Hay Allah yine kap geldi :((
Printable View
Hay Allah yine kap geldi :((
604.900.000 tl total yeni fiatmı ?
benim tahminim 500 milyonluktu bu iş alımı açıklandığında.605 milyon olunca harika bir durum bu. geçen yılın toplam cirosunun yüzd 60 ını bir iş oluşturuyor. mevcut ciro da eklenirse 2024 cirosu yeni alınacak işlerle 3-4 milyarlara çıkabilir.yurtdışı bağlantıları tam bir muamma. ben yurtdışından da ekstra 3 milyar civarı ciro bekliyorum. totalde 6 milyar ciro 3 milyar kar gelirse kimse şaşırmasın. demedi deme ibraaaam
Bir günde tavsn olda utandır bizi yaa
Dostlar 7 lerde başlayan ardyz yolculuğuma bugün itibariyle son vermiş oldum.Cok sukur iyi kazandirdi.Yerine aynı sektörden Logoya şans vermek istiyorum.
Elinde bulunduranlara bereketli kazançlar dilerim.
SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bank of 1 milyondan fazla mal aldı yarın hepsini verir.maliyet 57.40.bunları 1 lira yukardan verse 1 milyar kar eder. daha ne olsun
Bofa'nın saklama yetkisi yoktu, geçenlerde saklama yetkisi de alacak diye haber okumuştum. Aldığı malı 2 gün içinde bi yerlere postalamak ya da satmak zorunda. Bofa'nın aldığına da sattığına da sevinip üzülmemek lazım. Eğer Bofa mal alıyorsa dalmak lazım, %2-3 biz de sebepleniriz, bereket versin.
Ooo öyle ağzı dualı temiz birini bulursak neden olmasın Hakkı abicim. :) İsterken çok istemeli, O'na sınır yok nasılsa, birini 1 milyar etsin diye alalım. :he:
Son olarak atmayana atarlar, tavana yapışamayana yabıştırırlar demişler.
Bu kadar devre kestirmek için özel çaba sarfediyorlar.. İlla kredi yasağına sokmak için . Bir haftada kaçıncı kes devre kestik yahu..
Güzel yerden kapattık.. Teknik olarak..
KAP: HFP [ARDYZ FNT HKH HKP HMK NFK NNF ] HEDEF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Pay Alım Satım Bildirimi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1254038
Dosyalar:
Pay Alım Satım Bildirimi 2024-03-01
Özel Durumlar Tebliği (II.-15.1)'nin
Sermaye yapısına ve yönetim kontrolüne ilişkin değişiklikler ile ilgili
12. Maddesinin açıklama yükümlülüğü, b) bendi, "Bir kurucuya ait
yatırım fonlarının doğrudan veya dolaylı olarak ihraççının sermayesindeki
payının veya toplam oy haklarının %5, %10, %15, %20, %25, %33, %50, %67
veya %95'ine ulaşması ve söz konusu oranların altına düşmesi halinde
kurucu tarafından, yerine getirilir." uyarınca, Hedef Portföy
Yönetimi A.Ş.'nin kurucusu olduğu yatırım fonlarının portföylerindeki ARD GRUP
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş. (ARDYZ) hisselerinin toplamı, 28.02.2024 tarihinde 1.345.777 TL nominal hisse satımı sonucunda, %10 sınırından
%9.21'e düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler
aşağıdaki tabloda verilmiştir. Tasarrufçulara ve Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
2 gün önce infonun sattığı hisseler. Takasta görünüyordu bugün zaten. Bugün info alışı vardı.
Ard hisse fiyatı arttığı için, fonların hisselere ayırdığı oranları geçmiş olabilir mevzuatları gereği.
O nedenle bir miktar satmış olabilir.
Onceden fondaki payı tutarsal olarak yuzde 6 iken simdi yüzde 11 se, o yuzde 1 i satıp yuzde 10 a cekmislerdir ard payını.
Bana sorarsan erken verdin. yılsonu tahminim 150 ,2025 ortalarında 300,2026 yılı sonunda 500.tl yi görebilecek diye düşünüyorum. benim hedefim 4 yılda 1000 TL.
Yazılım sektörü önümüzdeki 5 yıla damgasını vuracaktır. yurtdışı ortaklıkları ve konsorsiyumdan ne katkılar gelecek belli değil. sürpriz rakamları görebiliriz.bugün hisse 300 de olsa vermem. ben ne kadar bire 5-10 kat kazandıktan sonra çıktıklarım daha 2-3 kat primlendi. örneğin alkim kimya aldım 10 tl den,sattım 60 liraya 3 ay sonra 120 oldu. Servet gayrımenkul aldım pandemi döneminde. 8 tl malitle aldım 1,5 yıl sonra 120 liraya sattım.280 liraya gitti.
Welhasıl ben bu hisseyi bin liradan 1 kuruş altına vermem. isterse 10 yıl olsun beklemeye and içtim.full bu hissedeyim.2. hissem olmadı hiç. olmaz da. bu da benim tarzım
Bayağı uzun zamandir birlikteydik sizinle sayın Eagle24. Hayırlı olsun, bereketini görün.
Ben arzdan beri buradayim bazen az, bazen çok. Simdilik satmak için bir sebep bulamıyorum kendimce.
Sizin satma sebebiniz neydi mahsuru yoksa paylasabilir misiniz. Olumlu olumsuz tum fikirler bizim için cok değerli.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler Sn Balıkadam.
Satma sebebim bilişim sektörünün genel bir düzeltme zamanınin gelmis olabilecegi düşüncesi ve gecen haftaki hareketleri diyebilirim genel olarak..
Bir diğer sebepte,3 senedir aynı sektörde diğer yazılımlara göre daha az primli Logonun bundan sonraki süreçte daha potansiyelli bir getiri saglayabilecegi düşüncesi oldu.Aslında bilişimden 1-2 ay uzak durmaktı niyetim ama dayanamadım Logoya geçmiş oldum.
Onun dışında Ardyz 2024 hedeflerini gerçekleştirirse bir şekilde 3 haneleri gorebileceğini hala düşünüyorum.
Elinde tutmaya devam edenlere tekrardan hayırlı kazançlar diliyorum.
hayırlı olsun, bereketini görürsünüz inşallah. Daha önce ben de çok yükseldiğini düşündüğüm kağıtları satıp, primlenmeyen hisselere geçtim, sattığım yükseldi geçtiğim yerinde saydı. artık geçmiş hareketlerinden çok beklenti odaklı davranmaya çalışıyorum. daha önce ağzım yandığı için bu sefer beklemeye karar verdim. bakalım hayırlısı olur inş. bu arada logo da iyi bir şirket.
Tesekkurler Sn Bigpoint,
Haklısınız bazen ucuz kalan ucuz kalmaya devam edebiliyor veya çok primlenen hareketine devam edebiliyor vs ama bir yerde de doyum olduktan sonra bazen sofradan da kalkmasını bilmek gerektiğini düşünüyorum.Belki tekrar aciktigimizda firsat verirse ev sahibi, sofraya geri döneriz:)
Bir de bu enflasyon muhasebesinin belirsizliği de bu şekilde karar almami etkileyen sebeplerden birisi oldu.
Ben de sizlere tekrardan hayırlı bereketli kazançlar diliyorum.
Ard, daha önce de 16 Kasım 2023 tarihinde hisse fiyatı 26 TL lerde iken emeklilik fonları 1,5 milyon lot hisse satmisti. Sonra Ard uçtu.
Düzeltme her zaman sağlıklıdır. Ancak bu seferki düzeltme Deniz ve İnfo nun satışının aynı güne denk gelmesi olayı biraz abarttı.. 66 dan 50 e düşmesi biraz abartı oldu..Sanki Deniz kağıdın 65 lere çıkışında ana rol oynadı yaklaşık 4 milyon lot aldı..ve İnfo ile aynı anda sattı..Buda düşüşün veya düzeltmenin ayarını kaçırdı.. Ancak yaklaşık son 20 günde 10 milyon lot mal el değiştirdi..Deniz info ve citi den yaklaşık 10 milyon lot mal geldi . Bu malı Emeklilik fonlar ve bireysel yatırımcılar aldı..Yazılımlarda iniş çıkışlar yıl boyunca devam edecektir.. Ancak bilanço beklentisi en yüksek bilişim şirketi ARDYZ olduğunu düşünüyorum.Önümüzdeki günlerde yeni iş ilişkileri ortaklıklar şirket alım satımları devam edecektir. Burada ARDYZ yine bu sektörün yıldızı olmaya devam edecektir..
Haftanın son günü BİST işlem hacminde MİA ereğlini ardından 2. sırada, Reedr ise 3. sırayı paylaştı.. Artık yatırımcılarda Bilişim sektörüne olan ilgi hergün artarak devam ediyor.. Ardyz de ise hissseler fonlarda çok toplu olduğu için likidite oldukça az.Ancak Cuma günü ardyz dede hatırı sayılır işlemler oldu..Günlük 15 milyon lot işlem olduki bu son zamanların en yükseklerinden birisiydi..
"SPK’dan tarihi ceza alan ARD Bilişim, mahkemeden yayın yasağı aldırdı.
SPK'nın bülten açıklamalarına erişim engeli aldırmak moda oldu. SPK'dan tarihi idari para cezası alan ARD Bilişim bunu haber yapan internet sitelerine Osmaniye'den erişim engeli kararı aldırdı."
Paramedya
Ne oluyor,neler dönüyor?
Yatırımcının bilmesi neden engelleniyor?
Ne cezası?
Şirket güvenilir olmak zorunda değil mi?
Adam geriye dönük olumsuz algıyı temizlemek istiyor başka bir durum söz konusu değil. Güncel değerini yitiren haberlerin yayından kaldırılması istenebilir bunda herhangi bir yanlışlık söz konusu değil değerli forumdaşlar. Nitekim sonsuza dek geçmişteki bir hatayla anılmaya son vermek, herkesin doğal karşılanacak bir arzusudur.
Yukarıdaki paramedya sitesine bu yayından kaldırma kararı gitmiş belli ki bu da yayıncının zoruna gitmiş yeniden bi de böyle haber yapıyor sanki yeni bir ceza almış gibi hepimizi hoplatıyor. Esas sorgulanması gereken budur. Biz yatırımcıyı düşünen tabi ki de yok. Eleman kendince sopa göstermeye kalkıyor ama bu haberin içinde 3 yıl önceki olay olduğunu da belirtmeyerek algı yönlendiriyor…
3 yıl önce spk nın verdiği cezayı sanki bugün olmuş gibi yeniden yayınlayan aslında algı operasyonu yaparak belkide maddi karşılık bekliyor..Arda Ödemiş haklı geçmişte yaşanan bir olayın ki bunun gibi tv açıklamalrı her şirket patronu açıklıyor.. Kontrolmatik in sahibi Sami herhafta ekranlarda şirketi ile ilgili bilgi veriyor..Remzi Özdemir Parameyda yın patronu eski takma ismi tüyofesör herkes tanır..
2.5 milyon ceza alsa ne olur almasa ne olur. bence de iyi yapmış bu habere erişimi engellemesi. sen ben bilsek ne olur bilmesek ne olur. yoksa cezayı mi engell
eyeceğiz. olumsuz kayda değer olmayan haberlerin açıklanmaması süper bir hareket. patronu tebrik ederim. zaten yasal hakkıdır. bu haberi kötüye kullanmak isteyen algı operasyonlarının baronlarına hisseyi yem etmek istememiş. alkışlayacağınız yerde eleştiriyorsunuz.
Finans ve borsa dergileri maalesef borsa şirketleri ile ilgili belirli maddi menfaatler karşılığında şirket hisselerini etkileyecek haberler yapıyorlar.. Menfaat sağlamayanlara ise olumsuz haberlerle algı yaratmaya çalışıyorlar.. Bunlar mahkemelerede yansımış durumda..Kötü niyetli basınla mücadele etmek oldukça zor..
Haber kaldırılmış. [emoji3]
https://www.paramedya.com.tr/d...hke...asagi-aldirdi/
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
50.70 e kadar inecek gibi. orada ikili dip yapacak sanki.
Genel olarak yazılımlarda bir düzeltme var.
Geçen gün TE de 48.20 göstertti,,ama gelen revizli haber üzerine 59 lara çıkmıştı.
Düzeltme dönemi. Sancılı günler. Gerçek yatırımcılar için sabır testi.