1-Yeni USD alımları için geçerli
2-100K üstü alımlar için geçerli (99K için bir kısıtlama yok):)
3-Herkesi VIOP a yönlendirmek istiyorlar(%0,1 vergi+bu gelişme)
4-Hepimize kabaran bişey var
Printable View
1-Yeni USD alımları için geçerli
2-100K üstü alımlar için geçerli (99K için bir kısıtlama yok):)
3-Herkesi VIOP a yönlendirmek istiyorlar(%0,1 vergi+bu gelişme)
4-Hepimize kabaran bişey var
Kasi gozu saglamken :evil:
Viob a girmeyin vob dolar les otesi bir piyasa
Birkac ahmak ezbere vadeli mantigi faiz var sacmalamasi yapar yapiyor inanmayin
Tam bir para tuzagi dolar tl vobu
Aynı fikirdeyim.Önemli olan tutarı değil,serbest piyasa ekonomisi içinde 'Bir çeşit sermaye kontrolu' getirilmesi.Şartlara göre bugün 100 bin dolar olur,yarın 100 dolar'a indirilir.Önemli olan böyle bir kararın alınması,artık 'yeni bir faza geçiş yaptık' desek yanlış bir yorum olmaz.
2. seviye sermaye kontrol kademesinde alım vergisi %0.3-%0.5 arası olabilir.Günlük çekim limiti azaltılabilir.
3. ve 4. seviye kontrolleri 2. seviyeye geçilmesi durumunda tahmin etmekte fayda var. Şu an için 3. ve 4. seviye için bir tahmin yapmak erken ve gereksiz olabilir.
Faiz artışına karar verirlerse 2. seviye kontrollere gerek kalmayabilir.
Bugün likidite açığı da nispeten yüksekti. Merkez bankası bir karar vermeli ya miktarsal olarak ya da faiz ile müdahale etmeli. Miktarsal müdahale bankalar ile işbirliği yaparak mümkün.
Faiz müdahalesini tek başına yapabilir.
Bu formülde 100k altı bir işlemde alıcı ayrı ayrı bankada 90k'lık ani alım satım yapamaz mı.
Bunun denetlemesi var mı?
90kx15 gibi bir mevla mesela.
5.30 dan beri dolar longluyorum kurus kazanamiyorum
Surekli makasdan yiyor swap a denk geldik
Kamu satisi fln di derken hic kazanamamisim ki haftalardir longluyorum
Hala vadeli mantigi martavali okuyorlar
Spot 5.30 lar catir catir karda kar almaya kiyamiyorum
13 kurus makasi 20 gunde eritip eksi makas yapiyor birde
Oynamayin oynatmayin dolar vob
https://scontent.fbtz1-6.fna.fbcdn.n...14&oe=5D5ACD5E
Biz dolar kuru üzerinde tartışıp duralım, Milli Eğitim Bakanlığı zaten yetersiz sistemi de değiştirerek, Matematiği ve Fen dersleini seçmelik, din dersini ise zorunlu hale getirdi...
Cambaz ipte...
Ve Ayhan Bey'in serbest kürsü başlığında paylaştığı yablo...
Adım adım hedefe doğru.
Şeriat devleti hedefine...
https://i.resimyukle.xyz/fAfac0.jpg
Hükümet seçmeninin % 99.6 'sında 100 bin dolar yok hatta 10 bin dolar dahi yoktur . ( Diğerlerinde de yok ya neyse )
Adamlar seçimi alalım da gerisini boşver diyor . ( Seçim olmasa da böyle olacaktı belki )
Ne yapıp edip mümkün olduğunca seçmenine dokunmadan 23 Haziran 'a ulaşmak istiyorlar. Ancak şu varki artık seçim sonucunun bi önemli kalmadı.
A noktasından B noktasına kaç saatte gideceğimizi etkiler sadece .
John Snow seçimi alsa da almasa da bize karpuz sattıracaklar.
http://www.milliyet.com.tr/milli-egi...undem-2877055/
Bakanlık böyle açıklama yapmış ama ben artık bunların Allah bir dediğine inanmıyorum.
Daha yeni bugün 100 bin dolar almıştım.
Şansa yaşıyoruz vallahi.
Şaka bir yana yüz bin dolar alacak param olsun isterse 6 ay sonra geçsin hesaba.
He he:)
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Orasını düşünmedim .
Önce yüz bin dolar alacak parayı bulmam lazım.
Simdilik tüm portföy nakde cevrilirse hisse senedi,altın falan derken 10 bin dolar ediyor.
Kaldı 90 bin.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilip bilmeden viop'u şeytanlaştırırsanız böyle dövünüp durursunuz işte.
Viop tehlikeli değildir,kaldıraç tehlikelidir. 5 bin dolar alacak paranız varsa viop'tan yalnızca 5 bin dolarlık kontrat aldığınızda 5 bin dolar alıp DTH'a yatırmış kadar risk alırsınız.
5 bin dolarlık kontrat için 2500 tl teminat yatırırsınız, üstelik bundan enflasyonun üstünde bir günlük getiri sağlarsınız. Geri kalan paranızı da mevduatta değerlendirirsiniz. Makas viop'ta 0.3 ya da bilemedin 0.4 kuruştur. Ödeyeceğiniz komisyonda onbinde 4'tür. Yani alıp sattığınız kontratta maliyetiniz % 1'in bile altında kalır.
Bu yapılan ile artık şunu mu diyor.
Para Politikasında bir değişimi kolay kolay yapmayacağız ama piyasanın algısını değiştirecek her türlü adımı çekinmeden atarım. Ne olursa olsun.
Ben pek iyimser yada önemsiz bir adımmış gibi bakamadım.
Bunun yerine nesillerdir "Para Politikası" ile yönetilen piyasada, sen çıkıp "Para Politikası" işe yaramadığında başvuracağın adımı atarsan, er-geç bir bedeli olur.
Neyse reis bu işleri bilir. Ekonomist kendisi ne de olsa..
Adamlar 100 bin doları ödeyebiliyor en azından daha ne istiyorsunuz ey zenginler .
En buyuk korkulari spot dolar alimi vatandaşın
En buyuk arzulari vatandasin vob da dolar longlamasi
100 bin dolar ve üstünün T+0 bedeli ne olacak bakalım paralel piyasalarda :)
gidişatımız fena. neden dayı oğlundan T+0'da doları alacakken gidip bankadan T+1 bekleyeyim?
Döviz büroları da hemen verir galiba, git sonra gel diyemezler.
Mesajınız kapali yahu!
Vitodens 100 kombi kalorifer düğmesi kapali olmasına ragmen, dusuk sıcaklıkta yanmaya devam ediyor yani susmuyor bir türlü.
Genleşme tankına 1.5 - 2 bar hava bastim, bir kere durdu lanet şey, simdi ise sürekli çalışıyor.
Yapabilecegim baska bir sey varmi?
Saygılar.
Oncelikle canim bir hayli sikkin. Neden derseniz. Bu Game of Thrones finalini izledim az once dellendim. Sezon zaten berbatti ve bir de GOT gibi bir final. Dellendim iyice
Gelgelelim valor islemine. Yine bir deney pesindeyiz. Bayiliyoruz. Bu tarz kararlar urkutucu olur, Ortodoks politikalardan uzaklasiyoruz gitgide.
Vallahi yoruldum bu ulkenin deneylerinden.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar nasıl böyle stabil duruyor bunun sebepleri nedir?
Ne düşüyor ne çıkıyor.
Merhaba. Organize sanayi bölge lerine dağıtım şirketleri genelde toplu satış yapar. Organize sanayi bölge si ise kendi intar ladindaki müşterilerine satış yapar. Bunlara işletme gideri koyarak belirli ve cüzi bir karla satış yapar. Bu müşterinin sanayi ticarethane ve gece vardiyası (puant ) abonesi olmak üzere farklılık gösterir. Dağıtım şirketleri osb ler için genelde en düşük tarifeden satış yapar. Dağıtım şirketi ana merkezdeki sayaç üzerinden giydirilmemis olarak 0.363 kuruştan bir kwh ' ni satar buna kdv %18 belediye tüketim vergisi % %5 okuma kacak kayıp ve osb kendi cüzi karı da koyar satar oda yaklaşık 1.27× 0.363= 0.46 gibi yaklaşık bir rakama tekabül eder. Yani 1mwh oda 1000 kwh 460 tl olur. Bazı osb. Lerde az çok fark eder. Bu uygulama yıllarca böyledir. Şu anda herhangi bir uygulama değişikliği olmamıştır. Bugün hariç bugün takip edemedim. Bin kilowattsaat için ödenecek miktar 460 tl dır. Kolay gelsin. [emoji112][emoji112][emoji112]
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dolar Abd seansında tık tık yukarı gidiyor. Elimizi çok açık ettik bence. Dolarımızın az kaldığını bütün traderlara söylemiş olduk.
Ben bizim mahallenin yorgancısına "Bir yastıkta kocayın" tarzı UPUZUN bi yastık siparişi verdim bu akşam...
Bir sonraki adım ne olur bilinmez...Bi sabah uyandığımızda...
Bizim seans kapanıp New York seansı açıldığından beri dolar/tl.
https://i.hizliresim.com/lqoVDB.png
Basladigindan bu yana izledim. Cok heyecanliydi. Ne var ki butun o aski, sehveti oldurdu allahsizlar.
Sabah 6.10 uzeri olabilir
Dolarda kiskirtici bir hareketlilik var
Dolar gidiyeah.