https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e13d72e0f0.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e13d72e0f0.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...44d5a89da8.jpg
Beklediğim gibi kapanış yaptı. Yarın çok önemli 3,80 altı kapanış yapmamalı.
Eğitim amaçlı çalışmalardır. YTD.....
3,80 altı yaparsa yada 3,80 ustu kaparsa ne olacakki yada ne olur ?
Çok mesaj atan oldu DM'den, bilmeyenler için yönetim kurlu başkanının meclisteki konuşmasını tekrar atıyorum...
BERA HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ RIZA ALABOYUN – Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım; öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Geçmişte burada, hep birlikte görev yaptığımız bu Mecliste aradan belli bir süre de geçmiş olsa burada bulanmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Efendim, 2005 yılında geçmişte yaşanan sıkıntılar nedeniyle 78 tane holding araştırma komisyonuna konu olmuş. Bu 78 holdingden aşağı yukarı 74’e yakını tabela holding olduğu için SPK gözetiminde, Meclisin verdiği araştırma komisyonunun raporu doğrultusunda 74’ü tasfiye ediliyor. Fakat mali yükümlülüklerini, kanuni yükümlülüklerini yerine getiren, istihdama katkı sağlayan, üretim yapan 4 tane holdingin de borsaya açılması konusunda SPK ve Meclise çağrıda bulunuyor o zamanki araştırma komisyonu raporunda. O çerçevede de SPK bunlardan altyapısı hazırlanmış olan 3’ünü, o zamanki adıyla Kombassanı, İttifakı ve Umpaşı borsaya açıyor. Ortakların sayıları 100 binleri geçti ama kurucu ortakları o zaman şöyle bir sayıdaydı: Kombassanın 72 bin civarında kurucu ortağı vardı, İttifakın 20 bin civarında kurucu ortağı vardı ve 5.500 civarında da Umpaşın kurucu ortağı vardı. Bunlardan Yimpaşın 120 binin üzerinde kurucu ortağı olmasına rağmen SPK gözetiminde faaliyetlerine borsa dışında devam etmeyi tercih etti. Dolayısıyla biz borsa gözetiminde faaliyeti gösteren şirketler olarak ortaklık statüsünün tesis edilmesi gerekiyordu. Bu doğrultuda, Türkiye Büyük Millet Meclisi 20 12 yılında SPK Kanunu’nun 13’üncü maddesinde bir düzenleme yaptı, eski hisse senetlerinin kaydileştirilmesi konusunda yedi yıllık zorunlu bir süre getirdi. O yedi yıllık zorunlu süre Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilince kaydileştirmeler birden kesildi. Dolayısıyla, parası borsada olan, borsada hisse senedi almış çok farklı kişiler ortak statüsündeyken kaydileştirilmeyenlerin de ortak statüsünde olmadığı çelişkili bir durum ortaya çıktı. Bu kaydileştirilmeyen arkadaşlarımızdan bazıları mahkemelere gid erek ortak olmadıklarını iddia ederek davalar açtılar. Başlangıçta bu davalar tek tük davalardı, holdingler bunları üstlendiler, davaları sonuçlananlara, Yargıtay süreci bitenlere ödemelerini yaptılar. Fakat bu davalar emsal teşkil etmeye başlayınca son iki yıldır yağmur gibi dava gelmeye başladı. Mesela, Kombassan bağlamında veya Bera bağlamında söylersem Sayın Başkanım, Bera bağlamında 940 davanın altı yıl içerisinde ödemeleri yapıldı, 300 milyon lira civarında ödeme yapıldı. Fakat geçen sene 1.005 dava, bu sene de şu ana kadar 1.245 dava açıldı ve binlerce dava da açılma sürecinde. Öyle bir duruma geldi ki artık bunu nakit olarak karşılayabilme imkânı yok ne Kombassanın ne Umpaşın ne kısmen de İttifakın. Dolayısıyla bunlar nakit karşılanamayacağı için 5 bin kişi bizde var, 4.650 kişi ama aldığımız hizmetle birlikte 5 bin kişi Berada çalışıyor, İttifakta 4 bine yakın kişi çalışıyor, Umpaşta da 800 kişi çalışıyor, bunların 1 milyar dolar civarında da toplam ciroları var. Dolayısıyla, böyle bir firmanın, Meclisin ve SPK’nin denetiminde de borsaya açıldığı için faaliyetlerinin devam etmesini istiyoruz. Buradaki temel sıkıntımız şu: Borsadaki yatırımcılar bu belirsizlikten dolayı bizim hisselerimize yönelmiyorlar. Hisselerimize veyahut da bilançolarımıza bakanlar bize yatırım yapmak istiyor ama bakıyorlar ki davalar var, bu davaların ne olduğunu izah ettiğimiz zaman da borsada hissemiz değer kazanmadı. Mesela, hissemizin Komisyonda görüşüleceği duyulur duyulmaz, dün borsa yüzde 1 civarında değer kaybederken bizim hissemiz tavan yaptı, bir beklenti var özellikle yabancı yatırımcılar tarafından. Şimdi, bir taraftan, çalışanlar çok tedirgin “Bu ortaklık statüsü netleşmediği için gelen davalar nedeniyle firmanın faaliyetleri sona mı erecek?†diye. Bir taraftan, 72 bin ortaktan 2-3 bini bu davalarla şirketin tamamına sahip olacakken geriye kalacak 69 bin kişi var, onlar da tedirgin “Şirket bizim elimizden tamamen mi gidiyor?†diye çünkü faaliyetlerine güveniyorlar. Durum böyle. Bu yüzden, ortaklık statüsünün yeniden te sis edilmesi konusunda bizim de Yargıtayda, değişik yerlerde yaptığımız görüşmelerde kanunla çözülebileceği yönünde bir görüş belirtildi dolayısıyla da bu çerçevede, SPK’nin gözetiminde bunlar hazırlandı. Çok teşekkür ediyorum, sağ olun.
BERA HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ RIZA ALABOYUN
Efendim, elde ettiğimiz kârları ortaklık davasından gelen davalar için ödüyoruz sürekli, bir kâr dağıtabilme imkânımız olmadı. Dün de bu yasa burada görüşülürken hakikaten ralli yaptı söylediğim gibi çünkü büyük beklentileri var hem ortaklarımızın hem de bizlere önem veren… Ayrıca, hangi alanlarda uğraştığımız konusunda Kombassan diğerlerinden birazcık daha teknolojik alanda farklılaşıyor, özellikle rulman konusunda. Romanya’da bizim rulman fabrikamız var, endüstriyel rulman üretiyoruz, öyle bir rulman fabrikası Türkiye’de yok. Macaristan’da kolik rulman üreten bir fabrikamız var, onlar yabancı sermaye olarak Türkiye’ye gelmişke n Düzce’de de “ART†diye küresel bir rulman fabrikamız var Ayşe Hanım’ın memleketinde. Divapan altında MDF üretimimiz var, kâğıt, karton üretimimiz var. Alternatif turizminde Bera Holding Oteli’miz var. 2018’i 2,2 milyar dolarla kapattık, bu sene de 2,6 milyar civarında bir beklentimiz var. 340 milyon ödenmiş sermayemiz var, karlılığımız 428 milyon brüt kardır 2018 itibarıyla. Şirketin faaliyetleri kârlı fakat biz bu davalardan kurtulabilirsek ortaklarımıza temettü de dağıtacağız, bu davalar ortadan kalkarsa hisse senetlerimiz tavan yapacak Sayın Milletvekilim. Mesela ben 2016’da geldim, 2016’dan bugüne kadar 4,5....
Saatlikte 3,75 altı kapanış sat olur. Bana göre. YTD...
bera 2 korku filmi mübarek
Sanirim amac sizi stop ettirmek 3,72 - 3,73 suan
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7436635e7b.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8ad41d91b0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9639ac6aff.jpg
Citi son bir haftada 4 milyon almış. Aylık olarak yaklaşık 6 milyon almış.
Umut bey stop oldunuz mu cok merak ettim 😀
https://i.imgyukle.com/2019/11/09/E96Q2Y.png. Yabancı [ CITI Deutsche ve HSBC ]
geçen hafta ( 4-8 Kasım )
takas pozisyonunu lot bazında
en çok şu bist hisselerinde artırmış.
kuşlu siteden buldum
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6f49aac7d1.jpg
Grafik haftalıktır:
Yeşil çizgiler fibo kanallarıdır. Sizce herşey bitti mi? Arkasına güzel bir hikaye aldı. Sorun bu hikaye hisseyi nereye kadar taşıyabilir. Teknik olarak herşey bitti diyemiyoruz şimdilik. Hisseyi temel rasyoları ile değerlendirebilecek bir arkadaş var mı acaba?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5bfcee1420.jpg
Grafik günlüktür:
Muhtemel 3,16 ya kadar geri gelme ihtimali mevcut, buralarda tutunamazsa tabii. İndikatörlerdeki yeşil çizgiler destek hattıdır.
Eğitim amaçlı çalışmalardır. Asla yatırım tavsiyesi olamaz
Ortaklara hisse verecekler %100 tazminat yerine dd den hisse verip yatırdıkları para tutarınca hisse sahibi olacaklar berada tazminattan kurtulacak beranın düşük fiyat olması daha cok hisse adedi vermek dwmek buda şu oluyorki rn az yeniden degerlemeye gidip şirket hisselerini 15 lira üzerinden aktif ve pasife ortak olurlar para yerine hisse verilit bence yabancı ve bizimde hisselerin cogu ve 20 günde %100 kazandırdı boşuna almazlar bu kurumlar
[https://cdn]
Ekonomi
Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanından "Bilgi Suistimali" (Insider Trading) açıklaması
Borsada Insıder Tradıng olarak anılan holding ile alakalı bilgi suistimali iddiaları hakkında açıklamada bulunan Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, TBMM’de Dijital Vergi Kanunun 37. Maddesinin görüşmeleri sırasında Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularına verdiği cevapların katılı olarak yanlış yorumlandığını söyledi.
2019-11-09 14:59:00
*-*
Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun,*Borsada Insıder Tradıng olarak anılan holding ile alakalı bilgi suistimali iddiaları hakkında açıklamada bulundu.*TBMM’de Dijital Vergi Kanunun 37. Maddesinin*görüşmeleri sırasında Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularına verdiği cevapların katılı olarak yanlış yorumlandığını söyleyen, Alaboyun, Insider Trading yani Bilgi Suiistimali olarak yorumlayanların SPK kanununu bilmediklerini dile getirerek 6362 Sayılı SPK kanunun 106. Maddesinin Bilgi Suiistimalini**‘ ..ilgili sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkileyebilecek nitelikteki ve henüz kamuya duyurulmamış bilgiler..’*olarak tanımladığına dikkat çekti.
Alaboyun yaptığı açıklamada şunları söyledi. ‘TBMM*oluşturan araştırma komisyonu önerisi doğrultusunda yapılan yasal değişikliklerle ekonomiye yeniden kazandırılan, ancak Anayasa Mahkemesinin iptal kararı sonrası doğan hukuki boşluk nedeniyle açılan davalar sonucu faaliyetleri olumsuz etkilenen üç holding ile ilgili yasal bir düzenleme yapılması konuyu yakından takip eden herkes tarafından bilinen ve beklenen bir durumdur. Kamuoyunun bildiği ve beklediği bir kanun ile ilgili yasal bir düzenleme Bilgi Suiistimali olarak değerlendirilemez’
Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun*‘Yaklaşık üç yıldır böyle bir düzenlemenin gerekliliği konusu, konunun muhatapları olan kamu kuruluşları, bakanlıklar, yargı camiası ve yöre milletvekilleri ile görüşülmekte idi’ dedi. Böyle bir kanunun gerekliliği konusundaki Hükümet iradesinin Temmuz 2019 ayı başlarında oluştuğunu söyleyen Alaboyun,*‘Eğer Insider Trading yani Bilgi Suiistimali olmuş olsa idi Temmuz ayı başlarında böylesi bilginin sızdırılmış olması o dönemde hissemizin fiyatlarında işlem hacimlerinde çok büyük değişimler söz konusu olması gerekirdi. Hâlbuki Temmuz ayı ve onu takip eden süreçte hissemizin değeri işlem hacmi rutin bir seviyede devam etmiştir. Dolayısı ile 37. Madde ile ilgili taslak çalışmaları kendi mahremiyeti içerisinde sürmüş ve ne firmamız yetkilileri nede konunun kamudaki muhatapları tarafından bu dönemde bir bilgi sızması söz konusu olmamıştır’*şeklinde konuya açıklık getirdi.
SPK kanunun 106. Maddesi Bilgi Suiistimali*konusunda hâkim ortağın etkisine dikkat çektiğini vurgulayan Alaboyun, ‘Bu üç holdingde %50 ve üzeri hâkim bir ortak yoktur. BERA Holding bağlamında konuya bakacak olursak hiçbir kurucu ortağın %1 den fazla hissesi yoktur.*BERA Holding*küçük birikimlerin ekonomiye kazandırıldığı ve sermayenin tabana yayıldığı bir yapıya sahiptir. Dolayısı ile Bilgi Suiistimali ve spekülasyonu ile yüksek menfaat sağlaması düşünülen bir kurucu ortaklık yapımız söz konusu değildir’ diye açıklamasına devam etti.
Kanun teklifinin*TBMM*ye sunulması ile 37. Maddenin kamuoyuna mal olduğunu söyleyen Alaboyun,*BERA*hisselerindeki fiyat ve işlem hacmindeki yüksek artışın, 37. Maddenin Plan ve Bütçe Komisyonuna geldiği gün oluştuğuna dikkat çekti.* ‘Ertesi gün Komisyon Toplantısında Milletvekillerinin sorulara cevap verirken bir gün önceki artışa dikkat çekerek böyle düzenlemenin piyasalar tarafından pozitif algılandığını ve TBMM nin doğru bir düzenleme yapmakta olduğunu vurgulamaya çalıştık’ dedi. ‘Kamuoyuna mal olmuş bir borsa hareketliliğinin sorulara cevap verilirken dillendirilmesinin Insider Trading yani Bilgi Suiistimali olarak iddia edilmesi SPK 106. Maddenin ruhuna aykırıdır’*şeklinde sözlerine açıklık getirdi.
Holdingin ilk kurucu hissedarlarından olması nedeniyle Yönetim Kurulu üyesi*Haşim Şahin’in çok küçük bir hissesinin dışında, diğer yönetim kurulu üyelerinin hiç birisinde*BERA Holding*hissesinin bulunmadığını söyleyen Alaboyun, ‘Bizler Seçimli Genel Kurullarla göreve gelen profesyonel yöneticileriz’ diyerek kendi konumlarına açıklık getirdi.
GM 9 Pro d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bera ile ilgili kanun bu salı TBMM gündemine gelecek kuvvetle muhtemel. Şimdi ustalara sormak istiyorum. Mahkemeler düştükten sonra davalılara firmadan alacakları oranında hisse verilecek. Kanımca bu iş netleşmeden fiyatı yükseltip yüksek fiyattan daha düşük hisse vermeyi isteyecektir. YTD arkadaşlar..
Alacaklıların zaten elinde hisse var diye biliyorum ben ve tahmin çağrı fiyatı olabilir hakim ortakla birlikte. YTD.
Kim alıyor yabancı devam mı yoksa satışda mı paylaşabilcek kimse var mı?
Ek 23651
İyi kar açıklamış
Tüm ortaklara hayırlı olsun müthiş blanco
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6cfc113ac3.jpg
Insallah diğer hisselerde olduğu gibi müthiş blanco ardindan dökülme gelmez..
Blanco hakkindaki fikirlerinizi merak etmekdeyim yada hala yabancinin mal alimi citinin elindeki lotu 25milyon kusure cikarmasi hakkinda fikirlerinizi simdiden tesekkurler umut bey..
Güzel bir hazırlık yapıldığını düşünüyorum. Stoplar patlattılar çok gitgel yaşadım ama satmadım, hayırlısı bakalım .Güzel bilanço İle yukarı sürmesini bekliyorum. Yarın belli olur. Yanlız şu kanun teklifinin sonucunda ne olacak yani mağdurlar konusunda merak ediyorum.
Bu tahtada merill toplayarak gidiyor maliyeti 3.08 bakalim oyun nasıl oynancak
Arkadaslar oncelikle blancomuz hayirli olsun begendim insallah 3 5 yila Bunun 5 6 katini goruruz tabii temennim.
Anlatayim
1994 yilinda ilk hissemi aldim ve elime Para gectikce cogalttim karlarada hisse aldim hedef im elli bin markti.
Ancak kirkucbine ulastim hersey tersine dondu.
Beraya Kim Para verdiyse kar zarar ortakligiydi
Parayi cogunluk avrupadan topladigi icin hesaplamalar (Mark) Euro uzerinden yapiliyor ama kayitlara TL olarak isleniyordu.
Once leri dinciler sonra yesil sermaye dendi uzaktan seyredilirken kari goren ne var yok Kendi istek ve arzusuyla Verdi bende dahil.
Zaman icerisinde donemin siyasileri ozellikle askeriye ve Sol gorus teki lerin baskisi....
bera ve diger yesil sermayeli sirketlerin yoneticileri samimi olsalarda ticaret erbabi degil di yonetimi profesyonellere birakmadilar.ve milyarlarca Mark Euro yu car cur ettiler.....
Ve once kar digitimi durdu sonra geri odemeler durduruldu 1999 gibi o gundur bu gundur kimse karda almadi parasini da
Zaman i erisinde bera kendisini topladi zaten % 100 halka acik olan şirket borsaya kote edilerek borsada isleme başladı şimdi net bilmiyorum ama biz 1 hisseyi 40 marktan aldik borsaya girerken 30 Lira gibi fiyattan girdi ilk gun serbest marjda 16 liraya kadar cikti bende 14,5 den 600 lot almistim hala elimde, so Raki gunler 0.9 Lara kadar dustu 3 sefer bedelsiz yapti tabi bize maliyetiyle yuklu olan hisseyi 3 kurusa veremezdik vermedim.
Parayi yatiririrken anin da hisseni aliyordun bizdeki hisse ler sirketin spk kontrolu disinda ki hisselerdi borsaya girerken dediler ki Elinizdeki hisse leri getir in hem spk ya kaydettirelim hem yenisini verelim yeniler elden verilmiyor bizim menkul de saklaniyor 7 yil Sure verildi hisselerin degistirilmesi icin sonra bu Süre mahkeme tarafindan kaldirildi suresiz oldu ne zaman canim istese ne zaman degerlenise kote ettirecegim
sizin beranın halka aciklik oran olarak gordugunuz spkya kote edilen ler simdi baktim dolasimdaki % 46,4 yani %53,6 si kote edilmemis vatandasin elinde.
ONEMLI KISIM
Arkadaslar millet parasini alamayinca mahkemeler bas vurdu ama kar zarar ortakligina unutuldu Ben bir hisseyle 40 Mark odedim 40 markimi istiyorum diyerek bu mahkemeler in buyuk kismi Yatirimci lehine karar verildi mahkeme karariyla hisselerini 40 marktan sirkete odetti bildigim kadar % 10 luk kisim geri alindi ve devam Eden binlerce dava var yeni dava acilmiyor zaman asimindan ama acilan davalar tum kari goturuyor bu davalar in bitmesi gerekiyor
Bazi arkadaşlar in Yanlis anladigi Nokta su dava i acanlarin hisse leri kote edilmedi kote edilen hisseyle dava acamiyordun baskan konusmasinda diyorki hisselerini kote edin borsada satin onumuzu acin yani gelin yeniden degerlendirelim size hisse verelim yok davalar biterse sirketin uzerinden buyuk bir yuk kalkacak karlilik yukselecek temettü verir bir duruma gelecek tr nin sayili Holding lerin den olacak
Ben davada acmadim (mahkeme karariyla alinan Para kul hakkina girer) kotede ettirmedim suan satmayacagim icin acele e gerek yok ilerde tabiki kote ettirecegiz
Benim borsadan aldigim hisselerim duruyor islem yapmiyorum elimde 10 kadar hisse var bunlardan
Nibas 0,63
Döktaş 5,2
Bera 1,0
Gibi Maliyetle bekliyorum
Beranın gelecekte ki on yilinin iyi olcagini dusunuyorum ama bu davalar in bir sekilde bitirilmesi gerekiyor.
Ytd
Gerçekten çok güzel özetlemiş gonyali abi.. 29 yasindayim bu kadar uzun vade yatirim.. Ne bileyim adam 90li senelerde giridigi kagida önümüzdeki 10 yil icin umutluyum diyor Allah uzun ömürler versin inşallah abi 😀