Bu ayın 9 ve 10 unda yazdım poyraz kardeş bu gün tekrar yazdım. Ayrıca MB kasım toplantısına kadar faiz indirimi olmaz bence
Bu ayın 9 ve 10 unda yazdım poyraz kardeş bu gün tekrar yazdım. Ayrıca MB kasım toplantısına kadar faiz indirimi olmaz bence
Sanırım eski kuşaklara deselerdi ki araba alırken 1 değil 2 yetmez tam 3 araba parasını devlete vereceksin ondan sonra alabilirsin. Normal bir ülkede olması gereken tepkiyi verirlerdi herhalde. Şu an bu kadar fahiş soyguna varan uygulamalar yalnızca küme düşmüş yada klasman dışı ülkelerde mevcut. Eh daha ne kadar gırtlağına çökülecek merak ediyorum bu millet çok sabırlı cidden :) yarın bir gün 2-3 araba vergisi kesmez 4 tane araba devlete 1 tane kendine alabilirsin deseler yine kuzu kuzu dolar taşar araba pazarları galericiler vs. kimsenin miki faresinde olmaz. Sadece araba değil tabiki, misal içtiğiniz 1 paket sigaradaki 20 dal sigaranın tam 18 tanesi vergi ücreti :) yani normalde 2 dal sigara fiyatına 1 paket alabilecektiniz vergi yükü olmasa. durum ne kadar da traji komik değil mi ? kaçak içkiden ölen insanlarla ilgili tonla haber vardı daha 1-2 ay önce, zira içkide de durum aynı. düzelen hiçbir şey yok. ileride elektrik ve doğalgaz faturanızda benzer şekle gelecek. 10 lira tüketime 90 lira fatura ödeyeceksiniz. işte ülkenin klasmanı bu malesef.
Önümüzdeki aydan itibaren Tuik in enflasyonu aşağıya çekeceğini ve faiz indirimi için gerekli ortamı oluşturacağını düşünüyorum.
Ağustosta 0.86, Eylülde 0.97 altinda çıkacak mı bakalim
Deniz kenarindaki kafe isletmecisi gecen yil 20 te le olan sezlong ucretini 30 te le yapmis
50% zamcik..!!!!
Ev sahiplerinin kira ucreti artisini bile kontrol eden makamlar bu isletmeleri neden kontrol etmiyor....
Böyle düzenin......
Yol kenarinda geçen yil 10 te le ye incir satan adam bu yil 20 te le yapmiş..
Alani da satani da [emoji2959][emoji35][emoji35][emoji2959][emoji35][emoji35]!!!!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neymis enflasyon 19 mus....
Bu faizle baglayaninda ..[emoji35][emoji35][emoji35][emoji2959][emoji2959][emoji2959]
Yakinda bu enflasyonu bile bulamayacaksiniz...
Halinize sukredin..
Syg,
faiz düşecek denip denip sabit bırakılıyor nereye kadar böyle
Merhaba, malesef
İyi parti lideri Meral hanımın (%100 diyor)
Chp yetkililerinin (%70 diyor)
Fox tv ismail küçükkaya (arabacıda öğrendim %100 vergiyi diyor)
Fox tv sunucu meral hanım (%170 diyor)
Hiçbirinin %300 araba vergisinden haberi yok
%70-170 arası telafuz ediyorlar. Bir kişi duymadım %300 diyen.
Hepsini detaylı yazmadım , özet geçtim.
Kim diyordu sayın dudu bu millette para var diye bir şey olmaz diye. 😀😀😀 Benim tahminim bu sene Ekim ile Nisan ayları arası çok zor geçecek ben eşimle iki kişiyiz yaşım 56 evimiz ve arabamız var başka hiç kimse de yok 7500 TL zor geçiniyoruz öyle dışarda rakı balık falan da yemiyoruz . Belki de bize müsrif diyebilirsiniz ama insan gibi gidamizi alıyoruz başkalari nasıl yaşıyor bilmiyorum
Allah herkesin yardımcısı olsun
Muthis pahalilik var.ip koptu.freni patlamis kamyon gibi ekonomi.
Benim arabam 2009 Passat higline daha 128 binde Allah'tan emekli olabildik karı koca şimdi emekli olanların vay haline. Arkadaşlarımda var onlarla da konuşuyoruz hepsi emekli karı koca 55- 60 yaş arası gelirleri 7500 ile 10 000 arası öyle çok iyi yaşamıyorlar bir eli yağda bir eli balda değil hepsi üniversite mezunu okumuş kişi ama rahat yasayamiyorlar
Sonuç olarak artık orta direk diye bir şey kalmadı ya fakirsin ya da zengin. Demogoji yapmayalım lütfen neye göre kime göre zenginsin fakirsin edebiyatına gerek yok
Belli bir yaş üzeri kalsiyum çok önemli kemikler için .
Onun için uygun bir şekilde elde etmenin yolu yumurta kabuğu yemekten geçer .
Peynirin sütün 10 katı oranında mevcuttur .
Bu da size hayatınıza yatırım tavsiyesi olarak gelsin
Hanimda osteoporoz baslamis ona da verdim.
Cok fayda etti.
Syg,
Bugunler korkarim daha iyi gunlerimiz reyizin gelin hanima dedigi gibi. :)
Syg,
Sn. İyimser,
Hayat ilginç
Yazınızı okurken şaşırdım. 7500 tl ye nasıl geçiniliyor bu devirde diye afalladım. Bence sadece gıdaya bile yetmez, bırak diğer hayat masraflarını. Fakat sonrasını okuyunca daha da şaşırdım. Ancak yetiyor, belki de bize müsrif diyebilirsiniz felan yazmışsınız. Hatta arkadaşlarınız için de bir eli yağda balda değil felan. Ya ne müsrifi, ne yağı balı, basbayağı fakirlik işte. Demek ki herşey göreceli. Lütfen yanlış anlamayın, sizi üzmek değil amacım, konu siz de değilsiniz aslında. Vatandaş bu seviyeyi iyi zannediyor.
Benim bu sene ortalama gida masrafim aylik 4000 gibi...
Gecen sene 12 aylik ortalama 2931 TL olmus..
Excel tablom boyle diyor.
Fazla yiyen bir aile de degiliz...
Evde 3 kisiyiz...
Kaliteli ama az yemeye gayret ediyoruz..
Guvenilir ve markali urunleri Migros online'dan satin aliyoruz...
Genelde hep ayni urunleri aliyoruz.
Syg,
Bu yatirim fonlarinda kesilen mkk saklama ucreti deniyor.onbinde 1 yillik gibi.cok yuksek degilmi?yoksa yanlismi hesapliyorum?
Dudu bu gida gideri icinde raki gideri dahilmi merak ettim[emoji39]
Sözün özü dudu ve benim gibi emekli olmuş kişilerin hayat tecrübesine göre en az 1000 dolar gibi bir emekli geliriniz olmalı yoksa yaşlılıkta sürünürsünüz