Yapılırsa efsane olacağı konusunda hemfikiriz de patronların bu işe olumlu yaklaşacağı beklentisi bende ne yazıkki yok...
Printable View
Yapılırsa efsane olacağı konusunda hemfikiriz de patronların bu işe olumlu yaklaşacağı beklentisi bende ne yazıkki yok...
https://www.bloomberght.com/ueabirol...C5%9F%20oluyor.
Pardon iki kez oldu ama silmeyi beceremedim.
UEA/Birol: Türkiye yeşil enerjide 5 yılda yüzde 64 büyüme gösterecek
https://www.bloomberght.com/ueabirol...C5%9F%20oluyor.
borsada rasgele her yatırımcıya dağıtacağına ,gesanda aylardır destek veren yatırımcısına bir miktar versin..sıkıntı olmamalı..hata gesan yatırımcısına da güzel bir jest olur...efsane olur....yeni bir yol açmış olur...şirketine güvenenleri ödüllendirme mekanizması olur...
Uluslararası Enerji Ajansı @IEA, 2027'ye kadar #yenilenebilir enerjiye yönelik tahminlere yer verdiği raporunu yayınladı. 2027 yılına kadar #güneş enerjisi tek başına, en yüksek kapasite artışının kaynağı olurken küresel #elektrik piyasalarının lideri olduğunu kanıtlanacak.☀️⚡️👑
Enerjiyi boşa harcamayalım.Böyle birşey teknik olarak mümkün değil, dünyada da bir örneği yok.Elimizdekiyle yetineceğiz.Olanakları arza seferber etmeli.
bizim yaptığımız sadece beyin cimnastiğidir dostlar..olabilir mi olamaz mı bilmiyorum...umuyorum ki gesan 250 nin üzerinden bir kapanış yapar...bir kaç gün istikrarlı pozitif kapanışlar yaparsa elinde bulunduranlar tutma isteğine girecek..buda gesanın ivmelenmesini sağlayacak...:kahkah:
5 yıl içinde % 64 büyüyerek 90 GW olacaksa şu anda yaklaşık 55 GW üretim yapılıyor ve yaklaşık 35 GW lık bir yatırım düşünülüyor 5 yıl içinde. Toplam kapasite artışında yüzde 49 ile güneş enerjisi başı çekeceğine göre 17,5 GW’lık güneş enerjisi yatırımı olacak 5 yıl içinde Türkiyede. Yıllık ortalama 3,5 GW’lık yatırım anlamına geliyor. 3,5 GW = 3500 MW.
https://vk.com/@solarpowerenergy-rss...479-1851999083
Bu sitede “1 Mw Lisanssız GES Yaklaşık Maliyeti : 1.218.000,00 USD dir” diyor.
3500 x 1.218.00 = 4,263 milyar dolarlık sadece güneş enerjisi kurulum yatırımı demek oluyor bu….
Şimdiye kadar Güneş enerji sisteminin 1/3 ünü Gesan kurdu ise ve kurmaya devam edecekse 4,263 : 3 = 1,42 milyar dolarlık ortalama yıllık iş demektir. Bu da günümüz kuru ile (18,6 desek) 37,5 milyar TL ciro anlamına gelir sadece güneş enerjisi yatırımlarından. Hadi diyelim 1/3 ünü değil ¼ ünü aldı. 28 milyar TL ciro anlamına geliyor arkadaşlar bu. Sadece güneş enerjisine yapılan yatırımlardan bahsediyoruz. RES yok, yurtdışı iş yok, vs….
Bilmiyorum bir hesap yanlışlığı yaptım mı?
Hacim çok düşük (169 ml), 240 lara demir attık.
Bıktırma ve bezdirme hareketleri devam ediyor.
Tam bir sinir harbi. Yukarıdan satılan lotları buralardan almaya çalışıyorlar
ve alana satana bakınca da başarılı olduklarını görüyoruz.
2,5 milyon lotun el değişimi biraz daha devam edecek gibi gözüküyor.
Syg.
Patronun en önemli gündeminin Europowerın halka arzı olduğunu düşünüyorum.
Oradan gelecek paraya çok ihtiyaç var yatırımlar için.
Öyle bir hava var ki yakın zamanda Europower halka arzı açıklanacak gibi duruyor.
Oysa başvuru yapalı daha 1 ay oldu sanırım.
Syg.
şaka gibi iş yatırımdan biri 1 lot satarak seansı aşağıda kapattırdı :vk:
Gün gelecek yancı gibi göründüğü kağıtlardan daha iyi olduğunu da hatırlayacak bakalım..
Ülkemizde kurulu GES gücü ekim ayı itibariyle 9.1 GW. Bunun 2.7 GW ını gesan kurdu. Yani toplam işin %30u gesanın elinden çıkmış.
Kurulu RES gücü ise 11.3 GW. Burada ise 3.6 GW lık kısmı gesan tarafından kuruldu. Toplam işin %32sine denk geliyor.
Kontr düşerken eşlik ediyodun kanka. Hadiiii
Merhaba, Yuzde 300 bedelsiz ile ilgili bir gelişme var mı?
Alfas bile 16 mio USD lik iş aldığı yerde, gesanın iş almadığı yada alamadığını düşünmek saçmalık olur. Ayrıca depolama yönetmeliği sonrası başvurular ocakta ve sonra anlaşmaya dökülecek.
Mevcut ges res kurulumumuzu yaklaşık 5 yıl içinde 6-7 katına çıkarmaktan bahsediyoruz. Arkadaşlar bunlar korkunç rakamlar.
Gesana yüzde onu bile düşse, 5 yılda piyasa değerinin belki de 2 katı kar edecek.
Günlük saatlik hareketlere artık bakmıyorum. Çok hızlı hedef fiyatıma gelirse belki tirade yaparım onun dışında, bu kağıtta şirketin logosu olan kaplumbağa gibi davranmak gerekir. Yavaş sakin ve emin.
forumu takip eden kişi sayısı da azaldı :) ama tahtacı reis hala peşinde :)
potansiyeli gerçekten de çok yüksek..bunlar zamanla bilançolara yansıyacak..ilginçtir trade etmediğim halde gesanı çok yakından takip ediyorum..ben 300 ün altından kesinlikle trade etmeyi düşünmüyorum...üzerine çıkarsa ve başarılı olacağıma kanaat edersem ancak trade ederim...bizim yapmamız gereken sadece sabır etmektir...300 tl nin son zirve olmadığına inanıyorum...yeni zirveler ileride olacaktır...
evladiyelik hisse olmaya da adaydır...ileride güzel de temettü verecektir..yakın geçmişte 1-3 yıl tutabilen çok iyi kazançlar sağlayacak diyordum...hala da aynı fikirdeyim..ama insanoğlu işte karın üzerinde çok sabırsızlanıyor...:kahkah: zararda beklemek daha kolaymış....:kahkah:
Bir müddet daha yatay aşağı gibi görünüyor, gerçek alıcılar şirketin vaat ettiklerinin gerçekleşmesini bekleyecek, büyük kaplar bedersin onayı europower arz onayı, yatırımların somutlaşması...
Buralardan maliyetlenenlerin yüksek olması lazım ki, şirket gönül rahatlığıyla arkasına bakmadan yükselebilsin.
Erciyes boru kap göndermiş ..120 milyon $
Darısı bizim başımıza ..Bu tarzda büyük bir iş bağlantısı gelirse soluğu çok hızlı şekilde 400 de alır Gesan ....Sabırla beklemeye devam ...Sanki sıralı kaplar 12 Aralık'tan itibaren gelmeye başlayacak...
Gelmesin abi haber falan gelmesin. Onlar bizi nasıl bekletiyorsa. Nasil payımızı azaltiyorlar ve taleplerimize kulak tikiyorlarsa spk da onları duymasin bir süre. Yeni yıla kadar bekletsin. Beklemek neymiş görsünler. Kivranmak neymiş öğrensinler. Şimdi bizde zarar ediyoruz diyenler olabilir. Ama bence simdi gelirse bunlar bu haberi bile gesana basmak için kullanabilir. Öyle bir zamanlama olmaliki mesela sunjunior bayi anlasmasi ile ayni zamana denk gelmeli yada çok güçlü bir kap ile aynı zamana denk gelmeli. Millet eupwr alamiyorsa gesana saldirmali.
Yeni Akit Logo
Ekonomi
Türkiye, yenilenebilir enerjide dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri! Dev hamle!
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kapasitesinin gelecek 5 yıl içinde yüzde 64 büyümesini öngördüklerini belirterek, "Bu büyümeyle Türkiye Avrupa'da yenilenebilir enerjide dördüncü büyük piyasa olurken, dünyada da ilk 10'a girmiş oluyor. Yenilenebilir enerjideki bu büyümenin yüzde 75'i rüzgar ve güneşten gelecek." dedi.
2022-12-06 14:56:00
günder solar haber portalında çıkan taze habere göre türkiye genelinde 1000 okulun çatısına ges kurulacak...yavaş yavaş çatılara gesler kurulmaya başlanıyor....yılbaşından sonra 5000 metre kare inşaat alanı olan yerler enerji ihtiyacının %5 ini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlaması gerekiyor....2025 yılından sonra ise 2000 metre kare ve %10 oranı olarak belirlenecek..böylece binlerce binanın çatısında artık ges leri göreceğiz...muazzam bir pazar ortaya çıkacak..
Dün kontr tavan idi biz eksi. Bugün de biz tavan olalim diyorum. Her düşenin dostu olmak zorunda degilsin gesancim