dün almak isteyen arkadaşıma yarını bekle demiştim..bu gün tabandan almış...tebrikler...:kahkah: boşuna risk =kazanç dememişler...herkesin korktuğu ve panik yaptığı yerde cesaretli davranmak çoğu sefer kazandırıyor...
dün almak isteyen arkadaşıma yarını bekle demiştim..bu gün tabandan almış...tebrikler...:kahkah: boşuna risk =kazanç dememişler...herkesin korktuğu ve panik yaptığı yerde cesaretli davranmak çoğu sefer kazandırıyor...
Boş bırakmaya gelmiyor ekranımda açtım kademleri görmek için 400k falandı tabanda lotu yazdım bekliyorum 2 dk kahve almaya gitti arkadaş bşr baktım tabandan -3 gelmiş sabah sabah bir tane kahve makinasına maloldu 1 bardak kahve:kahkah: gükdüğüme bakma keko dostum canım sıkıldı :)
Bugün iyi yeşil olan başka bir hissemden full satış yapıp yine ekleme yaptım artık iyice mallandım. İnşallah yanıltmaz
patronlar yüksek fiyatlardan satıp nakit elde ederek bu nakiti yatırımlarda kullanmak istiyorlar...bu yüzden de hissenin fiyatı ne kadar yukarı çıkarsa o kadar iyi..bu ekolü sasa patronu başlattı...sasa borsada büyüdükçe reelde de büyüdü...son zamanlarda bu yolun iyi olduğu görülünce bir çok patron bu yola başvuruyor....gesan bu yol ile çok değerlendi...brlsm de bu yola yeni yeni giriyor...oda kendini iyicene tanıtıp doğru kararlar alırsa oda o şekilde büyüyecek...
çocukluk arkadaşım brlsm i 14,00 civarlarında iken çok söylememe rağmen almamıştı...dün hissemiz taban olunca uygun yerden alacam demişti...bu gün tabandan almış...umarım hep birlikte kazanırız...umuyorum ki mahcup olmam...
Bofa 1.5 milyon yancısı yatırım finansman 600k diğer kalan 3 kurum da 1 milyon lot sattılar. Şu anda 29 civarındayız, bence bu satışa rağmen oldukça iyi durdu. Bofa alırken yf(yatırım finansman) de alıyor satarken de satıyor. Çıkmaları iyi oldu, yukarıdan tekrar alıma geldiklerinde hisseyi bir kere daha yukarı sürerler diye düşünüyorum.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir
Bir çok yatırımcı brlsm i almak için fırsat kolluyor..bence artıya geçer geçmez yeni bir çıkış dalgası başlatacak...son iki haftanın agresif çıkışının düzeltmesinin buraya kadar olmasını temenni ediyorum...açıkçası beklentim de o yönde...eğer böyle olursa ?? belki de 40-50 aralıklarına kadar yeni bir çıkış dalgasına girebiliriz..çünkü inanılmaz bir ilgi var hisseye...
şirket ana ortakları alarkonun kuruluş yıllarındaki vizyona sahip . işler yolunda oldukça yeni şirketler alınacak ve yeni sektör arayışları var . yönetim kadrosunu da çok beğendim. profesyoneller var özellikle imkb geçmişe sahip bir hanımefendi ve yeni alınan enerji şirketinin genel müdürü çok dikkatimi çekti. enerji işine girerek şirket bir anlamda kabuk değiştiriyor. dikey ve inorganik büyümeler böyle stratejiler ile ortaya konulur. enerjilerde lot sayısı, sermayesi ve piyasa değeri düşük bir şirket olduğu piyasada fonlarca da tespit edildi. doğrusu bunlar önemli artılar . yolu açık şirketin . sabredeceğiz. böyle zamanlarda satan büyük fırsatları kaçırmış olabilir. aceleye hiç gerek yok. şirkette piyasa değerinin büyük olmasını ister. pd yüksekliği firma için prestijdir. bundan sonra şirketin buna yönelik hamleler geliştiriceğini düşünüyorum. şirketin 2022 faaliyet raporu son derece emek harcanarak hazırlanmış. yk başkanının mesajları ve şirketin büyüme stratejileri geleceğe dair son derece realist. şirkette sasa, alarko ve gesandaki gelişimlere benzer bir süreç bizleri bekliyor.
Keko dustum 40-50 deme, dün 36 dan aldım. Yüksek tut hedefini ;)
Ana pazarda olması görebildiğim tek dezavantajı gibi şu anda. Yıldız pazar ve akabinde bist100e girerse fon alımları olabilir. Hangi sebeple yıldız pazarın kriterini karşılayamıyor bilmiyorum doğrusu
Şirket şu anda yıldız pazarda.
Forum başlığı ana pazar altında, yerinde yanlışlık var.
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...7aa01a43690c1f
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Brlsm enerji sektörüne yön veriyor son bir haftadır...bu gün artili olunca yeotk başta diğerleri de pozitif olma isteğinde...yalnız at başı biziz...çünkü hem bilançomuz çok güzel hem de rasyolarimiz daha ucuz..
Sayas da güzel bilanço açıkladı. Ancak Birleşim kadar değil. Piyasa değerleri birbirine yakın. İkisi arasında sepet yapma veya sadece birleşim alma gibi bir kararsızlığım var.
selam olsun sabırlı yatırımcılara...
ne cabuk silkelemiş milleti be yazan çizen bile kalmamış 1 senedir kar etmeyen hektaş eregli sayfaları yıkılıyor....:yahoo:
Bugün de ekleme yaptım böyle giderse tüm portföy burası olacak 😂
782548 bekleyenle kapattık
Arkadaşlar günaydın. Şirketin finansal tablolarını incelediğimde gelir tablosunda esas faaliyetlerinden diğer gelirler kaleminde 322 milyon liralık bir dönem kar yazılmış yanında dipnot olmadığı için detayına bakamadım. Yatırımcı ilişkilerine de sordum ama ondan da net bir cevap alamadım. Bu kalemden gelen karın kaynağı noktasında bilgisi olan var mı?
Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kur farkı değil o kar bağlı ortaklıklardan gelen kardır...bağlı ortaklık %50 ve üzeri paya sahip olunan şirketlerdir..
Teşekkürler hocam. Detay göremiyoruz ama değil miRedmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben çok inatçıyım dostum...:kahkah: 36 yı görmeden sevinemem...bilançomuz güzel...elimizde 3,5 milyarlık bitirilecek iş var...ges işine girmişiz ,makodonyada ve azerbeycanda aktifiz...beklentilerim biraz yüksek dostum...:kahkah: ama her zaman olduğu gibi şükür de ediyorum dostum...
endeks bir ara -%4 lerde olmasına rağmen brlsm ,kocaer,vbtyz hisselerim artıdaydılar...hisselerim ile gurur duydum...17 yılllık borsa hayatımda zaten toplasam 20 gün borsada dışında nakit ile durmadım...bu gün de yine fuul maldaydım...
vay be tavan kapatmışız böyle bir gunde...
Ya keko gesan topiğinde yazını okurken brlsm den bahsettin, hemen o sayfaya girdim yazılarını okuyunca gesanları sattım buna geçtim. Kekocum şimdide vbtyz ve kocaer çıkardın başımıza. Para yok kekocum napcaz şimdi. Evvelce senle özelden yazışıyorduk. Yorumlarına çok değer veririm senin. Sen incelemeden girmezsin hiç bir kağıda. :) İnşallah hep birlikte kazanırız kardeşim.
Ben de elimde mal olmadan duramıyorum dostum. Benim borsa geçmişim 3 yılı ancak dolduracak eylül ayında inşallah, tek nakitte kaldığım dönem bu seneki ilk seçimin haftasıydı onu da zor bekledim 😀
Elimde 4 hisse var, hepsi de yeşil kapadı bugün, böyle zor bir günü iyi atlattık.
Bu aralar bir ges kap’ı gelirse şahane olur, 36-37 arasını kısada geçmemiz için itici güç olabilir.
Gesan’ı geçen sene haziran ayında bölünmemiş fiyatıyla 37 tllerden almıştım, brlsm bana aynı heyecanı veriyor, hala daha gidecek çok yolumuz olduğunu düşünüyorum.
Selamlar
Gesan elimizde iken bebekti..sonra emekledi sonra yürüdü sonrada depar ile koştu...brlsm ise yeni yeni yürüyor...zaten çıkış isteği de bunu gösteriyor..süreç olarak kocaerden çok önde...yalnız Kocaer de ileriki süreçte çok iyi olacak...kocaerde önce iyi bir ikinci çeyrek bilançosu...ardından modernizasyonun olumlu etkilerinin satın alınmaya başlayacağı bir üçüncü çeyrek bilançosu...ardından da yavaş yavaş asıl konu olan yenilenebilir enerji beklentilerinin satın alınacağı bir süreç bekliyordum ki şu anda bu adım adım yaşanıyor..
Vbtyz de ise durum tut pozisyonudur..32 TL den 96 yi gördü..şu sıralarda 83 seviyelerindedir..ondaki benim maliyet 57 dir...vbtyz de düşük sermaye..düşük halka açıklık ve yüksek karlılık mevcut ama buna rağmen ben kimseye al diyemem..elinde bulunduranlarin tutmasını ise faydalı görüyorum...
Sağolasın sevgili keko. Güzel bir topik burası. Faydalı bilgiler ve seviyeli yazılar var
Gesanda ilk hisseyi alan ben degildim ama potansiyelini ve ilk defa 200_300 lerden söz eden bendim... çok takipcili twiteer ustadlarindan bazıları ilk defa gesani 40_50 aralığından keşif ettiler..Mehmet Yazır hocayı ise zar zor ben ikna ettim..önceleri maximum 140 TL fiyat biçmisti ,2022 yılı karını ise 400 milyon beklemiş idi ama kar tam 640 milyon gelmişti..bu aralar ise üstadlar tekrardan yüksek rakamlardan söz etmeye başladılar ..
Bu gün brlsm den pek bahseden olmuyor ama tahminlerime göre twiteer üstadları hisse çok yujarilara gittiğinde söz rtmeye başlayacak ve brlsmi porfoylerine aldıklarını söyleyeceklerdir....:kahkah:
Günaydın Keko Bey birleşimde fiyat olarak nasıl bir beklenti içindesiniz . hissenin içsel değeri - ederi için 130 - 140 liralardan bahsediliyor. şirket kabuk değişimine gitti. yönetimde ges konusunda ülkenin en iyi yöneticileri transfer edilmişti zamanında. ges konusunda ciddi bir gelişim gösterecek bu şirket. size göre fiyat olarak ne kadar yukarılara gidebilir ? twitter üstatları kaç liralara yükseldiğinde yazacaklardır ?
bence üstadlar tıpkı gesanda olduğu gibi 40-50 aralıklarında hisseyi keşif edeceklerdir...ama brlsm tam anlamı ile nereye gider bilemem...ges ile ilgili atacağı kaplar ne kadar çok ve büyük meblağlı olursa o kadar agresif gider düşüncesindeyim...yani kaplar bu konuda çok önemli...
geçmişte gesanı 19,70 ten alırken 8-9 ayda 40-50 aralığına giderse iyidir düşüncesindeydim ama ben aldıktan hemen sonra enerji ve özelikle de yenilenebilir enerji çok popüler oldu...sektör çok talep gördü...o yüzden de 4-5 ayda 300 leri gördü...yani beklentiler ile şartlar çok değişken olabiliyor...
ben de hiç trade etmeden beklemeyi tercih ediyorum...malum bu zamanda enerjisiz olmuyor...benim de enerji sektöründe tutunduğum tek dal...bir de henüz embriyo dönemindeki kocaer...şu anda bu iki hisseyi sıkı sıkıya tutuyorum...gerisi de ne olur ne nasip olur bilemem...
şu anda 36-37 seviyelerinde bir direncimiz oluştu...son zirvemiz orasıydı...zirvelerde satmak isteyenler kenara çekiliyor genelde...yerine de taze ve inanmış yeni yatırımcılar geliyor...bu direnç bölgemizi geçebilirsek ??? kendimizi kısa sürede 40-50 aralığına atabileceğimizi düşünüyorum...tabi endeksin de çok bozulmaması şartı ile...gerçi cuma günü endeks sert bozulmasına rağmen yolumuza tavan ile devam etmiştik...ama daima böyle olacağının garantisi yok...o yüzden de endeksin de uygun ortam vermesi halinde brlsm e olan talebin devam etmesini bekliyorum..