https://resmim.net/f/FqktL4.png
Bu paylaştığım resim önünüzü görme açısından çok çok önemli. "Şu an neredeyiz?" diye tespit için.
-Herhangi bir enstrümanda poz. açmadan önce muhakkak bu indikatörlerin incelenmesinde fayda görüyorum.
-Tek kelimeyle burda anlatılmak istenen şey "yeşil close line, open olan kırmızıdan büyükse veya küçükse"
-Resimde dairelere dikkat çektim. Anlaşılır olması için de sinyal üremiş olan barlara manuel ok koydum.
-Yeşil macd çizgisine koyduğum lacivert çizgi, 0 referansını gösterir ve kullanımı isteğe bağlıdır. Yani sadece 0 referansını da kullanabilirsiniz ya da sinyale dahil edebilirsiniz.
-Resimde görüleceği gibi ben macd değerini düşük kullandım, biraz kurcalamayla siz kendinize uygun bir parametre de bulabilirsiniz.
-Grafik aylık zaman diliminde kullanılmalı zira varolan/halihazırda devam eden trendi gösterir.
Bu indikatör çok amaçlı kullanılabilir. Hem trend hem de ideal fiyatı yakalama takibi ile 1-2 günlük scalping şeklinde. Daha da ötesi UZUN VADELİ (15-20 yıl) hisse senedi biriktirenler için sadece 0 referansına doğru yaklaşan alım sinyali geldiğinde paçal yatırım için kullanmak mümkün. Bol şans.