Sana mutlu eden yalanlar lazım anlaşılan. Ben sadece durum tespiti yaptım.
Printable View
SKBNK alacağına git ISCTR al o zaman al sana durum tespitinin ağababası.Hiç olmazsa lig aynı olsun bari.
Bir katılım bankası ile normal banka kıyaslamak nedir?
Git gir oku bakalım topiğini bu GYO ben bir helalinden biliyorum 5 senedir halka arz ediliyor.Demek ki orada da birileri birilerini mutlu etmiş.
Sen git orada mutlu ol karışan yok.Burada da amme hizmeti yapıyorsun sanırım.Bunun yerine kazancından git zekat ver sadaka ver bizi de yorma burada...
Ben kutuma gidicem.
bilançoyu inceledim yapmadıkları fırıldak kalmamış , çalışmam devam ediyor akşama gördüklerimi yazarım
10 günde tl bazlı aynı kaldık dolar bazlı %10 eridik. Tam eşşek çıktı bu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kap geldi albrk.be birincil piyasada satılan 38.5 milyon lotun yuzde 5 den fazlasını alanlar paylaşıldı. Arif coşkun var murat güler a1 capital menkul değerler var bi yabanci uyruklu kişi var muhtemelen arap
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KAP: ZRY [ALBRK ] ZİRAAT YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Halka Arz İşlemlerinde Sermaye Piyasası Aracının %5'inden Fazlasını Satın Alanlara İlişkin Bildirim
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1030872
Dosyalar:
Halka Arz İşlemlerinde Sermaye Piyasası Aracının %5'inden Fazlasını Satın Alanlara İlişkin Bildirim 2022-05-17
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Açıklamalar
Açıklama Albaraka Türk Katılım
Bankası A.Ş.'nin ödenmiş sermayesinin tamamı nakden
olmak üzere 1.350.000.000 TL'den 2.500.000.000 TL'ye artırılması
kapsamında ihraç edilen 1.150.000.000 TL nominal değerli payların
yeni pay alma haklarının kullanımı sonrası kalan ve Borsa İstanbul
A.Ş. Birincil Piyasa'da satışa sunulan 38.628.481,357 TL nominal
değerli payların %5'inden fazlasını alan gerçek/tüzel
kişiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.
Bildirim İçeriği
Satışa Sunulan Sermaye Piyasası Aracının %5'inden Fazlasını Alan Gerçek/Tüzel Kişiler
Satışa Sunulan Sermaye Piyasası Aracının %5'inden Fazlasını Alan Gerçek/Tüzel Kişiler
Liste Numarası
Adı veya Unvanı
7 HARUN ZEREY
3 A1 CAPİTAL YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.
5 MURAT GÜLER
8 SERKAN ÇİLİNGİR
2 BÜLENT DURSUN
1 SERDAR ELHÜSEYNİ
4 İPEK ÖZKÖK AĞAN
6 ARİF COŞKUN
Satın Alınan Nominal Tutar (TL)
1 8000000
5 2500000
3 3000000
6 2000000
4 2960000
7 2000000
2 4500000
8 2000000
Satışa Sunulan Sermaye Piyasası Aracının Nominal Tutarına Oranı (%)
8 0.0518
7 0.0518
3 0.0777
1 0.2071
4 0.0766
6 0.0518
2 0.1165
5 0.0647
Faaliyet Konusu
7 Gerçek Kişi
3 Tüzel Kişi
2 Gerçek Kişi
6 Gerçek Kişi
5 Gerçek Kişi
4 Gerçek Kişi
8 Gerçek Kişi
1 Gerçek Kişi
Faaliyet Gösterdiği Ülke
7 Türkiye
6 Türkiye
8 Türkiye
3 Türkiye
2 Türkiye
4 Türkiye
1 Türkiye
5 Türkiye
Sermaye Piyasası Aracının Alım Amacı
8 Kendi Nam ve Hesabına
3 Kendi Nam ve Hesabına
5 Kendi Nam ve Hesabına
6 Kendi Nam ve Hesabına
4 Kendi Nam ve Hesabına
1 Kendi Nam ve Hesabına
7 Kendi Nam ve Hesabına
2 Kendi Nam ve Hesabına
Albaraka Türk/Temsah: "2022 yılının Albaraka Türk için önemli bir büyüme yılı olacağını öngörüyoruz"
Albaraka Türk'ün 2022 ilk çeyrek dönem net kârı, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 251 artarak 194,3 milyon TL oldu.
Albaraka Türk, ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Albaraka Türk, 2022 yılı ilk çeyreğinde 2021 yıl sonuna göre toplam aktiflerini yüzde 8 artırarak 118 milyar TL'ye çıkardı. Toplanan fon tutarını 99 milyar TL'ye yükselten banka, bu başlıkta da yüzde 8 büyüme gerçekleştirdi. Yıl sonunda 4,6 milyar TL olan toplam öz kaynaklar ise ilk çeyrek sonunda 4,8 milyar TL'ye çıktı. 2022 ilk çeyrek itibarıyla toplam kredi büyüklüğü 65,5 milyar TL'ye ulaşırken, bu tutar, 2021 yılı sonunda 60 milyar liraydı.Albaraka Türk, ödenmiş sermayesini yaklaşık yüzde 85 artırarak 1 milyar 350 milyon TL'den 2 milyar 500 milyon TL'ye yükseltti.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ aracılığı ile gerçekleştirilen işlemde bankaya nakit sermaye girişi tamamlanmış olup, tescil işlemlerinin ardından süreç sona ermiş olacak. Söz konusu işlemin bankanın sermaye yeterlilik oranlarına, yıl sonuna kıyasla yaklaşık yüzde 2,7 oranında pozitif katkı sağlayacağı öngörülüyor.
Öte yandan artırılan sermaye ile bankanın sağladığı kaynağın 2022 yılının ikinci çeyreğinde hem bankanın öz kaynaklarını daha da güçlendireceği hem de karlılığa olumlu katkıda bulunacağı değerlendiriliyor.
- "2022 yılının Albaraka Türk için önemli bir büyüme yılı olacağını öngörüyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Malek Temsah, 2022 yılına iyi bir başlangıç yaptıklarını ve Türkiye'de 37 yılı aşan tecrübeyle katılım bankacılığının öncü kuruluşu olarak sağlıklı bir büyüme grafiği sergilediklerini belirtti.
Albaraka Türk olarak verimli geçirdikleri bu dönemi yüzde 251 artış gösteren kâr oranıyla tamamladıklarını ifade eden Temsah, "Yalnızca kâr oranlarımızda değil aktiflerimizde, toplanan fonlarımızda, kullandırdığımız fonlarda ve öz kaynaklarımızda da önemli rakamlara ulaştık. 2022 yılının ilk çeyreğinde 118 milyar TL'lik toplam aktife, toplanan fonlarımızda ise 99 milyar TL'ye eriştik. Toplam öz kaynaklarımız da 4,8 milyar TL olarak gerçekleşti. 2022 yılının Albaraka Türk için önemli bir büyüme yılı olacağını öngörüyoruz." açıklamasında bulundu.
Temsah, bedelli sermaye artışına ilişkin ise şu değerlendirmelerde buludnu:
"Tamamı nakden karşılanmak üzere gerçekleştirdiğimiz bedelli sermaye artışıyla mevcut finansal yapımızı daha da kuvvetlendirmeyi, önümüzdeki dönemlerde büyüme için ilave kapasite yaratmayı ve sürdürülebilir karlılığımızın devamlılığını sağlamayı hedefliyoruz. Sermaye yeterlilik oranlarımız daha da güçlenerek rekabet avantajlarını artıracak. Önümüzdeki dönemde büyüme stratejilerimiz doğrultusunda uzun vadeli sürdürülebilir karlılığın devamını hedefliyoruz. Dolayısıyla gerçekleştirilmiş olan bu işlemin Bankamızın tüm paydaşlarına olumlu yansımaları olacaktır. Küresel piyasalardaki belirsizlik ortamına rağmen başarılı bir şekilde tamamladığımız işlem, hissedarlarımızın Bankamıza ve ülke ekonomisine duyduğu güvenin net bir yansıması olmuştur. Bu vesileyle Borsa İstanbul'da halka açık ilk ve tek katılım bankası olan Albaraka Türk adına kurulduğu günden bugüne kadar bize güvenlerini eksik etmeyen tüm hissedarlarımıza teşekkür ediyorum."
Verilen bilgiye göre, Albaraka Türk Katılım Bankası AŞ Olağan Genel Kurul Toplantısı dün genel müdürlük binasında gerçekleştirildi. Toplantıda Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Malek Temsah tarafından 2021 faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme sunumu yapıldı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
- "2022 yılının Albaraka Türk için önemli bir büyüme yılı olacağını öngörüyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Malek Temsah, 2022 yılına iyi bir başlangıç yaptıklarını ve Türkiye'de 37 yılı aşan tecrübeyle katılım bankacılığının öncü kuruluşu olarak sağlıklı bir büyüme grafiği sergilediklerini belirtti.
Albaraka Türk olarak verimli geçirdikleri bu dönemi yüzde 251 artış gösteren kâr oranıyla tamamladıklarını ifade eden Temsah, "Yalnızca kâr oranlarımızda değil aktiflerimizde, toplanan fonlarımızda, kullandırdığımız fonlarda ve öz kaynaklarımızda da önemli rakamlara ulaştık. 2022 yılının ilk çeyreğinde 118 milyar TL'lik toplam aktife, toplanan fonlarımızda ise 99 milyar TL'ye eriştik. Toplam öz kaynaklarımız da 4,8 milyar TL olarak gerçekleşti. 2022 yılının Albaraka Türk için önemli bir büyüme yılı olacağını öngörüyoruz." açıklamasında bulundu.
Beğenelim beğenmeyelim bu yönetim hakim ortak olan arapların güvenini bir şekilde kazanmış. Bankayı da çiftlik gibi yönetiyor. Görüntüde kimseden akıl almaya ihtiyaçları yok. Arapların da bunları kovmak gibi bir düşüncesi yok.
Eğer karlılık iyi yönetim büyüme, temettü, bedelsiz veya cengiz alıp götürecek gibi beklentiler varsa bu kısır tartışmalar çerçevesinde bir yere varılmaz. İştirakleri çok iyi rakamlara satsa bile götürmek istemiyorlarsa hisse gitmez. O halde ne oluyor. Ben kavganın cengizle yönetim arasında olduğunu düşünmüyorum her ne kadar öyle görünse bile. Cengizin de veya kimi temsilen bulunuyorsa bu ihtimalleri düşünmeden bu kağıda girdiğini sanmıyorum. Büyük para macerayı sevmez, risk almaz. Belli ki bir hesap var ve bunun için piyasaya sürülmüş bir senaryo var.
Ve ciddi miktarda akıllı para girmiş hisseye ne yapsalar dökemiyorlar. Haliyle yukarı götürmüyorlar. Bence çakalların asıl sorunu bu. Bedelli yapılmasının, kötü bilançonun, kötü reklamın aklınıza gelen tüm kötülüklerin sebebi de bu. Yok mal dağıldı, şu girdi, bu çıktı, hantallaştı, takas dağıldı. Bu göstergelerle hareket edersek bir dakika durmamamız lazım burada.
Grafiğe baktığımda hissenin çıktığından beri yatırımcısını yorduğunu görüyorum. Bu zik zaklara kimse dayanamaz. Bakmayın kimsenin de para kazandığı falan yok. Günde 200 milyon işlem yapan kağıt 5-6 milyondaydı aylarca.
Teknik çakalların senaryosu ile birlikte yürüyor. Tamamen psikolojiye oynuyorlar. Dayanamayan dökülecek.
İyi tarafını söyleyeyim çakalların da mermisi bitiyor. Bunlar o kadar güçlü değil güçlü olsalardı şimdiye üçüncü turu atıyor olurlardı. Yakında 1 lirayı görenler bu defa gerçekten üşüşür buraya.
Kendi adıma söyleyeyim finale burdayım ne kadar uzun olursa olsun.
Sayın MoonWalker burada bilmediğiniz kişileri eleştiriyorsunuz. Ne nedir ne değildir kim neyi ne kadar biliyor buna araplarda dahil Allah bilir. Ama cin bir kere şişeden çıktı. Bizim oralarda bir laf vardır ekşi yemedim ki karnım ağrısın. Mevcut yönetim bundan sonra benim kadar rahat mıdır?Pek emin değilim.
Ben o yazıyı yazdım çünkü burada olanlardan herhangi biri ne yapsa koskoca 1 yıl hisse geri alım yetkisi olmasına rağmen tek bir lot almayan kadar çam devirmiş olamaz.Bence önce Asa elinde olanları eleştirmek lazım.
Bu saatten sonra hakkımızda hayırlısı.
mevcut yönetimin bundan sonra rahat olamayacağına emin olabilirsin kardeşim :yes:
bu konu hakkında hiç şüphe etme , bazı şeyler vardır ki buralarda yazılamaz:yes:
Cengiz de birilerinin adamı değil , başrol oyuncusu :yes:
Allah daha çok versin , adam tahmin edemiyeceğiniz kadar çok güçlü
genelkurula gitmenin faydaları
her şey yazılamazki yazayım
Sayın Abim Bdayım açıklamalar için teşekkürler.
Sadece bu değil sayın bdayım. Devir işlemi rekabet kurumu tarafından onaylandı. Natura Gıda'nın "Lüksemburg investment company 416 sarl" tarafından devir alınmasına izin verildi. "Natura rekabet kurumu" diye arama yaparsanız görürsünüz. Ayrıca Natura Gıda sitesinde suriyedeki fabrikanın satışı için de yönetime yetki verildiğine dâir bir YK kararı bulabilirsiniz. Natura satıldı ve bize ekmek yedirmek istemiyorlar alavere dalavere yaptıkları her şey. Banka yönetimi güvenilmez bu kesin. Cengiz Bey bunun neresinde hala anlayabilmiş değilim. Bir türlü inanamıyorum yaptıklarının bize görünen şekilde olduğuna.
https://www.rekabet.gov.tr/tr/SonKur...f-005056b1ce21
tamam buldum
ama anlaşma sağlanamamış ki hala bizim üzerimizde görünüyor
Ben henüz inceleme fırsatı bulamadım ama tahmin edebiliyorum. Şu şu ve şu gelirler geçmiş yillar kar ve zarar tablosuna eklendi diyip hasır altı yapmışlardır.
bu yönetimden her şey beklenir ,500 milyonun üstündeki karı bile 194 milyon gösteriyorlar , :yes:
Bir anlaşma olmamışsa neden rekabet kurumuna başvuru yapılsın ki.
https://naturagida.com.tr/a-para-alisveris-zamani/
natura gıda genelmudürümüz
https://naturagida.com.tr/fabrikalarimiz/
bunlarda fabrıkalarımız , golf dondurma yiyin ki paralarımız tekrar bize geri dönsün :kmk:
Hadı sanslısınız. murat guler rtalb ve guler holdıngın gecmıs yıl karları ıle a1 kapıtale borc verıyor. sonra o verılen borc ıle once murat guler şahsına albaraka hıssesı alıyor ardından temsılcısı oldugu a1 kapıtale aldırıyor. guler ve rtalb yatırımcısı kan aglarken ne hısse gerı alımı yapıyor bu hısselerde neden temettu verıyor.. bu para ıle sahsı alımlarını yaptıgı hısseye a 1 kapıtal ılede hısse aldırıp, kendı aldıgı hısseye aracı kurum aldırtıyor. duşusu engellıyor bır nevı. sırtınız yere gelmez artık. ama bu yapılan nedır ?? Güler yatırımcısı ve rtalb yatırımcısı aptal degıldır. YETER ARTIKKK.. duyun sesısmızı. Murat guler dunku albaraka kap bılgısı ıle banka hıssesı alım yapmış, ardındanda a1 kapıtale alım yaptırmısı. pekı hangı para ıle ? rtalbın son bılancosuna gore a1 kapıtale verdıgı borc ıle adam gıdıp kendı sahsı aldıgı hısseye a1 kapıtalede aldırıyor. boylelık ıle kendı aldıgı hısselerı yukardan satacak, eger alabatraka duserse a1 kapıtal alacak ve hısse fıatı dusmeyecek, pekı a1 kapıtalın parası kımın ? yatırımcısının.. murat guler sen yatırımcısının parasını neden gıdıp şahsı aldıgın hıssede alım yapıyorsun. madem rtalb karını bır yatırıma koymayacaksın. bızım paramız ıle yatırımcıya, rtalb yatırımcısına rtalbın gecmıs yıl karı ıl e ya hısse gerı alımı yaptır yada temettu dagıt .. yeter artık. kusluda herkes paylassın..
OOOOHHH mal iyice dağılıyor çakallarda geldi korkarım biz beklerken fiyat daha da aşığıya kırılabilir A1 olduğu yerde pek hayrlı hareketler görmedim yaaa sabır
a1kapıtal info phıllıp ve pramit her bedelli yapılan yerden ruçhan alırlar
tahtanın da içine ederler
adam patronunun ne yaptığını bile bilmiyor vıd vıd vıd başka bir şey yok
borsayı bilse rutin bir olay olduğunu bilirdi :)
bize işbankası gibi birisi lazım , gelip çizecekki iş değişsin
bıst artı yatay 0.40
bankacılık artı 2.25
biz sabit
Bu sefer alan sadece A1 KAPITAL DEGIL, AYNI ZAMANDA A1 CAPITALIN PATRONUDA KENDI SAHSI PAYI ILE ALMIŞ.. ARTIK SIRTINIZ YERE GELMEZ.. MURAT GULER KENDI ADINA NAMINA ALMI, BIRDE A1 KAPITALE ALDIRMIS. A1 KAPITAL ZARAR EDERDI BELKI AMA PATRONUNU ETTIRIRI MI ? HADI GOZUNUZ AYDIN
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1030872
SERDAR ELHÜSEYNİ
8.000.000
% 20,71
BÜLENT DURSUN
4.500.000
% 11,65
A1 CAPİTAL YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.
3.000.000
% 7,77
İPEK ÖZKÖK AĞAN
2.960.000
% 7,66
MURAT GÜLER
2.500.000
% 6,47
ARİF COŞKUN
2.000.000
% 5,18
HARUN ZEREY
2.000.000
% 5,18
SERKAN ÇİLİNGİR
2.000.000
% 5,18
Ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda -AA
Ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda
- Teklifin ilk 5 maddesi kabul edildi - Resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar dışındaki tüm ticari mevduat ve katılım fonu, TMSF tarafından sigorta edilecek
TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan 5 madde kabul edildi.
Kabul edilen maddelere göre, mevduat ve katılım fonunun sigortalanmasında kapsam genişletilecek.
Yalnızca gerçek kişilere ait olup ticari işlemlere konu olmayan mevduat ve katılım fonu tutarları değil, resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar dışındaki tüm ticari mevduat ve katılım fonu da TMSF tarafından sigorta edilecek. Böylece AB mevduat sigortacılığı kriterlerine uyum sağlanacak.
Hakkında iflas kararı verilmeyen veya iradi tasfiyeye giren kredi kuruluşunun tasfiyesinde ise İcra ve İflas Kanunu'nda düzenlenen adi ve rehinli alacakların sıralaması geçerli olacak.
TMSF kaynaklarının, çözümleme rezervi ile mevduat sigortası rezervinden oluşması nedeniyle ödemenin, mevduat sigortası rezervinden yapılmasına yönelik düzenleme yapılacak.
Bankalarda söz konusu teknik altyapının kuruluş, işleyiş ve denetimine ilişkin kuralların TMSF Fon Kurulu tarafından belirlenmesi yönünde değişiklik yapılacak. Bu düzenleme yayımından 3 ay sonra yürürlüğe girecek.
Teklifle sigorta kapsamı dışında kalan mevduat ve katılım fonları da belirleniyor. Bu kapsamda ilgili kredi kuruluşunun hakim ortakları ya da nitelikli pay sahiplerine, bunların kontrolünde bulunan tüzel kişilere, gerçek kişi hakim ortakların ana, baba, eş ve velayet altındaki çocuklarına ait mevduat ve katılım fonu ile diğer hesaplar; ilgili kredi kuruluşunun yönetim veya müdürler kurulu başkan ve üyeleri, genel müdür ve yardımcıları ile bunların tek başına veya birlikte kontrol ettiği tüzel kişiler ve ortaklıklar ile ana, baba, eş ve velayet altındaki çocuklarına ait mevduat ve katılım fonu ile diğer hesaplar; Fon Kurulu tarafından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) görüşü alınmak suretiyle belirlenen diğer mevduat, katılım fonu ve hesaplar sigortaya tabi olmayacak.
TMSF Fon Kurulu başkan yardımcılarının sayısı 2'den 3'e çıkarılacak.
TMSF'nin idari yapılanmasındaki görev dağılımı, artan iş yükünün etkin ve süreçleri hızlandıracak şekilde yürütülmesi için kurulacak yeni daireler vasıtasıyla değiştirilecek, ihtiyaca binaen müdürlük sayısı artırılacak.
TBMM Başkanvekili Haydar Akar, teklifin 5 maddesinin kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi. Akar, aranın ardından Komisyonun yerini almaması üzerine birleşimi, 24 Mayıs saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.
Oyak yatırım Albrk hisse fıyat tavsıyesini 2,1tl,endekse paralel getiri olarak guncellemiş.
GARAN - Gönüllü Pay Alım süreci tamamlandı. Buna göre, pay alım teklifi sonucunda, BBVA'nın Garanti BBVA'daki pay
sahipliği oranı %85,97'ye ulaştı. Gönüllü Pay Alım Teklifi sürecine toplam 3.223 yatırımcı katıldı ve süreç kapsamında BBVA,
Garanti BBVA'nın toplam sermayesinin %36,12'sine tekabül eden 1.517.195.890,189 nominal değerli payı 15,00 TL fiyattan
satın aldı. Söz konusu paylar için BBVA tarafından ödenen toplam tutar ise 22.76 milyar TL hesaplanıyor.
Konsolide finansal rapor geldi
https://www.dunya.com/ekonomi/katili...-haberi-625636 söyle bi habere denk geldim aktif büyüklükte 3. Sıradaymis albaraka simdi herhalde sondan 2.dir
Albaraka Türk'ün kurumsal yönetim ilkelerine uyum notu yükselmeye devam ediyor
Albaraka Türk, DRC Rating (Due Diligence & Rating Company) tarafından değerlendirilen kurumsal yönetim ilkelerine uyum derecelendirme notunu 9.14'e yükseltti.
Bankadan yapılan açıklamaya göre, DRC Rating tarafından gerçekleştirilen Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu tamamlandı. Buna göre; pay sahipleri, kamuyu aydınlatma, şeffaflık ve yönetim kurulu olmak üzere 4 başlıkta yapılan incelemenin ardından Albaraka Türk'ün geçen sene 10 üzerinden 9.12 olan derecelendirme notu bu sene 9.14'e yükseldi.
SPK tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine önemli ölçüde uyum sağlayan Albaraka Türk'ün, uyguladığı kamuyu aydınlatma ve şeffaflık politikasıyla beraber, finansal tablolar, faaliyet raporları ve özel durum açıklamalarının küresel uygulamalar seviyesinde olduğuna dikkat çekildi.
Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık puanının 9.30 olarak değerlendirildiği raporda, Menfaat Sahipleri Bölümü skoru ise 9.22 seviyesinde gerçekleşti.
Ortaklık pay sahiplerinin haklarının kullanımını sağlamak üzere oluşturulmuş mevzuat, ana sözleşme ve iç düzenlemelere yüksek oranda uyduğu belirtilen raporda kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde belirlenmiş politikalara göre yönetilen menfaat sahipleri ile ilişkilerin de yerel standartların üzerinde olduğu vurgulandı.
Bankanın sunduğu ürün ve hizmetlere ilişkin, müşteri memnuniyeti sağlamak amacıyla aktif ve proaktif önlemler aldığı ve müşterilerin her türlü konudaki dilek, talep ve önerileri 7 gün 24 saat prensibine göre çalışan "Sorun Çözelim" platformu ile hizmet verildiğine dikkat çekildi.
Raporda ayrıca, Albaraka Türk Üst Yönetimi tarafından alınan ve sonuçları çalışanları doğrudan ilgilendiren kararlarda Personel Komitesi tarafından sunulan görüş ve önerilerin dikkate alındığı, yerel standartlar ölçüsünde oluşturulan iş sözleşmeleri ile çalışanların haklarının koruma altına alındığı ifade edildi.
- "Müşterilerimize ve çalışma arkadaşlarımıza değer katmaya devam edeceğiz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Malek K. Temsah, banka olarak kurumsal yönetim ilkelerini korumaya ve geliştirmeye büyük önem verdiklerini ifade etti.
Temsah, "Kurumsal yapımızı güçlendirdiğimiz bu dönemde bağımsız kuruluşlardan aldığımız değerlendirme ve notlar, çalışmalarımızın güzel neticelerinden biri oluyor. Bu bağlamda bağımsız bir kuruluş olan DRC tarafından uyum notumuzun yükselmesini memnuniyetle karşılıyoruz.
Albaraka Türk olarak ilerleyen yıllarda da kurumsal yapımızı güçlendirmeye ve paydaşlarımıza, müşterilerimize ve çalışma arkadaşlarımıza değer katmaya devam edeceğiz. Elde ettiğimiz bu başarıya emek veren tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.
yukarıdaki haberi 2 defa göndermişim ,oyüzden sildim