Zeka problemi olan varsa sen ve avukatlýðýný yaptýðýn Fit2 , Hisseniz yoksa s.ttrin gidin.
Ben hangi firmaya yatýrým yapýyorsam onun Ciro Favök. Net Kâr ina bakarým yorum ve analiz yaparým, Sizin amacýnýz Kötü Algýsý yaratmak
Printable View
Yazmazlar , Çünkü burada bilunma amaçlarý,
Ülker hissesini kötülemek, Borç var satýþlarý yarýya düþecek, Zarar açýklayabilir.
Hatta 5 yýl sonra Ülker ismi bile olmaz diyorlar.
Bunlarýn kimin uþaðý olduðu belli Tarýk1234 de ,
Genel Kurulda sandýðý yüklenen yeðeni olabilir.
Kötülemek için gece gündüz durmadan yazýyorlar .
Kýçýnýzý da yýrtsanýz , Bilanço Kâr ve Borsada yapacaðý primlerle 2025 de Ülker konuþulacak
Yeter artýk
YETER....
YETER....
YETER....
Kendinize gelin artýk...
Þurada 3 krþ para kazanacaðýz yada kaybediceðiz küfürler,hakaretler gýrla gidiyor....
Bir taraf sussa diðeri baþlýyor....
Önce 1 çift kelamým yükselecek diyenlere;
Kardeþim olumsuz yorumlarý beðenmiyorsan engeller geçersin
Bunu ne yaw her gönderiye cevap yetiþtirme telaþý...?
1000 tane gönderi de sizin onlarla kayýkçý kavganýzdan atýlmýþ gönderi...
Mecburmuyuz bunlarý okumaya?
Ülker in köküne para saymadýn netice de
1-3-5-12 ay sonra çýkýp gideceðin bir hisseyi bu kadar sahiplenmek niye....
Býrakýn adamlara laf yetiþtirmeyi...
Bir çift kelamým da düþecek diyenlere;
Kardeþim baþlýklar da olumsuz görüþ belirtilmesini þiddetli bir þekilde savunanlardaným...
Olumsuz görüþ belirtme hakkýnýzýn sonuna kadar savunucusuyum...
Kendim de 1-2 yýl Doas da 3-4 yýl sportifler de (özellikle gsray da) 10 yýldýr da Pnsüt de ve þimdi adý aklýma gelemeyen bir iki þirkette daha olumsuz görüþ belirttim,belirtmeye de devam ediyorum....
Ama benim gönderilerim bilanço zamaný yoðunlaþýr
Aklýmýn erdiðince bilançoyu yorumlar,(varsa) haber yorumlar,yanlýþ bilgi paylaþýlmýþsa düzeltir baþlýkdan ayrýlýrým...
Bir günde 1000 gönderi yapmak da nedir Allah aþkýna?
Gece 24;00 de yatýyorum FT-2 gece 02;00 gönderi yapýp sabah ben uyanmadan 07;30 da gene tablo paylaþdýðýný görüyorum....
Arkadaþ (kusura bakmasýn ama) bu hastalýkdýr...
Suyunun suyunun suyu, sayfalar dolusu 150.000 tane tablo paylaþmak da nedir Allah aþkýna?
FT-2 i bir yere kadar anlayabiliyorum;Nasýl güvercin sever,çiçek sever,kangal sever varsa onun da hobisi þirket bilançolarýný yorumlamak....
Ama aþýrýsýnýn da bir hastalýk olduðunu kabul etmek lazým...
OLUMLU da olsa OLUMSUZ da her gün her gün 1000 tane gönderi yapýlmaz arkadaþ...
Amele kahvehanesi mi borsa forumu mu belli deðil....
Sizlerden istirham ediyorum;
1)Kötü söze son
2)Atýþmalara son
3)Günde 1000 gönderi yapmaya son
4)Kýsa ,öz ve anlaþýlýr gönderi yaparak görüþ paylaþmaya devam.....
Herkesin uyarýlarýmý ciddiye alýp pozisyonu ona göre belirleyeceðinden hiç þüphem yok....
Tþkler....
Saygýlar/Baþarýlar....
Sn Yatýrýmcý....
Sizde almýþsýnýz elinize bir makinalý,önünüze geleni tarýyorsunuz....
Ayýptýr,bunlar ne biçim ifadeler....
Bu ifadelerinizden ötürü incinen arkdaþýmlarým adýna sizden bir özür talep ediyorum....
Sonra da bu mesajýnýzý silmenizi....
Ýlk adýmý ltf siz atýn ve sulh saðlansýn....
Saygýlar/Baþarýlar
Patron bu kadar dert etmiyordur...
Emin olun..
Sakin kalmak bu iþlerde birinci kural...
Kötü niyetli Art niyetli olmayan kiþilerden Özür diliyorum. Bir daha onlara cevap da vermeyeceðim , Taygeta, 2024/12 ve 2025 ilk Çeyrek açýklanana kadar izleyeceðim.
Zaten 12 Aylýk Bilanço açýklandýðýnda 2025 in nasýl olacaðý ile ilgili yön belli olacaktýr.
Yinede söylüyorum,Ülker bu Ciro, Favök ve ile Piyasa Deðerinin burada kalmayacaðý 1 yýl içinde 8-10 USD ye gidebileceðini Usd kuru 40 olsa 320-400 TL olabileceði. Þuan baþka hisselerde bu potansiyeli görmediðim için Uzun vade yatýrým yaptýðýmý ve sabýrla bekleyeceðim .
ben bikere bile fiyat vermedin düþerde demedim
kendi kendinize yorum yapýp üstümüze atýyorsun
ben sadece bu fiyatlar çok düþük deðil normal dedim
siz para kaybedince ben niye zevk alayým sadistmiyim nasýl kafa yapýsý
burda yazýyorsam demekki yatýrým planým dahilinde
yazdým kafama takýlan 3 konu var
1 sene sonu ciro favök tutucakmý
2 hedge bilançoya etkisi ne
3 2025 maliyetlerinin bilançoya etkileri
fiyattan baðýmsýz bunlarý görüyo olmam lazým gördükten sonra anca fiyat tahmini yaparým
ama kafamdaki þuan için marjlar düþeceði yönünde
sene sonu açýklar finansalý bakarým uyarsa yatýrýmý yaparým benim derdim baðcý dövmek deðilki üzüm yemek
petkimde,hektaþta fiyat belirtiyorum marjý belli vs ülkerde bunu söyleyemem
þubat mali tablo açýklasýn öngörüleri paylaþsýn ozaman bakarým
geri zekalý herif ben bu gruba 100 milyon usd kazandýrdým 15 dakikamý aldý murat ülkerle senin cfo ile iletiþimim oldu
geçen sene yapýlan bedelli ben yaptýrdým polinas grubu birleþmesini ben yaptýrdým ne salak adamsýn
senin cfo-ceo murat ülker dahil çok daha fazla deðer kattým yýldýz holdinge
hemde 1 kr para almadan yaptým
hatta polinas birleþme iþini bilerek eksik söyledim
düzeltmeden yaptýlar yaklaþýk 40 milyon usd kardan zarar ettiler
þunu rahatlýkla söyleyebilirm rahat býraksalar ülker üst yönetimi oldukça iyi yetkin ve baþarýlý
Sene sonu Ciro Favök tutacak mý,
Hedgenin maliyeti ne olacak bakacakmýþ.
2025 maliyetleri ne olacak bakacakmýþ .
Git Bilanço geldikten sonra yorum yap.
Ýmalý yorumlar Fit2 nin görüþleriyle aynýsýnýz.
Maliyetleri artacak Ciro düþecek, düþebilir,
Cümleleri de aslýnda Fiyat pahalý demek.
Ayrýca cfo Murat Ülker iletiþimi para kazandýrmak falan filan hikaye.
Ýþten kovulan Bölge satýþ müdürü veya muhasebe müdürüne benziyor yorumlarýnýz
bu beyin yapýsýndan baþka biþey beklenmez kendi hariç herkesi terörist gören kafa ne anlatsan boþ zeka 0 bilgi 0 ama her þeye maydonoz
git murat ülkere sor ne yapayým
sana kendimi anlatmak mecburiyetinde deðilim
kimsenin iþine ihtiyacým yok zaten oldukça iyi kazanýyorum
Tarýk Bey Selamlar,
konuyu detaylý telefonda görüþmenin daha saðlýklý olacaðýný düþündüm. Ajandasý uygun olursa CFO’muz da telekonferansa katýlabilecek. Size ulaþabileceðimiz bir numara iletebilirseniz en kýsa sürede bir telekonferans ayarlýyor olacaðýz.
Saygýlarýmla,
BESTE TASAR
Ülker Bisküvi Sanayi A.Þ. / Yatirimci Iliskileri Direktörlügü
Direktör
Kýsýklý Mh. Ferah Cd. No 1 Büyük Çamlýca/Üsküdar/Ýstanbul
T. +(90)(216) 524-2556 M. 05334530299
E-mail. beste.tasar@ulker.com.tr
Sizi danýþman mý tutsam. Eðer mümkünse sizi bu iþlere bakan (kurumsal iþler) yk üyemizle tanýþtýrayým.
Evet, ilgili…
Hayýr, teþekkürler…
Yanýtla
profil simgesi Murat Ülker adlý kullanýcýnýn profilini görüntüleyin.
Birde þunu da söyleyeyim.
Sende Fit2 gibi Borsadan anlamadýðýn belli oldu.
188 TL den 100 e düþen hisseye haftaya tepki alýmlarý ile 120 TL olur .
12 Aylýk Bilanço belli olmadan 150 TL civarýna gitmiþ olur.
Yani sen Þubatta Bilançoya bakýp Ciro düþmemiþ Kâr marjý da %18 üstü vb diyip
160 TL de yatýrým kararý vereceðim diyorsun.
Yalancý Algýcýsýn ne dersen de inandýramazsýn
herkesi kendin gibi þizefren sanma kimsenin hiç biþeyine ihtiyacýmýz yok koynumuz kalýn kendi bilgimizle zaten oldukça iyi kazanýyoruz
linkedinde mu yazdým yanlýþlarýný anlattým vergi planlamasýnýn nasýl yapýlacaðý hakkýnda bilgi verdim ilk polinas sonra ordan yürüdüler ülker vs
Kingsailor un boþluðunu doldurmak için gelmiþ...yazý tarzý ile önceki nikini belli ediyor.
insan bu kadar rahat yalan söylememeli karalamamalý sonuçta murat ülker bana iþ teklif etmiþ :)
herkesi pkk hdp ne garip kafa zarar etsin biz keyif alýyormuþuz kardeþ hakkatten psikoloða git çok saðlýklý bir kafa yapýn yok delil belge koyuyoruz üfürükten teyyare atmaya devam ediyrosun ama gram yüz kýzarma utanma emaresi yok
***sonuçta grubun þirket planlamasý yanlýþ yapýlmýþ bende bu yanlýþlarý belirttim daha az vergi döenmesi için yapýlacaklarý murat beye yazdým oda uygulattý
iþ teklif etti kabul etmedim bukadar
iletiþimiziz 5 sene sürmedi topalsanýz 2 aylýk bir süreç
murat beyden baþka global holding mehmet kutmanlada böye durumumuz oldu onada anlattým bu benim iþim ve oldukçada iyiyim
2015 yýlýnda 6. ayda gnew inc deki pay %19 iken 9.ayda %12 ye düþmüþ...bu süre aralýðýndaki ozel durum açýklamasýna bakabilecek biri var mý bedelliye mi katýlmamýþ yoksa satis mi olmuþ? Ben cep tlf nundan ulaþamadým.
Murat Ülker ve Mete Buyurgan ýn,
Küçük yatýrýmcýyý korumak gibi bir dertleri yok.1.400.000 Kâr varken, 2027-2028 in Vergi Yükümlülüðünü alelacele 9 Aylýk Kâr dan 1 Milyar TL düþürüp 400 milyon Kâr açýklama sebebiyle, Senin ben fikir verdim dediðin þeyler Ayný þeyler.
Mete Buyurgan a sorsaydýn, 2020 Genel Kurulda, Döviz borcumuz çok Kurlar yükselirse, Zarar ederiz diyen kiþiye ''Kurlarýn yükseleceðini düþünmüyoruz'' demiþ mi.
Milyarlarca Finansman Gideri yazdýktan sonra, 2024 de Merkez Bankasý politikasý,
Müdahaleci, Dövizin önümüzdeki 2025 de de çok yükselmeyeceðini saðýr sultan bile bilirken Hedge leri niye kapatmamýþ.
Parayý niye %4 den USD de tutuyor.
TL %50 faiz yapsalar, Hedgeleri kapatsalar,
Üstüne Vergi yükümlülüðü düþmeselerdi.
Sýrf 9 Aylýkta 6 Milyar Net Kâr ederdi.
Yönetim ve patron da bu iþin içinde.
Bilanço kötü Algýsý yaratýp aþaðýdan hisse toplamak için yaptýlar, 3-5 kiþi de forumlarda onlarýn Amacýna hizmet ediyor
Kimi kime anlatýyorsun.
Hakaret , asabiyet , kafa göz dalma olmasa , forum da süper konular konuþuluyor .
Tam da orta doðulu genlerimiz ile uyumlu bir durum bu tavýrlar aslýnda .
Olumsuz tarafý , sürdürülebilir bir müzakere olamýyor . Ya yönetici ceza veriyor , yada bir taraf küsüp gidiyor ve pozitif yada negatif yönde denge (fikir ) bozuluyor. Makus kaderimiz bir türlü deðiþmiyor .
Saygýlar.
Borsaborsaborsa???
iþe dönersek ülkerin en büyük yediði gol þok satýnalmasý oldu
þok yýldýz gözde tarafýndan satýn alýndýðýnda rekabet kurulu þartlý izin veri o þartta ülkerin elinde %10 dan fazla bim hissesini sattýrmak oldu
grubun planlamasý doðru mena bölgesini ülkere baðladýlar geriþ kalan dünya u.b
sýkýntý grubun maalesef þok , united biskuvits gibi verimsiz yatýrýmlarla defoult olmasýyla ortaya çýktý
koyun can derdinde olunca kurumsallýk vs kalmadý tabi
o ara ülker üzerinden borç alma godiva hisseler önem gýda vs istenmeyen þeyler yaþandý onlar fiyatlandý ve hisse dip yaptý
þimdi marjlar düzelti ve 2 yýlda 9 katlýk çok iyi bir ralli yaptý
geri çekildi piyasada bende marklarý koruyacakmý þüpesindeyiz
mevzu bukadar
harra godiva gnew hisselerini satýp sadeleþmesi gerekir bunlar yerine sakýz vs alýp hem ölçek hem ürün çeþitlendirmesine girmesi
ülker için çok daha faydalý olur godiva gnew küçük hissedar olucaðýna sakýz ve bir kaç yurt dýþý firmasý almasý çok daha mantýklý olur
bu olursa iþte temelden baðýmsýz iyi bir ralli yapar
Çünkü organize hareket eden kiþiler var.
Bunlar Ülker yönetiminin veya tahtacýnýn görevlendirdiði kiþiler Kötü Algýsý.
Demek ki Hissede Hedef daha büyük,
Yoksa satýp giderlerdi, Çabalarý, Alttan toplayýp,
Belki de benim 300 TL hedefi deðil,
Çok çok 600-1.000 TL yükseklere gidecek
70 yýllýk Bisküvi, çikolata þirketine diyor ki,
Godiva ve United Biscuiti sat , Sakýz al.
Bu arkadaþ Bakkaldan 200 TL verip Dubai Çikolatasý almak istemiþ 75 TL çikolata para üstü çýkmayýnca 125 TL lik Sakýz vermiþler.
Sen bu akýllarý da Mete ve Murat a verdiysen,
Senin için çok dua etmiþlerdir.
Tam tersi Küçük yatýrýmcý Beddua eder
..patronu 9aylik bilancoda 9 milyar net kar yapmak var iken bilinçli þekilde yapmayýp hisse degerini düþürüp alttan toplayacagini iddia ediyor...
...niyetii böyle olan birileri neden 100 de dursun???
ilgi ******su: Ýlgi çekmek için sýra dýþý ve kýþkýrtýcý davranýþlar sergileyen kiþi.
herkes hisseyi optimal tutmak ister bu hisseler krediler için rehin veriliyor hisse fiyatý düþtümü teminat tamamlama vs
zaten düþük olduðunu düþünseler þirketin iyi nakdi var geri alým açýklarlar vs destek atarlar
grupta þok olmadý temel yöndende kötü bu sebeple geri alýmda yapmýyorlar þok nakdi oldukça kuvvetli %3-5 hisse geri alým yapýp sermaye azaltýmý ile hisse deðerini yükseltebilirler
ülker de çok yüksek potansiyel görseler geri alým yaparlar diye düþünüyor insan
umarým 4. çeyrek iyi gelir ve geri alýmla hisseyi desteklerler
kar her sene ayný hýzla gitmez 2 sene önce pandemi vs demir çelik kimya cam iyi ralli yaptý
þiþe þimdi 2 sene önceki fiyatýnda karlýlýðý koruyabilmek mühim mesele
þuanda oto karlýlýk düþecek kapasite kullanýmlar azalacak marjlar düþecek vs
þuan hangi hisselerdeyim sorulmuþtu prensip normalde açýklamam ama
çelebi ana hisse yaklaþýn 1 yýl (kur devam ederse böye max þubat sonu vedalaþýcam)
akfen yenilenebilir (yeni 10 gün)
kerevitaþ (yeni 10 gün)
Patron hisseyi maniplulasyonla düþürüyorsa buralardan döneceðini nereden biliyorsun? 12 ayliklarin ve 2025 in iyi gelecegini nereden biliyorsun??
Ben iddia etmedim...ispatladým...
ocak ayýnda 28 tl satýlan çikolata þuan 61 tl satýlýyor (ak akçe)
karý artmýþ bu kar artýþý faaliyet kaynaklýmý ben inanmýyorum
tamamen kartelleþme sonucu oluþtu (nestle-eti-ülker) zaten rekabet kurumu her sene bunlarý inceliyor ceza kesiyor ama ceza rakamý kardan düþük olduðundan devamke :)
tavuk çikolata ve çimentoda rekabetçi bir piyasa yok
ama mali tablo ayarlamasýna ihtiyaçta yok
28 tl den sattýðýný 61 satýyorsan üfe tüfe usd hepsine göre karýn artmýþ zaten iyi rallide yapmýþ
9. ay sonu ort 50 tl fiyat þimdi 60 tlde
karlýlýk devam edermi tüm piyasanýn sorusu bu
Benim düþüncem deðil...genel kabul görmüþ muhasebe kurallari belli...2+2=4 gibi..
Borsaya acik þirketler hakkýna yalan yanlýþ ithamlarda bulunmak suçtur...bunu bilerek konuþuyorum nokta
) 5. maddesinin birinci fýkrasýnýn (a) bendi, ikinci fýkrasý, üçüncü fýkrasýnýn (a) bendi
ve 7. maddesinin birinci fýkrasý hükümleri uyarýnca, 2021 mali yýlý sonunda oluþan
ve Kurul tarafýndan belirlenen yýllýk gayri safi gelirlerinin belli bir oranýnda olmak
üzere takdiren
4. Coca Cola Satýþ Daðýtým AÞ’ye 181.439.566,24- TL
5. Düzey Tüketim Mallarý Sanayi Pazarlama ve Ticaret AÞ’ye
48.190.012,34- TL
6. Eti Gýda San. ve Tic. AÞ’ye 115.509.289,26-TL
7. Frito Lay Gýda Sanayi ve Ticaret AÞ’ye 58.636.410,54- TL
8. Haribo Þekerleme Sanayi ve Ticaret Ltd. Þti.’ye 6.803.118,86-TL
9. Pasifik Tüketim Ürünleri Satýþ ve Ticaret AÞ’ye 70.668.170,63-TL
10. Pepsi Cola Servis ve Daðýtým Ltd. Þti.’ye 55.504.131,51-TL
11. Red Bull Gýda Daðýtým ve Pazarlama Ticaret Limited Þirketi’ne
25.711.530,05-TL
12. Unmaþ Unlu Mamuller Gýda Sanayi ve Ticaret AÞ’ye 16.148.672,59-
TL
idari para cezasý verilmesine OYBÝRLÝÐÝ ile,
pasifik ve düzey ülker pazarlýyor
) 5. maddesinin birinci fýkrasýnýn (b) bendi, ikinci fýkrasý, üçüncü fýkrasýnýn (a)
bendi ve 7. maddesinin birinci fýkrasý hükümleri uyarýnca 2021 mali yýlý
sonunda oluþan ve Kurul tarafýndan belirlenen yýllýk gayri safi gelirlerinin belli
bir oranýnda olmak üzere takdiren
2. Coca Cola Satýþ Daðýtým AÞ’ye 90.719.783,12-TL
3. Doðanay Gýda Tarým ve Hayvancýlýk San. Tic. AÞ’ye 2.380.093,55-TL
4. Eti Gýda San. ve Tic. AÞ’ye 57.754.644,63-TL
5. Frito Lay Gýda Sanayi ve Ticaret AÞ’ye 29.318.205,27-TL
6. Haribo Þekerleme Sanayi ve Ticaret Ltd. Þti.’ye 3.401.559,43-TL
7. Kent Gýda Maddeleri Sanayi ve Ticaret AÞ’ye 8.775.984,66-TL
8. Pasifik Tüketim Ürünleri Satýþ ve Ticaret AÞ’ye 35.334.085,31-TL
9. Unmaþ Unlu Mamuller Gýda Sanayi ve Ticaret AÞ’ye 8.074.336,29-TL