Ya bu saglik bakanin akil sorunu mu var. Aptal piyasa zateb tedirgin kesin veri yoksa elinde olma ihtimali neden var dersin. Nasil insanlarin eline kaldi su guzelim ulke.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ya bu saglik bakanin akil sorunu mu var. Aptal piyasa zateb tedirgin kesin veri yoksa elinde olma ihtimali neden var dersin. Nasil insanlarin eline kaldi su guzelim ulke.
Endeks artıda şuan ,bunu alakasız çektiler aşşa yine.
Çok hakimler tahtadakiler hisseye ,zaman ne göstercek bakalım
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Her hisse bu ortamda düşebilirde çağrı fiyatı beklenen, birleşme baz fiyatı 3,48 olan trakya cam nasıl 2,95 edüşüyor anlayamıyorum. Adamlarda sanki bilerek hesaplamayı geciktiriyor 40 gün oldu birleşme açıklaması yapılalı. Yüzde 30 zararla bekliyorum. Burdan satmamı beklemiyorlar heralde. İstedikleri kadar indirsinler
Bugunde cicek gibi duzduler bizi. Miss...
Biz dua edelimde 3.48 de olsa birlesme olsun. Yoksa ozaman ski tam tutariz.
40 gün oldu ses yok..her akşam kap açıklamasına bakıyoruz.. yaziklar olsun.
Bu kadar uzatilmaz bir rapor.. bu ortamda güvenli liman diye ısbankasi hissesi alıyorsun (çağrı olacak diye) .. piyasada en çok düşersin.. ytd..
Temettü diye 10 kr veriyorsun.. onuda verme geri alim acikla bari.. çağrıda alacağın hisseleri burdan toplasan bu kadar düşmez..
Anacam..trakya..sise..soda ..dencm.. hepsi koşar adım düşüyor.. ey ısbankasi sesimiz geliyor mu ?..
Bu ortamda yatırımcılarına güven.ver.. açıkla raporumuzu.. neyse görelim.. ytd
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsada anadolu sigorta diye hisse var malum işbankın,
Tık demiyor hisse düşmüyor hiç,
Trakyada işbankın,anadolu sigortada.
soda, sise, Anadolu cam, Trakya ve denizcam
arkadaşlar cok yazılıyor naçizane size açıklık getireyim.yazdıklarım tavsiye niteliğinde değil tecrübedir.
arkadaşlar oncelıkle 0850 206 33 74 hande hanım var yatırımcı ılıskılerı onu arayabılırsınız detaylı bılgıler için.
arkadaşlar 30 ocakta birleşme açıklandı ve 31 ocak pwc ye başvuru oldu.
herkes diyorkı vazmıgectıler,oncelıkle cok kurumsal bır sırket oyle hemen borsa dustu dıye vezgecıcegını sanmıyorum,bir aile sirketı olsa tamam.
ıkıncısı bu neden daha uzun surdu mardın cımento bırlesmesınden , cunku 70 şirket ve 10 ülkede operasyonları var,zaten 2 ay müddet denmıs şişe için yapılan telekonferanta.yani mart ssonuna kadar gelmez ise evhamlanın.
yeni yasa ne der diyenler arkadaşlar 30 gun ortlaması bızlerı mağdur ettiği için getirilmiş yasa bize daha alt fiyattan ayrılma hakkı veririmi asla tam tersine adil fiyat yonetımi ile belki daha cok cıkıcak fiyat.
ben 31 ocaktan sonra aldım ama yenı yasa diyorki,elinde ayrılma hakkı ilanından sonra olanlar faydalanıcak,olsun suan sirket raporu cıkmadıkı,ayrılma haklarını bildirmedıkı.dolayısı ıle evet suan alanda halen faydalanabılıcektır,kaldıkı eski yasa olsa yine evet faydalanabilicektir.
nettur netholding birlesicekti,nettur 180 di ve ayrılma hakkı 225 ti.hıc unutmam 120 ye indi kâğıt.ve 220 den ayrılma hakkı oldu.
daha bu yaz ihlasgayrimenkul 90 kuruştu 120 den ayrılma hakkı vardı ve 1.20 den ayrıldı alanlar.
suankı fiyatlar neden böyle derseniz insanlar panik,kredili, yahut yabancı fon satıyor adam satar fıyata bakmaz..belkı para cıkısı var ne dıcek müşterisine bekle ayrılma hakkı var elımde soda veya sıse var demez.satar verır parasını geri.
daha gecen sene Banvit cagrı açıkladı satış 12.30 caghrı varken yabancı 11 e 4 mılyon tane mal verdi.
benim kendı hatam bende erkenden aldım kencımce dedimkı 5 ay sürer yüzde 6 bana yeter.suankı marj yüzde 20-30 arası.
suankı ayrılma hakkı fıyatları şişe 528 ..soda 630-38 cıvarı..anacam 445 ...denızcam 879..trakya 348 civarı ama bunlar tahmın arkadaşlar eskı yasaya gore.sırket ben bu fiyattan hak tanıyorum demedı..ne dedı sırket..pwc raporu yapıcak dedı..ne dedı telekonferasnta dediki 2 ayda pwc raporu yapar..nısanda spk basvururz..ağustosa kadar bıter dedı..neden ağustos,cunku mevzuat dıorkı 2019 rakamları ıle bırlesıcek ısen 2020 ağustos yanı 8 ay müddetin var.yetısmez ıse 2020 fınansalları ıster..
sırket neden uzatsın arkadaşlar dünya devi bir sirket ıkı gun borsa dustu diye ağırdan alalım dermı..cok kurumsal bır yapı.tum operasyonları etkılenıcek.kaldıkı bugun alınmaz böyle kararlar teee seneler evel bu grub banka ve sanayi holdıng çatıları altında birleşmek istediğinin sinyallarını verdi.
bazı arkadaşlar yazmın kurula katılıcam serh koyucam dıye . arkadaşlar mayısta olan kurul temmetu ve rutın olan.
esas serh koyucagınız olaganustu kurul olucak.oda pwc raporu ve spk onayından sonra acıklanıcak.
bu virüs bizi cok uzucek ve yorucak..ama elımizdeki mallar değerli.fk 5 çarpandan işlem gören cok güzide dünya devi sirketler.
dolar bazında bedava.
evet belkı dahada dusucek ve dıpten alan zengn olucak.
kriz zaten yeni zenginler yatarır..o krızde alınan mallar bızımkıler olmasın.
tum ky dostlarımı sevıyorum.kalın sağlıcakla.
panık yok bu pıyasa neler gordu..
yatırım tavsıyesı deıl sadece bılgılendırme amaçlıdır..
bu arada unlu co rapor çıkardı 10 subat ve soda ıcın 10.50 al tavsıyesı verdı.buda dursun bır kenarda.
hıkayesı olmayan bır hısede zarar etmektense en azından burda bır kurtuluş umıdımız var arkadaşlar.
sevgıler
Güzel detaylı ve uzun uzun yazmışsınız,
Hemen hepsine katılıyorum şunu ek yapmak isterim,
Ayrılma hakkı sürekli söyleniyor ama,pwc şirketinin amacı ne,ayrılma rakamını belirlemek değil,şirket değerlerini belirlemek,ne için belirleniyor bu değeler hisse değişimi için,
Şunu diyeceğim 3.48 tl olan trkya ayrılma rakamı dendi o rakamda belki değişecek ama pwc şirketi derseki bu şirketin hisse başı ederi 6 tl derse ki ümidim pd dd sinden yüksek değerleme,kim neden ayrılma hakkını kullansın,değişimi bekler misal 6 tl trakya karşılığı şişe sahibi olur,
Çimentolarda ayrılma rakamları çok aşşalarda iken,değişim oranları çok daha üstlerde geldi olması gerektiği gibi heren herkezde aslan ve adnac harici değişimden hisselerini verip mardin alıcak,
Önemli olan gelicek değerleme oranı.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Soda sayfasinda da yazdim. Burayada yaziyim netlik kazansin diye. Ayrilma hakki ile ilgili 2017 tarihli anel elektrik birlesmesine iliskin kap aciklamasi.
7- Yukarıda belirtilen ayrılma hakkının kullanılmasında; SPKn.'nun "Ayrılma Hakkı" başlığını taşıyan 24'üncü maddesi ve SPK' nun "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" (II-23.1)'nin "Ayrılma Hakkı Kullanım Fiyatı" başlığını taşıyan 10'uncu maddesi hükümleri dahilinde, Şirketimizin 1,00-TL (Bir Türk Lirası) itibari değerli beher payı için ayrılma hakkı kullanım fiyatının, söz konusu birleşme işlemine ilişkin görüşmelere başlanılmasına istinaden Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından alınan kararın ilk defa kamuya açıklandığı 26.01.2017 tarihinden önceki, otuz günlük dönem içinde (15/12/2016-25/01/2017 dönemi) Borsa'da oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması alınarak hesaplanan 0,48 TL'nin en düşük yasal ayrılma hakkı fiyatı olmasına rağmen, ayrılma hakkı fiyatının uzman kuruluş raporunda şirketimizin beher hisse değeri olarak belirlenen 0,91 TL olarak belirlenmesine;
Insallah bizim sirket sahipleride boyle bonkor davranirlar.
Ayrilma hakki kullanimi kesinlikle artik 31 ocaktan once hisse sahibi olanlar icin gecerli.
Sn karbaht anelt de ayrılma hakkı fiyatı ortalaması 0.48 tl iken uzman kuruluş raporunda şirket beher hisse değeri 0.91 kuruş bulunmuş,
Yani ortalamanın nerdeyse %100 fazlası,
Anlamadığım şu uzman kuruluş şirketi değerlemiş ederini 0.91 kuruş demiş ,eğer öyle ise değerleme sonrası çıkan değer başka,ayrılma fiyatı başka,uzman kuruluş nasıl ayrılma hakkını belirliyor ,
Ben anlıyamadım anlatma şansın olursa sevinirim?
Ayrılma hakkı son 30 gün ortalaması bu net,
Uzman kuruluş şirket ederini belirliyor bu net,bizdede değerleme yapılcak ve trakyanın ederi buluncak borsadaki sahte değerin aslında ne oldupu anlaşılcak bu da net,
Ama anelt deki gibi uzman kuruluş nasıl ,ayrılma hakkı fiyatına etki ediyor direkt bunu anlamadım?
Yani ayrılma hakkıdamı değerlemeden gelicek değer gibi sonrasındada değişebiliyor yada şirket ben ayrılma hakkını 30 güne göre değil değere göre kullandırcam diyecek.
İmla hatalı ve hatlı kelimler için özür.
Ayrılma hakkı kullanım kesinlikle artık neden 31 ocakdan önce hisse tutanlar için geçerli dedin ,
Birde şu var pd dd 5.1 tl olan trakyada açıklanan ayrılma hakkı zaten çöpçbir fiyat yani 3.48 ,ayrılma hakkı için en az pd dd si kadar olmalıki ayrılma hakkı kullanılsın,yanlışmı düşünüyorum,
Yoksa değerlemden çıkan sonuç yine beklenip gerçek değere göre değişim oranları beklencek yanlışmı düşünüyorum dostum
Neden bugün kesin oldu senşn için dostum?
Sayin toibek uzman kurulus zaten sirketin gercek degerini hesapliyor. Bunu bagimsiz sekilde yapiyor. Sirkete sizin degeriniz budur diyor. Uzman kurulusun gorevi burda bitiyor. Sirket de bu raporu kendisi icin veri kabul ederek ister uzman kurulus raporuna uygun isterse geriye donuk 30 gunluk bedelin ortalamasini veya bu 30 gunluk bedel ortalamasinin ustundeki herhangi bir bedeli esas alma hakkina sahip. Bence uzman kurulus raporunun hesapladigi deger maksimum ayrilma hakkini gosteriyor. 30 gunluk ortalama bedelde minimum bedeli gosteriyor. Benim anladigim bu.
Son kanun onceki kanunlarla aslinda cok farkli spk ya ayrilma bedelini ve adil bedeli belirlemeye yonelik yol haritasi icin yetkilendirmis. Spk nin tebligi ortaya cikmadan aslinda yaptigimiz tum yorumlar bundan sonraki birlesmeler icin havada kaliyor.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anel elektrik yazdigim maddesinde,
....ayrılma hakkı kullanım fiyatının, söz konusu birleşme işlemine ilişkin görüşmelere başlanılmasına istinaden Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından alınan kararın ilk defa kamuya açıklandığı 26.01.2017 tarihinden önceki, otuz günlük dönem içinde....
Diye belirtmis ayrilma hakkina sahip olanlari.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anelt gibi bir firma bile 0.48 ortalamayı uzman kurulul raporu sonrası 0.91 e revize edip ciddi imsiyatif almışken,bakalım ayrılma hakkı ile ilgili şişe nasıl bir tavır alıcak ayrılm hakkı ile ilgili,birde bunun daha değerlemesi var değişim oranı var,
Peki bugünden itibaren 31 öncesi alan ayrılmadan yararlanır kesin dedin bunun sebebi ne acaba.?
Kafada yandı iyice,
Borsadan ayrı darbe,şişeden haber yok,okuduğumuzu anlamakda zorlanıyoruz varya bende öyle olmaya başladı artık,sağolasın dostum senin dilin çok berrak hala,ciddi anlaşılırsın sağolasın varolasın.
Ne demek abi. Insallah sonu guzel olur bu umitlerimizin. Ben yillarimi verdim borsaya su 1 aydir cektigim cileyi hic cekmedim. Her turlu belayi bir arada yasadik ve yasamaya devam ediyoruz.
Seninde dikkat cektigin gibi anelt bile paydaslarinin hakkini gasp etmemis neyse hakki onu vermis. Sise insallah bu konuda bari bizi yaniltmaz. Gercek degeri uzman kurulus raporunda budur sirketlerin bizde bunu verecegiz deseler iste ozaman parlak gunler baslayacak bizler icin. Artik sabirla bekleyecegiz.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anladım şimdi dostum,
Peki aynı açıklama şişedede gelmedimi,onlarda ayrılma hakkı kullanım fiyatını açıklamdığı tarihten 30 gün öncesi demedimi,?
Yada şumu ayrılma hakkı kullanım fiyatı son 30 gün ama kullanacaklarda açıklma öncesi sahip olanlar ozaman doğru anladım değilmi?
Bunları biliyorum diye düşünüyorum ama bilemdim valla biliyormuyum emin değilim,kafa zorlandı hakkaten[emoji5]
Sise ayrilma hakkini ve adil bedeli hesapladiktan sonra yayinlayinladiginda muhtemelen ayrilma hakkina 31 ocak tarihi itibariyle sahip olanlar yararlanacak diyecektir.
Burda onemli seninde hep uzerine basa basa belirttigin gibi kasasinda 3.9 milyar dolu sirketin gercek degerinin aslinda 5 ve uzeri oldugu uzman kurulus raporuyla teyit edilmesi. Boylece borsada olusan degerinin sunii oldugunun ortaya konulmus olmasidir.
Devletime ve milletime sonsuz sevgim var. Ama nedense devlet kurumlarina da ozek kurumlarada guvenimi iyice yitirdim. Sanki herkes birbirini duzme derdinde gibi hissetmeye basladim. Insallah uzman kurulus ve spk beni yaniltirda kucukte olsa umidim ve guvenim artar hayata dair.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet eskisinde veya suan gecerli olan son 30 gun. Ama spk son seklini belirleyecek teblig ile sanirim. SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında ayrılma hakkı yüksek tutulursa 31 ocak öncesi içinde bu sefer kasadan para çıkma durumu oluşacak,gerçi dışardaki miktar kendi sahibi olduğu hisseler harici hisselere bakmak lazım eğer az ise sorun olmaz çok ise dediğim gibi para çıkar hisseleri almak için para çıkar,
Ama ayrılma hakkı yinede yüksek tutulup ama değerleme sonrası şirket ederi adil olur ve gerçek değeri çıkar ise ayrılmadan hakkı fiyatımdan yüksek bedel çıksa dahi bu sefer ayrılmaya hisse verilmez bu sefer dönüşüme hisse verilir ,
Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum?
Anelt ayrılmada 1 e 1 nerdeyse revize edilmiş ve şirketden para çıkmış iken tam hakim değilim konuya ,çıkmıştır diye düşünüyorum,şişede o durumu göze almıştır belkide,
Şişe yatırımcı ilişkilerinin maillere cevabı ,adillik üzerine ve bekliyoruz yeni tebliği şeklimdeyken,benimde konuşmamda sürekli adil fiyat adil değer dendiğine göre ,adillik izerinden birşeyler yapılcak yapılcakda bakalım nezaman haberler düşecek
Yok bende aynen senin gibi dusunuyorum.
Benim kafama takilan husus su. Is yatirim dahil tum yatirim kuruluslari yabancilardan citi ve doce haric surekli al sat yapiyorlar. Benim bildigim borsada ilk giren ilk cikar hususuna gore kayit yapiliyor. Simdi is yatirim bugune kadar 100 milyon alip 90 milyon satis yapmis. Yani 31 ocaktan onceki tum hisslerin 90 milyonunu simdiden satmis. Ayrilma hakki bedelinden yararlanmak istese cok azindan yararlanacak mi oluyor. Ki aciklamaya kadar daha cok al sat yapacak. Bu konuda tam bilgim yok acikcasi. Surekli al sat yapanlar icin. SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öyle olcağını zannetmem ama fikir sadece,neden dersen,
31 ocak öncesi ve ogün elinde 1 milyon lot tutan kişi,
Haber sonrası alsat yaptı bu hakka sahip sonuçta,hiç alsat yapma hakkı olmaz ise ilginç olur,çünki haner öncesi sahip olup sonrasında satmama şartı yok ,yada haber öncesinde hisselerin miktarı ne ise o miktardaki hissede hareket olmama şartı diyede bşr şart yok diye biliyorum belki yanılıyorum,
Misal adam haber sonrası 1 milyon aldı ve sattı hiçbir hakkı kalmamış oluyor ozaman,
Yada şartlar sebebiyle düşen borsada satma durumunda şuan maliyet düşürmek için zararı azaltmak için bunudamı yapmayacak ozaman diye düşünüyorum,borsa tepetaklak oldu malum,mecbur elden çıkartıyor satıyor alıyor,yada sadece satıyor,
Adama demezlermi değerleme gelmedi,bir türlü senin değerlemeden önce kriz geldi ne yapaydım [emoji4]sen tahtana sahip çıkma bende mecbur başımın çaresine bakmak zorunda kalayım durumu,
Ben mesela haber sonrası elimdeki malın hepsini sürekli alsat yaptım ha para kazandımmı hayır şuan zarardayım ama alsat sat al yaptım,hemen herkez bunu yaptı muhtemelen,
31 ocak öncesi sahip olanlar denirse elinde o an kaç lot vardı ise bence o rakam kayıt altında olucak sonrasında adam 500 bin adetten hepsini satıp sonrasında alırsada bence hakkı bakidir diye düşünüyorum,çünki satan tekrar alırsa gibi olumsuz bşr şart yok diye biliyorum,tebliğdede yoktur herlade bu vb. Durumların dip notlarında,
Uzman kuruluşun raporuna tam olarak güvenemiyorum. Bağımsız mı ? Olabilir ama olmayabilir de ; Batılılar, kendi ülkelerinde son derece demokratik iken bizim ülkeye gelince nevri dönüyor. PWC yi tanımıyorum ama yeryüzünde şaşmaz bir kurum olduğuna inanmıyorum.
Diyelim şirket çok güvenilir. Paçasından kalite , adalet akıyor. Tamam de tüm verileri şirket sağlıyor. Şirketin verdiği doneler üzerinden değerleme yapıyor. Al bir soru işareti daha .
Spk 'ya güvenmek zorunda hissediyorum. Siyasi konjonktürü de gözeterek. Yaptıkları pislikleri görüyoruz ve buna engel olacak tek güç SPK.
Toibek'in dediği gibi bence ana tema şirketten para çıkması yahut çıkmaması. SPK emsal şirketlere bakıp da fiyat belirlerse ( tamam kıstaslar belli ama ) iş bankasından çok nakit çıkar. Trakya nin PD si 2 olacak şekilde fiyat belirlense çok mu yani borsadaki hisselere bakınca?
Hah bu yüzden iş bankası toplayabildiği kadar hisse toplamak zorunda.
Bunlar egrisiyle doğrusuyla benim fikirlerim . Çok biliyor olsam bunlar ben değil sayısını bilmediğim asistanlarım yazıyor olurdu. :)
Aciklamalarin mantikli ama net bir bilgi yok. Bende bilmiyorum acikcasi.
Ilk korona vakasida ortaya cikti. Yarin da devam dususlere. Gecmis olsun.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hic bir seyin kotusu bitmez. Birde ölümler baslarsa sen ozaman gor.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Insallah ben yaniliyimda sen dogru cik. Ama psikoloji bittigi icin artik olumsuza odaklaniyorum. SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ak yatirim iki gundur topluyor. Acaba is yatirim mi topluyor ak uzerinden. Dikkat ediyorum En garip tahta trakyada. SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ak yatirim bos yere toplamiyor. Tek basina alici.
bu ak yatırım da bir şey var arkadaşlar, ben en son bu hareketleri klimasan da gördüm. klimasan 4.1 iken 2 kurum alışları süpürüyordu, ama hisse olduğu yerde kalıyordu. Yani satanın malını alıyorlardı. Ben de mal vardı bu kadar alıma hisseyi kaldırmadılar diye sattım. 4.1 den 22 ye götürdüler klimasanı. Trakyada da aynı durumu görüyorum, ak yatırım 4 milyon mal aldı 3 günde 3 lerden malı topladı, önümüzdeki günlerde görürüz ne yapacaklarını.
coin linki olsa da izlesek bizde bu arada canlı canlı
Ek 24442 3 günlük pasta
Tobo olusumu mevcut
Akın alımı çok ciddi,
Ama faydalımı değilmi zaten gösterecek.
Ucuz oğlu ucuzdan mal alıyor.
Bugünki alılan malla dahi prim yapmalıydı,hatta dün ve iki gğn öceside dahil,
Mal satılıyor eksi oluyor satıcı kuvvetli düşüyor,
Mal alınıyor alıcı kuvvetli ya yine düşüyor yada prim yapmıyor.
Birileri birşeyleri planlamışta tamda istedikleri gibi oluyor herşey şuan,
Tum samimiyet ve inancimla soyluyorum en suni dusus trakyada. Bu filmin sonunda en iyi kazanci trakya saglayacak. An itibariyle bile para girisi olan hisse. Birileri basarak kesinlikle topluyor. Artik dusmesi umrumda degil. Bu hisse seve seve 4 lere gelecek. Ytd.