Arada fark var hocam merkez faiz indirimleri yoktu o zamanlar amerika ile her an isler tersede donebilir s400 isinde suanlik vites bosta firatin dogusu meselesi var ayrica bunlar bi 20 kurus koyar 5.35 ustune.
Printable View
BİST, yerinde saysa da, dolar kuru düştükçe, dolar bazında yükseliyor...
Alın size bir iyi haber daha...:)
Yiğit Bulut'çuluk özde budur...
Pardon.. Anlayamadık sizi...
Daha gelmeden fabrikanın taşınmasını düşünmek baya bir ileri görüşlülük...:)
Takılıp sökülebilen, yap boz şeklinde bir inşaat geliştirebilirler bu durumda.
Dönüş kararı verilince dakkada sökülür olur biter...
Zaten yaptıkları üretim de, büyük bir oranda ithalat ve de montaj...
Kalanı da buradan otomobil yan sanayiinden alıyorsun...
Masrafsız dertsiz...:)
5.5759 vurdu çekti.
Gruptaki yetkin kişilere izninizle bir sorum daha olacak. Aralık 2020 vioptaki rakam inanılmaz cazip. Kendi ayağımıza sıkıp spottan satıp, mevduat yapıp, vioptan aldığımızda, o gün geldiğinde ani bir kur şoku olduysa ödeyecekleri tl ile dolara erişebilir miyiz? Yoksa farklı bir kambiyo rejimi yüzünden tlde saplanıp kalınmış mı olunur?
Teşekkür ederim, ben çok karamsar yatırımcıyım sanırım. Bulgaristan yerine bizi yeğlemelerini anlamlandırmaya çalışıyorum. O noktadan da kur hakkında ileriye yönelik projeksiyon yapmaya.
Çok açıklayıcı oldu sayın rxpu. "Spot candır"a ulaştım
Geçen bayramda olduğu gibi yine kamu bayram tatilinde dolar satmaya devam ederse dolar nerden döner acaba, gerçi tatil idari olursa piyasa açık olacağı için bu çok etki etmeyecektir ama dolarda olan ky'ler de bayramda TL ihtiyacı dolayısıyla satmaya başlarsa daha da düşer gibi bence 5.20-5-30 gibi rakamlar gelirse tekrar 5.11 seviyesi görülebilir mi, geçtiğimiz dönemde en düşük orayı görmüş ve 6 üstüne kadar çıkmıştı.
Bu isin iyice b.ku cikti
1 eylülde dolar hala 5.60 civarında olabilir $
Ucuz dolar almak için 5/24 çalışan bir bankada hesap açtırmak mantıklı olabilir, zira diğer bankalar makası çok abartiyor.
200 günlük ortalamanın altina inmedi mi??
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kuruluşunda kur 4,60dı. Bir yıllık faiz bugünkü kura taşıyor. Ağustos 2018 ve Nisan 2019 bir yanılsama mıydı? Millet aldığı dövizi satmadığına, ülke de son bir yılda büyüyüp ek bir şey yaratılmadığına göre hesapta nerde yanlışlık var. Yabancı bir fon girip, o mu verdi bu dövizi bize?
Tamamen fed korku satislari sanirsin ulkeye dolar yagacak 0.25 dusurunce faizi
5.5689'u tırnakladı.
stoplar patladı mı
Dolar ölmüş gömün gitsin. Ortalıkta kalırsa kokacak yoksa.
Anlamak zor dolar, herhalde ithalata tam yol devam kararı çıktı.
Üretme tüket, dışarıya bağımlı ol ekonomisine tam gaz devam.
altini da yaninda batakliga cekiyor , 1425 dolar/ons olmus fiyat hala asagi gidiyor..:)
longcu olan kim.?
mb hesaplari kapatacagim ay sonu geldi verin paralari diyor lakin hayali dolar satisi ile piyasadan reel dolar alabilecegini saniyor..
yigit bulut yakinda sanal para ile reel para arasindaki farki ogrenir..:)
31.12.2019 vadede 1USD=5.8399 TL'yi vurdu çekti.
dolar short pozisyondakiler darphane gibi para bastılar
Fedin 25 puan indirim beklentisi mb nin 425 puan indiriminden daha etkiliynis demek ?
Coskular sonda gelir zaten. Spottan dolariniz varsa yatin kulaginizin uzerine. Sene sonuna kadar 8+ devam.
5.11 den nasıl 6,25e geldiyse
5,56 dan da gidiceği yer belli istediği kadar düşebilir sorun yok benim için en azından satmadığm sürece zarar demem
31.12.2020 vadeli dolar kuru (515 gün sonrası için) 6.6589 TL'yi vurdu çekti.
https://m.ensonhaber.com/dolar-560in-altinda.html
y.t.degildir..
İnceldiği yerden kopsun, Viop'ta dolar long pozisyonumu açtım. Kafam rahat 31.12.2019'a kadar. Doların bana göre düşmesinin nedenleri şöyle:
1) Faiz düşüşü öngörüsü ve dünyadaki hafif bir parasal gevşeme umudu tahvil piyasamıza bir miktar para girişi olmasını sağladı.
2) Hisse piyasasında da az olsa bile bir giriş söz konusu.
3) Bizim kamu bankaları yine döviz satıyor mu acaba? Cevabını merak ettiğim bir soru
4)Mart ayındaki swap olayı sonrası yabancının TL ile bizi başbaşa bıraktığını düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Yabancı ne haliniz varsa görün modunda.
5)İçerideki yerli yatırımcının biraz gözü korkmuş ve döviz talebi yavaşlamış olabilir.
6)Turizm mevsimi, ülkeye döviz girişi var.
7)Yakın zamanda ne kamunun ne de özel sektörün döviz borç ödemesi görünmüyor.
Sonuç olarak dillere destan bir başarı hikayesi, faiz düşürmemize rağmen doları düşürdük. Tüm kötülüklerin anası faiz düştü ve enflasyonda eylül ayında ciddi düşecektir. Bu maceranın sonunu merak ediyorum.
Maceranın sonu yukarda Sn.Tospa'nın :) tablosunda yazıyor.
https://www.borsagundem.com/haber/41...arildi/1424732
bu habere rağmen artmadı zaten ben dahil kimse 6,15 lerdeyken 5,56 lara gelir diye düşünmedi ters köşe olduk
şimdi faizler düşüyor bankacım ile görüştüm onun dediğine göre ilerleyen aylarda %18 olan hoşgeldin faizleri bile %12-13 lere düşecek bu durumda millet bankada para tutmak yerine daha çok dolar alır yada ev araba neyse artık yani Sn. Cumhurbaşkanı herkesin elindeki paraya göz dikmiş durumda bu durumda artık ne olur bilemem ama benim şahsi düşüncem 2020 ilk çeyrekte herşey güzel olacak =)
fed açıklaması saat kaçtaydı