https://i.hizliresim.com/sJwyoJ.png
Printable View
Sayın arkadaşlar selamlar.
Jantsa temettü dağıtımı ile ilgili detaylar:
http://www.borsanalist.com/jantsa-te...hi-ve-miktari/
Nakit bulundurmanın önemli olduğu zamanlar.
Virüs salgını sebebiyle zor bir 2.çeyrek olacak. İnşAllah iyi geçer.
Herkese sağlık, sıhhat ve bol kazançlar dilerim.:)
Yarına temettü var, 50 altına bir daha gelmemesi için bugün en az 55 kapatması lazım.
Ama bakıyorum da üç kuruş stopaj vermemek için bugün bazı uyanıklar satıyor görünüyor, tabi yarına stopajsız olarak yerine koymayı düşünüyorlar herhalde, ben İrcan Efe'nin yerinde olsam verenin malını alır sonra yapıştırırım en yükseğine, uyanıklar da arkasından baksın.:)
01.04.2020 tarihini buraya not etmek istiyorum. Günlerden Çarşamba ve saat 13:32 olup, şu anda hisse fiyatı 52,90 TL fiyat ile işlem görmektedir.
Gelin görün, yarın yaklaşık hisse başına net 4 lira temettü verecek olmasına rağmen ve borsa yüzde yeşil olmasına rağmen, Jansta hissemiz yüzde 2,85 düşmüş ve şu anda 52,90 liradan işlem görüyor.
Satıcılara bakıldığında;
Ak yatırım 11.436 adet
Vakıf yatırım 4.074 adet
Oyak 717 adet
Yatırım Finansman 527 adet
Gedik 417 adet
ve diğer 413 adet olmak üzere satış yapan kurumlar görünüyor.
Alıcı kurumlar ise dağınık olup, küçük yatırımcılar olabilir.
Jantsa Jant Sanayii şirketi (jants hissesi), brüt 4.70 TL, NET 3.995 TL temettü dağıtacak. 2 Nisan 2020 tarihine portföylerinde hisse ile başlayan yatırımcılar, 6 Nisan 2020 tarihinde temettü almaya hak kazanacaklar. Yani en geç 1 Nisan da hisse alımı yapılırsa ve hak kullanım tarihine hisse satmadan başlanılırsa temettüye hak kazanılır. Hak kullanım tarihi olan 2 Nisan da yapılacak alımlara temettü verilmez.
53 TL den %7,5 temettü için aldık biraz temettü candır böyle kaotik ortamlarda, krizlerde nakit akışı iyi oluyor, dursun bakalım kenarda..
Bu satışın sebebi %15 stopajı vermemek için olabilir, 4.70 kadar düşecek ama elimize 3.99.5 geçecek, yani bugün satanlar o niyetle satmış olabilirler.
Değer mi hiç, üç kuruş stopaj da kazancın zekatı olsun. Umarım ki İrcan Efe bunlara bir ders verir, geri alım hakkı devam ediyor nasıl olsa.
Bugün 53 kapatsa yarınki fiyatı 48.30 TL olacak.
Kapanış fiyatından 4.70 çıkaracağız.
İrcan Efe'den rica ettik 50 altına düşmesin diye ama yardımcı olmadılar.:)
hic dert etme sn bawer daha cazip yerlerden alim yapilabilir, yada temettuye alkım alınır. :)
borsada büyük yatırımcıdan küçük yatırımcıya kadar herkes kendi çıkar ve menfaatini düşünür mühim olan uygulayabilmektir
hep konuşuruz ama yapmayız başkasından medet umar bekleriz . y t d
https://i.hizliresim.com/WPIoSG.png
En az 15 / 20 aracı kurumdan işlem yapıyorlar . y t d
. becerebilen işini yürütüyor bizde uzun vade yatırımcı olmaya sürükleniyoruz
Hisse geri alım programı olduğu için yönetimin bu kadar düşmesine izin vermeyeceğini düşünüyordum.
Şimdi bakıyorum tahtada hacim de yok ama hisseyi %6 düşürdüler, açıkcası bugün pozitif olarak bekliyordum, daha İrcan Efe'yi tam tanıyamamışım demekki, yep yeni tarzlarını öğrenmiş oluyoruz, temettüyü zehir edip önümüze koydu.
Yapma ulan vicdansız 67 liradan aldık eve kapandık işimizde yok çoluk çocuğumuza bu kağıttan bakıyoruz
Allah korkusu yok. Temettü verdi yine düştü.
Patron duy sesimizi,
Patron bu fiyatlardan hisseyi toplada 6-8 yılda alacağı temettü ile hisse bedavaya gelmiş olur. Patron kendi şirketine yatırım yapıp , bedelsiz sermaye artışı yaparsa bizler ancak kurtuluruz, yoksa akıbet karanlık görünüyor.
%15 stopaja gitti ona razıydık zaten, benim anlamadığım temettü sonrası hissenin neden ekstradan %5 düştü.
Dün kim tahtayı bozup sattıysa bugün de daha da bozup sattığını yerine koymak için olabilir, İrcan Efe'de seyretti, geri alım varken tek lot almadığına göre onun da rızası var demekki.
Zarar yazdik.
Arkadaşlar herkes al satcı olmuş siz beklemeye devam edin
Sanki virüs bizim hisseye bulaşmış gibi görünüyor. İtalyan ortaklı şirket olmasından dolayı mı? Düşüyoruz.
Patronda düşüşü görüyor. Patron el atmıyor, halimiz perişan.
Bakalım bugün yüzde kaç düşeriz.
Kimse yanlış anlamasın ama şirket ve patron şu ortamda yapabileceğini yaptı. 39 gören hisse 55 e kadar geri geldi. Bu ortamda eski fiyata gelmesini beklemek büyük hayalperestlik olur.
Şimdi ortamı iyi okuyabilen herkes jantsa nın da neler yapabileceğini tahmin edebilir.
Türkiye otomotiv sanayinde çalışan fabrika şuan neredeyse yok. Avrupanın durumunu herkes biliyor. İtalya, almanya, ispanya, fransa şuan sadece virüse odaklanmış durumda. Son zamanlarda abd de güzel pazar bulmuştu. Şu ortamda orası da yavaşlar maalesef.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şirket geri alım yaptı mı bu dönemde?
Şirketin alım yönünde hisse aldığını kap haberlerinde göremedim. Şirket alım yapmıyor olabilir. Şu ortamda bedelsiz sermaye artışı yapsa ve hissenin düşünü engellemesi çok güzel olurdu. Her gün hissemiz düşüyoruz. Temettü verdiği gün bile düştük. Temettü vereceği günün önceki gün yine düştük.
Evde kapandık ve her gün düşüş görmekten korkar oldum. Virüsten değilde de bu gidişle hissenin düşmesi beni kalpten götürecek.
Biraz önce baktım ön son sermeye artışı 2018 yılında olmuş. O tarihten beri sermaye artışı olmamış. Patron sermaye artışı niye yapmıyor. O konuda hakkında bilgisi olan var ise bizlerle paylaşabilir mi?
pazartesi temettüler yatacak bunu bilen spek p.tesi hisseyi yukarı sürecektir diye tahmin ediyorum , hisse almak isteyenlere yukardan verecek ,
Aldığımız temettüyü düşünce toplamda %6 zarar var, %10 ve üzerine çıkarsa ekleme yaparım pazartesi dediğiniz gibi temettü alımları gelebilir fiyatı yukarı çekebilirler bir müddet..
Fort 2.6 tl verdi önce assagi sonra yukarı ama fort yoluna devam ediyor düşer diye beklemiştim yanılttı, umarım buda ona takılır gider
Temettü öncesi sattıklarını yerine koyamadı sanki.
Hisse 53.60 ile temettü verdi, brüte göre 48.90 ile normal yeri ama 45-46 lara kadar basarak niyetini beli etti.
Hani uzun vadecilik bazen insanı çileden çıkartabiliyor böyle, biz de onun gibi 553-54 lerde versek 45-46 lardan alsak dünya kazancımız olurdu, %15 stopaj da vermezdik, neyse helalı hoş olsun, devlete para lazım zaten.
Pek ümitli değilim. Sanki 35-38 fiyata çekilebilir diye endişe ediyorum. Haftaya bakalım nasıl yol izleyecek.
Temettüsü yatan var mı bende henüz yatmamış..
https://i.hizliresim.com/nLZwLJ.png
TİM verilerine göre Mart da Aydın bölgesi Otomotiv sektöründe ihracat artışı var.
Kurda da artış olduğunu unutmayalım.
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz...
Temettu isbank genellille 14 ten sonra yatirir,
bu arada jantsa iştiraklerinden JMW Jant 1 ile 15 Nisan tarihleri arasında üretime ara.vermis,,,
Toparlanmaya hiç niyeti yok gibi, lastikçiler bile goody %4-5 yaptı.
Patron temettüyle biraz geri alım yapsa hiç fena olmazdı, piyasa açıklığı çok az yani kaymağın tümü kendilerinde.
Temettü de yattı hesaba, zekatını devlete verdik, 2.5 lirasına da normal eşleme dışında patron düşürdü zaten, elde kalanı da her yer kapalı, harcayacak yer de yok en iyisi yine buna yatırmak.:)
Siz de haklısınız ama bu tahtada öyle ölümüne mal satan kimse yok, hani 3-5 bin alım kademelere döşese hisse fiyatında istikrar yakalanır, kendi taahhdleri var zaten şu kadar para, şu kadar lot alacağız diye.
Zaten bu salgın olsaydı kimbilir şimdi nerelerde olrdu bu hisse. Bu sığlığın başka bir çözümü de sermaye artışı, bu kadar toplanmışkenyapar mı.