Şu rahip olayida kabak tadi verdi ...yine tehdit etmiş seyimin şey ettiği yardımcısı....tövbe tövbe.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Şu rahip olayida kabak tadi verdi ...yine tehdit etmiş seyimin şey ettiği yardımcısı....tövbe tövbe.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Simple is beautiful...şubat başında 7,7 den sat vermiş, haziran sonunda 6,1 den al vermiş...sistem brisa da mükemmel çalışmış...mesela temmuz ortasında sat vermeden son anda dönerek al da kalmaya devam etmiş.. belki de uzun süre sat vermeyecek.
Mart nisan ve mayıs sonlarında son anda al veremeden sat durumu devam etmiş...brisa da da mükemmel çalışmış diyebiliriz.
Çok etkileyici, hocam sizin cautionary bandı, hipotezden teoriye dogru gidiyor haberiniz olsun. :)
Bende de brisa var cautionary hocam, Siz ve Dudu hocamla ortağız bu hissede :) ve bu bana acayip bir güven veriyor.
Sizlerden öğreneceğimiz çok şey var.
Saygılar
Batuhan
Sn Cautionary; toplamda 1 yıllık veriden sadece 2 sinyale bakarak mükemmel çalışmış demek bence istatiksel olarak doğru değil. Belki de gerçekten çok iyi çalışıyordur ancak 10-15 senelik veriye bakmadan bunu söyleyemeyiz bence.
Ayrıca bu strateji endekse uygulandığında backtestte al-tut stratejisini istatiksel olarak yenemiyordu diye hatırlıyorum. (Buna göre trade yapmadığınızı ve sadece hedging için bir gösterge olarak kullandığınızı biliyorum, sadece performans verisi olarak belirtmek istedim.)
Teşekkürler.
Bence sanrılarla hareket etmeyelim...çok basit bir sistem, o yüzden basit güzel demişim...endekste 15-20 sene kadar geriye gidip inceledim, gayet iyi çalışmış...en önemli sorun yatay bantlarda fazla sinyal verir ve kar oranı düşer.
Ama dediğin gibi ben bu sistemi hedge kararı için kullandığım için, yatay trendlerde bu sistemi kullanmam, hedge işlemi de yapmam.
Brisa için belirttiğim donemde mükemmel çalışmış demek istedim...mucize formül değil tabii ki...merak eden endeks ve düzgün hisseler için geriye donuk test eder....ama kulaktan dol a değil, bizzat üzerinde çalışarak bir kanıya varmak lazım.
Sanrılar ve kulaktan dolma derken Sn Cautionary? Algoritmik test kodlarının ve optimizasyonun sonuçlarını göndermemi ister misiniz? Ki birkaç ay önce test ettiğim stratejilerden biri, yanlış hatırlıyor da olabilirim. Fakat kulakaktan dolma ve sanrı ne demek?
Mucize formül dediniz de demedim; mükemmel demek için 1 yıl ve 2 sinyal çok kısa daha uzun test edilmeli dedim.
Bu üslubu hiç yakıştıramadım açıkçası..
İki mesajımda da üslubum belliyken aldığım cevaplar; sanrı, kulaktan dolma ve sidik yarışı.
Dolayısıyla bu tartışmaya devam etmem mümkün değil zaten. Fakat bir önceki mesajıma bir ekleme yapmıştım o arada siz yazmışsınız onu buraya ekliyorum ki okuyanlar için kopma yaşanmasın.
"Gözünüzle grafiği incelerken gayet iyi çalışıyor gözükmesi normal zira o kesişimlerin olması için fiyatın uygun yönlü hareket ediyor olması lazım. Sonuç olarak istatiksel testin gözle yapılmayacağını doktoralı biri olarak siz de biliyorsunuz."
Bunu da şu cümlenize istinaden yazdım.
Alıntı:
endekste 15-20 sene kadar geriye gidip inceledim, gayet iyi çalışmış...en önemli sorun yatay bantlarda fazla sinyal verir ve kar oranı düşer.
Özelden dememiştim aslında fakat buraya da atmaya gerek yok bence; zira aldığım cevaplara bakınca atmamın bir faydası yok gibi zaten konu başlığının da dışında.
En güzel sistem para kazandıran sistemdir...para kazanıyorsan sorun yok...burada açık açık aldığım hisseleri, hangi sinyalle portföyü hedge edip, hangi sinyalle hedge i kapandığımı yazıyorum...ayrıca kademe kademe nasıl alım yapıldığını, neye bakarak hisse seçtiğimi de yazdım.
Ayrıca şunu da belirtmeyim...hisse portföy yönetimi dışında endeks long-short işlemleri ile de aylık düzenli bir gelir sağlıyorum...yani orta uzun vade yanında kısa vade işlem yaptığım portföyümde gayet iyi gidiyor ( ikinci kısım bu başlığın konusu olmadığı için burada bahsetmedim daha önce).
Tüm arkadaslardan daha çok katkı beklerdim, özellikle bilgisine güvenen, ben bu işten anlıyorum ve iyi kazanıyorum diyenler...laf değil icraat görelim yani...teori iyidir, ama fazla teori karin doyurmuyor maalesef...azı karar çoğu zarar yani.
Bu yazıdan sonra brisa 6 tl altını bir yolladıktan sonra hemen geri üstüne attı, sonra da gaza bastı...şu anda 7,25.
Uluse ise şova devam ediyor...cuma 11,5 kapadı.
Bu süreçte endeks hemen hemen aynı bölgelerde takıldı...daha nasıl faydalı olalım bilemiyorum.
Cautionary Hocam ben bu işlerde çok yeniyim. Uzun vadede yatırımı sizin başlığınız sayesinde öğrendim ve kendimce okuyor uygulamalar yapıyor kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu anlamda sizin ve Dudu Hocamın üzerimde emekleriniz vardır ikinizede teşekkür ederim.
Sizin zaten herhangi bir iddaınız yok, ortada yanlış anlaşılma oldu sanırım, Herkes kendi kararını kendisi verecek sonuçta, burada bilgi paylaşımı var kim neyi uygulamak istiyorsa onu uygular. Benim söylediğimde zaten şakayla karışık cautionary bandının hipotezinin teori olmaya doğru ilerlediğini söylemiştim. Bu size karşı yapılmış bir şakaydı diğer arkadaşlar farklı anlamlar çıkarmasın.
Burası sadece size özel :) Size şu kadarını söyleyeyim sizin cautionary bandı hektaş hissesinde de çalışıyor.:)
Saygılar
Batuhan
Naçizane...Alıntı:
Tüm arkadaşlardan daha çok katkı beklerdim
Başlık sizin ve uyguladığınız stratejiler "bir yerlerde" not ediliyor üstadım...Bu tip platformlarda "yatırım anlayışı" bağlamında ortak bir konsensüs oluşturmanın mümkünatı da yok zaten...Kendi adıma gayet istifade etmekteyim...Teşekkürlerimi sunuyorum...
Sorun yok...ben şaka yaptığınızı biliyorum zaten...sonuçta bahsettiğim ema haftalık aylığı keserse konusu teknik analizin abc sini bilen herkesin bildiği evrensel bir parametre..benim keşfettiğim bir şey değil. Amacim ta kursu vermek değil, sizin gibi yeni arkadaşlara kestirmeden basit sinyallerle nasıl işlem yapabileceğiniz konusunda yol göstermek... detaylara boğulmadan hızlıca bir yerlerden işe başlansın istiyorum.
Şunu da belirteyim...Eskiler bilir...2000 yılında mba de Numan Ülkü den ta dersi almıştım( o zamanlar herkesin bildiği saygın bir analizciydi, şimdi napıyor bilmiyorum)...o anlatmıştı hareketli ortalamaları..ve basit güzeldir lafını ilk ondan duymuştum sanırım... o yıllarda buradaki bazı arkadaşlar belki de ana kucağındaydı
Cautionary Hocam
Yazımda düzeltim. Burayada ekleyeyim. ''Bu size karşı yapılmış bir şakaydı diğer arkadaşlar farklı anlamlar çıkarmasın.''
Benim cautionary bandı hipotezi dediğim :) indikatörü, diğer takip ettiğim hisselerde de bakıcam size sonucu söylerim :):)
Saygılar
Batuhan
Güzel sözleriniz için teşekkürler...özelden de istifade ettiğini yazan arkadaşlar oluyor...bu benim için yeterli zaten.
Ancak başlık benim değil, kısır tartışmalara boğulmayalım, başlığın verimi azalmasın diye zaman zaman modere etmeye calisiyirum...bu başlık benim kadar dudu nun da başlığı..zaman zaman deneyimli çok değerli arkadaşların katkıları da oldu, ama arkası pek gelmedi...ona vurgu yapmaya çalıştım.
İyi geceler,
Hesabımdaki hisselerden birisinde bir gariplik farkettim. Hisse sayısı artmış. Bu durum bankayla ilgili bir hatadan mı kaynaklanıyor yoksa birisi yanlışlıkla hissesini bana mı transfer etti?
bedelsiz vermıştir
Çok basit indikatorler...günlük grafikte bar tipini mum seciyorsun, indikator kısmında da ema (exp. Moving average)...5 ve 22 günlük, 5 günlük ortalama 22 günlüğü kesince al ya da sat sinyali oluşuyor.
Çok kolay, kendiniz de kendi grafiklerinizi oluşturup inceleyebilirsiniz.
merhaba,
5 adet hisse için her ay düzenli alım yapıyorum.. bu alımları her hisseye eşit miktar ayırarak mı almalıyım. psikolojik olarak genelde düşenlere ağırlık veriyorum bu sefer de habire petkim alıyorum, az aldıklarım yükselmeye çok aldıklarım düşmeye devam ediyor. alımlarda nasıl bir strateji uygulamalıyım?
Her hisse için bir kota olmalı ve onu aşmamalısın.mesela ben faz1 için 100x tl para ayırdık...herhangi bir hisse için 10x tl yi geçmiyorum..kota dolunca alım yapmıyorum o hissede.
Bu arada yeri gelmişken,
Faz1: endeks düşen yatay trendde..dip oluşumu tamamlanıncaya kadar bu süreç geçerlidir..dusen hisselerde biriktirme yapılır..bu dönem için 100x tl para ayırdım.
Faz2: endeks dip oluşumunu tamamlamış, yükseliş trendine girmiştir...bu donemde zayıf kalan hisselerde ek alım yapılmaz, endeksten daha iyi getiren ve sağlam duran hisselere ek para sokulur...buranın bütçesi de 100x tl.
Faz3: ralli dönemi...bütçesi 50x tl...maliyetin en az %50 üstünde olan portföy hisselerinde ek alımlar yapılır.
Evet arkadaşlar birazda hangi hisselerde hangi hataları yaptığınızı yazında gençler ve benim gibi acemilerde onlardan faydalansin.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ta konusunda uzman değilim, temel düzeyde ihtiyacım kadar bilgiye sahibim..fazlasına da gerek duymuyorum...bu nedenle yanlış yönlendirme yapmak istemem..zaten artık foruma grafik vs eklememe kararı aldım.
Şu kadarını belirteyim, tüm dünyada genel geçer bir kural var..dipten %20 yükseliş yükseliş trendinin başladığı, tepeden %20 düşüş de düşüş trendinin başladığı şeklinde yorumlanır..bunu baz alabiliriz.
Evet bu oranı duymuştum genel geçer kabul edilen %20-25 gibi bir oran. Şuanki konjonktürde düşüş trendindeyiz dibi yakaladık mı bilmiyoruz belki daha da aşağılara sarkacağız bu faz-1 dediğimiz dönem içerisinde sonra sizinde belirttiğiniz gibi faz-2 yataya bağlama durumu var. Şuan faz-1 veya faz-2 süreçlerinden hangisindeyiz tam net belli değil. Yatay da devam edebiliriz 90-100 arasında.
Petkim 3,99 u gördükten sonra an itibariyle yüzde 14 artista o zamandan bu zamana.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.