portfoyumde var ve benim para kazanmam lazim :) :evil:
potansiyeli cok iyi
sektorleri cok iyi
yatirimlari var
patron duzgun
iyi yonetilen bir sirket
piyasa degeri 14 milyar TL saka gibi , o fabrikayi kurmaya calis simdi 30 milyar TL kuramazssin
Printable View
düzce fabrikası yatırımı 65 bin ton ve yatırım tutarı 15 milyon dolar...mevcut kapasite 155 bin ton.. yani 65 bin ton un yaklaşık 2.4 katı
buna göre mevcut fabrika yatırımı 35-40 milyon dolar...diğer kurulum idari binalar, lojistik vs vs ye de 10 milyon ekleyelim...
65 milyon dolarlık yatırım....
piyasa değeri kaç 825 milyon dolar...
210 bin ton kapasite ...2022 de beklenilen satış 102 bin ton...
kapasite tam kullanılmayınca maliyet yükselir...brüt kar marjı düşer...
otomotiv sektöründe ses yalıtım sistemlerinin üretimi ve ofis ve otomotiv koltuğu sektöründe esnek köpük sistemlerinin üretiminde otomotiv lastik atıklarından elde edilen karbon esaslı geri dönüşüm malzemesi kullanarak ürün portföyüne Grafen esaslı iki yeni ürün eklemiştir
Malsız adamı 100 km'den tanırım. Analizmiş pehhh. Bir insan ilgilenmediği hisseye devamlı niye yazar çizer. Düşünün bakalım. Bir tane de iyi yorumu yok.
İkinci riçhırttan da ses yok
Boşuna tartışmayın ne kimpuru ne kareli ne Kontrolmatiki ne de aksa , Vesteli bi araştırın da yatırım neymiş görün. Sadece Meta Nikel hepsini satın alır Vestel iştiraki
Ayakkabı tabanı üreticisi hala bide otomobil koltuğu işine girmiş ,güldürmeyin adamı
Firmanın ürünleri:
PVC
Plastifiyan (DOTP)
Desen Kağıdı
Köpürtücü-Şişirici Ajan (Azodikarbonamid)
Solventler
Tekstiller
Solvent Bazlı Poliüretanlar
Finish Ürünleri
Titanyum Dioksit
Karbon Siyahı
Pigment Pastaları
Poliüretan Chips
Selüloz Tozu
Klor Parafin
TPU Film
Stirene Butadiene Kauçukları (SBR)
Termoplastik Kauçuklar (SBS-SEBS-SIS)
Yüksek Stirenli Reçineler (HSR)
Fenolik reçineler
Rejenere Kauçuklar
Kauçuk Kimyasalları – Katkılar
Yapıştırıcı Hammaddeleri
Solventler
Eva ve Katkıları
Karbon Siyahı
Titanyum Dioksit
Klor Parafin
Polikloropren Kauçuk (PCR)
Yaş Boya Reçineler
Toz Boya Reçineler
Baryum Sülfat
Pigmentler
Karbon Siyahı
Titanyum Dioksit
TDI
Plastfiyanlar
40 yıllık firma tabiki sadece ayakkabı tabanı yaptığına inanıyorsanız burada yazıp boşuna vakit kaybediyorsunuz demektir.:one:
İsterse b.k ücretsin. Kâr edip bana para kazandırıyor mu? Ona bakarım ben. Telekom devi Nortel batmış var mı ötesi?
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim bu tahtada pozisyonum min..öyle gördüm de yazdım..şirketin vizyonu çok hoşuma gidiyor..bol kazançlar diliyorum yatırımcısına..
Kmpur’un sahibi girişimci üstü bir tip,şirketi kötüleyen insan eski kafalı bir yatırımcı olur kanımca.
Biz ne yazsak boş piyasa değeri yükselmeye devam edecek.
BU fabrika yöneticileri primleri hisse senedi ile olarak aldığını duymuştum.
Bu yüzden yöneticilerin hissenin fiyatının yukarı çıkmasında doğrudan çıkarı var.
O yüzden şirketin medyada görünür olmasına daha gayret gösteriyor gibiler
Şirketin olduğundan iyi gösterme gayreti pazarlama çalışması seziyorum.
bende olsam üretimi artırmak gibi zor bir şey için çalışacağıma daha kolay olan hisse fiyatını artırmaya çalışırdım.
Ek 29186
Bu elem verici resmi, yaşı benimkine yakın olanlar veya dünya genel kültürüne biraz hakim olanlar hatırlayacaktır değerli arkadaşlar. Pulitzer ödüllü Kevin Carter'in çektiği resimde, açlıktan ölmek üzere olan afrikalı çocuğun son nefesini bekleyen akbaba görülüyor. Elbette, ne için beklediği belli.
Hakikat şekil değiştiriyor ama nefsî arzular insan bedeninde de vücûd bulabiliyor.. Carter'ın resmettiği yukarıdaki gibi, bizim gördüğümüz de bazılarının yazılarına dökülmüş hali..
Birileri istiyor ki, elinde hissesi olanları korksun, yılsın, satsın; satsın ki düşsün, düşsün ki, en uygun yerden o da alsın..
İşte bunlar leş yiyen akbabaların, insan haline bürünmüş hali..
Gördüğüm kadarıyla, bunların sayısı artmış, eleman avanelerini de getirmeye başlamış..
Bu demek ki ve şükür ki doğru yerdeyiz..
Eleman Karel'de kötü gelen bilançoya şiirle tevil getirirken, aslında hakikatin öyle olamadığına dair binbir izahat getirirken, burada kâra "kalitesiz" demiş..
Düşükten aldığı hisseleri üstten satınca, düşen hisse fiyatını görüp, sattığı kadarını hemen yerine koyup, ettiği kârı, "ahanda şirket hesabına aktarıyor ve şu adla muhasebeleştiriyorum" diyecek 5 tane patron bulamazsın.. Evet, 5 tane..
Siz, Temel gibi, ağaçlara bakarken ormanın güzelliğini kaçırıyorsunuz dostum.
Bilançoya o yorumu yaparken, aynaya mı bakıyordunuz acaba..
Okuyan arkadaşların affına sığınarak, şunu da hatırlatmak isterim:
Alex Ferguson ve bir başka teknik direktöre atfedilen bir söz var: "İstatistikler bikini gibidir; çok şey gösterir ama asıl görmeniz gerekeni göstermezler." şeklinde..
Tekrar özür diliyorum arkadaşlar, kusura bakmayınız.
Siz, hakikati eğip-büken arkadaşım: İstatistiklerde boğulmayınız.. Büyük resmi görünüz artık..
Daha önce yazan mutlaka olmuştur; Cavidan Hanım, "Düzce yatırımı bittikten sonra, câri açığa 200 milyon dolarlık olumlu katkılarının olacağını" söylemişti..
Ben, en azından, bir sene kadar daha burada olduğumu, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtir, tüm paydaşlara saygılarımı sunarım.
Banvit A.Ş. 2014 yılı ikinci çeyreğinde net satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artırarak 962 milyon TL'ye ulaştırdı. Banvit'in net dönem kârı 25 milyon TL, ihracatı ise 44 milyon dolar olarak gerçekleşti.Verilen bilgiye göre bu dönemde Banvit'in yaptığı yatırımların tutarı da 24 milyon TL oldu.Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener yaptığı açıklamada, 2014 yıl sonunda Banvit'in konsolide net cirosunu 2 milyar TL'ye, vergi öncesi kârını ise 60 milyon TL'ye ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.
18.08.2014
https://www.sondakika.com/haber/habe...t-kar-6391009/
https://i.hizliresim.com/pmhatjq.png
--4 aylık bir süreçte, TÜİK verilerine göre hasılat ve satışların maliyeti enflasyon ile paralel olmasına rağmen yaklaşık 35.83 milyon dolarlık yanılma (?!), bugünkü para ile yaklaşık 669 milyon TL
--Bu gözler neler gördü...
Peki inatla niye burda yazıyorsun bro? Çok boş vaktin mi var yoksa ürküttüğüm kar mı diyorsun?
Cavidan Hanım, "Düzce yatırımı bittikten sonra, câri açığa 200 milyon dolarlık olumlu katkılarının olacağını" söylemişti..
kaynak var mı?..
Tamam, kabul ediyoruz, en şampiyon, en zeki, en birinci, en akıllı sizsiniz.. Ferasetiniz dağların ötesini görüyor.. Harikasınız..
Samimi olarak soruyorum, bilmek istiyorum; yazdıklarınız "bu ciğer mundar" demek değilse;
-Neden uyarıyorsunuz?
-Bizi neden bizden çok düşünüyorsunuz?
-Hep hayırsever misiniz?
-N'apalım; satmamızı mı istiyorsunuz?
-Burada olan mı çıksın, yeniler mi girmesin; kime sesleniyorsunuz?
-Takdir edilmek, taltif edilmek mi istiyorsunuz? Bunun eksikliğini gördüğünüz için mi ısrarla yazıyorsunuz?
-Menemen soğanlı mı olmalı, soğansız mı?
-World Cup-22 favoriniz hangisidir?
-Kahvaltıya çay mı, kahve mi eşlik etmeli?
Brolar kavga etmeyin Vesteli bi araştırın esas potansiyel kimde anlayacaksınız.Sadece Meta Nikel yeter maden şirketi.
Burada bilgi ve kişisel düşünce paylaşımları yapılıyor herkez istediğini hakaretsiz yazmakta tabiiki özgür arkadaşlar gerçektin birisinin hisseyi kötülemesiyle hisse satışı yapıyorsa kendisini sorgulasın o yüzden boşverin tepki göstermeyi bence :)
tabi başkalarıda gelip kendi hissesini pazarlamaya çalışacaktır bu hep olmuştur gülün geçin :)
Arkadaslar , sirketten nefret eder gibi yorum yapanlar, ciksin gitsin
ama sirketi tanimak isteyenler icin, negatif yorumlari diymak isteriz
diger arkadaslar , 50 kere paylastim,
tartistiniz kisiler cocuk cocuk olabilir
ne grafik okuyor, nede hisse veya firma hakkinda biligisi var ,
gelmis buraya iskembeden salliyor olabilir veya 3-5 bin TL almis ama 500 yorum yaziyor ve yorumlarin icerigine baktiginizda bos=beles seyler
akli basinda arkadaslar , sunu bi kere daha paylasmak isterim
Kurt ile eşek tartışıyorlarmış.
Kurt: Çimen yeşildir.
Eşek: Çimen sarıdır.
Sonunda konuyu orman kralı aslana anlatmışlar.
Aslan kurta bir ay hapis cezası, eşeğe de özgürlük kararı vermiş.
Kurt şaşkınlıkla aslana yaklaşmış ve sormuş:
Hakikaten sen de çimeni sarı mı görüyorsun?
Aslan: Hayır çimen yeşildir.
Kurt: O halde neden bana 1 ay hapis cezası verdin?
Aslan: Eşekle tartıştığın için…