Arkadaş bir şirket karlılığını 5 senedir gıdım arttırmaz mi yaaa... hersene 25 hersene 25... ulan millet uzaya çıktı bunlar hala 25... ıyi ki bir senede 25milyon nasıl kar edilir onu öğrenmişler hedeften gıdım sapmıolar...
Printable View
Arkadaş bir şirket karlılığını 5 senedir gıdım arttırmaz mi yaaa... hersene 25 hersene 25... ulan millet uzaya çıktı bunlar hala 25... ıyi ki bir senede 25milyon nasıl kar edilir onu öğrenmişler hedeften gıdım sapmıolar...
Sabır taşı olsa catlardi
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah aşkına kar eden şirkete yatırım yapmışson daha ne istiyorsun borsanın mevcut verilere göre en uvuzlarından ama tahtası sığ vede spekğlatörüde olmadığından yerlerde sürünüyor
Yalnız düşüşlerde emniyet süpabıdır.alavaksın temettüsü banka faizinden daha yüksektir.daha ne isteyeceksin bu kağıdın arkadaşlaronda daha önce söylefiği gibş tavan olduğunu hatırlamıyorum.satmayıda düşğnmem herkes kendi tercihini yapar.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...439#post745439
HAFTALIK HİSSE YARIŞMAMIZDA YENİ HAFTA TAHMİNLERİNİZİ HEM TOPİĞE HEM LİNKE ALALIM.
CRDFA Solo 2017/6 Aylık NET DÖNEM KARI (ZARARI): 12246328 Yıllık Değ%:2
18000 tl yi Enpara ya yatırırsan Kasım'da 18.501 tl almış oluyorsun...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu hissenin gitmemesinin sebebi karını artıramamasıdır.zatenkarını artırabilse buralarda kalmazdı.
Ben fiyatın artmaması için yazıp duruyorum burada...1.80 civarı temettü vermesini ve 1.5 civarında da vereceği temettülerle yeniden crdfa almak hedefim..umarım 2 civarına çıkmaz...
Haaa anladım sen daha çok alasın diye hisse çıkmamalı.
Peki arzu ettiğin hisse sayısına ulaştın, sonra senin gibi 2-3 kişide hisse çıkmasın hatta düşsün biz yeteri karar hisse alacağız derse bu hisse sittin sene çıkmaz senin mantıkla.
Hisse kaçmaz uçmaz kokma bu kaar ile bu seviyeler.
Dediğin gibi olsa geçen sene 1.33-1.35 lerden toplayanlara da aynı sözü söylemen gerekirdi...dikkat edersen 1.80 civarı temettü verecek...seneye belki 2.20 civarı....alanlar zarar etmiyor...ben sürekli alacağım için fiyatın artmamasını istememem normal olmalı....
Evet kar artmıyor ama azalmıyor da...temettü sonrası fk iyice düşecek o yüzden rahatım...bu kadar yüksek temettü veripte fksı düşük başka şirket var mı ? Elbet bir gün spek buraya da uğrayacak o güne kadar ne kadar ucuzdan toplarsam kardır saygılar
Fikirlere saygılı olmalı insanlar artmasını durumuna göre ister veya istemez ...bende artmamasını isteyenlerdenim.sebep .emekliliğe 9 sene var..azar azar temettü ile biriktirenlerdenim....
Bu hissenin bu rakamlarda gezmesi hikayesinin olmaması bu hisse 1.30, 1.40 aralığındayken endex in 110 bine gideceğini ön görüp bist 30 kağıdı alsan bu kağıdın yaptığı primden ve vereceği temettüden daha kazançlı çıkılırdı.
Diyeceksin neden hissedesin bir gün kaarını arttıracağı ihtimalinin olması,bes yerine bu tarz ve işyat gibi hisselerin daha getirisi olacağını düşünüyorum. Birde endex e göre ucuz ama gel gör talep görmüyor.
Hissenin zaten grafiğine bakarsan 1.77 bir önceki zirvesi şimdi 3 kademe yukarda. Bist 110 bine değmiş belki yarın en azından kaarı azalmıyor diye yatırımcılar alım yapacak.
Hisse prim yapsın korkmayın satar daha ucuz yerden alırsınız.
Endeks 110 bin olmuş crdfa artmamış bilmem ne...endeks hissesi değil ki endeks yükseldiğinde bu da yükselsin....crdfanın endeksle ne alakası var....crdfayı satın bence banka hissesi alın...
Senin bu kafayla borsada olmaman gerekir. Borsada olmanın amacı yıllık faiz, fon getirisin üstünde bir kazanç elde etmek.
%5 fazla alacağım diye niye borsada risk alıyorsun o zaman.
Aman hisse artmasın bu fiyatlardan yeteri kadar hisse alayım mantığı bu hisse kaarını geliştirmediği sürece doğru değil.
Sanayi şirketi olur yatırımları olur, arsası vs olur dersin hisse uyurken toplayım.
Endeks artıyor diye crdfanın artması mı gerek ??? O zaman banka hissesi alsaydın demenin nesi yanlış ???? Evet ben az kazanç ama sağlam temettü yatırımcısıyım bu crdfa da bana uyuyor...
Peki ya senin yatırım şekline ne demeli...hem crdfasın hem de endeks yükseliyor ama crdfa yerinde sayıyor diye yakınıyorsun..kim yanlış yapıyor bi düşün istersen..
Polemik yaratmak icin demiyorum...endeks hissesi olmadığı için u30 hissesi olmadığı icin niye yükselmiyor sorusu sorulmamalı diyorum....
Tekrar diyorum fiyat buralarda kalsın temettümü 1.50 li fiyatlardan tekrar crdfa almak niyetim...ve her ay da düşük fiyattan almak istiyorum..ben doğru trendeyim de sen yanlış yerdesin....
biri sıkılmış herhalde... basmış sabah sabah 100000 adet :)
İşte bu...sonunda gülen biz olucaz...hele şu temettüleri alalım onları tekrar crdfalara ekleyelim...yönetimin temettüleri tekrar nisan ve mayıs ayında vereceklerine inancım tam..1 sene de 2 temettü hiç de fena olmayacak..lidfa ile ilgilendiler....bu sene garfa ile ilgileniyorlar...elbet bize de sıra gelecek...
Alın alın batan geminin malları bunlar.
Elinde hissesi olupta hissesinin prim yapmasını istemeyen bir yatırımcı grubu.
Enteresan endex olmuş 110 bin Hale'n temettü konuşuyorlar. Hem temettü ödeyen hem prim yapan Tüpraş, hektaş gibi hisseleriniz olsa herhalde yukseliyor diye satardınız.
Dostum kazın ayağı öyle değil. Tüpraş, ASELSAN vb hisseler hep hikayesi olan hisselerdir.
Petrolün, dövizin düşmedi çıkması rafineri ve stok yönetimi iyi olduğu sürece Tüpraş da hep olumlu olur.
Zaten rup projesi meyvelerini fazlasıyla veriyor.
Crdfa da artık şapkasını önüne koyup ne yapacağına karar vermeli.
5 yıldır aynı kaar geliyorsa zaten hikayesi olmayan bir hissede Lidfa ve garfanın arkasından bakar temettü ile yetinirsin.
5 yıl sonrada 23 krs temettü verecekse ne yapalım? Akaryakıta bir seferde 25 krs zam geliyor.
şuan biri bana borsaya gireceğim ne alayım diye sorsa, ilk vereceğim cevap crdfa olur... yok onu almam kesinlikle dese, o zaman girme derim... yok illa girecem derse ilk önce aselsanı sonra tupraşı öneririm, belki yanına defansif dgzte falan söylerim...
geçen sene bu zamanlar tupraş 56 lira falan iken crdfa nın 1,45 civarı olduğunu hatırlıyorum...
şuan tupraş 114 tl (6 tl temmettü vermiş hali), crdfa 1,48 (0,28 tl temettü vermiş olduğunu varsayarsak)
ki her an kafa kırık ve az biri para sahibi biri gelir 3 liraya kadar her fiyattan alın diyebilir...
şuan bu hisse 2,5-3 tl olsa, aselsan tuprs o zaman gündeme gelebilir...
ama ilk önce olmasını beklemeliyiz :)
Hadi bakalım öyle olsun kızdım 1.76 dan biraz daha yapıştırdım, maliyet 1.67 ye çıktı namussuzun.
1.90 dan temettü vermeliki yatırdığımın karşılığı olmuş olsun.
Yönetim kurulu insafa gelsede temettüyü bayram öncesi verse hoş olmaz mı?
Ama ses seda çıkmıyor 2016 nın temettüsünün 2017 kasım 21 de ödenmesi hiç adil değil.
Aha yazıyorum..yk ya yetkiyi 20 kasım için vermişlerdir...yıldırma politikası ..olsun bir gün bir gündür...patron
Borsa geleceği alır. Hemen hemen aynı ödenmiş sermayeye sahip garfa aldi başını gitti.
Temettü tamam vermen hoş( gerçi onuda 40 dereden su getirerek veriyorsun)
Ama taş üstüne taş koyman lazım. Yoksa burda kendini temettü ile kandıran yatırımcın olur.
Fiyattan memnunum..memnun olmayanlar başka hisseye
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bazıları hissenin sahibi gibi yazıyor burada sanki ellerinde %5 hisse var gibi .kimsenin burda yazmasıyla çıkmaz da inmez de .
kafama göre döndünya
borsanın belkide f/k,pd/dd ve temettü verimi olarak en ucuz kağıdı.endeksin bu seviyedeyken buralarda olması komedi..
Yükselmeyen hisse senedine yok temettüsü var, yok ucuz kalsın daha yeteri kadar lot almadım gibi yaklaşım tarzı bana göre kendini kandırmaktır. Özellikle borsa endexlerinin şiştiğini bir dönemde ciddi düzeltmelerde hisse ne kadar sağlam olursa olsun bir şelale ye dayanacak hisse yoktur.
Şirketi eleştiriyoruz neden bu kaar 5 yıl sonrada aynı seviyelerde kalırsa biz 5 yıl sonrada aynı temettü oranını alacağız.
Oysa bu 5 yılda bir çok tükettiğimiz mal zam görecek. Yani 5 yıl sonra kaar artmaz ise bu temettü oranı düşük kalır.
Nisan 2011 Dolar 1.54 CRDFA 1.80
Agustos 2017 Dolar 3,53 CRDFA 1.78
3.53 x 1.80 / 1,54 = 4.12 TL olması gereken fiyatlar.
Nisan 2011 Dokar 1,54 endeks 70,000
70,000 x 3,53 / 1,54 = 160,000 endeksin olması gereken deger.
Ikisi de dusuk gorunuyor. Finansci degilim bir yanlıslık yapıyor muyum acaba ?
Temettünün kralını veriyor
Yatırım kağıdı sabırlı olmak lazım ama aksiyon da her an olabilir gibi de bir havasi var hayırlısı.
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün iyi mi yaptım kötümü bilmiyorum 1.76 dan az bir miktarla Crdfa izleme başladım...( Yanlış bir düşünce olabilir)
hayırlısı bakalım...
YATIRIM TAVSİYESİ KESİNLİKLE OLAMAZ..