Yeni yönetmelikte 6 aylýk ortalama üzerinden çaðrý yapýlýyor. nerede bu yönetmelik?
Printable View
"MADDE 15 (1) Hedef ortaklýðýn yönetim kontrolünde doðrudan bir deðiþiklik meydana gelmesi durumunda pay alým teklifi fiyatý;
a) Borsada iþlem gören hedef ortaklýk pay veya pay gruplarý için;
1) Paylarýn satýþýna iliþkin anlaþmanýn veya ortaklýðýn pay sahipliðinde deðiþiklik olmaksýzýn yönetim kontrolünün ele geçirilmesine yönelik özel yazýlý anlaþmanýn veya herhangi bir anlaþma olmaksýzýn yapýlan alýmlarla yönetim kontrolünün elde edildiðinin kamuya duyurulduðu tarihten önceki altý aylýk dönem içinde oluþan günlük düzeltilmiþ aðýrlýklý ortalama borsa fiyatlarýnýn aritmetik ortalamasýndan,
2) Pay alým teklifinde bulunan veya birlikte hareket ettiði kiþilerce, pay alým teklifini doðuran pay alýmlarý da dahil olmak üzere, pay alým teklifi yükümlülüðünün doðduðu tarihten önceki altý ay aylýk dönem içinde hedef ortaklýðýn ayný grup paylarýna ödenen en yüksek fiyattan,
düþük olamaz."
2021 yýlýna ait resmi gazetede rastladým. Aþaðýya linkini ekliyorum. Belki yanlýþ yorumlamýþýmdýr. Gözden geçirirseniz sevinirim.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20211016-5.htm
a) Ana ortaklýk için ödenen tutar da dikkate alýnarak çaðrýya konu ortaklýk için Kurulca esaslarý belirlenen kuruluþça hazýrlanacak deðerleme raporu sonucunda belirlenecek fiyatýn,
b) Çaðrýda bulunan veya birlikte hareket ettiði kiþilerin, varsa, ana ortaklýk paylarýnýn satýþýna iliþkin anlaþmanýn yapýldýðýnýn kamuya duyurulduðu tarihten önceki altý aylýk dönem içinde çaðrýya konu ortaklýk paylarýnda yaptýklarý alýmlarda ödedikleri en yüksek fiyatýn,
c) Çaðrýya konu ortaklýk paylarýnýn Borsa’da iþlem görmesi durumunda, ana ortaklýk paylarýnýn satýþýna iliþkin anlaþmanýn yapýldýðýnýn kamuya duyurulduðu tarihten önceki altý aylýk dönem içinde oluþan, günlük aðýrlýklý ortalama Borsa fiyatlarýnýn ortalamasýnýn
yüksek olanýndan düþük olmayacak þekilde belirlenir.
https://www.lexpera.com.tr/resmi-gaz...eri-iv-no-44-1
--hatalýsýnýz....
b) Borsada iþlem görmeyen hedef ortaklýk pay veya pay gruplarý için;
1) Varsa pay gruplarý arasýndaki imtiyaz farklýlýklarý da dikkate alýnarak Kurulun deðerlemeye iliþkin düzenlemeleri çerçevesinde hazýrlanan deðerleme raporunda belirlenen fiyattan,
2) Pay alým teklifinde bulunan veya birlikte hareket ettiði kiþilerce, pay alým teklifini doðuran pay alýmlarý da dahil olmak üzere, pay alým teklifi yükümlülüðünün doðduðu tarihten önceki altý aylýk dönem içinde hedef ortaklýðýn ayný grup paylarýna ödenen en yüksek fiyattan,
düþük olamaz.
Bu borsada iþlem görmeyen pay gruplarý için diye belirtiyor. Ýnþallah sizin dediðiniz gibidir.
--borsada iþlem gören bir þirketin satýþ fiyatý son 6 aylýk ortalama fiyatýn (aritmetik ortalamasýna göre) altýnda bir fiyat ile satýlmýþ ise dediðiniz doðru.... SPK, 6 aylýk ortlama fiyatýn altýnda satýþ olursa...çaðrýyý borsadaki
ortlama fiyatýn üzerinde tutuyor...
--þimdi 6 aylýk ortlama fiyat 35 diyelim....34 den satýlýrsa çaðrý fiyatý 35 in üzerinde olmasý gerekiyor...
--diyelim 65 den satýldý....çaðrý fiyatý 65 in altýnda olmaz...
--spek kuvvetli ise...90-100 e çeker...ortaamayý yükseltir....mecburen bu fiyatýn üzerine çýkarlar...
--bu iþlerde KOÇ gurubunun fiyatý baskýladýðýna dair kuvvetli þüphe olurs (bilançolar ile oynamak--tahtadan aþaðýya doðru fiktif iþlemler ile satmak vb gibi) ben þahsen dava açýp hukuki yollardan hakkýmý arayacaðým...
--meydan boþ deðil...
Þahsen iyi niyetli olduklarýný düþünmüyorum. Bir planlarý var anlayamýyoruz. Aþaðýya KAP ta yayýnlanan Yapý Kredi Portföy Koç Holding Ýþtrirak ve Hisse Senedi Fonu (HÝSSE SENEDÝ YOÐUN FON)'a ait Kasým 2023 raporunu paylaþýyorum. Sattýklarý adetleri grafik üzerinde günlerle karþýlaþtýrýnca ilginç iþlemler yapýlmýþ.
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...8c43ac6ea83c51
--benim hesapladýðým deðerin altýna düþerse, iþlem ve bilgi bazlý manipülasyon yapmaktan dava açacaðým...sonuç alýrmýyým, almazmýyým bilmiyorum..ama kesinlikle açacaðým...
Patron þirketi borsa kotundan çýkartýrsa baþka....þirket komple baþka bir kiþiye satýþ devir olursa baþka.....
Yeni sahip kaç tlden þirketi alýrsa....biz yatýrýmcýlardan ayný bedel üzerinden alacak......el mecbur.....
Diyelimki tat gýday ý60 tl üzerinden aldý....
Bizlerede 60 tl verecek....!!!!!!!!!!!
Hisse 50 tl den 30 tl lere düþtü.....vehpi amca öldü....piskopat mustafa öldü....rahmi lala oldu....
holding þeytanlarýn eline kaldý....
Sabancý holdingte olduðu gibi....
Demedi demeyin....ben diyorum....bugünü not alýn....
Boynuzlu holding daðýlýyor....sahibi yok....sahipler öldü.....meydan moruklara avallere kaldý....
Bununda sonu....sabancýdan daha kötü olacak....!!!!!!!!!!!!
Þirketi sattýysanýz sattýk deyin dümbkler.....
Neyin peþindesiniz dümbkler....!!!!!!!!!!!!!!
Arþive bakýn...hürriyet gazetesi.....demir ören þirketi aldý.....geri alým yapmadý.....yatýrmcý mahkemeye gitti....
Demirören eþþek gibi dolar bazýnda geri alým yapmak zorunda kaldý....
8 tl civarýnda fiyattan aldý ...mahkeme dolar bazýnda hesap yaptý.....ellerdeki hürriyet gazetesini....yýllar önce ...
Hürriyet gazete bugün....3.82 tl.....!!!!!!!!!
Yatýrmcý hakkýný aldý mahkeme kararý ile....!!!!!!!!!!!
Diyelimki....tat gýda 75 tlden satýldý....
Eþþek gibi alan herif...bizden hisseyi 75 tlden almak zorunda....
piskopatlýk yapana....istikamet TÜRK MAHKEMELERÝ....
HÜRRÝYET GAZETESÝNDE OLDUÐU GÝBÝ....DEMÝRÖREN DÜMBKÜNE ÖDETTÝRDÝ....MAHKEME....HEMÝDE DOLAR BAZINDA GERÝ ALIÞ YAPMAK ZORUNDA KALDI....
Benim paylaþtýðým Resmi Gazetede yayýnlanan pay alým tebliði. Uydurma bir yazý deðil. Birçok farklý senaryoya göre orada farklý açýklamamalar mevcut. Sonuçta Türkiye'nin en büyük holdingi tabiki bizden daha planlamýþtýr iyi herþeyi. Ýsteyen okur yorumunu kendine göre yapar. Resmi gazete linkini bir önceki sayfada paylaþtým.
Siz planýnýnýzý KCHOL yüksek fiyattan satar bizdekilerini de ayný fiyattan almak zorunda þeklinde yapýyorsunuz. Fakat KCHOL hakimiyeti deðiþmeden de az bir kýsmýný da satabilir. KAP açýklamasýnda ortaklýk seçeneðini de belirtmiþ. O zaman çaðrý durumu deðiþir. Burada farklý düþünmeye sebep hissenin fazla baský altýnda olmasý. Neden hisse fiyatý böyle?
Ayrýca KCHOL'ün çok önce sattýðý borsada olan Demirdöküm, Ýzocam, Döktaþ Döküm süreçlerini iyi biliyorum ve yaþadým. TATGD satýþý öncekilere benzemiyor. Yani burada bir yazýyla deðerlendirilemeyecek kadar eskiyim kendime yetecek tecrübem var.
Burasý bir forum. Herkes fikrini yazar yeni bir þey katar ya da öðrenir.
Demirdöküm, Ýzocam, Döktaþ Döküm
--o zamanlar nasýl olmuþtu??...beklenen fiyatta mý gitti?..süreç ne kadar sürdü?..
Ayriyetten....durum vaziyetin gerçeði....Tat gýda olarak.....
Tüm rasyolar....evrensel borsa mantýðýnda.....Tat gýdanýn....olmasý gereken deðeri....CÝRO....KARLILIK....FK....DEFTER DEÐERÝ...
Derken....tat gýdanýn....imkb deki deðeri....en az....75 tl olmasý lazým idi....!!!!!!!!
Býrakýn satýþý....boynuzlu holdingin samimiyetsizliðini....sorumsuzluðunu.....
Tat gýda....her þey bir tarafa....tüm rasyolara göre....olmasý gereken deðer bugün....en az....75 tl.....!!!!!!!!!
Üstat sizinle ayný fikirdeyim. Fiyatýn kesinlikle yukarýda olmasý gerekiyor. Fakat adamlar hisseyi bir türlü rahat býrakmadýlar. Satýþ rakamýnýn 70 TL den aþaðý olmamasý gerekiyor. Hem ulusal hem yurtdýþý satýþlardaki rakamlar bu þekilde. Kamuya açýk verilere göre matematiðe göre þirket deðerli olmalý diyoruz. Hisse fiyatýnýn buralarda olmasý insanýn aklýna birçok soru iþaretini doðuruyor.
Ýnþallah bir an önce adil bir deðerle satýlýr.
Yýl sonu.....12 aylýk bilanço....5 milyar tl ye yakýn gelir.....
Tat gýda güçü ve vizyonu dahilinde....enflasyon ve pazar geniþleme babýnda .....önümüzdeki yakýn yýllarda....
Bir yýl içinde en az.....20 milyar ciro yapabilir......yetmedi.....
TAT GIDA....ÇOK YAKIN GELECEKTE...BÝR YIL ÝÇÝNDE....BUGÜNKÜ CARÝ ÞÝRKET DEÐERÝ KADAR.....
YANÝ.....5 MÝLYAR TL'YE YAKIN NET KAR YAPABÝLÝR.....!!!!!!!!!
TAT GIDA ....EMTÝA OLARAK KABUL EDERSEK.....ALTINDAN KAT KAT ÇOK DAHA DEÐERLÝ BÝR ÞÝRKETTÝR....!!!!!!!!
ÇOK ÖNEMLÝ....BUNU BÝR YERE NOT EDELÝM....!!!!!!!!!!
TÜM DÜNYADA....GIDA BABINDA STRATEJÝK ÝKÝ ÜRÜN VARDIR.....!!!!!!!!!
SOÐAN.....
VE.....SALÇA.....!!!!!!!!!!
HER ÝKÝSÝNÝN OLMADIÐI YEMEK....YALDIR YAL.....!!!!!!!!!!!
Demirdöküm diðerlerine göre biraz uzun sürmüþtü yanýlmýyorsam 1 yýl. Hisseler prim yaptýðý için zaman çok batmýyordu. Bu hisseler haber duyulduktan sonra ve satýþtan sonra ortalama 4-5X rahat prim yaptýlar. Bu satýþ esnasýnda endeksten baðýmsýz hareket ederlerdi. Örneðin borsa düþerken özellikle artý kaparlardý beklentiden dolayý. Daha rahat seanslar oluyordu. Satýþ rakamlarý borsa rakamlarýnýn çok üzerinde oldu. Çaðrý esnasýnda düz bir grafikten sonra bir tur daha yukarý hareketler oldu. Kýsaca o satýþlarda elinde hisse tutanlar zarar etmediler. Demirdöküm ve Izocam borsadan çýktý. Bu yüzden Tat iþi tuhafýma gidiyor. Aþaðýya halen borsada olan Döktaþýn o dönemki haftalýk grafiðini ekledim. Diðerleri de aþaðý yukarý benzerdi.
Önceki satýþlarda özetlersem
**Birkaç aracý kurumdan mutlaka deðerleme raporu yayýnlanýrdý. Ulusal ve uluslararasý çarpanlara göre olasý bir fiyat aralýðýna dair çok yorum vardý. TATGD da hiç öyle bir durum söz konusu deðil. Ayrýca hiçbir aracý kurum deðerleme ile ilgili yorum yapmýyor. Biz kendimiz birçok þeyi araþtýrýyoruz.
**Yabancý yatýrýmcý çok ilgileniyordu bu raporlar ingilizce de yayýnlanýrdý.
**Hisselerde can sýkan düþüþler olmazdý. Performanslarýný çok eleþtirmezdik.
**O dönem enflasyon da çok yüksek deðildi ve ciddi paralar kazandýrdý.
https://i.hizliresim.com/iykfam6.png
DÖKTA:
son 4 yýlýn ortalama brüt kar marjý %17
Net Dönem Karý
2004=13.01 milyon
2005=6.3
2006=54.7
2007=8.8
2006 yýlýnda bir güzelleme yapýlmýþ (25.5 milyon maddi duran varlýk satýþý ve 12 milyon uda net kur farkýndan) ; brüt kar marjý %22 ye çýkmýþ ve net kar belirgin artmýþ; diðer yýllarýn brüt kar marjýnýn ortalamasý ise %15; net karýn ortalamasý 9.36 milyon TL
2016 yýlý dýþýndaki 3 yýlýn ortalama net karý 7 milyon dolar
202 milyon dolar piyasa deðerinden satýlmýþ... ortalama yýllýk net karýn yaklaþýk 29 katýndan...
tatgd; 2012 yýlý cirosu 185 milyon dolar (ortalama döviz kuruna göre)...brüt kar marjý son 4 yýlýn ortalamasý %30
son yýllarda borsaya açýlan þirketler yýllýk cirolarýnýn en az 3 katýndan (piyasa deðeri=cirox3) halka arz ediliyor... brüt kar marjý %30 olan bir sanayi þirketinin piyasa deðeri cirosun 3 katý olmasý olaðan
bir ben mi kaldým formasyonu mu?
evet güzel haberler bekliyoruz.... Atalým ölü topraðýný üstümüzden ft-2,karmaþýk sayý,baddog,xortzana ve ismini saymadýðým diðer arkadaþlar yazýlarýnýzý beðeni ile okuyorum . beyin fýrtýnasýna devam....
--söylenecek pek bir þey kalmadý bana göre; bu saatten sonra filimin sonunu göreceðiz...
--KOÇ gurubu gerçek deðerinin altýnda satarsa yuh olsun deyip, hakkýmý kanuni yollardan ararým...yeni alan kiþi-gurup þirketi daha iyi yöneteceðine inanýrsam yatýrýma devam ederim...
--ben bu hafta satýþ haberinin gelme ihtimalini çok yüksek görüyorum...bu zamana kadar açýklamamalarý büyük bir hata..ayýp;
--iki ihtimal var; uygun teklif gelmedi, vazgeçtik...ya da þu fiyattan sattýk...aradan neredeyse 50 gün geçti...neyi bekliyorlar, spekin ucuzdan toplamasýný mý?,
Ýstedikleri gibi bir gün oldu. Zaten endeksin iyi olduðu günlerde bile anlamsýz düþüyordu ya da az yükseliyordu. Öyle böyle derken ciddi düþürdüler. Hisseye ilgiyi de ümidi de kýrmayý baþardýklarý söylenebilir. Teklifleri deðerlendiriyoruz haberi sonrasý alanlar %25 içerde. Bu gün kötüydü ama her zaman böyle sürmeyecek. Biz hissenin sahibi deðiliz zaten bizi umursadýklarý da yok. Sahiplerinin planý bitsin herþey deðiþir. Nasipten öte köy yok, bekliyoruz.
Gözden kaçtý herhalde kimse yazmamýþ. Tat gýda Afyon dinarda güneþ enerjisi iþine giriyor. Valiliðe baþvurarak ÇED sürecine girmiþ bulunuyor. Tam satýþ aþamasýnda biraz garip deðil mi. Bunun hazýrlýðý ne zamandýr yapýlýyor. Þirketin sürekli borçlanmasýnýn bu yatýrýmla ilgisi olabilir mi. Þirkete talip olanlarýn bu konudan bilgisi var mý. Teklifler alýnýrken bu proje görüþülüp fiyata dahil edildi mi. Yoksa satýþtan vaz mý geçildi.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aralýk enflasyonunun açýklanmasýyla beraber enflasyonda yýlý % 60 - 65 oranýnda bir yerde kapatýcaz.
Hisse bu 12 aylýk dönemde þu anki fiyatýyla beraber yaklaþýk % 11-12 civarýnda düþtü.
Basit bir kümüle toplama göre %75 civarýnda bir kayýp söz konusu. Ticaret ile uðraþanlar 1 yýlda bu kadar kaybýn ne anlama geldiðini çok iyi bilirler.
Aþaðýda paylaþtýðým grafik Tat Gýdanýn Koç Holding hissesine borsaya açýlýþ tarihi olan 1993 yýlýndan itibaren aylýk oranýnýn grafiði. Borsaya açýlýþ yýlý olan 1993 yýlýndan beri gördüðünüz üzere performans olarak rezilliðin rezilliðini fiyatlamýþ. Gördüðü en yüksek noktaya göre %97 deðer kaybetmiþ. Yani Koç Holding deðerlenirken iþtiraki çöp deðerine inmiþ. Bu hisse Koçun üvey evladý olan bir hissedir. Borsaya açýk hiçbir Koç þirketi bu denli kötü performans göstermedi maalesef. Bununla bir dertleri var ama nedenini biz bilmiyoruz.
Grafikte 1 nolu ok þirketin kurucusu Vehbi Koç'un vefat ettiði zaman. 2 nolu bölge de bugünkü fiyatlama. Vehbi Koç'ta bu þirketi satmayýn diyordu. Dede öldü mertlik bozuldu olmuþ. Bari adam gibi bir grup alsa da talihi deðiþse þirketin.
https://i.hizliresim.com/oxlkvf3.png
piyasada bir soylenti var.dardanel in tatgd yý aldýgýna yönelik..tatgd genel müdürü .dardanelde yönetim kurulu üyesi olmus. subat mart gibi acýklamayý yapacaklarmýs böyle bir söylenti, iþin gercek kýsmý þu tatgd yönetiticis. hakikaten dardanelde yönetim kurulu üyesi oldu...gerisi söylenti
dardanel kap
Þirketimizin 22.12.2023 tarihli Yönetim Kurulu Toplantýsýnda;
1- Þirketimizin yapýlacak ilk genel kurulunun onayýna sunulmak üzere Oðuz Aldemir'in baðýmsýz yönetim kurulu üyesi olarak atanmasýna,
2- 6102 sayýlý Türk Ticaret Kanunu ve 6362 sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunu uyarýnca belirlenen esaslara uygun olarak Oðuz Aldemir'in;
Denetim Sorumlu Komite'nin üyeliðine,
Riskin Erken Saptanmasý Komitesi'nin Baþkanlýðý'na,
Kurumsal Yönetim Komitesi'nin üyeliðine seçilmesine,
Karar verilmiþtir.
Kamuoyumuza saygý ile duyurulur.
tatgd bildirim kap
Þirketimiz Genel Müdürü Sayýn Oðuz Aldemir'in 30 Temmuz 2021 tarihi itibarý ile Þirketimizden kendi isteðiyle ayrýlmasý nedeniyle boþalan Genel Müdürlük görevine 16 Aðustos 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Sayýn Evren Albaþ'ýn atanmasýna karar verilmiþtir.
--ayraný yok içmeye....,,ne ile alacak???
--ayrýca, baðlayýcý teklif bile vermedi...yayla gýda verdi...
--böyle bir söylenti varsa ucuzdan mal almaya çalýþanlarýn marifetidir...,,
--tahtada ve þirket bilançolarýnda yapmadýklarý kalmadý...bunlardan her þey beklenir...
2021 temmuz ile günümüz 2023 Aralýk arasýnda 1.5 sene var o sebeple bu ihtimali biraz zayýf görüyorum