http://666kb.com/i/dn9ae7qcxh4avzc8p.png
http://666kb.com/i/dn9ag62e5igvmoe61.png
Printable View
TACİRLER YATIRIM – Türk Traktör TTRAK Hisse Yorum – 05.10.2017
Türk Traktör (AL, hedef fiyat: 95 TL) Eylül’de yurtiçi traktör satışlarında %23 yıllık artış ve ihracatta %63 yıllık artış gösterdi. Toplam satışlar yıllık %31 yükseldi. 9A17’de yurtiçi satışlar %10 yıllık büyürken, ihracat %2 daraldı. Yurtiçi satışlardaki yıl başından bu yana görülen yıllık büyüme bizim 2017’de beklediğimiz %5 büyümenin üzerinde. Veri sonrası tahminlerimizi güncellemeyi planlıyoruz.
yukarıdaki tabloda toplam satışları incelerseniz önceki döneme göre temmuz 2017 % 9.42, ağustos 2017 %51.77,eylül 2017 %31.39 oranında artışlar olduğunu göreceksiniz.
satış artışlarındaki bu gelişmeler bana göre olumlu.
2017 09 aylık bilançodaki karlılık öngörüm, 205.000.000 tl'sı civarında.
Tek kelime ile maşallah barekallah
Buarada....
89 lütfen fiyatlardan fiyatı 77 lere yuvarladılar . Neymiş ; gelen haberler ( Çinli traktörcü ve landini )
Ya arkadaş sanki ttrak piyasada tekti . Açın bi sahibindene bakın , ikinci elde ülkemizde ne kadar çok traktör firması varmış ,
PEKİ eylül satış rakamlarına aynı oranda tepki geldimi ? Hayır
Bunu bahane ederek fiyat 10 tl indi bu arada TEB in satışlarını hep City aldı (300.000 lot üzeri )
BEN BUNUN İNŞALLLAH GÜZEL BİR HAZIRLIK OLDUĞUNA İNANIYORUM
Bir zamanlar 1ttrak la neredeyse 2 tüpraş alıyorduk..şimdi tam tersi oldu.....işte böyle bir şey...
Bu kadar beklentisi olup da,endeksin kayıplarını neredeyse tamamen geri kazanmasına rağmen bu hımbılın kımıldamamsı,üstelik sürekli aşağıyı zorlaması nedendir anlaşılması zor....nereyse 18 ay kayıp geçti...aldığım fiyatın 3 tl aşağısında,üstelik 70 binden buralara gelen bir endeks......
Bende var 3-5 lot...sende var milyonun üzerinde.....bendeki zarar 3 tl...sendeki zarar ın sıfırları çok....her aşağı geldiğinde sabır katsayım daha da artıyor..nasıl olsa sende bende düzlüğe çıkacağız emice
Traktör satışlarında 'rekor' beklentisi
http://ekonomi.haber7.com/sektorler/...kor-beklentisi
Manevi görüntü iyi,bi de maddiyata yansısa.......
Mahindra firmasının Erkuntu almasından vede ithal traktörde ek %21 vergi uygulanacağından dolayı yabancı traktör markalarının Türkiye’de üretim yatırımı yapma kararı almaya başlaması ister istemez bu hisseye mesafeli baktırıyor benim gibi yeni yatırımcıları, bu yüzden hisse yükselemiyor bence.
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından olan Türk Traktör'de
tedarikçi krizi yaşanıyor.
Sabah Gazetesinde yer alan habere göre, iddialara göre son dönemde
tedarikçilerine yüksek miktarda ceza kesen ve ödemeleri geciktiren
şirket, çok sayıdaki KOBİ'nin zarara uğramasına neden oldu. Türk
Traktör'ün 'üretim hatası var' gerekçesiyle kestiği son cezalar ise
tedarikçilerin kazan kaldırmasına neden oldu
üretim hatasından dolayı bayiye ceza kesme işini bi türlü anlıyamadım ....anlayan varsa yazsın lütfen.....burada üretimi yapan kim..tedarikci kim..bayi sadece satış ağını oluşturmazmı....
Yuh yahu,gitmeyen hisse yapmışlar
TTRAK 3.Çeyrek kar beklentilerinde nokta atışı yapan çıkacak mı izleyelim;
İş Bankası...........:86 Milyon
Garanti Yatırım.....:79 Milyon
Yatırım Finansman:80 Milyon
Oyak Yatırım........:73 Milyon
Yapı Kredi Yatırım.:70 Milyon
[IMG]https://i.hizliresim.com/nJREZV.png[/IMG]
7720 ye 153 bin verdi....12 bin de satış yazdı.....nedir bu anlamadım....kademelerinde 300 lot dahi alış olmayan hissenn karanlık seansında karşılıklı yapılmış işlem...deutch sattışta...zaten uzun bir zamandır sürekli tezgah...city satıyor,emekli fonları alıyor...sonra teb giriyor devreye satış kısmında...bakmışsın bu defa city alıyor...hisseyi sürekli baskılıyorlar...olan yatırımcıya oluyor..bakalım bu oyun nereye kadar devam edecek...sağlıcakla
O kadar çok baskı yaptılar ki hisseye. Elinde malı olanlar da bıktı.
Amaçlarını anlamak güç.
Bilançodan sonra nereye gideceği belli olacak.
endeksin bir önceki yükselişinde ayak uyduramıştık,beterinde beteri varmış ,şimdi onu da arıyoruz,normalde bu endekste olmamız gereken 82-83......o da en kötü....ama şimdi daha da gerideyiz,yönetim iyiyiz diyor,satışlar geçen yıla göre daha da iyi diyor,bir sürü ödül çart curt......ama olmayınca olmuyor....şu an kumpas kurulmuş...birileri satıyor birileri alıyor,sonra alanlar satıyor satanlar alıyor....genelde teb,city deutch ve fonlar kağıdın içine ettiler,tek kelime ile boka basmış vaziyetteyiz.....şimdi ne zaman farklı birileri tahtaya el atar,o zaman işler değişir,,,,iyi bir işlem hacmine gereksinim var. ne yapalım bekledik bekliyeceğiz..tek üzüntüm geçen zaman...para kaybedilir,kazanılır...sağlık olsun
sabır işi gerçekten. aynısı tüpraş ta başıma geldi,70 lerden almıştım,önce yerinde saydı sonra 55 lere kadar düştü bekledim satmadım,o ara traktör 80 lerde aralarında neredeyse 40 tl fark vardı, tupraş topladı geldi 70 lere , traktör de oralara düşünce tüpraşları traktörle değiştirdim, hayatımda yaptığım en buyuk hatalardan birisi, çok sığ bir hisse, hep rivayet gibi görürdüm takası lot lot sayıp bıktırma meselelerini ama bu hissede sanırım öyle bir sahiplik söz konusu. böyle tavırlar beni bıktırmaz,alalı bir yıl oldu satmadım satmam da, dandik kağıtlardan farkı temettü veriyor, onunla yine hisse aldım yine alacağım.benim zamanım var. tek sıkıntı tüpraş gibi aselsan gibi kağıtları görüp kaçan fırsata yanmak.
bene bu yılın kaz***** bu iki hisse oldu....aselsan %100 bölündüğünde 10 liraya geldi,sonra 30 lara...müthiş bir performas...aynı şekilde tüpraş kötü bilanço sonrası 54 lere geldi,yine aynı hikaye....şimdi o da neredeyse 3 e katlıyacak....şans kısmet..dedik ya olmayınca olmuyor..
bilanço perşembe geliyor hayırlısı bakalim
[IMG]https://i.hizliresim.com/lbWNJQ.png[/IMG]
cuma günü yazmıştım,aynı odada yapılmış karşılıklı işlem,alışta 300 lotu olmayan hisseye 7720 125 bin vermişti deutch ..alıcı city.el ele verdiler hissenin.......................................... ...............boşluğaa istediğinizi yazın
[IMG]https://i.hizliresim.com/Gy0WbN.png[/IMG]
bu da üç ayda kim almış kim satmış
[IMG]https://i.hizliresim.com/LOn82b.png[/IMG]
bu da üç ayda kimin takası değişmiş.....üç aylık farkta 100 bin hisse ,lk beşe geçmiş görünüyor..ama son iki ayda yaprak kımıldamamış...kısaa al gülüm ver gülüm... city ve deutch ki bunlar birbirlerinin kabına tükürmezler,isteseler bu hisseyi uygun bir hikaye ile zıplatırlar..ama şu an istemiyorlar görüntü kirko ile bile olmaz...
anlamak ,mantık yürütmek...analiz..cart curt .hepsi hikaye.....senede 90 kuruş temettü vermeyen hisseyle aynı değerde olmak mantıkla bağlaşmayan abuk sabuk bir yerdir burası....
Yüksek borçluluk, artan döviz kurları ve faizler nedeniyle finansman giderlerinin pastadan aldığı pay yükseliyor. Borçluluk azalıncaya kadar finansörler önemli paydaş olmayı sürdürecek.
Yatırım Tavsiyesi Değildir. Sizler daha iyisini bilirsiniz.
kar 78.8 milyon herkese hayırlı olsun
2017/9 aylık 216.7 milyon
TTRAK Solo 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 216.687.564 Yıllık Değ%:-22
bilanço malesef gerçekten kötü :( yarın eksili bir gün olacak anlaşılan.
satışların artmasını temenni ediyorum.
Bilançoyu detaylı incelememiş olmakla birlikte üçüncü çeyreğin ilk iki çeyreğe göre ve geçen yılın aynı dönemine göre iyi geldiği görülüyor. 9 ayın tamamı yerine son üç aya odaklanılırsa durumun kötü olmadığı görülecektir, ilk iki çeyrek zaten biliniyordu.
Hayırlı olsun bilanço ,
Son bir iki haftadır citi doçe iş bir işler çevirmekte Büyük lotlarla mal el değiştirdi .
Etkilerini görecez inşallah hayırlısı olsun