Gelişimde devamını bekliyorum. 32-33 bin ton satış olmuşsa beklediğimi alacağımı düşünüyorum. 2Ç finansallarını en merak ettiğim şirketlerden biri.
Printable View
Haftalık mesajım: Bekliyorum
Sn Eblek ve daha önceden topikte aktif olan arkadaşlardan Bornova arsasının büyüklüğü ve niteliği ile ilgili bilgi verebilecek kimse var mı? Zira googleda farklı bilgiler çıkıyor önüme.
Bir yerde de arsanın Yaşar Holdingin olduğunu yazmış biri. Neyse, ben hesaba katmayayım ama soracağım bir ara.
Sn Eblek sağlam bir bilanço beklentim var ve çok umutluyum fakat insan net güvenemiyor. Parça parça aldım, ortalamam da çok güzel, bu bilanço dönemi saçmalamazlarsa sıkı sıkı tutmaya devam edebilirim. Umarım başka bişey tutmam. Tedirgin değilim desem yalan olur. En merak ettiğim 2 bilançodan biri.
04/01/2000 tarihinde gördüğümüz 14.884 dolarlık zirveyi unutmadan ,sabırla beklemeye devam.
Geceye rezil olmak ta var, bakalım :)))
https://twitter.com/LRDR_ekofut/stat...43294063689730
6 aylık kar 214,5 milyon TL
Gayet Güzel. Hayırlı Olsun
Neyse rezil olmadık paylaşımdan dolayı. Bilançoyu kısaca değerlendirdiğim paylaşımımım linkini bırakıyorum.
https://twitter.com/LRDR_ekofut/stat...01471556042753
Piyasa Değeri: 1,48 milyar TL .
6 Aylık hasılat: 2,033 milyar TL .[emoji573][emoji573]
Piyasa değerinin 0.7 katı ciro.
215 milyon kâr.
Ciro kâr varlıklar Özkaynak heysey artmış. Borç azalmış.
Perfect. [emoji3478][emoji3478][emoji3478]
Umarım yarın Durmuş Dayı güzel bir kapanış yapar.
M2007J17G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın sayın arkadaşlarım. Devlet affedicidir, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Selim bey bunu en iyi bilendi. Paylaşmak güzeldir' in devamını bekliyoruz Feyhan hanımdan...
Hayırlı olsun.
Bugün DYOBY top çevirecekler.
Esas oyun gelecek hafta başlar.
Şirket maliyetlerini satışlarına yansıtmaya başladı.
Karlılık yükseldi bir sonraki bilanço da bu devamlılık şirketi güzel yerlere getirir.
Yaşar grubu hisseleri kar ettikçe bunları temettü olarak dağıtıyor.
Bilanço güzel hisse çok ucuz ama dediğiniz gibi bir durum yok.
2. çeyrek brüt karlılık normal ortalaması olan %30'un altında. İlk çeyrekte daha yüksekti. %30'un altına ise nadiren düşüyor şirket. Ama buna rağmen kar kötü gelmedi çünkü kur farkı gelir-gider dengesi eksi yazmamış. Döviz pozisyonunda da epey bir düzelme var.
Bu yıl için en kötü brüt marjı geride bıraktı isek şirketin önü çok açık.
Tukaka durumlarından anladığım, bol keseden mal veren ekipten bu çocuk. Valla en baştan yazmıştım, verenden alırız diye.:)
Devletime güveniyorum, mis gibi bir haber akışı olsa da keyfimiz yerine gelse...
Ben de paylaşımda değinmiştim bu hususlara. 3Çte marj biraz daha azalsa bile önceki yıllardaki marj dalgalanmasındaki kadar sorun olmayacak gibi. 4Ç ise marjların tekrar 1Ç seviyesine yaklaşacağını düşünüyorum. Senelik 400m kar yazarsa yüz güldürür. Biraz ekstra almıştım, bu seviyeden vermek istemiyorum fazlalık kısmını.
DYOBY kendini unutturdu.
3. çeyrek 1 ve 2. çeyrekle benzer karlılık devam ederse
hisseye ilgili artacaktır. Umarım yıllık 400 üzeri kar gelir ve
2 TL civarı temettü verir.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
https://i.hizliresim.com/3phpd2i.jpg
Selamlar. Hisse 90lardaki trendinden çok uzak olsa da düzelme emareleri var bilançoda. Düzgün bir ortam var burada bayadır okuyorum.
Selamlar,
Son 2 çeyrekte artan satışlarla birlikte Favök üretirken, net kara da bunu yansıtmış olması ilgimi çekti. Hem de net YPP pozisyonu eksi, kur hareketli ve tonaj bazında biraz düşüş olmasına rağmen. Dolayısıyla, 2021 sonundaki makine modernizasyon yatırımlarının meyvesini - maaliyetleri kontrol ederek - bir nebze aldığını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de, beklenilenin aksine marjlarda çok büyük bir daralma olacağını düşünmüyorum. Eğer olumlu beklentimiz gerçekleşirse, 100 milyon sermayeli şirketi de bu piyasa değerinde tutmazlar herhalde :)
Saygılar, bol kazançlar...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Konut seferberliği konusunda 13 Eylül'de tarihi bir açıklama yapılacak, bizim spek abimiz uyumaca. İnşaat sektöründe faaliyet gösterdiğimizi unuttu. :)
Sayın Eblek
Bildiğiniz gibi RK Kararından sonra bir süreliğine burada yoktum. Yeni yönetimin tepkisi benim gibi temkinli bir değer yatırımcısı açısından çok önemli idi. İlk çeyrek finansallar sonrası Feyhan hanımın diplomasisine şahit olduktan sonra tekrar yerimi aldım. Hem de oldukça cazip fiyatlardan. En üst düzey DEVLET erkânı ile körfez bölgesine yapılan ziyaretler ve orada (kamuya açıklanmamış olsa da) yapılan gayet ciddi görüşmeler bu diplomatik zekânın bir ürünü olduğu konusunda hiç bir kuşku bırakmadı bende.
Orta vadede yani seçimler öncesi hükümetin ekonomiyi canlandırmak adına inşaat sektörüne yönelik kararları bu sektördeki oyuncuları olumlu etkileyecektir. Bir de (mesela BAE tarafından) dış bağlantılar konusunda olumlu gelişmeler olursa sayın tahta yapicimiz buna kayıtsız kalmayacaktır. Sonuçta onlar da burada para kazanma peşinde ve elde tuttukları malın maliyetinden her geçen gün zarar yazıyorlar...
Şahsen devletle küslük yaşanmadığını görmüş olmak benim açımdan memnuniyet verici. Bu devlet bunu karşılıksız bırakmaz bence. Özellikle TOGG tarafından çok umutluyum...YTD