Emin Ağa nerelerdesin..hani bizim pastamız :))
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Emin Ağa nerelerdesin..hani bizim pastamız :))
Öncelikle, 20 lirayı aşmış olacağımızı tahmin ediyorum. Bu 20 denemelerini o zamana kadar başarmış olacağızdır. 19.80 falan aşılabilir.
Diğer yandan, verdiğin yıldaki rakamın başındaki 2 rakamı at. Kalan rakamın sonunda bir sıfır ekle. Benim kişisel beklentim oralardır.
Hisse 20 fetişi çıktı rıza baba!
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedelsiz hareketini kaç yılında yapmıştı, 2011 mi, 2012 mi? Bölünmeden önceki fiyatları hatırlayalım. Üreten ve özsermayesini güçlendiren şirketler bölünür bölünür, yıllar sonra tekrar aynı fiyatlara gelir ve aynı senaryoları yaşatır. Bunun örnekleri var. Ben Brisa için bu senaryonun, benzer fiyatlarla 2030 gibi gerçekleşeceğini düşünüyorum. Belki birkaç yıl önce de olabilir, onu bilemem. Bu değerlendirmeyi yaparken, bedelsiz gibi bir sebebe dayandırarak değil, şirketin finansal verilerinin o günkü tahmini konumuna göre (tamamen kendim için, kendi tahminim) yapıyorum. Bu tamamen benim kişisel bakış açım ve yatırımımı ele alış biçimim. Siz bana bakmayın. Daha uzun yıllar var.
Bu, nasıl bir kazanç hedeflediğimden ziyade neden satmayacağımın cevabı benim için. O gün geldiğinde, bugünkü tahta değeri kadar temettü almak da olası olacaktır.
Bu, nasıl bir kazanç hedeflediğimden ziyade neden satmayacağımın cevabı benim için. O gün geldiğinde, bugünkü tahta değeri kadar temettü almak da olası olacaktır :yahoo::yahoo::yahoo:
Jonathan hocam böyle temettüden bahset canımı ye, hisse fiyatını salla ne olursa olsun o speğin ve günlükçülerin işi.
O gün geldiğinde bize o kadar temettü verirse, hiç değilse bir dükkanın önünden geçerken camına ekmeğimizi banabiliriz. Dükkan sahibi itiraz eder, parasını verin derse de, çıkarır 20 liramızı veririz. Fazla beklentimiz yok. Pişmiş aşın kokusunu alsak yeter.
Genellikle, senedin , dolar bazlı resmi çizdirilir..
Biz tersini yaptık, Doların , Brisa bazlı resmini çiziyoruz..
https://i.hizliresim.com/qtigPz.gif
ama konumuz bu değil.
Yuvarlağı delen çizgide duracak mı ?
ben hiç sanmıyorum..
ANKET-BIST100 Endeksi'nin haftaya satış ağırlıklı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin -2,70 ortalama tahmin ise -2,97 puan oldu.
Foreks'in 30 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +8,88 puan olurken, en düşük beklenti ise -24,36 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 30 analistin 10'u pozitif, 20'si ise negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST 100 Endeksi, Cuma gününü 8,96 puan artışla 1408,32 puandan
tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Medyan : -2,70
Ortalama : -2,97
Maksimum : +8,88
Minimum : -24,36
Katılımcı: 30[(+)20(-)10]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(21/12/2020 - 09:17:42)
Torik gitti, Keko gitti.. Bizi acılarımızla baş başa bıraktılar.
Gitmiş herkes. Bizi karanlık günlerde yalnız bırakmışlar. Dayanmak kolay değil. Bu günlerde serzenişlerimizi Hayyam'ın bazı rubailerine ve mısralarına sığınarak yapacağız, böyle dövüneceğiz:
Gül verme istersen, diken yeter bize.
Işık da vermezsen, ateş yeter bize.
Ey zaman, bilmez misin ettiğin kötülükleri?
Sana düşer azapların, tövbelerin beteri.
Alçakları besler, yoksulları ezer durursun:
Ya bunak bir ihtiyarsın, ya da eşeğin biri.
Derde gama yatkın yüreğime acı;
Bu tutsak cana, garip gönlüme acı;
Bağışla meyhaneye giden ayağımı,
Kızıl kadehi tutan elime acı.
yükselen takoz görüntüsü var.
21 tl bugün için takoz direncidir.
kırılım yüksek hacim eşliğinde olursa güzel olur.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...e15399bb8b.png
kırılım yönünde hareket beklenir.aşağı kırması da bir olasılık elbette.
yukarı kırılımda ben öncelikle grafikte üst trend çizgisini beklerim.orası 24 tl civarında fiyatlanıyor.
aşağı kırılımda ise 17,00-17,30 bandı beklenebilir.
diğer bir ayrıntı ise grafik bozulmadığı sürece 2022 başlarında kanalın hedefi 45-60 arası görünüyor.
uzuncular için ,yatırımı kar üreten ,finansal giderlerini minimuma indirmiş bir brisa 1 sene içinde o bandı görebilir mi?ben olumlu taraftayım açıkçası.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...20ba5e6a75.png
Sayın Jonathan burdayız. Tekkeyi bekleyen çorbayı icer. Amaaaaa baklavayida yer. Saygılar.... Yatırım tavsiyesi değil.
Ben baklavayı dilimli severim sayın Jonathan. Havuç dilimi kesilmiş olan. Yatırım tavsiyesi değil aman haaa.
Düşünsene koskoca tepsideki baklavayı nasil yiyeceksin. Önce havuç dilimi şeklinde böleceksin. Sonra şerbetini kızınca döneceksin. Ohhhh canim çekti ya. Yatırım tavsiyesi değil. Şekeri olanlar yazdıklarımı okumasin.
O rakamlar için net kardaki sürdürülebilirliği görmemiz gerekecek. Eğer tahmin edilenler gibi gerçekleşirse, o fiyatlar mümkün olabilir.
Asıl mesele şu, son açıklanan çeyrekte net karı iyi açıklamamızı sağlayan ve diğer finansal giderleri baskılamamızı sağlayan unsur kur artışıydı. Bu her dönem bu şekilde olmayabilir. O nedenle, mevcut borcun ve faiz giderlerinin azalması, üretim artması ve karın yıllık min. 400 milyon bandına sabitlenmesi gerekiyor ki 20 lira fiyat bandındaki seviyemizi koruyabilelim. Bir daha 200-300 milyon yıllık net kar rakamlarına dönme durumu olursa, bu fiyat bandı sıkıntıya girebilir. 6 ay sonra gelecek olan net kar rakamlarımız her daim mevcut fiyatları, piyasa değerlerini desteklemeli.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...aaa483af5d.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...245dc916f3.png
Sent from my iPhone using Tapatalk
300 bin malla buralara geldi gunlükcü müşterisi de vardi hareketlerimi milet atlıyordu.. takaslara iyi bakin..bol kazanclar
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşüş trendindeyken ya da aşağı doğru yatay seyrettiği dönemde (7 lira ve 5 lira dönemleri), ne kadar beklersen bekle, belli bir fiyatın üzerine çıkamıyor, muhakkak daha da aşağı geliyordu. Her yukarı hareket sönük bir alev gibi kalıyor, devamı gelmiyordu.
Şimdiki yükseliş trendinde ise tam tersi söz konusu. Yön muhakkak daha yukarısı oluyor, düşüş olsa da geçici ve saman alevi gibi kalıyor. Yani kağıdın düşüşte ve yükselişte benimsediği hareket dinamikleri aynı.
2020 karından dağıtacağı temettüye gelince, benim düşüncem şu şekilde: Son sözü VUK tabloları söyleyecek, çünkü kar bu tabloya göre dağıtılabiliyor sadece. Bizim bilançolarda kar 500 milyon gelirken, VUK tablolarında 200 milyon gelirse, dağıtılacak olan kar 150-180 milyon civarında olabilir ancak. Benim içimden bir ses, eğer VUK ile diğer bilançolar arasında bir fark olmazsa, 70 kuruş civarında dağıtılacağı yönünde. Fakat bu sadece içimden gelen ses. Bir tahmin.
Ama bana sorarsanız, eğer şirket finansal giderlerini, her yıl minimum 400-500 milyon tl bandında kar açıklayabileceği banda çekemediyse, kar dağıtımı 1-2 yıl daha sınırlı tutulmalı. çünkü hala daha yıllık 300-400 milyon civarı bir faiz gideri söz konusu. Bunun azaltılması gerekiyor. Bu kadar dişimizi sıktık, kağıdın hareketleri güven verecek şekilde. Kafamızdaki soru işaretleri daha az. Güvenimiz daha iyi. Bu durum bağlamında, eğer 2 yıl daha kar dağıtımı konusunda muhafazakar politikalar izlerse, ben buna razı olurum. Zaten 2023 yılına kadar beklentilerimi çok düşük tutmuştum kendi adıma. Şirket yeter ki borçlarını azaltsın. Mesela, borçların toplamda 300-500 milyon - 1 milyar arasına indiği (kasadaki nakit vs. düşüldükten sonra kalan net borcu demiyorum, ödenmesi gereken toplam borcu söylüyorum), kasadaki nakitin de 1-2 milyar tl arasında olduğu Brisa, çok iyi olmaz mı? Hangi f/k üzerinden değerleneceğini hesaplayamazsınız böyle bir durumda.
Bir diğer konu.. Bu Japonlar muhabbeti vardı. Bununla ilgili kafamda birkaç soru işareti var. Eğer böyle bir durum varsa tabii.. Ama öncelikle, bu konuda düşünceleri, tahminleri, duyumları olan arkadaşlar varsa fikirlerini dinlemek isterim.
Kapanışı dur tahmin ediyim 20?
Benden buraya kadar 4 yıllık maceramiz burda bitti
Biraz da başka hisseye kufredelim.
By bye cigerim
Ben uzuncuyum. Al sat tut ve yatırım tavsiyesi değildir.
Ana hissem aksa akrilik bir tane teknoloji şirketi bakıyorum
Bu mal! hisse de sabah hareket yaptimi aksam muhakkak eksi kapatır..
Buarada Goodyear bize iyice fark attı....son 2 haftada yuzde 10 kusur prim üretti ..