Evet piyasadaki çoğunluk gümüşe sahip.
Yüklü miktar girilecek piyasa değil.
Printable View
Burada altınında elinde çok bir verisi yok elinde. Çıkarma maliyeti var, bir de üretim bilgisi.
Vergi muafiyeti var hocam. Fiyatlama direk altının fiyatından.
Ben full altında olanı seçtim.
Kimisi yüzde 60 altın tutuyor, kimisi 40 ı kirasertifikası.
Ben direk en çok olanı seçtim. Fiyat marjını tam alayım diye.
Satışta alışta valör 1 gün
Evet ABD enflasyonu yükseliyor. Ihtimal dahilinde Ben tercih etmiyorum çünkü bilinmiyor, arkasında kim var.( Bence Amerika Birleşik Devletleri nin bir oyuncağı. Elon Musk tweetlerini hatırlayın)Şirket yok temele bakacağız. Euro gibi değil. Euroyu alırsın, Avrupa merkez Bankası kararlarına göre veya ekonomik verilere göre bir tahminde bulunabilirsin.
Gerçek piyasa analizi için şunları öğrenmek gerekiyor.
Klasik / İstatistiksel Modeller - Hareketli Ortalamalar, Üstel Düzeltme, ARIMA, SARIMA, TBATS
Makine Öğrenimi --Doğrusal Regresyon, XGBoost, ML
Derin Öğrenme--RNN, LSTM
Ileri matematik. Bunları bankalar kullanıyor.
Oynaklığın arttığı tüm zamanlarda olduğu gibi yine piyasa zamanlamasına yönelik paylaşımlar yapılıyor. Daha önce defalarca yazıldı ama tekrar etmekte fayda var; piyasanın yarın ne getireceğini kimse bilemez. Üstelik böyle bir öngörü-bilgi-yeteneğe sahip olanın bu durumu hemen kaldıraçlı piyasalarda değerlendirmesi ve kısa zamanda servet sahibi olması beklenir. Nacizane, kişisel görüşüm ve tavsiyem; böyle zamanların, trade mantığından uzak, yatırımcı bakış açısıyla ve soğuk kanlılıkla geçirilmesi gerektiğidir.
"Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."
Satoşi kim o zaman? Bitcoin speklerini DARPA ve MIT birlikte yazdılar. Paranın yönetimini bağımsız bir yapıya bırakacaklarını mı düşünüyorsun?
Merkez bankaları senyoraj hakkını hayatta bırakmazlar başka kimseye. Kendi dijital paralarını çıkarmak için Bitcoin ve diğer sanal paralar birer deneydir.
Bunu BİS in başındaki tosuncuk oyuncak sistemi biz yaptık teknolojiyi deniyoruz diye kendisi üstü kapalı söyledi. Teknoloji hazır olduğunda mevcut kripto paraların hepsini muhtemelen çöpe atacaklar. BAĞIMSIZ BİR SİSTEME ASLA İZİN VERMEZLER.
Alsat yapana saygı duyarım fakat sakın gaza gelip çok uzun vadeli tutmayın. Deney bittiği anda ne olacağını onlar dışında kimse bilmiyor. Belki yancıl olarak, Outlier olanlar kendilerini V-Vendetta sansın diye kısmi kontrollü izin verirler bilemiyorum. Deneyi yapanlar dışında kimse bilemez.
Ayrıca Bitcoin ve Diğer tüm mevcut bağımsız zannedilen kripto paralar birer oyuncaktır. Hepsinin teminatı %95 dolar tahvilidir. Aynı anda birçok kişi para çekmeye çalışsa ortada varlık yok. Bir varlık en fazla dayanak varlığı kadar sağlamdır. Dolar arbitrajı kapatsalar bitcoin ve diğer tüm bağımsız coinler aynı "saniyede" sıfır değerine düşer.
Ben evi dükkanı kiraya verirken kiracıdan FİNDEX raporu isterim, kefil isterim, bordrosunu isterim, tahliye sözleşmesini isterim, şayet sağlam değilse içime sinmemişse sana kiralık yok kardeşim, güle güle yolun açık olsun kardeşim.
Sanal para alıp uzun süre tutacağım diyen kişide aynı soruları sormalı? Teminat ne? Dayanak varlık ne? Sigorta ne?
Fikir mükemmel. Teknoloji mükemmel. Blockchain muazzam bir Teknoloji. Çığır açtı. Bunu tartışmıyorum.
Normalde Altına sadece şu sebepten bile girilebilir. Çöküşü falan bir kenara bırakalım.
ABD tahvilleri 10 yıllıkta ve 30 yıllıkta FED net kemiksiz %5 verirken, Altın bunu tınlamadı, ve 2000$ lere dayandı. Normalde faizler böyle artarken Altın çöküp 1700$ a gelmeliydi, ama gelmedi, tam tersi ralli yapıp üst rekor bandına yaklaştı, demek ki fiziki Altın alımı o kadar yüksek ki FED 10 yıllık ve 30 yıllıkta net %5 getiri vermesi bile fiziki Altına karşı cazip değil.
Borsada biraz satış yapmıştım..4 farklı fon aldım...Bunlardan 2 tanesi tam o.ç çıktı ..ilk oyunu yapanı görünce hemen şutlamıştım ama aft elimde ...Borsa(nasdaq) dolar yükseliyor a.q fonu hep eksi yazıyor bu nasıl o.ç anlamadım gitti...
Rpd +1,07
yay +2,2
rık +0,35
Merkez Bankaları dijital paraların güvenliğini nasıl sağlayacaklar? Bu Blockchain cüzdanı hackleniyor diye biliyorum ben yanlışım varsa düzeltin lütfen
Sebebi savaş değil. Sebebi para basmak. Ben rezerv paranın sahibiyim. İstediğim kadar sınırsız para basarım. Nah basarsın. Her şeyin bir sınırı var. Limite dayandığı an Roma İmparatorluğu, Osmanlı, vb tüm büyük imparatorluklar gibi çökersin, yıkılırsın, sınırsız para basamazsın. Oyuncular limite dayandığını farkettikleri an tek tek sistemden çıkar başka bir sağlam varlığa geçer.
Ne yapayım ben senin paranı?
Paranın tanımı nedir? O ülkenin borç senedidir. Borcunun teminatı ne? Daha çok para basmak? Sektör git denir bir noktadan sonra. Olan budur.
Diğer fiat paralar mort ex oldu zaten. Geriye rezerv para olduğu için Dolar kaldı şu anda. Uzatmaları oynuyor. Sınırsız para basmanın cezasız olması düşünülemez. Bakınız bizim paramız maalesef çok fazla basıldığı için pul oldu. Çok fazla para basarsan bu cezalandırılır.
Düşün Amerikada bir kredi kartı harcaması yaparsan gecikme faizi %21.3, burası Amerika yahu. Bu nereye varacak? Bu faizi tüketici nasıl öder? Tüketici tüketmezse firmalar kime mal hizmet satacaklar?
Commercial Bank Interest Rate on Credit Card Plans, All Accounts
https://fred.stlouisfed.org/series/TERMCBCCALLNS
İjv mi ıry mi karar veremedim.
Bu sınırsız para meselesi Bretton Woods anlaşması kaldırılmadan önce yaşandı. Fransa altınını geri istedi( Gaulle). Sonra kendisine suikast yapıldı sonra anlaşma sona erdi. Yeni anlaşma:
Bknz: Petrodolar
Dolar borç senedinin teminatı petroldür
Altına dayalı borç sistemi denendi. Başarısız oldu.
Doların gücünü belirleyen şey ( aslında tüm para birimlerinin) ülkenin itibaridir.
Kendi para biriminden petrol satan tek ülke Kuveyt. O yüzden Kuveyt dinarı dünyanın en değerli para birimi
Altın karşılığı yada altına dayalı para sistemi olsa dünya daha iyi bir yer mi olacaktı. Altın tutanın bile baktığı ne ons/usd paritesi altınını sattığı anda döndüğü para birimi yine dolar. Karşılıksız para mevzusu bana göre hikaye. Hegemonyan kadar güçlüsün.
CVK RIK i geçmiş hisse senedi olmasına rağmen. Bir incelemek lazım.
Yıllar sonra gene bi merdiven formasyonu var sanki
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AUT
Sen haftalık mı işlem yapıyorsun, senin fonların günlük getiriyor borsan da günlük getirir, o zaman aylık çiz madem uzun vadeciysen. Zaten bir şey çizdirmişsin ne demek istediğin de belli değil. Sözlerin de beni dahil kimseyi bağlamaz anca seni bağlar :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teknik analiz neden çalışmaz
1.Grafikçiler kalıpları rastgele görüyorlar*(Malkiel, 2007)
2.Geçmiş fiyatlar gelecekteki fiyatların son derece zayıf göstergeleridir (Kida 2003: s. 122)
3.Dönüş noktaları tahmin edilemez (Sherdan, 1997)
Artan karmaşıklık doğruluğu artırmaz (Sherdan, 1997)
Teknik analistler 'yanıltıcı korelasyonlar' görüyor*(Bender ve diğerleri 2013, s. 625-652)
Yatırımcı Psikolojisi Fiyatı Değiştirmez
Teknik analiz, fiyatın her zamanda yatırımcı ruh halinin veya psikolojisinin bir yansıması olduğu önermesi üzerine inşa edilmiştir.Bir zamanlar bu doğru olsa da bugün tamamen yanlıştır.
Para fiyatı hareket ettirir.
Geçmiş Geleceğe Eşit Değildir
Haydi kuma gençler kuma bilye oynamaya adresinizi atın bilyeler benden.. Hadi iyisiniz.
Konu biraz karışık ve kompleks.
III. The future monetary system
https://www.bis.org/publ/arpdf/ar2022e3.htm#box-C
İtibar falan kalmamış. Kötü yola düşmüş FED. İşi bitti.
https://pbs.twimg.com/media/F9QU8PXXsAALz7Y.jpg
Linki okudum. Blockchain hisselerine uzun vade yatırım kulağa fena fikir gibi gelmiyor.
Aynen. Ne olacağı bellie olmayan Bitcoin veya ShitCoin CukCoin FuckCoin GotCoin alacağına yazilimi üreten yazılım şirketlerine yatırım yapmak daha mantıklı. Pandemideki gibi bir çöküş olursa almak lazım. En baba BlockChain yazilim şirketler bunlar. Ufak tefekler var ama bunlar riskli. Misal Meta 90$ a dusmustu. Tam bir fırsatti. Şimdi Google çöküyor. Iyice çökünce kesinlikle alınır. Ama fiyatı yüksek olan Apple ve Microsoft para kazandirmaz. Yani blockchain yazilim şirketlerinin babalarina cokuslerde almak lazım. Ama cokuslerde. Şimdi değil. Cok pahali. Devletlerde kendi kripto yazilim teknolojilerini yine bunlara yazdiracaklar mecburen.
Apple
Microsoft
Oracle
AliBaba
Meta
Kriz yaşamamış tüysüzlere laf anlatamazsın. Bunlar hiç kriz yaşamamış. Babayı dinleyin. Müzikte Müslüm Baba ve Orhan Baba neyse, ekonomide de Greenspan Baba vardır.
https://pbs.twimg.com/media/F9Rm-ITWQAAjaJ-.jpg
IVY Blockchain fonu bu hafta show yapmış
+6.3
Rpd -2,07
yay -0,96
rık -0,02
60 senelik mevzular.
Bir zamanlar altın, yatırımcıların para birimlerinin değerini düşüren hükümetlere karşı koruma görevi görüyordu. Şu anda pek çok değer kaybı yaşanıyor - Brezilya reali bu yıl yüzde 27 değer kaybetti - ancak insanların çıkardığı ders, dolara inanmak oldu. Tüm Latin Amerika'nın doları para birimi olarak benimsemesi gerektiği fikrine destek artıyor.(Arjantin)
Altın bir zamanlar enflasyona karşı korunmak için kullanışlıydı ve kağıt paralar tutmadığında değerini koruyordu. Artık finansal piyasaların enflasyona karşı korunmak için egzotik türev menkul kıymetler kullanan kendi karmaşık yöntemleri var.
Dünyanın en sağlam finansal enstrümanı olan FED bonolarındaki volatilite (oynaklık) ShitCoin türü kripto paralardan beter. İtibar falan kalmamış. Bu kötü yola düşmüş. Folloş olmuş.
https://pbs.twimg.com/media/F9P90pmW8AAE6uA.png