şu hale bak.göz göre göre koca KOÇ a takıyorlar.bunlar da azıcık gurur olsa piyasa değerinin yarndan işlem gören banka hisselerinde alım yaparlar ama nerde. utanma yok bunlarda
Printable View
şu hale bak.göz göre göre koca KOÇ a takıyorlar.bunlar da azıcık gurur olsa piyasa değerinin yarndan işlem gören banka hisselerinde alım yaparlar ama nerde. utanma yok bunlarda
Bu Yapı Kredi Bankası satış hakim piyasada yatırım hesabımıza girişi engelliyor.
''Bir Hata Oluştu Lütfen Daha Sonra Tekrar Deneyiniz''(NORETURN)....
Ne yapmaya çalışıyorlar,bizi zarar mı ettirmek istiyorlar.YTD
Garanti dipten yüzde 2 tepti bu hala mal boca etmeye çalışıyor..
Garip..
Sürüngen falan dedik ama dipten iyi geldi haa 2 kuruş marj kaldı dünkü kapanışa...
way way..
Bakalım devamında ne olacak
Dolar 4.15 lere Brent 72 TL lerde Enflasyon %12 üzerine çıkmak üzere, Faiz 14.55 te 15 i kıracam diye sinyal veriyor. Endeks 110 bin altına çakılmış nerdeyse gümüleyecem diyor. ABD savaş Gemileri (Almanya İngiltere ve Fransa takviyeli) Akdenize ulaşmak üzere Suriye yi vuracam diyor Rusya Karşılık veririm diyor. Neredeyse 3. Dünya Savaşı çıkabilecek tarzda Jeopolitik riskler en tepe noktasına gelmişken Bizim halkımız hala Borsada poziyon alma derdinde. Dünki %3 sert düşüş dizlerini titretmedi mi, yatırımcının. Trump ın tveti sonrası 1 Dakikada %3 satış yiyen bir borsada yatırımcı hala ders almamış. Bu hissede yaklaık 15 gün önce 4.6 seviyesinde iken milyon lotlar havada uçuşurken birileri pek iştahlı ama DOLAR ın yükselişine dikkat etsin dolara karşı işenmez yazmıştım. Hala birileri hissede bu seviyelerde artislik yapıyor.
Spek efendi derin sularda yüzüyorsun dikkat et. Daha dün trump ın attığı twett topunuzun bacaklarını titretmedimi? Akşam veya hafta sonu abd suriye yi vurduğunda seansı %kaç aşağıda açacağınıda hesap etsen iyi olur.abd piknik yapmaya gelmiyor akdenize ulaştığında gerim gerim gerilir ortalık ve bir gece füzeler ateşlemeye başladığında ne senin tahtan kalır nede şişirilmiş balon bist
Spek efendi aynı artistik hareketleri 4.6 seviyelerinde yapıyordun. O zaman doların yükselişe geçişinde seni uyardım dolara karşı işeme dedim. şimdide jeopolitik risklere karşı işemesen iyi olur.
Ustalar selamün aleyküm.Ne zaman geliyormuş abd gemileri akdenize,geldikleri gibi giderler.Abd akdenize gelir olay çıkartırsa bizde domuzdan bir oku esirgemeyiz.Trump efendinizede söyleyin Cin tutana bir muska yeter.:kmk:
4.05 den tahtada mal kalmamışken aldığımız mallar dursa idi ihya etmiş idi
dolar 4.19 da iken kimseyi dinlemeyip dolarları satsa idik double ihya olmuştuk..
piyasalar böyle birşey işte..
3.80 lerde doların yüzüne bakan yokken 4.15 de herkes dolarda ahkam kesmeye başlar..
kutupayısı dostum spek işini bilir..Bir bakarsın dolar baş aşşa yuvarlanıyor borsa yeniden 120.000
Bilanço kokusu mu geldi acaba diye düşünüyorum ama..hmm..Gelince malı boşaltmak lazım..
bizim yatırımcılarımız 2 bombardıman arası bankamatiğe koşup hisse alır. Gözü bu kadar karadır. Ama şunu unutmasınlar borsa balonu şişti şişti patlamak için sebep arıyor. Ekonomi patladı patlayacak eğer jeopolitik ve ekonomik risklerden herhangi bir hayata geçer gerçekleşirse borsa balonu patlar ve 60 binde uzun uzun baya bir uzun vadeci olabilir bu yatırımcı. Ondan sonra buralar ağlama duvarına döner. Işte o zaman gelip burada iki kelam laf daha ederim. Hak etiniz diye.
http://www.mynet.com/haber/dunya/ing...erdi-4011358-1
http://www.mynet.com/haber/dunya/rus...ilar-4011120-1
http://www.mynet.com/haber/dunya/rus...ayin-4011174-1
BUNLAR SADECE 1 SAAT İÇİNDEKİ HABERLER RİSKLERİN FARKINA VARILMASI İÇİN DAHA NE OLMALI
EKONOMİ KÖTÜ OLMASA SEÇİM ARİFESİNDE OLAN HÜKÜMET BÖYLE ZAMLAR YAPARMI?
http://finans.mynet.com/haber/detay/...m-daha/149415/
Bilanço nasıl gelecek acaba 3 aylık..
Spek efendi DOLARA ve JEOPOLİTİK risklere karşı işimeye devam ediyor. EKONOMİK riskleri hiç katmıyorum bile. Talimatla mı hisseyi yukarı taşımakta ısrar ediyorsunuz yoksa başınızda beceriksiz bir yönetim mi var bilmiyorum ama Bu seviyelerde yediğiniz hurmalar 4 TL altında alayınızı tırmalar merak etmeyin.
Analistlerin görüşü ilk üç aylık performansın iyi olduğu şeklinde.... Ytd
Bu banka özelinde Npl yani batık kredilerde ciddi kontrol ve gerileme ilk üç aylık bilançosunda kendini daha net gösterecektir... Tahminim o ki ; geçen senenin ilk üç aylık net karının da üzerinde bir bilanço açıklayabilir...bu durumu daha iyi analiz eden yabancılar..ki dünkü para girişi ve yabancı payındaki artış bunun göstergesidir diye düşünüyorum...pd/dd 0.62 olan bir banka hissesinin, tercih edilmesi için yeterlidir bence...ytd..
1.çeyrek tahmini kar 1.065 mio TL ... Kaynak ; Garanti Yatırım Raporu... Son çeyreğe göre değişim %21...ytd...
YKBNK: 4,28 TL %-0,93. YKBNK normalde 5.00TL civarlarında alınıp satılması gereken bir hisse ama gel gör ki sapır sapır dökülüyor...Bir malın iyisini alırsan tek alırsın,kötüsünü ise çok kezler. YKBNK iyi bir hisse ama performansı çok kötü.SPEKÜLATÖR tayfası AKBNK ,GARAN çiftini trade edeceklerine YKBNK, VAKBN Trade etseler ,YKBNK şimdilerde 8 ,00 TL olmuştu....Baca eğri de olsa duman doğru çıkar...
Eğer bir gün benim sözlerim bilime ters düşerse, bilimi seçin.ATATÜRK
Şİmdi gelelim işlere güçlere , yatırımın gerçek üretime dayanmadığı ,herkesin rant kovaladığı toplumda faiz ve enflasyon yükselir,kalıcı büyüme ve kalkınma sağlanmaz diyor ekonomi kitapları.Her işin bir sonu vardır.
Yatırımcı hafta sonu risklerini göze almaz. Hafta sonuna genelde nakitte girer ve kafasını meşgul etmez rahat rahat uyur. Bakalım bizim spek her zamanki gibi artistlik hareketler çekecek mi?
Mehterciler yine işbaşında Ver Mehteri Ver Coşkuyuuuuu
YKBNK:4,28 TL -%93 İşlem hacmi çıkış trendini teyit ediyor mu ? Piyasada tüm fiyatlar trendlere göre hareket ederler hatırlatırım! Şimdi Spekülatör fiyatı çekmiş yukarılara bir yerlere sende almışsın hisseyi fiyat olması gereken yere doğru harekete geçince vay şudur vay budur diyorsun değil mi?Daldaki elmaya kırk kişi taş atar, kısmet kiminse onun olur.Piyasada oluşan fiyatlar her faktörü ve her bilgiyi hesaba katar sende bütün yumurtaları aynı sepete koyma ,şüpheli pazar ,mideyi bozar.
EY SPEK EFENDİ 4.60 LARDA DOLARA DİKKAT ET DOLARA KARŞI İŞEME DEMİŞTİM İŞEMEYE DEVAM ETTİN 4.19 LARI GÖRÜNCE 4.02 DE SOLUĞU ALDIN. BU SEFER 4.30 ÜZERİNDE ARTİSTLİK YAPIP YUKARI TAŞIMAYA ÇALIŞIYORSUN HİSSEYİ ABD-İNGİLTERE-FRANSA AKDENİZE SAVAŞ GEMİLERİNİ GÖNDERDİ SURİYE Yİ VURABİLİRLER DEDİM JEOPOLİTİK RİSKLERE KARŞI İŞEME DEDİM İŞEMEYE DEVAM ETTİN AL SANA JEOPOLİTİK RİSKLER GERÇEKLEŞTİ.
http://www.mynet.com/haber/dunya/abd...7664-1#7400111
http://www.mynet.com/haber/dunya/rus...etti-4017606-1
HADİ BAKALIM PAZARTESİ KAÇTAN AÇACAN HİSSEYİ. ATEŞ TOPU KUCAĞINDA. BEN SİZİN YÖNETİCİNİZ OLSAYDIM ALAYINIZI KAPININ ÖNÜNE KOR SOKAKTAN HERHANGİ BİR VATANDAŞI O BİLGİSAYARLARIN BAŞINA OTURTUP EKONOMİK VE JEOPLLİTİK RİSKLER BU DER HİSSENİN YÖNETİMİNİ ONLARA BİLE VERSEYDİM SİZDEN DAHA REZİL BİR TABLO ÇİZEMEZLERDİ. HADİ ATEŞ TOPU KUCAĞINIZDA PAZARTESİ GÖRELİM NE YAPACAKSINIZ.
trend dönüşü gerçekleşirse..
bu hisse amiral gemisi olacağa benzer..
yabancı ilk 3 ayda..28.9 milyon dolarlık alım yapmış durumda..
http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/...tiyor-2643316/
Hisse 4.6 larda iken artistik yapıyordun ey spek dolara karşı işeme dedim dinlemedin küt küt küt dolar 4.02 de soluğu aldın. şimdide jeopolitik risklere karşı işiyorsun spek dikkat et jeopolitik riskler (abd suriye ye ikinci bir saldırı) gerçekleşirse burda yediğin hurmalar seni 4 tl altında tırmalar.
Spek efendi KUR+FAİZ+ENFLASYON+JEOPOLİTİK RİSK e karşı işedin durdun al sana bu gün bir risk daha hemde risklerin en babası ERKEN SEÇİM de eklendi. Hala hisseyi yükselme derdindesin. Neyse 4 TL altına gelirse orda bir uyarı daha yazarım sana.
Akıllının yanında çok mal adam da var bu forumlarda
Jeopolitik risklerin neredeyse 3. Dünya Savaşını çıkarabileceği bir düzeye gelmesi (ABD-FRANSA-İNGİLTERE nin Suriye ye geçen yaptığı füze saldırısında Rus Askerleri vurulsa idi yada Rusya füzelerin yanı sıra füzelerin fırlatıldığı gemileri vursa idi 3. Dünya savaşı çıkarmıydı çıkmazmıydı)+2013 yılında FAİZ 4.5 larda iken son 2 yılda %10-dan %14.40 lara yükselmiş nerdeyse psikolojik direnci olan %15 i kırmak üzere ve kırdığında eski hükümetler dönemindeki geçelik sert yükselişler kıvamına geldiği bir FAİZ+ 4.10 üzerine ısrarla atmaya çalışan ve 4.2 kırdığı zaman belkide 4.5 lere fırlayacak bir dolar+DAEŞ nedeniyle 120 dolardan 36 dolarlara kadar düşmüş ve DAEŞ ortadan kalkınca yavaş yavaş eski seviyelerine doğru hareket eden ve 72 dolar üzerinden 80 dolara yükselmeye pek bir iştahlı Brent Petrolün (Hem dolar hemde fiyatının artışı ile sanayi üretimindeki maaliyet artışını düşünün)+ Sokakta en az %50 olarak hissedilen ve 2 yıl öncesi pinpon topu gibi kalemler eklenerek düşük rakamlar çıkması saglanan ve doğruluğuna inanmadığımız halde %12 lere dayanmuış bir enflasyon+ Yıllardın yandaş şirketleri ihya etmek için bütün kaynakları betona yatırım yapılan ve günümüzdeki fazi artışları nedeniyle vatandaşın kredi çekerek alım yapamadığı ve nerdeyse durma noktasına gelen ve patlamak üzere olan İnşaat Sektörü+Yaptırdığı her ankette bir tülü %51 lere ulaşamayan ve türlü türlü arayışlar ile bu düzeyi bulmaya çalışan bir hükümetin ittifak ortağının daha dün Erken Seçime gidelim feryadı+ Seçime gideceği bir dönemde halkın tepkisine rağmen şeker Fabrikalarını ısrarla satmasının paraya olan ihtiyacı ortaya koyan bir durum+ say say bitmeyecek ekonomik olumsuzlukların olduğu bir dönemde Cumhuriyet tarihinin en yükseğine yükselmiş ve Jeopolitik risklerin olmadığı ve ekonominin iyi gittiği dönemde bile 80 bini görmeyen bir bist şin bu bakar risk ortamında 120 leri 2-3 kez aşarak test etmesindeki garipliği göremeyecek kadar MAL kim acaba. YTD
Evet Spek efendi Zurnanın zırtttttt dediği deliğe gelmiş bulunuyorsun. Saat:15.30 da Cumhurbaşkanı açıklamasını yapacak. Erken seçim açıklaması gelirse bakalım Seçim atmosferini hiç sevmeyen ve genelde süratle pozisyon azaltmaya giden YABANCI nın satışı karşısında BALATALARINI YAKIP KARA DUMAN ÇIKARACAKMISIN hep beraber göreceğiz.
Ustalar selamün aleyküm.Uzun vadeli yatırımcılar günlük veya seanslık grafiklere baksalar bile onlar için önemli olan haftalık grafiklerdir.Taban yapma çalışması ve onun getirdiği daralan fiyat aralığı görülmedi YKBNK'de4,38 TL direncide yüksek hacimle geçilmedi.Yukarı yönde kopma yok şuanda !!!!:wave:
BEN. Bütün bu saydıklarınız fiatların içinde.... defter değeri 0.6 -- F/ K sı 5.5 olan bir şirketin hissesini alıyorsunuz. Aynı fiatları dolar bazında 2008 de görmüş , dolar bazında dip fiatlarda. Aynı senedi dolar 2 tl iken , 5 -6 sene önce aynı fiatlardan almış birisi ile almak avantajını sağlıyorsunuz. Halkda bu oran 0.4 defter F/K 3... TL nin reel değer endeksi 2001 kriz seviyelerine gelmiş.
ABD nin durumu çok mu iyi. Bütçe açığı ve dış ticaret rakamına bir bak. ABD yi Çİn ve AB bögesi başta olmak üzere global dünya fonluyor. Pariteyi yıl sonunda 1.29 larda en fazla 2 faiz artırımı yapmış ve nefesi kesilmiş halde dolar endeksini de 85 lerde , yen, QE lere başlamak üzere görürsen şaşırma. Unutmamalıki saydığınız tüm olumsuzluklar olmasa yapı krediyi 10 lu fiatlardan alırdın.
Ülke ekonomisibahsettiğiniz kadar kötü değil. Sadece algı ile oynandı. Ülke yönetimi rasyonellikten uzaklaştı. Ülker doğuş gibi firmalar yurt dışına yatırımı kaydırdı (!) Tekrar gelirler...Karamsar olmaya gerek yok....
Spek ısrarla götürecem diyor. Genelde endeksin varantı gibi hareket eden hisse bu gün endeks aşağı düşerken bu tersine gidiyor. Ne oldu spek efendi sabah yukarı götütüken topladıkların elinde mi patladı. Akşam seans kapanışına doğru hisseyi yukarı sürüp karanlık odada iteleme derdine mi düştün. Hayırdır. Karanlık odada itelemek üzere aldıklarında elinde patlarsa şaşırmam. Bu gün yediğin naneler seni en geç 1 ay içinde tırmalar. YTD
spek efendi erken seçim kararını ilk gün yandaş tayfası piyasaya olumlu haberlerle yukarı yönlü hareket sağlasada erken seçim riski her zaman borsaya yabancı ayağında satışı getirir. Borsa dün ve bu gün erken seçim risklerini yavaş yavaş fiyatlamaya başladı. Haftaya daha iyi fiyatlamalar yapacaktır. Sen burnunun dikine gitmeye devam et bu seviyelerden yediğin hurmalar seni 4 TL altında tırmalar.