile burada seni tutamazlar.değerine gelmeyen hisse görmedim borsa hayatımda .
Kapa yeni bir alım haberi daha düşmüş.. Artık hayırlısı.
Bir şirket hissesi aldın mı gönül rahatlığıyla alacaksın, işte SARKY'de o şirketlerden biri.
son beş bildirime bakın. Bizimkiler 140.000 lot alım yapmış.
Çaycı 3,48 - 3,58 TL fiyat aralığından 40.000 lot alım yapmış. önceki gün de 20.000 lot+20.000 Lot almış
3,46 - 3,48 TL fiyat aralığından 20.000 lot da Şohoğlu
ve 20.000 lot+20.000 lot da Mücellit alım yapmış..
alan alana
yemeyenin malını yerler. Acıtmadan azıcık azıcık yiyorlar. ucundan ucundan.
ye çaycı ye. senin hakkın bu.... satanlar çok ağlayacaklar ama sen güleceksin...:)
Üç ay önce Adana çim. almıştım, Kör topal giderken, barış Pınar'ı harekatı ile fırladı. Mülteciler için yapılacak şehirlerin çimento ihtiyacı olacak diye. Nasrettin hocalık bir gerekçe ama olsun.
Peki bu kurulacak köy ve kasabaların bakır gerektiren elektrik, trafo gibi ihtiyaçları olamayacak mı? Sadece çimento mu lazım? Neyse yeni kurulan otomobil fabrikasının ihtiyacı olur elbette.
Çaycının ve yönetim kurulunun alımlarını nasıl karşılıyorsun. Çaycı yı zaman zaman eleştiren birisi olarak taktirde edersin diye düşündüm. Böyle bir ortamda çok da malı ucuza kapatma çabasına girmeden, fiyatı dengede tutmayı amaçlayan güçlü alımlar yaptığını düşünüyorum.
bu virgüle ne oldu? hani düzelecekti?
merhaba,
pazartesi itibarıyla aranıza yeni katıldım
bol kazançlar dilerim
trade etmem
sadece alıp beklerim
Isbankasi 280 bin lot mal boşalttı. Bilanço arefesi manidar geldi bana.