Sn.paydaşlar
Bugün maliyeye bildirim yapabilir.(herhangi bir otoriteye MALİ TABLO verilmesi) (KAP)
14.02.2019 tarihinde vermiş.
Merakla bekliyorum.
Printable View
Sn.paydaşlar
Bugün maliyeye bildirim yapabilir.(herhangi bir otoriteye MALİ TABLO verilmesi) (KAP)
14.02.2019 tarihinde vermiş.
Merakla bekliyorum.
Haklısınız Sn. Puzzle,
2019 son çeyrek geçici vergi beyannamesi en son 15 şubatta veriliyor. Bu beyanname ile mali ve vergi mevzuatına uygun yıllık gelir tablosu da sunuluyor.
Her ne kadar UFRS değilde vergi mevzuatı çerçevesinde hazırlansa da (bazı farklar oluyor çünkü)son çeyrekle ilgili önemli bir ipucu verebilir.
Aynı zamanda ilaç fiyatlarıyla ilgili tespit tarihi de bugün normalde.
Her ikisi de bir kaç gün içinde açıklanır.
Antibiyotik hammaddesi Çin in malum coronavirus lü şehrindeymiş deniyor 2 3 aylık stok kalmış diye bir Tweet okudum acaba nasıl yansır doğru mu dur.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selçuk Ecza depoculuk işlerinde ilaç fiyatlarından bakanlıkça belirlenmiş oranlarda komisyon alıyor. Çinde bulunamayan hammadde ilaç fiyatlarını diyelim ki 5 katına çıkardı, bizim şirket üzerine etkisi en fazla işletme sermayesinin çok sınırlı miktarda artması olur sanıyorum. Öte yandan stoklar değerlenir, +komisyon karı artar. İşletme sermayesi - stok miktarı - kar dengesini de şirket korur. Sonuç olarak dediğiniz gerçekleşse bile önemsemeye değmez bir etkisi olur.
Not:
Depocu satış fiyatının; Depocu kârı
10 TL/ye kadar olan kısmı için (10 TL dâhil) %9
10-50 TL arasında kalan kısmı için (50 TL dâhil) %8
50-100 TL arasında kalan kısmı için (100 TL dâhil) %7
100-200 TL arasında kalan kısmı için (200 TL dâhil) %4
200 TL üstünde kalan kısmı için %2
Sn.paydaşlar
maliye bildirimine göre :
Net dönem karı: 535.140.393
Vergi ödemiş: 152.029.537 (bir çok şirketin çok üzerinde bir vergi ödemesi var)
Brüt dönem karı: 687.169.930 (bu kar rakamından vergiyi düşünce 535.140.000 net kara ulaşıyoruz)
Satışlar %30 artmış.
Diğer bir yandan FİNANSMAN GİDERLERİ % 67 azalmış.
Konsolide bilançoda vergilendirme hususunun nasıl oluşacağını kestiremiyorum.
Ama vergisiz:687.169.000 kar yazmış.
Ben bunu olumlu yorumluyorum.
Bilgisi olan paydaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
2018 yılındaki gelir tablosunda , yıl sonu karı brüt : 413.399.463 TL.Belirtmek istedim.
2018 vergi dairesine sunulan kar 413.399 MİLYON TL
2019 vergi dairesine sunulan kar 687.169 MİLYON TL
vergi matrağı 2018 de belirtilmemiş
2019 da vergi düşülerek 535.140 MİLYON TL gösterilmiş
karşılaştırma 413 ve 687 MİLYON TL arasında yapılmalı
faiz gelirinin 2019 da nakit büyüklüğü vede oranın yüksek olması nedeniyle
konsolide bilançoya pozitif etki yapacaktır
700 MİLYON TL üstünde kar gözükmekte
Dikkat önemlidir ;
Şirketin maliyeye verdiği vergi beyannamesinde şirketin yanısıra %99.99 iştiraki As Ecza Deposunun da vergi beyannamesini göz önünde bulunduracağız.
Selec maliyeye verilen vergi beyannamesinde 535.140.000 kar açıkladı.Aynı kap haberinde %99.99 iştiraki as ecza deposu karı da 126.950.000, etti 662.090.000.
Şirketin geçen seneki vergi beyanname karı 413.399.000 tl As Ecza deposunun 96.510.000 tl olmak üzere toplam 509.000.000 tl idi.
Sn.deniz güneş
Aslında vergiyi ödemiş şeklinde yazmışım,ama karşılık ayırmış olacaktı.
2018 yılında vergi karşılığı ayırmamış,belki bir istisnadan faydalandı.
Mukayeseyi ben de 2018 yılı: 413.399 2019 yılı: 687.169 olarak yapıyorum.
En çok dikkatimi çeken de finansman giderlerini son bir yılda müthiş bir şekilde azaltması.
Aslında şirket nakit deposu gibi ...
1. Ekte yer alan Şirketimiz'in 01.01.2019-31.12.2019 dönemi gelir tablosu, Geçici Vergi Beyannamesi ekinde Vergi Dairesine sunulmuş olup, Sermaye Piyasaları Mevzuatına göre düzenlenmemiştir.
2. Sermayesinde %99,99 oranında pay sahibi olduğumuz As Ecza Deposu Ticaret A.Ş., Şirketimiz faaliyetleri içerisinde kayda değer bir yere sahiptir. Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından vergi dairesine beyanname ekinde verilen ve kamuya açıklanmak üzere KAP'a da gönderilen gelir tablosunun "solo" nitelikte olduğu dikkate alınarak; yatırımcıların eksiksiz ve en doğru şekilde bilgilendirilmelerini teminen, As Ecza tarafından geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne verilen Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmemiş 01.01.2019-31.12.2019 dönemine ilişkin gelir tablosu da ekte yatırımcıların bilgisine sunulmaktadır.
Zaten gelen bildirimin sonunda detay belirtmişler.
As depo Selçuk depo
as + sel 2018 de 510 MİLYON TL kar bildirmiş
vergi düşünce yaklaşık 400 MİLYON NET KAR (konsolide bu rakamı doğruluyor)
as + sel 2019 da 850 MİLYON TL kar bildirmiş
tabloda vergi düşülmüş rakamları da mevcut 663 MİLYON net kar
faiz gelirinin ve diğer kalemlerin etkisiyle konsolide kar 700 MİLYON TL ve üstü
Arkadaşlar,
Şirket yanlış yorumlanmasını engellemek için % 99 u kendisinin olan as ecza ile birlikte göndermiş veriyi.
Bu durumda çok basit bir çıkarımla;
1- vergi dairesine sunulan ve vergi mevzuatına göre düzenlenen geçici vuk gelir tablosuna göre 2 şirketin toplam vergi öncesi karı yıllık 850 mln TL, ödenen ve ödenecek toplam kurumlar vergisi 188 mln civarı, yani net kar toplamı 662 mln yıllık
2- vergi mevzuatı ile spk mevzuatı mali tablo sunum ve hazırlama ilkeleri birbirinden çok farklı sonuçlar verebiliyor. Ancak, faaliyet konusu gereği, şirketimizde çok büyük değişikler ( % 5 i geçmez bence) beklemiyorum. Mesela ertelenmiş vergi karşılığı veya reeskont gelir ve giderleri , karşılık gider ve gelirleri vb mevduat veya kredilerin kıst esasına göre değerleme kriterleri, veya herhangi bir fix aset in duruma göre değerlemesi ve bazı durumlarda kara yansıma ilkeleri hayli farklı.
3- ancak bu verilerden sonra , şirketimizin yıllık karının bekleciğim doğrultuda 700 mln un altında ama 670 in üstünde geleceğini söyleyebilirim. Keşke 700 ün üzeri gelse , psikolojik eşik olarak muhteşem bir etki yaratırdı.
4- ben esas son çeyrek ve 2019 yıllık sonuçlara değil, 2020 ilk çeyreğe odaklanıyorum.
5- 14 şubat günü kararlaştırılan, ancak henüz açıklanmayan, mezvuata göre 14 şubattan 5 gün sonra yürülüğe girmesi beklenen ilaç fiyatları artış oranının şirkette yaratacağı ek karlılığı daha çok önemsiyorum. Artış oranı en geç 19 şubat çarşamba günü komisyon tarafından açıklanacak. Umarım orada beklendiği gibi % 12 zam gelir, daha altı gelmez inşallah.
Özetle vergi dairesine sunulan veriler önemli bir gösterge, ama ufrs ye göre gelecek konsolide mali tabloları beklemek lazım.
Şurası bir gerçek, pazarın % 44 üne sahip, hassas bir sektör olan sağlık sektörü, yıllık 18 mlyr ı aşan. İro, borç yok, kar bol, vergi bol, yatırım ihtiyacı yok, ankara nın etkisi ve regüladyon riski dışında hiç bir negatif tarafı olmayan harika bir şirket.
Kazandığı bu kadar parayı nereye koyacağını da bilmiyorum , çünkü artık aynı işi büyütecek alan çok az, bari temettü dağıtım oranı bu yıl yüksek olsa.
Gönül rahatlığıyla uzun vadeli beklenecek bir hisse.
Zaten takas dökümlerine baktığımızda , hisselerin % 80 i yabancılarda, kaln büyük kısım fonlarda, bireylerde az miktarda var.
Şirketin bugünlere geleceğini görenler vaktiyle almışlar. Onları tebrik ediyorum.
Piyasanın fiyat tepkisi ihtimaline gelince, bu hissede kararı yabancılar verecek.
Umarım açıklanacak bilançoyu ve 2020 beklentilerini biliyorlardır ve beğenmişlerdir. Zaten son dönemlerde genelde alış tarafındalar.
Beklemeye devam diyor ve Bol kazançlar diliyorum pozisyon alıp sabredenlere.
İyi diyebileceğimiz bir vuk bilançosu sonrası hacimsiz düşüş ... umarım terse hızlı döner
UFRS mali tabloları gelince toparlar sanırım. Çünkü maalesef iki bilanço arasında fark var ve muhtemelen spk ya göre olan esas piyasanın takip ettiği bilanço daha iyi gelecektir...
Ben daha ziyade en geç yarın açıklanmasını beklediğimiz ilaç fiyat artış oranına odaklanıyorum...
İlaç zam oranı bize geleceğin projeksiyonunu verecek. Gelir tablosuna göre 2018 yılı ile mukayese edersek(sadece sel.ecza olarak. aldım. As ecz.deposunu eklemedim) vergi öncesi %66 kar artış oranı var.
Acaba borsada kaç tane geçen yıla göre bu kadar büyük kar artışı yaşamış şirket var?
Aynı sektörde DEVA ya bakarsak, sermayesine ulaşmış bir kar açıklamış gelir tablosunda ve fiyatı 11 TL.
SELEC sermayeyi geçmiş ama fiyatı: 7.33 TL.
Mukayeseyi size bırakıyorum.
Sayın puzzle2010 sanırım sadece fiyata bakarak karşılaştırma yapmamızı bekliyorsunuz.
DEVA'nın piyasa değeri 2.2 milyar TL. Selçuk Ecza'nın ise 4.6 milyar TL. Gördüğünüz gibi SELEC'in değerlemesi DEVA'nın iki katından fazla. Sermayeyi geçmek açıkçası çok bir şey ifade etmiyor.
vergi dairesine verilen tabloda ilk kez vergi düşülerek
bildirim yapıldı
vergi dairesine bildirilen
kar 849 milyon TL dir (as+sel)
net karı bırak vergi dairesi hesaplasın
bundan önceki yıllarda vergi kesinlikle tabloda
gösterilmedi ilk kez bunu yaptılar
kafa karışıklığı yarattılar
% 70 bir önceki seneye göre kar artışı var
net kar konsolide bilançoda biraz değişecektir
https://www.titck.gov.tr/duyuru/tum-...18022020215952
avro kuru % 12.09 oranında arttırılarak
3.4037 den 3.8155 e çıkarılmıştır
yeni fiyatlar 19.02.2020 tarihinden geçerlidir
Beklenen oldu hayırlısı..
Günaydın,
Evet çok iyi oldu.
Açıkçası bir endişem vardı, son dönemlerde enflasyon artmasın diye devletçe fiyatı belirlenen her ürünün fiyat artışları (mesela akaryakıt sektörü vb.)engelleniyor veya düşük yapılıyordu. Bu endişeyi de geçmiş olduk.
Şimdi odaklanacağımız şey, 2020 ilk ve 2. çeyrek karları.
Benim tahminim en az 2 mlyr stokla girer şirket zam öncesi. Çünkü para sorunu da yok, stoklama alanı olarak depo sorunu da yok.
2 mlyr stok demek , normal faaliyet karına ilave 242 mln ek stok karı demek. Bunun bir kısmı ilk çeyreğe, bir kısmı da 2. çeyreğe yansıyabilir.
iyi bir 2020 yılı olacak inşallah.
Düşse de alan çıksa da alan DEUTSCHE devam ediyor.
Lot adetleri bazen az bazen çok, ama her fiyattan alması ilginç.
Zaten malın hepsi hemen hemen yabancı da sayılır,bu gidişle küçük yatırımcının malını da toplayacaklar.(küçük küçük alıyor ama 01.01.2020 den beri hep alıcı)
Düşüş sebebi nedir bilen varmı?
695 milyon net kar
Bu konsolide kar, çok iyi bir rakam. %12.09 İlaç zammının pozitif etkilerini 3.ay ve 6.ay bilançolarında göreceğiz.
2018 karı:391.000
2019 karı:695.000 Artış yüzdesi: %77.7
Toplam kaynaklar: %33 artmış (8.501.000.000 toplam varlığa sahip ki çok yüksek bir varlık) (2018 yılında 6.387.000.000 imiş)
Hasılat: % 32.2 artmış.
Detay inceleyen arkadaşların yazılarıyla katkı sağlamalarını bekliyorum.Çok yüzeysel baktım.Bu kar rakamıyla F/K oranı ve PD/DD oranı düşecek ve daha pozitif hale gelecektir.
%8.5 net temettü Nisan ayında.... Daha ne olsun 1.7 milyar stok var yüzde 12 koy 200 milyon burdan...
Hissede son iki gündür yapılmak istenileni tam anlamış değilim.Ama yabancının payı sürekli artıyor,takas dökümünde özellikle Deutsche her gün hisse adedini artırıyor.
Galiba yanlış baktım kontrol ediyorum temettüyüRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü açıklamadı önceki yiĺlar karın %20 civarını dağıtmış o da 25 kuruş civarı eder tahmini verim de güncel fiyat üzerinden %3-3.5 civarı olur.kisisel tahmindir ytd.
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ama bunca nakdi biraz biz yatırımcılarına bereketli bir temettü şeklinde dağıtsa keşke...:)
Geçmiş yıl karları olan 1.690.000.000 TL.nin üzerine 695.000.000 TL. daha eklendi.
Nakit taşıyor her tarafından şirketin.
KAR
31.12.2017 : 301.098.000
31.12.2018 : 391.267.000
Artış oranı %30 du
Bugün gelen 694.895.000 tl kar ise geçen sene sonuna göre %77.5
Daha ne olacak......
Çok hızlı baktım şimdi verilere, sonra detaylı inceler görüşlerimi yazarım ama özetle;
-son çeyrek karı 2018 de 99 idi ( ve önemli miktarda faiz geliri vardı) şimdi ise son çeyrek 114 mln.
- şirketin çeyreksel performansının , her çeyrek daha azalan şekilde olduğunu ve ilk 2 çeyreğin stok karları sayesinde daha yüksek çıktığını biliyoruz. Ona rağmen son çeyrek çok iyi bence, beğendim. Bilhassa vergi vuk tablosuna göre 665 iken ufrs ye göre beklediğim gibi 30 daha fazla yani 695 , yani 700 ün az altı gelmiş. Harika.
-2020 yılını da çok iyi geçireceğini söyleyebiliriz.
-Şahsen ben temettü oranını çok az buldum, % 10, Yeni yatırım planlarına ihtiyaç olmadığına göre bu kadar parayı ne yapacaklar merak ediyorum. Mevduat faizleri de düşük olduğu için...
Borsa da bilançoların gelmesi tamamlandığında bir çok kiritere göre öne çıkan harika bir şirket olacaktır.
Daha önce de yazmıştım, fiyat seviyesini artık yabancılar belirleyecek.
İlk çeyreği görmeden, az da olsa temettüyü almadan satmayı düşünmek için, fiyatın iyi bir seviyeye çıkmadı lazım.
Hyırlı olsun bu gün hem ilaç fiyat artışıyla hem de açıklanan yıllık mali tablolarla bizi yanıltmadı, zor dönemeçler geride kaldı...
Hak ettiği seviyeler hayli yukarıda ama Bakalım yarın piyasa nasıl bir tepki verecek...