Bu gün oraya kadar düşeceğini beklemem daha çok dengeli bir gün geçirir gün sonu doji veya ona yakın Bi kapanış beklerim sebebi hacim
Printable View
Bu gün oraya kadar düşeceğini beklemem daha çok dengeli bir gün geçirir gün sonu doji veya ona yakın Bi kapanış beklerim sebebi hacim
Güzel durdu hisse
Alım tarafı çok güçlü duruyor tavana yapışması gerek ama bakalım ne yapacak
Akşama kalmaz yapışır tavana.. Ytd.
Alım tarafı yine güçlendi bu seferde tavana yapışmazsa
Ee ne yapalım satıp onlardan mı alalım
arkadaslar bişey sorucam bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. Astordaki açığa satıs yasağı da iptal olmusmuydu acaba. spk yasakları iptal etmişti deprem sonrası.
Bantaş diyo yaa kehkehkehkeh
Tepeden bir miktar kar almakta fayda var yem olmayın temkinli hareket etmekten zarar görmezsiniz yinede yatırım tavsiyesi olarak almayın
Hafta sonu düşüşüydü bu ama yinede %6.5 artıda %9 küsür den geri gelince koyuyor biraz gerçi ben 35,50 leri bekliyordum salmadılar allahtan
Pazartesi salarlar da biraz alttan ekleme yaparız
Arkadaşlar haftaya (27 Şubat-6 Mart haftasi) kanımca inşaallah 40 TL' yi geçecek gibi siz ne düşünüyorsunuz. 50 olur mu sizce veyahut 40 ila 45 arası yükseliş olarak tıkanır mi ??? Kılavuz, Yanak ne düşünüyorsunuz
45 i görür mü haftaya mesela
Ne diyorsun kılavuz ve Yanak
Bu günden o güne ne olur bilmem inşallah gelir senin gönlünden geçen neyse o olsun ne diyeyim en iyi hisseye yön veren kimse o bilir
Kap gelirse olur ben 2~3 kapa 40 üstüne atar demiştim zaten onun haricinde hisseye yön veren kurumlar böyle boş geçen günlerde yalarlar ky yı
Hocam ben bi düzeltme bekliyorum açıkçası, çimentolar kadar olmasa da. Yalnız şunu farkettim patron 2 güne 1 kap atıp, hisseyi düşürmemeye çalışıyor gibi geldi. Yukarlarda bi arkadaş dedi yıl sonuna kadar x3 x4 bekliyorum ben de.. Zaten 40 yakın 50ye kadar düzeltme düzelte gider.. Sen bunu yatırım tavsiyesi olarak alma ama..
Şirketin ileriye dönük bir çok projesi var.. Güneş enerji santralleri.. elektrik oto şarj istasyonları..Baktığımız zaman şirketin politikası Kontrolmatik i andırıyor..ancak Astor ,Kontrolmatikten çok büyük bir şirket.. Halka arzda mal alan yatırm fonları emeklilik fonları ve citibank taki yabancı malların büyük bir çoğunluğu oldukça iyi karlarla boşaltıldı..Hisse 30 lu fiatlarla yeni maliyetler oluştu.. Bu arada halka arzdan şirkete yaklaşık 1.850 milyar nakit girdi Patronda ayrıca cebine 1 milyar koydu.. Halka arz 18 Ocak ta gerçekleştiği için şirkete giren nakit 2023 bilançolarına yansıyacak..Şuan 2022 yıl sonu bilançoyu bekliyoruz..Tahminimce 2022 yılsonu bilançosunu 1.5 milyar tl net kar ile kapatırız..
Halka arzda 17 Ocak 2023 Kurumsal yatırımcı adı altında hisse alan kurumsal yatırımcılar:
YATIRIM FONLARI 46 MİLYON LOT
EMEKLİLİK FONLARI 34 MİLYON LOT
CİTİBANK 13 MİLYON LOT
DEUTSCHE BANK 3 MİLYON LOT
24 Şubat 2023 Tarihi itibarı ile Takas şu şekilde:
YATIRIM FONLARI 10 MİLYON LOT
EMEKLİLİK FONLARI 3 MİLYON LOT
CİTİBANK 185 BİN LOT
DEUTSHEBANK SIFIR
Yukarıdaki tabloyu analiz ettiğimiz zaman Kurumsal yatırımcı adı altında halka arzdan alınan toplam 96 milyon lot hisseden 14 milyon lot mal kalmış takaslarda.. Bu hesaba son iki gün dahil değil. Yani bu Kurumsal arkadaşlar 20 günde 82 milyon lot hisseyi büyük karlarla satıp parayı cebe indirmişlr.. Bu tablo bize halka arzlarda yapılan büyük yağmayı gözler önüne seriyor. Kurumsal yatırımcı tüm dünya borsalarında önemli yatırımcıdır ve asıl amaçları uzun vadeli yatırımlardır..Bizde ise adam 20 günde 2-3 kat karı cebine indiriyor..Küçük yatırımcıya 100 er lot bile vermeyen sistem büyük para sahiplerini dahada zengin ediyor.. Bu kurumsal yatırım fonu adı altında hisse alanların büyük çoğunluğuda büyük para sahibi bireysel yatırımcılardır..Umarız patron bunun farkındadır..
Bencede kontr den büyük firma ama kontr nin fiyatı çok ama çok şişik dd 2 küsür pd si 150 küsür pd/dd 65 den işlem görüyor f/k120 olmuş bu şirkete 1 lira para koymam tekniğinden dolayı tekniği ky çizmiş şirketin temeli böyle bir fiyatlamayı öngörmüyor bu bir balon başka bişey değil
Astor'un halka arz gekiri ile nakit akışı gerekse güneş enerjisi ve şarj istasyonu projesi ile üretim ve aatusjardaki karlılığı hem üretim hemdevanahtarjsna teslim yapması 29-30'laeda yeni maliyetler oluşması nedeniyle 40 ila 50 seviyeler arasında olabilir mi sizce ???
Astor'un halka arz geliri ile nakit akışı gerekse güneş enerjisi ve şarj istasyonu projesi ile gerekse de üretim ve satışlardaki karlılığı ile hem üretim hemde anahtarlama teslim yapması 29-30'larda yeni maliyetler oluşması nedeniyle 40 ila 50 seviyeler arasında yeni fiyatlardan işlem olabilir mi sizce ???
Sayın Balina, Andrei ne diyorsunuz??
Astor'un halka arz geliri ile nakit akışı gerekse güneş enerjisi ve şarj istasyonu projesi ile gerekse de üretim ve satışlardaki karlılığı ile hem üretim hemde anahtarlama teslim yapması 29-30'larda yeni maliyetler oluşması nedeniyle 40 ila 50 seviyeler arasında yeni fiyatlardan işlem olabilir mi sizce ???
SayınKilavuz, Yanak, Balina, Andrei ne diyorsunuz??
Salt enerji şirketlerinin elle tutulur, fiziki pek ederi (garantisi) yok. Ama astor öyle mi koskoca, apartman boyutunda devasa tranformatörler üretip satıyor, Türkiyede tekel, ihracıtı da var; bu hem döviz girdisi sağlayarak döviz şokuna karşı dayanıklı yapıyor hem de iç pazar sıkışsa bile dış pazardan gelir garantisi demek ki gelir sıkıntısı yok içerden dışardan firmaları sıraya dizmiş nisana kadar kapasitesi dolu. Beklentim odur ki yeni üretim yerleri açacak yakında yani yeni yatırım, büyüme, kar artışı. Ayrıca enerji şirketi ayağıda var şarj istasyonları vs. Astor ballı kaymaklı bir şirket. Böyle şirket bir daha bulunmaz, bu fırsat bir daha gelmez. He fiyatlar hiç düşmez demek değil bu; fiyatlar düşer çıkar, nasıl ki 30,98 den 23 lere saldı bıktırdı küfrettirdi 1-2 hafta ama şimdi 3.800.000.000 TL. gibi muazzam hacimle 37 leri aştı. Fiyat şeytandır, şirkete ve geleceğe odaklanalım... diyenler var.
NE DİYORSUNUZ KILAVUZ YANAK ANDREI VE BALINA
Astor için cakilacak dikkat edin diyen arkadaşlardan gerçekten iyi niyetle uyarı yapanları bir sorum var enerji şirketlerinin çoğu 10 kat 20 kat gitmiş yatırımcısı artık stabil hale gelmiş 2 aşağı 2 yukarı giden firmalar ile yeni halka arz olmuş daha yolu uzun bir şirketi onlarla kıyaslamak doğru değil ha düşer mi duser ama bu çıkış anormal değil arkadaşlar tekrar 30 gelir geri 40 çıkar öbür ay 60 olur orasını bilemeyiz ama diğer şirketler ile kıyas yapılması bana mantıksız geldi, diğer şirketler kötümü hayır aksine Türkiye nin en değerli şirketleri ama iyi kazandırdılar ve daha kazandırır mi meçhul...
Cevap
5
0
Bildir
Yusuf1907
1 saat önce
Birde şu varki o şirketlerin panellerinin yani tüm yenilenebilir enerji kaynaklarınada elektrik üretimi yapabilmesi için Trafoya transformatörlere ihtiyacı var onuda Astor karşılıyor geleceğin şarj istasyonlarından bahsetmiyorum bile. İnsanlar bunu anlamıyor çoğu kişi Astorun me iş yaptığını pek bilmiyor bile.Kaldıki dünya çapında yaklaşık 90 ülkeye iş yapan bir şirket. Herkes geleceğin Gesanı desede. Ben geleceğin Egen i diyorum!...Diyorlar...
Diyorlar. Beraber değerlendirdiğimizde Ne diyorsunuz arkadaşlar????
Haklısınız Astor u çok iyi tanırım . Hem şirketi hem de işleyiş yapısını . Astor a önemli bir ana kalem malzemesini tedarik eden bir şirkette satış müdürü olarak çalışıyorum . Çok önemli bir atılım yaptılar özellikle son 7-8 senede . Daha iyi yerlere gelecekler ... Borsadan çok anlamam. Bir yatırım tavsiyesi olarak düşünmeyin . Ancak Şu anda Ortadoğu ve Avrupa nın en büyük ve en iyi Trafo üreticisidir .
Cevap
1
0
Bildir
Salih Kizilcik
2 saat önce
125 bin tl gibi alım yapıcam nasıl
Cevap
2
0
Bildir
Önceki cevapları göster (4)
Ekc Emrllh
1 saat önce
kardeş burda sana kimse al veya alma demez su an hisse en tepede bı bakrsin pazartesi düşe bı bakarsın öbür hafta 45 kapatır alamamissin düşerse bekliyeceksin çıkarsa heycan yapmayacaksin borsada zararda beklemek kolaydir yapacak birşey yok çünkü ama karda beklmek zordur..
Diyorlar bir yerde
Ne diyorsunuz arkadaşlar
Burası borsa herşey mümkün 33 olma ihtimali zor ama imkansız değil ve bilemeyiz 33 mü olur 53 mü... Hacimde Tüpraşı geçmişiz 3.800.000.000; bu hacimle 37 den çok maliyetlenmeler olması sigortamız oldu, mükemmel ötesi. Artık yükseliş trendine girdik diyebilriz galiba ve bir müddet düşüş ya olmaz ya da olsa bile ufak olup hemen yükselişe döner gibi geliyor. Bu nedenle ben full astorda olmasam düşse de yükselse de kademeli eklerdim. Hem ne yüksek ne düşük, ortalama bir fiyattan almış olurum hem de trendin dışında kalmamış olurdum, vesselam.pazartesi 1 iş anlaşması ve ya teslimat bekliyoruz ardından gelecek bilanço 🙏 Bu haftanın serüveni önümüzdeki hafta da devam edicek . 28 sen aldık 26 dan aldık 24 den aldık 30 dan yine aldık . Hedef bu uçuşun ilk durağı 49 52 arası düzeltmesini oralarda yapacaktır. Hacimsiz bi yükselme yok . Hacimde ilk 5 e kafa tutuyor 3 günlük hisse . Malınızın kıymetini bilin 👍🚀
Diyorlar ne düşünüyorsunuz Arkadaslar
Dün yazdım yine yazayım ben şirket sürekli yeni iş kapları atıyor artı sektörün lideri iş yoğunluğu artıyor kısaca boş Bi şirket değil halka arzdan gelen paralarla yeni yatırım felan da yapar bu konuda sıkıntı yok şu fiyattan işlem görürmü sorunuza cvp veremem çünkü bu yatırımcının tevecühü garip garip hisseler acayip acayip fiyatlardan işlem görüyor astor neden o fiyatları görmesin diyorum fakat cuma günkü işlemler biraz sıkıntılı her ne kadar küçük yatırımcı etkiliysede yön verenler kurumlar fonlar bugün kurumlar elini çeksin hiç bir küçük yatırımcı topluluğu kolay kolay hareket ettiremezler cuma günü yüksek işlem hacmi tavan olmaması fiyat düştüğünde hiç beklemeden hacimsiz tekrar yükselip yüksek fiyatlardan hacimin artması bana mal boşaltılması gibi geldi eyer öyleyse bir miktar gevşer diye düşünüyorum ama gevşese bile nereye kadar gevşetebilirler ki birde böyle bir durum var ky ya kızıyorum niye dersen 20 küsürlerde o kadar bekledi o kadar söyledik almadı şimdi saldırıyorlar böyle saldırılarsa birileri fırsatı kaçırmaz malı boşalttıverir o sebeple ölçülü alım satımlar yapmakta fayda var ben uyardım böyle durumlarda biraz kar almak iyidir demiştim sonra üzülmemek için her duruma hazır olmak için
Hisse 31 küsüre gittiğinde Bi geri çektiler herkes ağlamaya başladı işte örnek ağlamamak birilerine yem olmamak için kar alıp birazda nakit kalmak iyidir sonra niye oradan satmadım dememek için böyle ölçülü olmak her daim işe yarar ha hisse yürür gider bişey olmaz %20 30 unu sattığınızdanda kazanmış olursunuz toplamda belki %10 eksik kazanırsınız ama geri dönme ihtimalini es geçmemiş olursunuz
Şunu söyleyeyim hisse gün içinde sürekli inip çıkıyor böyle durumlarda trade etmekte lazım ama tamamıyla değil belli bir kısmıyla bazen trade etmek iyidirde çünkü hissenin maliyet ortalaması yükseliyor bu da geri çekilmelerde aşırı düşmesini önler ama tamamıyla yapmak risktir her an yükselip gidebilir de bir daha o fiyatları görmeyebilirde o sebeple belli bir kısmıyla trade iyidir
Borsaya yeni gelen çok yatırımcı var eskiler zaten bilir bu yazdıklarımı ama yeni yatırımcılar hep tüm parayla işlem yapıyor birde durmak bilmiyorlar hep kazanacaz hep yükselecek şeklinde kendilerini motive ediyorlar borsada kazanmak için bu dediklerimi yapmazsanız belki 1 lirayı 10 lira yapabilirsiniz ama o masada profösyöneller var illaki çarparlar Bi yerde belki başka başka hisselerede o 10 lirayı alıverirler elinizden bu sürekli elindeki paranın tamamıyla yazı tura atmak gibi bişey eğer siz paranın tamamıyla yazı tura atarsanız ve kazandığınıda bir sonraki sefere yine yazı tura atarsanız her kazandığında para geometrik artar ama ilk kaybettiğinizde herşeyi sıfırlamış olursunuz o sebeple dikkatli ve ölçülü olmakta fayda var
206 milyon hisse halka açık ve sadece Cuma günü ortalaması 36.40 kapanış fiyatinda ve halka açık miktarının yarısı olan 106 milyon adet işlem görmüş. Yani yeni maliyetlenme var
2022 halka karının 1.500.000.000 ila 1.650.000.000 civarı geleceği düşüncesindeyim. Ve halka arz geliri finansman maliyetini düşürecek, şarj istasyonu ile Ges projelerine yeni kaynak söz konusu olacak karlılığı artacak gibi. Üstelik Gesanda Smartg de böyle karlılık yok ama 30 milyar değerlerine yakın. Kaldı ki sadece elektrik şirketlerine değil endustri sabayi şirketlerinie satış ve ihracat daha iyi yerlere gelebilir. inşaallah gelir de ve inşaallah bu fiyata yansır. Sasa da safi kar yok yatirim kaynakli ertelenmiş yatırım teşvik geliri vergisi ile uçuyor. Bunda safi kar var.
Bence büyük yatırımcı maliyetendi zira bu kadar işlem hacmi ile satışa dayanamazdı küçük yatırımcı.
36.40 ortalama ile 106 milyon lot halka arz miktarının yarısından az fazla bir önceki gün Perşembe de 65 milyon lotda 33 lerden maliyetlendi.
Pazartesi endeksin durumune göre de yönü etkili olur ancak sanki ki şahsi fikrim sanki 40 ila 42 de savaş olacak gibi. Bi tarafım seans içi düzeltme yaparak önce 40 ve 42, 44 sonra 48 kere götürecekler ve oradan baya bir satış ile sağlam düzeltme yiyecek diyor Bi tarafım ise Pazartesi önce bi yukarı yapıp sonra silkeleme amaçlı sağlam verecekler sali savaş çarşamba perşembe yukarı cuma öğlene kadar yukari Cuma öğleden sonra tam gömecekler, diyor.
Ama bilmiyorum ne olacak. !!!