Teşekkürler, apiksaban için yeni ruhsat yazmış, patent dolum süresi için bir bilgi var mı?
Printable View
bu kaynağa göre Avrupada 2022de:
https://www.businesswire.com/news/ho...es%20in%202022.
Bu kaynağa göre 2019da:
https://www.goodrx.com/healthcare-ac...2020-2021-2022
bu kaynağa göre de Avrupada jenerikleri var:
https://www.gabionline.net/generics/...quibb%2FPfizer.
Türkiye'de patent dolum süreleri benim bilgime göre, Avrupa'dan sonra değil. patent dolum süreleri Amerikada, Avrupadan daha sonradır.
genel bilgi: Aynı üründe birden fazla sayıda faydalılık varsa, her biri ayrı ayrı da patentleniyor. İlaç işinde de bu oluyor.
Pazara veriliş bilgisini, SGKya ödeme listesini yakın zamanda duyuyor olabiliriz. izleyelim.
Ben normalde bu tür detaylarla ilgilenmem. Piyasa fiyatlamasına güvenirim, piyasanın bir bildiği vardır derim. Ayrıca normalde orta vade yatırımcıyımdır, bizim gibi gelişmeye çalışan dalgalı piyasalarda yatırım ufkunun 1-3 yıl olması gerektiğini düşünürüm.
Ama deva ile bu ilkelerim önemli ölçüde değişti. 2019 dan beri bu hissedeyim, 3 yıl oldu, en az 3 yıl daha beklerim..ayrıca gidişata bakıyorum, yukarıdaki paylaştığın bilgilere bakıyorum, bu hissenin 2023'te 100 tl altında olması büyük sürpriz olur bana..normade piyasanın bir bildiği vardır derdim, ama burada piyasa zamanı gelince bizim gördüğümüzü görecektir diyorum
sutesgo da beni heyecanlandırmıştı...ama global ciroya bakınca fazla heyecanlanmışız dedim. Ama özellikle bu ilacın 2026 projeksiyonunu görünce rivelime kadar, belki ondan bile daha değerli bir ürünümüz oldu dedim. Bir de Ibrance var, 2023'de patenti dolan, onun da mevcut satışları çok iyi. Her yıl bu pahalı ilaçlardan 1-2 ürün ekleyebilirsek portföye, sgk artışının iki katı ciro büyümesi mümkün olacak bence.
Apiksaban'ın izini Devada geçen hafta ruhsat alınana kadar hiç bir yerde görememiştik. Sadece ben değil, başka ortaklar da linkedinde CVsi olan ar-ge uzmanlarından tutun da, deva ar-gecilerinin yayınladıkları bilimsel makalelere kadar fırsat buldukça tarama yapan arkadaşlarımız var (ben dahil) :) .. buna rağmen tüm ürünlerin izini bulduğumuzu zannetmiyorum. özellikle, biyoteknolojide; hiç değilse, 3-4 tane ürün bekliyorum (tahmin; kısmen linkedindeki uzman tecrübleri CVleri).. tesis inşası bittiğine göre yakın zamanda (1-2 yıl; belki daha da yakın) ruhsat haberi de geliyor olabilir. aynı şekilde, konvansiyonelk ilaçta da "top 20" üründe kardiyoloji, onkoloji, solunum,duyu orgnaları gibi devanın uzmanlık alanında ne varsa, bizim de geliştirme ihtimalimiz çok çok yüksektir.
şundan tecrübe ile eminim: Deva gibi şirketlerin ruhsat başvuruları ve SGK geri ödeme talepleri hiç bir şekilde bürokrasi tarafından sürüncemede bırakılmaz. bilimsel inceleme bitince, rüzgar hızı ile süreci tamamlarlar.. çünkü; Deva ürün lanse edince hem orijinal ürün fiyatı düşer (düşmek zorunda) hem de ürünü artık yerli kaynakla tedarik eden bir firma olmuş olur. yani hem hazineye katkısı olur (SGK daha az para harcar; "hazine" dedim, çünkü SGKya yer yıl yüklü miktarda transfer harcamsı yapılır) hem de ödemeler dengesine destek olur.
Aslında fazla kafa yormaya da gerek yok belki de. toplam 2500 çalışan sayısı 2021'de değişmemiş. Ama arge çalışanı 278 den 382'ye çıkmış. neredeyse %38 lik bir artış. inanılmaz bir artış...bu artışın bir kısmı, şirket içi görev tanımı değişmiş olanlardan gelse, en az yarısı da dışarıdan yeni gelendir. Ve bunların çoğu da biyoteknoloji ve onkoloji alanlarındadır.
Dünya üzerinde toplam çalışanın %20 ye yakını argeci olan jenerik ilaç firması pek yoktur herhalde. Aslında firmanın yakın gelecekte jenerik üreticiden, orjinal ilaç-molekül üreticiliğine evrilme hedefi olabileceğini düşünüyorum(az da olsa molekül üretimi hali hazırda yapıyor zaten).
Kariyer-net te son bir ayda girilen 70 civarı iş ilanı var. Yaklaşık yarısı da üst düzey pozisyonlar için. İşler yoğun ve tıkrında sanırım. Bu yıl da argeci sayısı 100 kişi artar herhalde:)
Diyorum ya burada ayrı bir kafa yaşanıyor
Şu ilacın içinde yüzde 0.6 şu etken maddesi var 0.7 oranında şu var
Sanki birileri eldeki yatırımcılar kaçmasın diye uğraşıyor
Bu kadar ölü bir tahtanın sayfasında bu kadar çok yorum yapılması size de enteresan gelmiyor mu
Mr. Brown bilgin varsa yaz yoksa boş konuşma kimse seni Deva’ya yatırım yap diye zorlamadığı halde neden hiçbir karşılık beklemeden faydalı olmaya çalışan insanlara ikidir kin kusuyorsun
mr brown yazdıklarından anladığım kadarı ile sen temel reisin yan sanayisi olmalısın bu şirket ne iş yapıyor bir fikrin var mı yok galiba tek işi ilaç üretmek olan firmada etken madde ve ilaç konuşulmayıp ne konuşulacaktı brentimi konuşsunlar kömür fiyatlarını mı konuşsunlar araç satışlarının konuşsunlar inşaat başlangıçların gayrimenkul satışlarını mı konuşsunlar şirketi bilmiyorsun onu anladık piyasayıda bilmiyorsun burada konuşulanların hisse fiyatı üzerinde önemli bir etkisi olamayacağınıda bilmiyorsun şimdi biz sana ne anlatalım insanların vaktini boşa harcıyorsun eğer burada yazan insanların 1/10 seviyesinde bir bilgin varsa yaz insanlar faydalansın boş boş insanların vaktini almak hoşuna gidiyor galiba.
Evet WhatsApp ekibi önden bir kaç grubu göndermiş.
Benim sözüm whatsapp da gruplaşmış al gülüm ver gülümcülere değil.
Diyorum ya bu kadar sığlaştırılmış bir tahtaya sürrekli yorum gelip canlı tutulması size de garip gelmiyor mu
Lütfen biraz sorgulayın
Bu forumda yazanların önemli bir kısmı en azindan o/v yatırımcılar. Bu sebepten k/v ler ara sıra topladıktan sonra "bir cacık olmaz" diye satanlar fiyatları yataya sarıyor. Ama bir kurumsal yatırımcı da geldimi de fiyati yukseliyor. Bu bilanço degerleri, ortalama kar marjı ve bu marji koruyacak yeni jenerik ilaç piyasaya çıkarma potansiyeli ile ihracaat pazarlari olan bir firmanın parlak istikbali olacaktır. Ben şu fiyatlarla alimlarimda 30K Lot limitime eriştim.Bekledigim 2023 turbulansinda yine bu F/K değerlerine düşerse 100K lot ile 2023 sonrası bekledigim iyimser havayı yakalayinca kademeli satışlara başlayacağım. YTD,kendi kurgumdur.
Selamlar
şirketin en önemli büyüme hikayelerinden biri onkoloji anladığım kadarıyla, faaliyet raporuna göre geçen seneye göre daha az solid onkoloji üretimi gerçekleşmiş. kapasite 1.4m görünüyor (kutu adeti olarak). 2021 üretim ise 1.18m olmuş.Mevcut kko nun %85 ile çalıştığını düşünürsek yeni gelecek kapasite doğrudan ciddi bir etki yaratmayabilir gibi geldi bana ? Aynı şey veteriner ilacı içinde olmuş orası da adetsel olarak düşüş yaşamış. Bu iki önemli koldaki adetsel düşüşün pandemi ile olan ilgisi de çok azdır bence. Forumdaki harika bilgili arkadaşlar bu konuda yorum yaparsa sevinirim.
Doktorum naptın doktorum
Akrep doktorum
32 tl den aldığın 25 bin lot duruyor mu?
Burdan niye böyle paylaşıyorsun 😊 onu da anlamak güç lakin
Nedir son durum?
Buralar yine ilaç ruhsatlarından geçilmiyore
Ruhsatlar paylaşıldıkça hisse düşüyor
Konuştur Teknik mekanik analizini de şenlesin ortalık
Naptık? Dük olmadık mı halen?
Mavi kırmızıyı kesti mi?
Rsi imiz ne alemde?
Indikatörler, fibonaciler, harmonik diyaframlar..
Hisse bizi enflasyona ezdirdi dediydim de beni linç ettiler burda, vay efenim
Son 3 yılda 7 kat arttı bilmem ne
Kontrolmatik diye bi hisse 1.5 yıl olmadan 20 kat artmış. F/K ve PD/DD yazmaya yürek ister. 130 milyon kar la, şirketin piyasa değeri 5.3 milyara çıkarmışlar
Demek ki isteyince uçuluyormuş)))
Bunun kar ı 1 milyar ı geçmiş te
Hangimize faydası dokundu ???
Şimdi yazarlar, o zaman o hisseyi alsaydın diye..yersen kirşen..
Yatırım tavsiyesi değildir
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir
Naçizane Fikirlerimdir
Bende nerelerdeydin diye merak ediyordum.
Geldi haftalık şairimiz.
Tek bir hisseye gömülürsen , piyasada ralli olurken burada kalırsın. Portföyünde bir de Koç şirketi yoksa , en az 5 e ayırmadıysan portföyünü ağlarsın. Ben deva özelinde burada paylarımı tutmaya devam edeceğim , hatta kilit vurdum lotlara ..
Saygılarımla
Offfff... Bu mahalledeki çocukları hiç sevmiyorum. Bir türlü benimle oynamıyorlar. Onların oynadıklarına da benim kafam basmıyor. En iyisi ben şunların oyununu bir bozmaya çalışayım.
Yarın sabah aracı kurumlardan biri bununla ilgili Sabah raporu yazarsa hiç şaşırmam
Burada yazılan birçok yazı sanki aynı klavyeden çıkıyor gibi cümle yapıları birbirine çok benziyor son üç beş sayfayı okuyan bunu anlar
Hisse aleyninde bir şey söyleyene hemen 3â€5 kişi cephe alıp “gitsene gitsene†burası hisseyi övenlere ait gibi bir tavır takınılıyor
Şimdi bugün ki düşüşün üzerine etken maddeler ruhsatlar havada uçuşur
Burada değişik bir durum var
Yahu sizin derdiniz ne. Küfür yemek hoşunuza gidiyorsa bu başlıkta size ekmek çıkmaz, burada aradığınızı bulamazsınız.
İkiniz aynı kişisiniz galiba. Başlıkta tek bir destek çıkmayınca, yan hesap desteğe geldi büyük ihtimal!
Buradaki değişik durum forum sakinlerinin profilinden kaynaklandığını düşünmek zor olmasa gerek. Ruhsatları, çalışmaları, ilaç etken malzemeleri ve bunları pazar payları profesyonel bir biçimde paylaşılıyor. Bu paylaşımlar yapılırken hedef fiyat da telaffuz edilmiyor. Yani pazarlama olduğunu da savunamazsınız. Şirketi şu an bir fon elinde tutuyor ve ileride satılacağı yetkili ağızlardan zamanında ifade edilmiş. Bu hikayeye inanan, ciro/kar rakamlarının düzenli bir şekilde artış kaydettiğini görebilecek herhangi bir vatandaşın fiyat konusunda şirkete zaman tanımış olduğunu düşünebilirsiniz. Finansalları bu kadar iyileşmişken fiyatı yerinde sayan bir hisseyi ne yapayım diyorsanız forumdan ayrılmanız faydanıza olacaktır.
Küfür, küfür edenin ailesini ilgilendirir
Hisse.netin ilk abonelerindenim lakin 5 yıllık bu 2. Hisse net dönde 5 yılda 200 kusüe msj atmışım
Eski msjlarıma bakın bakalım temelreisle aynı konuda fikir beyan etmişmiyiz
Lakin sizin twitter hesabınız reklam ve pazarlama üstüne tabi bu da yeni bir ekmek kapısı sizin tercihiniz
Burası BİST aslolan hisse fiyatıdır fiyat düştükçe millete uzun vadeli düşününn, etken maddeleri harika gibi gaz verici paylaşımlarda bulunup milleti “Hamal†yerine koymayın.
İnvest ing de millet tahtacıya ve hissesine sahip çıkmayan yönetime ağır sözler söylüyor
Burada ise hisse için negatif şeyler söyleyenlere
Borsa yükselse de
Hisse de düşüyor
Diyorum ya bu sayfadakiler biraz değişik
Sicak kazandan corba icmeye geliyorsan, aldigin corba ustune dokulunce kalkip kacmayi da bileceksin... Oturdugun yerde habire yandim allah diye bagirmak bi seye fayda etmez... Inatla oturmaya devam edersen, yandaki masaya da uzaktan bakarsin, onlara bal borek diye yine aglarsin... Bi yandan da corba basinda kendi payina tuz atip cesni katana saldirirsin.
Daha önce 2016 yılında ortak olmuştum sonra ev alamk için 2017 yılında neredeyse karsız satmak zorunda kaldım . 2021 tekrar aylık alımlarla toplamaya başladım 25 TL ortalama maliyetim var . Hisse fiyatlama konusunda gerçekten çok kötü 2022 1. Çeyrek bilanço gerçekten iyi gelirse birşeyler duzelebilir . Mesal %60-70 ciro artışı ve daha yüksek oranda kar artışı . Olmazssa daha çok bekleriz .
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji122][emoji122][emoji122] Aşkın gözü kördür. Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ama borsa dediğiniz gibi bir hesaplama olsa matematikçiler kral olurdu. Borsanın büyük çoğu psikoloji
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissenin faaliyet perfomnası, faaliyet gösterdiği sektörü ve gelecek potansiyeli ile ilgili olumsuz söylenecek tek bir cümle yok...
Hissenin aylardır sert olmayan yumuşak bir düşüş eğiliminde olmasının nedeni bence teknik ve tahtayı kontrol edenlerin yatırım stratejileridir.....Deva 2019-2021 tarihleri arasında beklenen mega trendini yaptı zaten....Bu mega trend de hisse 10 kattan fazla prim yaptı...Bundan dolayı Hissenin uzun aylar süren hatta belkide bir kaç yıl sürebilecek bir realizyon ve geleceğe yönelik yeniden pozisyon ayarlamaları yapması beklenmiyen bir durum değildir...Hisse %1000 bir yükselişe karşılık %40 lık bir düzeltme ile tepki vermiştir....Buda son derece normal bir durum bana göre...
Tabi gidişata tahta sahipleri karar verecek...Geçerli olan onların isteği ve planlarıdır....
Uzun süre yüklü miktarda mal taşımanın büyükler içimn bile maliyeti yüksektir
Adam asıl hareketi yapar sonra yavaş yavaş malı boşaltır elindeki parayla döviz ya da başka bir enstürümana geçer
Büyükler küçüklere mal taşıtırlar bir nevi hamal yerine koyarlar
Garibim küçük yatırımcıda bu yükün altında ezlir durur
Düşünsenize 7-8 lira ortalamayla 10 milyon lot alan by hisse 40 liraolsa da satmadıktamsonra hisseden kar etmiş sayılır mı
Elindeki 10 milyon hisseden 5 milyonu satmak ister lakin bunu başka bir balinaya yapıp tahtayı kaptırmak istemez bunu küçük küçük sazanlara peyder pey yapar
Tabi bunun için reklamcılara ihtiyaç duyar bu reklamcılar umudu sürekli ayakta tutar olan yine küçüklere olur
Normalde sağlık sektörü defansif bir sektör olduğu için sağlıklı fiyatlanan tüm gelişmiş ülke borsalarında sağlık sektörü fk olarak daha yüksek bir ortalama ile fiyatlanır. Önümüzdeki günlerde merkez bankalarının alacağı beklenen faiz artış kararları ile geleceği aşikar olan ekonomik yavaşlama ve yer yer yaşanacak resesyon ile birlikte döngüsel şirketlerin cirolarında düşüş yaşanacaktır ve bu şirketlerin bilançolarına 2021-1 de kısmen 2021-2 döneminde daha çok yansıdığında görüyor olacağız bizim daralma ve resesyon görmemiş yerli ve milli yatırımcımız sağlık sektörünün defansif bir sektör olduğunu o gün uygulamalı olarak tecrübe etmiş olacak. bizim resesyon görmemiş milli ve yerli yatırımcımıza o gün gelene kadar ne anlatsan boş olacak kendinizi duvara karşı konuşuyormuş gibi hissedeceksiniz onun için bunu kendinize yapmayın ve kendinizi yormayın sinirlerinizi durduk yere zıplatmayın bırakın yaşayarak öğrensinler sizde ilave yapacaksanız alttan ilaveleri yaparsınız he deyin geçin sonra ilave olarak aldıklarınız onlara tekrar 8-9 fk dan çakarsınız sistem bunun üzerine kurlu değil mi zaten.
Geçen hafta salı günü kapanışda Deva , Tav'dan yüzde 1 yukardaymış :)
Dedim ya size düştükçe alın düştükçe alın diyecekler
Resesyon masallarıyla alın diyecekler
Sanki resesyon olsa herkes bu hisseyi almak için koşacak
Bak brown, başka başlık olsa şimdiye kadar çoktan küfürü yemiştin. Başlığın kalitesini buradan anla.
Seninle anladığın dilden konuşacağım. Sen kimsin ki önüne geleni reklam yapmakla, mal pazarlamakla itham ediyorsun, haddini bilmiyorsun.
99 dan bu yana, yani açıldığından beri bu forumda aynı nickle yazıyorum..ayrıca aynı isimle twitter da da yazıyorum..bir tek kişi bile bunu iddia etme cesaretini gösteremedi...sen bu cesareti nereden buluyorsun.
bir hafta önce başlığa geldin, teknik meknik dedin..beklediğini bulamadın, zarar ettin, sonra bu başlıktakilere saldırmaya başladın.
eğer geri zekalı değilsen bu yazdıklarımı kolayca anlayabilirsin..biri bir hisseyi aldıysa ve o hisseyi yıllardır taşıyorsa, orta vadeli yatırımcıdır...günlük, haftalık iniş çıkışlarla ilgilenmez..hisseye güvendiği için olumlu şeyler yazar...olumlu düşünmezse, zaten hisseyi taşımaz, başlığına gelip yazı yazmaz.
bak, 22 yıldır senin gibi niceleri ile uğraştım, hatta pek çoğu rezil olup, başka isimlerle gelip tekrar yazmaya çalıştılar...eğer edepli edepli takılırsan red listeme alırım, herkes güzel güzel takılır..ama bu şekilde hakaret etmeye, bir şeylerle suçlamaya devam edersen pabuç bırakmam..her zaman da bu kadar terbiyeli olmam...bu son uyarım.
Elinde hissesi olmayıp, ve şirketi, sektörü,yönetimini beğenmeyen kişilerin her gün deva forumlarına girip, sürekli olumsuz yazmaları nedendir, bu yetmiyormuş gibi olumlu yazanlara sataşmaları tam bir komedi,
Kardeşim elinde hissen yoksa burada derdin nedir, daşsak geçip kafamı bulmaya geliyorsun,
Yada gerçek amacını açıkça söylede bileyim
TA-1012 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forumda şirketle ilgili olumlu yazılar kadar olumsuz yazıları da önemserim. Hatta olumsuz yorumları daha çok dikkate alırım. Ancak şirketle ilgili hiçbir görüş bildirmeden sadece insanları suçlayan yorumlar yapmak kimsenin haddine değil. Arkadaşın bir karın ağrısı var ama bakalım.