Herkes haftayı oturarak geçiriyor. Bir taraf saldırıya geçecek, ama hangi taraf olabilir, gözlem yapacağız.
134.250 Direnç seviyesi gözüküyor.
Printable View
Herkes haftayı oturarak geçiriyor. Bir taraf saldırıya geçecek, ama hangi taraf olabilir, gözlem yapacağız.
134.250 Direnç seviyesi gözüküyor.
133.500 Üzerinde kalınıyorsa ''Boğa baskısı var'' derim.
133.750 Aşılabilirse 134.100 seviyesine hareket yaşanabilir.
Hacim Temmuz ayında düştü, piyasaya bu ay para girişi durdu.
Bugün akşamki haberleri bekliyoruz, bu nedenle hacim iyice düştü.
Son üç gün dalga boyları giderek küçülüyor. Daralan üçgen / Takoz formasyonu oluştu. Bugün de küçük dalgalanmalardan yararlanabiliriz.
133.250 Destek, 133.750 direnç görünüyor.
Temmuz ayında piyasaya para girişi durdu. Ağustos ayında aşağıya geri çekilme beklemek mantıklı olacak.
Bu ortalama 8000 puanlık bir geri, çekilme olabilir.
Bundan sonra yatırım için cazip seviye 100.000 gözüküyor. bu seviye için 9 - 12 aylık bir süre beklemek lazım.
Beklentilerimi imza hanesine koyayım takip etmek kolay olsun.
Ancak herkes kendi değerlendirmelerini yaparsa bu en doğrusu olur.
Benim şahsi beklentilerim teoriktir.
Gün içi yön aşağıya doğru, 133.000 altı test edilebilir.
134.500 Üzerine reaksiyon cazip satış seviyesi.
Aşağıya kayma olursa 133.750 ve 133.000 destekleri sıra ile test edilebilir diye düşünüyorum.
Eğer yukarıya reaksiyon 134.000 seviyesini aşarsa tırmanışa döner ve 133.250 seviyesi görülebilir.
Ancak 133.250 üzeri günün en cazip satış bölgesi olacaktır.
Sonrasında tekrar aşağıya gelirken hedef 133.750 desteğinin kırılışı olacak.
Bu bir yukarıya reaksiyon yaşanması durumunda gözlemlenebilecek teorik senaryodur.
Çaparinin bütün iğnelerini doldurmak için arada bir çekip tekrar bırakırlar.
Bu hafta satış baskısı altında sıkışık bir hafta oldu. Önümüzdeki hafta düşük bir açılış SAT sinyali olabilir.
Günlük kontrat işlemleri yapanlardan bir grup her gün para kazanabilir. Bunlar dikkatlidir, bakması gereken noktalara bakarlar.
Bu kazananlar grubu nadiren para kaybederler.
Günlük kontrat işlemleri yapanlardan bir grup da her gün para kaybeder. Bunlar dikkat etmeye çalışırlar, fakat hep bir terslik olur, aslında bakılması gereken noktalara bakmıyorlar muhakkak.
Bu kaybedenler grubu nadiren para kazanırlar.
Bu yapı kolay kolay değişmez. Nedeni de kazananlar piyasayı çözmüştür (ineği sağmasını öğrenmiştir); buna rağmen çok dikkatli ve yavaştırlar. Kendilerine güvenirler, ama piyasaya asla güvenmezler.
Kaybedenler ise kendilerinde olan tersliği bir türlü kavrayamaz, bir an önce kazanç sağlamak için aynı hataları yapar durur. Çok fazla işlem yaparak çözümün geleceğini düşünür.
Kaybedenin aynı yolda ısrarı kendisine ve öğrendiklerine çok fazla güvenmesinden ve inatçılığından kaynaklanır.
Yeterince uzun süre inatçılığını sürdürürse bir gün olayı çözebilir, fakat bu sürede haliyle çok para kaybedebilir.
Genelde kaybeden için işlem yaparken yüksek bir sermaye kullanmak olayı çözmeye yardımcı olmaz, hatta daha da içinden çıkılmaz hale götürür.
Ben çok az bir şeyler öğrenmiş, çok yetersiz olmasına rağmen gün içerisinde sürekli 100 kontrat alış / satış işlemleri yapanlar gördüm.
Zaten yeni başlayan 10 kontrat ile çalışmaya başlıyor.
Başlangıçta önemli olan günde kaç puan kazandığımız ve istisna günler hariç sürekli kazanıp kazanamadığımızdır.
Bunu test için 1-2 kontrat ile de çalışma yapılabilir.
Hangi grupta olduğumuz gerçeğini kavramak da daha sonra bir o kadar önemlidir.
Başarılı olan azınlıktaki bir grubun içerisine dahil olmak kolay değil. Zapt edemediğimiz insani yanlarımız ve gerçek bilgiye henüz ulaşamadığımız gerçeği bunu engeller.
Bugün dışarıdaydım. Şimdi bakıyorum, longa çalışma heveslisi olunacak bir güne benzemiyor.
Geçtiğimiz hafta oldukça sıkışık geçti, bu hafta aynısını bekleyemiyorum, biraz daha hareketlilik umuyorum.
Düşük açılmadık bugün, shortçular açısından burada bir sıkıntı var.
134.250 biraz güçlü bir direnç. Orayı aşmaya yeltenecek mi, göreceğiz.
Sıkışıklık ön görmekteyim. Önümü daha iyi görmek istiyorum.
133.750 denge noktası olabilir, altında aşağıya, üstünde yukarıya düşünebiliriz.
132.750 Seviyesine kadar düzeltme yaşanacak olursa yeni satış fırsatını kollamak lazım.
132.750 direnç görevi görmez ise 134.000 seviyesi görülebilir.
131 Destek seviyesidir ve çok rahatlıkla görülebilir.
Genel trend aşağıya döndü. Trendin tekrar yukarıya döndüğünü fark etmeden long açmak için piyasaya fazla güvenmemek lazım.
Sadece reaksiyonlarda spekülatif yararlanma işlemi maksadıyla olabilir.
Açılıştan sonra fiyat eğilimi yukarıya döndü ve bu halen korunuyor. 132.500 Görülebilir diye düşünebiliriz. Görülemezse negatif sinyal olarak kabul etmek lazım.
Öğleden sonra 132.000 aşağıya kırılırsa piyasadan süratle uzaklaşmak gerekebilir.
132.000 Aşılır ve geri dönülemezse biraz daha yukarıya gidebiliriz. 132.250 ve 132.500 hedeflenebilir.
Merhaba high voltage yol.haritanizi ogrenebilirmiyiz
SM-A700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın haftanın son günü önemli.
Sanki yukarıya doğru açılış olacak gibi.
Ardından yukarıdan baskı görüp görmeyeceğimiz önemli olur.
Gelecek haftanın açılışını yarınki görüntü belli edebilir.
133.000 Direnci kırılınca stoplar çalıştı ve 750 puan yukarıya tırmanış gerçekleşti.
133.750 Seviyesinde yüklü bir arz ile karşılaşıldı.
133.500 Seviyesinden yukarıya çabaya fazla güvenmiyorum.
133.250 Destek seviyemiz. Tekrar yukarıya yönelirsek 134.000 hedef seviyemiz.
133.500 - 133.750 Seviyesinde ortaya çıkan arz hazmedilmeye çalışılıyor, kar toplanıyor.
Bu da bize yukarıya doğru biraz daha gitme isteğini gösteriyor.
Satış için bir sonraki zirve beklenebilir. Ancak bunu bekliyorken her zamanki gibi dikkatli olmak lazım.
33.000 Üzerine tekrar çıktığımızda trendin yukarıya devam ettiğini gördük.
Bundan sonra 135.000 pivot çizgimizin altına dönülmeden trendin aşağıya döneceğini ön göremiyorum.
Düşüşler reaksiyon mahiyetinde kalabilir. Reaksiyonlarda alış yapmak mantıklı olur.
Dün agresif bir alım vardı. Bugün sabah piyasa dengelendi.
136.000 Altında kalınması satış baskısı altında olduğumuza delalet eder.
134.500 Altında kalıyorsak 31.500 seviyesine geri çekileceğimizi düşüneceğim.
134.500 Seviyesinden yukarıya dönüş yaparsak tam yerinden döndük demektir. Bu çizgi önemini yarın da koruyacaktır.
135.000 Seviyesinin altında kalınması da tehlikenin devam ettiğini gösterebilir.
Dolar 3.55 seviyesini aşarsa bir şeyler oluyor demektir. Buna da dikkat etmek lazım.
Destek ve direnç noktalarına dikkat edelim. Hayale kapılmayalım.
134.800 Destek 135.150 direnç.
Destek 135.675, direnç 135.075.
Bir sonraki destek 134.550.
134.500 Altında kalınıyorsa hedef aşağıda 131.500 olacaktır.
GÖRSEL OLARAK AÇIKLAMALI yorum yapıldığında biz acemilerde işi özümsemiş oluruz
teşekür ederim ..
https://resmim.net/f/cXnfSl.png
Temel değerlemeler de spekülasyona açıktır.
Yakın zamanda bir yabancı kurum Türk bankalarının fiyatının ucuz olduğunu söylemiş ve yukarıda yeni hedefler koymuştu.
Bu hedefler ortalama %50 yukarıda idi.
Benim kendi değerlendirmelerim güvenilirdir, kendime güvenirim.
12.00 TL olan bir banka hissesine adam 20 TL hedef koymuştu.
Ben de F/K oranına göre değerleme yaptığımda aynı bankaya sadece 4.00 TL hedef koyuyorum.
Bu rakamın üzerinde ise benim için sadece bugün al - yarın sat olayıdır, yatırım değildir.
Banka hisseleri zaten tamamen spekülatiftir. Bunu asla unutmayın.
Banka hisselerine dayanan bir borsa da tamamen spekülatif bir değer borsasıdır.
Hatta buraya ''Kumarhane'' diyenler var.
Yatırımcı olmak isteyenlere tavsiyelerim (kendimce) olabilir.
Yatırımcı ortalama 30 (otuz) adet hisse senedine sermayesini bölebilir.
Bunlardan zamanla çok kazandıran ve pahalı hale gelenleri satarak kurtulur ve yerine ucuz kalmış başka hisselerden seçim yapar.
Yani biraz uzun vadeli düşünür ve otuz adet olmak üzere portföyü çeşitlendirir.
Satın alacağı şirketleri seçerken bu şirketlerin ürünlerinin günlük hayatımızdaki tüketilme şansını göz önüne alır.
Ben bu ürünü tüketiyor muyum? Sorusu da cevaplanması gerekir. Hata yapmayı engeller.
Olay psikolojik bir yakınlaşmayı da içerir.
Vade olayı ise en az 5 (beş) yıldan başlar ve 20 - 50 yıl arası vadeyi göz önüne almak lazım.
Türkiye gelişmekte olan ülke sınıfında ve borsa dalgalanarak daima yukarıya gitmektedir. Bu dalgalanma büyük boyutta olmaktadır.
Zirve görüldüğünde geri çekilme daima endeks bazında %30 - 50 arasında olmaktadır.
Hisse bazında %50 ve üzerinde olmaktadır.
Bu durum ülke genel konjoktüründeki dalgalanmalara da uygun bir tablodur.
USDTL 3.55 seviyesini aşarsa kontrat 131.500 desteğini de aşağıya kırma riski taşıyacaktır.
132.750 Seviyesi pahalı görünüyor, bir süre yataylaşma ardından satışlar hızlanabilir.
Yukarıya hareketlerin sadece geçici reaksiyon mahiyetinde olması beklenebilir.