Hocam zamaninda cok yazdik ama iki uc kisiyle biyere kadar muhabbet donuyor.
Printable View
Ak sigorta güzel kâr açıkladı, aynen yola devam :))
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bilanço iyi Bu düşüş neden
bir arkadaş twitter da şöyle demiş 2.çeyrekte kimse araç kullanmadı kaza olmadı şirket adına gider olmadı bilançonun iyi gelmesini buna yormuş yani normalde bu kadar yüksek olmazdı demek istemiş bir de ben ilave yapayım bence kamudaki birleşme ile acaba pazar payında kayıp yaşar mi çekincesi var yatirim tavsiyesi degildir
-%7 nedir ya bu kadar düştü hiç aynı gün içinde %7 çıkmadı ki düşerken freni patlamış kamyon gibi iniş aşağı geliyor.
Temmuz ayında kredili konut satışları %1000 artmış temmuzda araç satışı geçen seneye göre %350 artmış sonuçta evlere dask hayat sigortası konut sigortası otolarada kasko sigorta yapılıyor inşallah 3.çeyrek için olumlu olur. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar en ucuz araç sigortası ak sigortada.
Geçen aylarda aracımın sigortası bitti sigortacıyı aradım bu bilgiyi vermişti. Doğal olarak araç sigorta kısmında tercih ak sigorta yönünde.
Benim için bu bilgi yeterli :)
Araç satışları keza ortada ve sene sonuna kadarda bu şekilde gidecektir.
Sessiz sedasız keyifle ak sigortada ortaklığıma devam ediyorum.
Piyasa saçma sapan düşük fiyatlar teklifinde bulunuyor, o aralarda nakdim var ise alımımı gerçekleştiriyorum.
Kaliteli şirket, temettüsü iyi, bilançosu iyi, işleri yolunda.. Daha ne olsun ki [emoji2369][emoji1]
Saygılar..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Takaslarda bakarsanız hisse neden düşüyor görürsünüz. Citi denen ecnebi banka son 3 ayda 19 milyon son 1 ayda da 10 milyon hisse satmış. 37 milyondan 18 milyona düşmüş. Hala da satıyor Bu gavurun satışı durmadan hisse zor başını kaldırır..
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AKSİGORTA(AKGRT, Pozitif):*Şirket'in 2020 Temmuz ayındaki toplam prim üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %46 oranında artarak 464,7mn TL'ye yükselmiştir. Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim ise aynı dönemler itibarıyla %66 oranında artarak 325,8mn TL'ye yükselmiştir. Diğer yandan, temmuz ayı prim üretimi ile beraber Şirket'in 2020 Ocak - Temmuz dönemi prim üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre %11 oranında artarak 2.724mn TL'ye yükselmiştir. Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim ise yıllık olarak %10 oranında artmış ve 1.838mn TL olmuştur.
Seanslık periyot indikatörün dip yapma çalışması :)
https://i.hizliresim.com/j66R47.png
Yetmez ; Günlükte de dibi göstereceğim derse biraz daha geri gelebilir gerçi.. Artık şans,kader,kısmet :)
Kuşlu sitede birisi yazmış da bu ineği kimse sağmaya yanaşmıyor
"Bu cari oranlarla banka alınacağına benim sağmal inek dediğim #akgrt almak çok daha mantıklı."
Citi nin satışları durursa hisse kendine gelecek ama...karlılık çok güzel seneye daha fazla temettü verecek gibi duruyor, düşüşlerde alıcı olmaya çalışıyorum param nispetinde...
Teşekkürler canalay aylık takaslar için...citi 4776 bin satınca hisse buralara geldi deutche nin 661 bin alışı cılız kalmış bence 9 aylıklar gelince almaya başlarlar çünkü Mart ayında güzel temettü verebilir 80-85 kuruş gibi...
https://t.co/Zvgccd668E?amp=1
23.Temmuz/24.Agustos.2020 arası pasta dagılımı da böyle..
Kamu Sigorta şirketlerinin tvf çatısı altında birleşmesinden sonra Bu konuda devlet sigorta sektöründe yeni adımlar atacak ve bu sektörü büyütecek gibi duruyor.
Aksigortaya atılacak yeni adımların pozitif katkısı olur diye düşünüyorum ayrıca tememettü dağıtımıda güzel. Ytd
Hisse mart/2021.de 850.tl.temettü verecek gibi..
Takriben yedi ayda %.12.civarında temettü geliri olacak sanırım.
Bugun bankalar mevduata bu oranı veremiyorlar./ytd..
Böyle bir günde sağlam durdu ilginç...ömerby dediği gibi martta 85 kuruş temettü ödemesi kuvvetle muhtemel...düşerse alım için fırsat kollarım...
Kimse yokmudur ? Selam herkese bu arada.
Var bekliyoruz
Prim üretim rakamları güzel aslında geçen yıla göre Ağustos prim üretimi %25 artmış. Ayrıca geçen sene eski yıllara göre oranı düşürerek %55 kar dağıtımı yaparak 66 kuruş brüt temettü verdi. Ben bu sene hem kar arttığı için hemde temettü dağıtım oranını arttıracağını düşündüğüm için minumum 1 TL temettü bekliyorum. Yani buralardayız.
Bizde katıldık aranıza sanırım pek muhabbet dönmüyor burada.
Şirket Duyuruları: #Aksigorta (#AKGRT 2020 Ağustos ayındaki toplam prim üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %25 oranında artarak 373,1mn #TL'ye yükselmiştir. Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim aynı dönemler itibarıyla %33 oranında artarak 229,7 mn TL olmuştur.
Yukarıdaki açıklamayı Twitter.den okumuştum.Bilgi için aktardım...
Dün evimin DASK sigortasını yeniletmiştim. Dairem.120.m2.
Önceki yıl sigortamın tutarı 248.38.tl.sı idi.
Şimdikine baktım 311.80.tl. olmuş.ödedim.
Aradak fark...311.80 / 248.38 = %.25.53
Dikkat ederseniz prim artış oranı Agustos/2020 ayının artışı kadar. Benim poliçemin artışı da %.25 ama Eylül.den itibaren
dolayısıyla artış oranı bana göre iyi.
Hisseyi baskılıyorlar ama şuan toplam -8.806.lot olarak görülüyor. Alan/veren kendileri.
Bekleyin alırsınız. Sizin gördüklerinizi artık yatırımcı da görebiliyor../ytd..
sevgili ortaklar 10 eylül günü saat tam 12 de bizi de anhyt hissesini de aynı anda aşağıya bastılar grafikte görebilirsiniz ama tursg falan etkilenmedi. bu aynı anda oluşan ani satisin sebebini anlayan var mi? sektörle ilgili bir durum muydu?
https://t.co/paPt11qjeo?amp=1
Şirketin 10.11.9.2020 tarihleri arası pastası..
Günlük açılımı..
Satış/ 10.Eylül.....Vakıf yat.....157.495/7.25...........İş yat....96.665/7.27
Satış/.11.Eylül.....İş yat...........92.333/7.32...........Merill....55.964/7.31
Görüldüğü üzere hissede fazla bir çıkış yok. Sanırım teknik olaraktır.
Neticede İş yat. hisse için yılsonuna göre 9.10.tl.
Oyak yat.da yıne yılsonuna göre 9.30.tl.lık hedefleri vermişlerdir. Dask sigortalısı yenilediği poliçesinde %.25 fazla ödeme yaptığına ülkemizde de deprem korkusu olduğuna göre yapılan ve yapılacak olan poliçelerle bu oran dahada yüksek olacaktır diye beklerim.
Neticede ben temettü beklentisi de yüksek bir hissede oldugumu düşünüyorum./ytd..
İy firma..hep başındaydık..devam edeceğiz
Esen kalın
3.çeyrek bitiyor haftaya 2.çeyrek karını fiyatlamadı daha...
Ytd.
birinin çok merak etmesi nedeniyle bu hisse hakkında bir kaç yorumda bulunmak istiyorum..
2017 yılında yılın ilk yarıyılında yapılan kar ,tüm yıl karın %44 ü olmuş..
2018 yılında "................"..............................." ........%42 si olmuş
2019 yılında.."................."...................... .......".........%46 sı olmuş...
genel ortalama %44 tür...o halde 2020 yılının ilk yarıyılında yapılan 258 milyon ,tüm karın %44 u ise bu yılın tüm karı 586 milyon tl olacak demektir...
bu karı en kötü fk 7 e göre değerlersek (ki şu anda genelde 10 olarak hesaplanıyor) piyasa değeri 586*7=4,100 milyar tl olmalıdır..bunu ödenmiş sermayesi olan 306 milyona bölersek hisse başına 13,4 tl lik borsa fiyatı ortaya çıkıyor..
bu karı normal olarak fk 10 a göre değerlersek piyasa değeri 586*10= 5,860 milyar tl olmalıdır..bunu ödenmiş sermayesi olan 306 milyona bölersek hisse başına 19,10 tl lik bir borsa fiyatı ortaya çıkıyor...
her yıl kar büyümesi mükkemel...
2017 yılında 167 milyon
2018 yılında 227 milyon
2019 yılında 366 milyon
2020 ilk iki çeyrekte 258 milyon
kar sırası ile %36.....%61 oranlarında artmıştır...bu yıl 586 milyon kar oluşur ise büyüme oranı %60 olacaktır...geçmişte bu kadar agresif büyümeyi aselsanda gözlemlemiştim...
kısacası hissenin temeli çok iyi ..elinde bulunduranlar hayrını görsün..
benim merak ettiğim bu hisse neden bu kadar ucuz rasyolar ile değer görüyor...bilinmeyen bir sıkıntısı mı var ??
Bugün birkaçkere hareket denemesi yaptı.
İlkini 7.50 den
Daha sonrakilerini 7.47-7.48 den döndürdüler...
Tiktak tiktak....
Ytd
Sigorta şirketlerinin değer görmesi gereken fk değeri kaçtır arkadaşlar? ?ben ilk defa bu sektörü inceliyorum..normalde sanayi şirketleri 10 fk dan yazılımlar 15-20 aralığından değer gorurlerdi. ..ama Sigortaları hiç bilmiyorum..
Ansgr ye göre çok ucuzuz. Saçmalık. Bu kağıt işmenden yüzde 10 oahalı idi şimdi işmen bundan yüzde 15 pahalı. 2. Çeyrek muazzam kar geldi. 8 tl lerde idi acayip bastılar. Hala toparlayamadılar, nasıl bastılarsa. Yılsonu 500 kar gelsin öpüp başıma koyarım. 465 e fixim. 500 üstü muazzam olur