alfas güneş enerji panelleri üretimi yapıyor çoğunluk fason üretim güneş enerjisi üretmiyor.....smart ise güneş enerjisi üretip satıyor....
Printable View
kurumlardan kolokasyon emirleri girenler alıyor tabi ki, siz evde saat 18.15.00 da alış gönderiyorsanız, sisteme düşmesi 2-3 sn gecikiyor, o gecikmeden dolayı milyonlarca lot sizin önünüze geçiyor, ben kurumdan girerek saat 18.15.00 ancak yakalayabiliyorum ama kolokasyon emirlerin önüne geçmem mümkün değil, milyon lotların arkasında sıramızı bekliyoruz, evden gönderdiğim zaman bende de 2,3 sn geç düşüyor, bu hissede 3. günde de satan az olduğu için bizlere gelme şansı yok, bana gelirse size gelir herkese de gelir :)
bazıları akşamdan - geceden yazıyorum gene gelmiyor diyor! akşamdan - geceden yazan geç kalıyor, zaman önceliği var ama bu öncelik gün kapanışından başlar! yarının emirleri bazı kurumlar da 18.10.00, bazıların da da 18.15.00 da açılır,
herkese mınık mınık lotlar verdıler..amaclarıda dagınık olsun ....toplamakta zor..almakta....bakalım neler olacak
Arkadaşlar kendinizi boşuna yormayın
saat 18:15 00 da da girseniz olmaz .Benim bildiğim Banka yatırımlar sabah seans açılışına kadar müşterilerinin şubeye gönderdikleri emirleri büyüklüğüne göre sıralamaya koyup bist e gönderiyor bist e gönderilen emirlerde öne geçmek için ise bazı kurumların kullandığı puroğramları var bütün halka arzlarda 3-5 günlük alımlar aynı birkaç aracı kuruma gelir.
Alfas ın şu üç günlük takasını görebilen varsa paylaşabilirmi hangi kurumlar var.
YTD.
kurumların elindeki sistemler ben jhonson dan tabiki daha da hızlı, insan üstü yani :), sizlerin saat 18.15.00 da gönderdiğiniz emirler, önce kendi kurumunuz da zaman sıralamasına giriyor, bu sıralama salise farkına göre otomatik olarak gerçekleşiyor, sonrasında Borsa İstanbul saat 09.30 bu kurumlardaki bütün emirleri kendi havuzuna çekiyor, birde burada sıralamaya giriyorsunuz, tabi ki ücretli kolokasyon emir kullanan kişiler ayrıcalıklı hızlı emir sayesinde hepimizin önüne geçiyorlar, sistem için verdikleri ücreti yeni halka arzdan da fazlasıyla çıkarıyorlar!
pazartesi ve salı hisse almanın mümkün olmadığı kanaatindeyim. çarşamba gelmesi imkan dahilinde