Çok teşekkür ederim sn Ferrero, sizlere de sağlık başta olmak üzere beklentilerinizin karşılık bulduğu bir yıl dilerim, saygılar.
Printable View
Yeni yıla bende şu portföye giriyorum....
1.Nnf (hisse fon) % 50
2.Tcd ( Değişken fon) % 20
3.Elz ( Katılım hisse fon) % 10
4.Ylb ( Para piyasa fon) % 20
Bu portföy ile 20 ocak tarihine kadar devam etmeyi düşünüyorum.. Gelişmelere göre full Ppf ye geçebilirim bir süre için.. Ama 2021 yılını Hsyf yılı ilan ediyorum kendimce :)
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
diğer forumları takip eden biri olarak bu topiği ilk kez gördüm ve takibime aldım...forumdaki tüm arkadaşlara 2020 yılından kurtulmuş olduğumuz bu güneşli yasak günde önümüzdeki ve yeni dönemde mutlu sağlıklı ve kazançlı bir yeni yıl temenni ederim...yatırım tarzlarını ve bu konuya ilişkin fikirlerini hiç bir çıkar amacı gütmeksizin burada bizlerle paylaşan sn.tradestop..sn.hellistheothers başta olmak üzere diğer tüm arkadaşları dikkatle takip etmekteyim..
ancak ayrıştığımız yegane konu trade meselesi...belki de yıllar yılı ticari yaşamdan gelen ve sürekli bir yerden maaş almaksızın
yaşam sürdürme gayreti içinde olduğumdan biriktirdiğim fon %6-7 karı bulduğu an trade ederim...düşerse yeniden toplamaya çalışırım...yükselirse yeniden trene binerim...bazen de arkasından bakarım:(
tek ayrıştığımız yön burası sn tradestop ve hellistheothers ile bunun dışında her görüşlerini dikkatle takip eder ve onaylarım kendi adıma...nihai yatırım aracım ise uzun vadeli eurobond...
2021 e nasip olursa böyle giriyorum
--------
%25
MPS
TKF
YDI
RBH
MAC
GMR
KPC
TCD
-----------------
%25
DJISTF
Z30EAF
ZPBDLF
ZPLIBF
ZTM15F
-------------
%40
TSKB
SKBNK
KRDMD
PETKM
------
%10
FIL
OSL
PPZ
Ağustosta başladığım fon maceramın 2020 bilançosu aşağıdaki gibi oluştu. Yıllığa vurduğumda %35 gibi bir değerle kapatmış oluyorum ki, hedeflerim civarında bir rakam.
https://i.ibb.co/pbSM3Nm/Ads-z.png
2021'i de aşağıdaki gibi bir dağılımla giriyorum.
Değişken'in tamamı defansif bir fon olan; IBB,
Yerli Hisse'de NNF ile devam ediyorum, TKF'yi IPJ ve IPB'ye dönüştürmeye başladığım için elden çıkardım.
Altında bir miktar daha arttırıma gittim, çok az bir zarardayım, TCA taşıyorum.
Yabancı tarafta GBC ile devam ediyorum, İPJ'yi de düştükçe biriktirme kararı verdım. Yabancı tarafta AOY'de biriktirmek istediğim bir fon, açılana kadar Amerikan borsalarında bir düşüş olur diye umuyorum.
https://i.ibb.co/fNvRbdS/Ads-z.png
Sn meesut, İBB nin getirisi güzel olmakla beraber içinde hisse olmamasına rağmen, muhtemelen türev araçlarından dolayı borsayla çok paralel getirisi var. Bazen içinde yüzde 20 hisse olan değişkenler bile BIST düşmesine rağmen dusmezken İBB düşüyor. O yüzden BIST düşüşünü hedge etmiyor gibi geliyor bana