Neden eski senetler satilamiyor mu bsoker varsa...
Printable View
Bsoke hepsi...bsoker bir kısmını satıp bedelliye katılmayı düşünüyorum olmuyor mu öyle...
Onu demiyorum eskiler alınıp satılır. Elinizde bsoke.r varsa sermaye artırımına katılmanız gerekir örneğin elinizde olan1000 tane bsöke.R için 2300 tl parayı hesabınızda bulundurmanız gerekir. O yüzden elinizde bsoke.r varsa para lazım olacak. Elinizde bsöke.R yoksa bişey yapmanıza gerek yok.
Borsada yatırım yapacaksan asla paranın hepsini bir hisseye bağlama. gerektiğinde maliyet düşürebilecek paran olsun ve sabret ayrica yine başka hisselere yatirabilecek paran olsun. ihtiyaç duyabileceğin parayı asla borsada değerlendirme.
Onu demiyorum eskiler alınıp satılır. Elinizde bsoke.r varsa sermaye artırımına katılmanız gerekir örneğin elinizde olan1000 tane bsöke.R için 2300 tl parayı hesabınızda bulundurmanız gerekir. O yüzden elinizde bsoke.r varsa para lazım olacak. Elinizde bsöke.R yoksa bişey yapmanıza gerek yok.
Borsada yatırım yapacaksan asla paranın hepsini bir hisseye bağlama. gerektiğinde maliyet düşürebilecek paran olsun ve sabret ayrica yine başka hisselere yatirabilecek paran olsun. ihtiyaç duyabileceğin parayı asla borsada değerlendirme.
Olur olmasınada zarar edersin. Ama para yoksa yapacak bişey yok. Satacaksanız bsoker leri pazartesi songün olması lazım aracı kurumundan bilgi al. Bsoker alım/ satıma kapanacak. Rüçhan hak kullanımı ayın 28 inde bitecek. Elinde bulunan bsoker ler için enson ayın 28 inde yatırım hesabında para bulundurman lazım ve belki talimat vermende gerekebilir aracı kurumuna. Otomatik yapmayabilirler.
Ve selam aleykum arkadaşlar biraz bati soke hisse aldım ama dede demişti 0.70 düşecek bekle 0.98 girecek önümüzdeki hafta dedede rahatsızlandı hastanedeymis yazmiyoda sizin fikriniz nedir acaba
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
.
Grafikleri inceledim biraz 1.18 de gab oluşmuş. Ve alt destek noktası 1.09 test edecek gibi gözüküyor bu hafta...
Saçma sapan yorumlari bırakın kardseim...sen 1..09 yaz alisni bekle..gap varmış seninngorup bizim görmediğimiz yeni ı gap mi varmış.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kadar biliyorsanız bekleyin oradan alın derim. Kimseye de birşey sormayın.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yakamoz dede trollüyor yine. Ver mehteri dedeee
ve Aleykümselam
ben yeni tesisin devreye girmesiyle rahatsızlanacak diye düşünürken o şimdiden başladıysa rahatsızlanmaya dede ile işimiz var o zaman
demek ki zaman yaklaştıkça panik ataklar yoklamaya başladı. yeterince mal toplayamadı herhalde yaşlı kurt
öncelikle 0.70 olayı hadi o bir kuyuya taş attı peki ısrar ile bu fiyatları dile getirenlere ne demeli
sadece bedelli sermaye artış tutarından bilançoya girecek değeri yeni ödenmiş sermayeye dahi bölsen 0.70 hisse ederi çıkar.
o zaman insan kendi kendine şu soruyu sormaz mı , mevcut fabrika + batı enerji iştiraki + batıçim iştirak oranı + yeni kurulumu devam eden ek fabrika bunlar nerede :)
ama mesele bu degil
mesele yeni tesisin devreye girmesi ile bölgedeki yeni aktörün isminin değişmesi.
yeni tesisin devreye girmesi ile tahmini yaklaşık olarak 2018 yılı ege bölgesinde faaliyet gösteren fabrikaların
yıllık klinker kapasitesi 7.500.000 ton
çimento kapasite oranı ise 13.000.000 ton
Ege bölgesindeki toplam üretim kapasitesinin nerede ise % 36 lık kısmını yeni tesisle birlikte tek başına Batısöke çimento oluşturacak.
bu aynı zamanda ana hissedar batı çimentonun bile üretim kapasitesini ikiye katlayacak yeni bir aktörün doğuşu.
başka bir örnek vermek gerekirse Konya çimentonun yıllık klinker kapasitesi 1.500.000 ton , Göltaş çimentonun 2.100.000 ton
Bursa çimentonun 1.400.000 ton
ana hissedar Batı çimentonun da 1.400.000 ton
yeni tesisle birlikte batı söke çimento fabrikasının yıllık klinker üretim kapasitesi 2.650.000 ton olacak
çimento maliyetlerin yaklaşık % 50 lik kısmını yakıt ve elektrik oluşturmakta olduğunu düşünürsek ve yeni tesisle birlikte ortalama enerji maliyetlerinde de % 16 lık bir tasarruf söz konusu olacak buda sektördeki rekabet açısından ayrıca bir avantaj sağlayacak.
dede az kendine gelsin uygun zamanda batı enerjiyi de anlatırım :)
dede ye selam yola devam
saygılarımla
Ilginç bisey yakaladım.ismail tarmanın %9.50 olan ortakliknorani düşmüş bu hafta..%75 ten %80 gelmiş ana ortak oranı...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...720f628bb1.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e416886600.jpg
Satan ismail tarman mı o zaman sn milagras
Arkadaşlar dedeye Ni e kızıyorsunuz geçen hafta dedi ki. 1.24 test edecek yavaş yavaş hisseyi aşağı verecekler bu haftada 1.09 gosterecekler bende zarardayimm dyor stresten hasta olmuş bunlar dyor k.y düşünmüyorlar aklınca 0.70 çekecekler ve 2020 yılına kadar bekleyecekler çünkü hal ki açıklık oranı %13 dyor asıl hareket 2024 yılında yükseltir kimseyi hisse aldirmicaklar ve hal ki açıklık oranini%60 lara çekip yuksek Ten hisseyi salacaklar dyor nasıl olsa imtiyazlı hisse onlarda ve hisse su an 0.60 olmuş dert etmezler dyor ruchanlarida toparlarlarsa dyor ballı yeteuagi ekmek dyor ..ne bilim 0.70 ölse şirket ne kaybeder zaten aile şirketi satacak olsalar hisseyi yükselttiler. Dede kahirlii yukardan almış galiba belki dede yaşlı ya. Hayalini kurgumu kuruyor ahhh dede ahh ...
Siz dedeyi tanıyor musunuz?
Dede gerçek mi?
Bugüne kadar neredeydi bsoke hiç yazmamış?
Siz foruma ilk mesajları buraya yazıyor ve dedeyi savunuyorsunuz
Siz dede olabilir misiniz?
Aklımızla oynamayınız yeterince oynamak isteyenler var zaten...
Hedef tahmin vb. bulunmayınız...
Ben deseyi şahsen tanimiyom başka hisseden taniaioz ara ara akıl verir hisseler hakkında yorum yapar sacmalasada tutuyor önce kızardı k ona sonraları hep haklı çıkıyordu de şeyi tanımam hisselerden..
Suan yazan dede yeni uye olmus 5 msj buraya[emoji1] [emoji1] [emoji1]
Tabloda sacma cunku odenmis sermayae orani yuksek...daha bedelli tescil edilmedi..78 milyon sermayeye oran tarmanın %9.50 doğru.. ama btcim oran yukselmis
Biliyoruz sn milagras
Arkadaslar ben dede değilim
Bedelli Ni e yapılır ve bedelli öncesi hisse er Ni e yiiksetiir bedelli sonrası hisseler 4 yıl boyunca Ni e düşer bu nu iyi düşünün dede demişti bir zamanlar ahhh dedecimmmm...
Yine çelişkili ifadeler
Bedelli öncesi bsoke yükselmedi birincisi
Ikincisi her hisse için bu söylenenler geçerli değil
Ek 7640
dedeye sahip çıkalım ;)
Mecbur kaldı herhalde rüçhan parası bulamadı 16 milyon
..hisse sattı rüçhan almıştır gerçi ruchanda son gün taban yerse sayamazda
Ayrıca ruchanlar Ni e primlenmedi bu adamlar tutanların peşinde olsa tavana kitlerlerdi
nerde art niyetli cahil buraya yazıyor.tarman tüçhanları nasıl satsınki işlem mi oluyor ki satabilsin.rüçhanda işlem yapanlar .02kr için işlem yapan a1 marbaş ve alan menkul ve yatırım finanstan işlem yapan kişi.tarmanın pozisyonu sabit kalır.tescil sonrası yüzdesi artar.bsoke ve rüçhanda hacim ortada nereye satıyor büyük yatırımcı.burda artniyettli olan btcim yönetimi son 3 günkü aof üzerinden kullanılmayan rüçhanları kullanıp sahiplik oranını artıracak.gerçi onlarında elinden oyuncaklarını alacaklar buda syrı konu
Paylaşımınız İÇİN TEŞEKÜRLER
Bu dedeye bende burdan bir slm yollayayım da sancıları artsın
Bir spek için en sinir şey o hisseyi düşürürken ortakların artmasıdır
Helede sabırlı ortak artarsa
Çünkü paranın bir maliyeti var
Spek keyfinbilir
Aşağıda bekliyorum
2018 ilk çeyrek gibi yatırım bitse 2018 cirosu 180 milyon tl civarı olur,üretim maliyeti de düşeceği için kar marjı yükselir 30-40 milyon civarı kar açıklar,2019 da ise tam verimle piyasa şartlarına göre 200 milyon dan az olmamak üzere ciro ve en az 60 milyon tl kar açıklar,böyle bir şirketin Pd'si ne kadar olmalı onuda siz hesaplayın artık,dedeye cevap yazmaya bile gerek yokda 2024 e kadar en 400 milyon kar eder yani yatırımı büyük oranda amorti bile etmiş olur,hele birde aklımdan geçen şeyler gerçek olursa Batıçim hisselerinin artışı ve finansman giderlerindeki düşüşle birlikte bu sene bile 12 aylıkta kara geçerse kimse şaşırmasın.
Dede der ki şirket 2020 ye kadar bloncalarda zarar yazar 2022 3. Dönem de kar yavaş yavaş başlar 2024 artık hem kar hem temerrüt verir dyo 2020 ye kadar bisey bekleme tolamanim dedi ama şirket guzell uzun vadede süper yalnız halka açık oranı düşük olduğu için şirket 0.70 de yapar sa zarar yokk 5 de yaparsa kar yok asıl parayı halka açıklık oranını %60 civarına çıkarıp hisse sayısı yaparlarsa para kazanırlar dyor şu anda biriktirme dönemi 4 yıl dyor..ne bilim havelemi geçiriyor ytd.dyor birde
Çok doğru şirket kasaya 130 mln cash para koyacak.Ortaklık oranı aynı kalsa 260 mln *0,75 = 195 mln lot hisse olacak.
Hisse 0,7 olsa bu işten edeceği zarar 100 mln civarı.Bu zararı edecek diye yazı yadığın şirketinde Ödenmiş sermayesi 80 mln tl.
Çarp bakalım hisse 5 lira olsa edeceği kar ne kadar.????????????????Hakkatten hisse ha 0,7 olmuş ha 5 olmuş arada zerre fark yok. :) Çok pardon siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.Matematik hocanıza hürmet eder ellerinden öperim.şu an nutkum tutulmuş şekilde şu yaptığınız muazzam Nasa edasındaki hesaplamalarınıza şapka çıkarıyorum.
Harbiden dede ile beraber artık ne içiyorsanız.Siz onu satsanız bayağı para kazanırsınız kendinizi yormayın.Büyük ortak önce şirkete bilmem kaç lira para koyacak sonra da halka açıklık oranını % 60 yapana kadar dedeyi mallandıracak.Sonra da dede herhalde bu halka açıklığı aldığında şirket yönetimi hisseyi yukarıya doğru sürüp dedenin mallarını elinden 1 e 5 falan karla geri alarak halka açıklığı % 20 lere tekrar geri düşürecek.Dede de herhal bu para ile öbür taraftan cennetten bir arsa alacak. :):):):):)
Hayatımda bu topiclerde o kadar sallama gördüm böylesini görmedim.Sayın site yönetimi lütfen diyorum başka da bişey diyemiyorum artık.
Not: Şimdi dede zorlanmasın boş yere dediğinin mealini yazayım.Dede diyor ki bu şirket yönetimi 10 sene civarı bana çalışacak.Siz boş yere hisse alıp kendinizi yormayın.
zaman kimin haklı kimin haksız olduğunu elbet gösterecek
Site yönetimi bu yazıları silmezse emin olun haberleri olur.O yüzden yarın birgün hakim karşısına çıkıldığında edilemeyecek lafları buralarda etmemek lazım.Herkes bu yazdıklarımı iyi okusun.
Sn hocam
kesinlikle haklısınız
kimsede böylesine bir şirkete 0.7 tl ye düşecek diye kafa bulandırıp sonra ytd ibaresi ekleyip sıyrılacağını sanmasın
yazık günah insanlar bin bir türlü zahmetle tasarrufla birikim elde edip ülke sermayesine güvenip gelecek güzide şirketlere yatırım yapacak
birileride burada yatırımcıların aklı ile dalga gececek
site yönetiminden benimde ricam ltfen bu arkadaşların sözlü bir şekilde uyarılması
saygılarımla
Dede sizeride çok seviyo dede spek falan da diil dede şirketgii kotulemiyo dede şirket guzell saglam hissenizi uzun vadeli almak gerekiyor dyo dede masallahi var turp gibi olacak inşallah dede şirket gelecek vatetmese 200 lot almaz dede der ki sabredin yeğenleri belki ben gidemem ama sizler görürsünüz inşallah dede hepinizin gözlerinden öpüyor uzmeyin dedeyi
Birde dedemiz güzel olacak güzel geçecek bu hafta dyo gulbahceleri içerisinde soke çimento görmüş birde dede olur sen mezarını soke cimontodan yapsınlar üzerinde dede gitti öbür dünyaya
Kar göremedi gani dünya da
Bafra sigarası kulüp rakısı
Tekel borsası derken
Sağlığından oldu bu dunyada